Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SONY hangprojector hibakeresés
 
Témaindító: dubformation, idő: Feb 15, 2020
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Üdvözlégy Néktek! A segítségetekre lesz szükségem , egy SONY SA-WGT1 hangprojector lett azonosítatlan okokból
kifolyólag leejtve és azóta kikapcsol , bekapcsolás után olyan 10 mp múlva , vissza sem lehet kapcsolni utána ,
csak ha áramtalanítom. Alkatrész ellenőrzések is jók voltak , tápfesz is megvan , csalakozók , szalgkábelek ,
forrasztások , kontaktok is stimm , nincs látható nyoma hibának. Szerintetek mi jöhet még szóba ilyen esetben?
Bálint
(#) Zsolt 73 válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Szia ! A SONY szerviz jöhet még szóba...
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Azért ennél komolyabb hozzáállást vártam... Amúgy megvan a szervízkönyv is hozzá , a csekklistát is letudtam , de semmi. A panelok is frankón rögzítve vannak , 2 panel , 8 csavar minegyikben , külön fémlapon szerelve szóval nagyon elhajlani sem tudnak. Hibaüzenet semmi.
(#) Bakman válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Lehet olyan forrasztási hiba, amit nem vettél észre.
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Idézet:
„azonosítatlan okokból kifolyólag leejtve”

Ez szép körülírása annak, hogy "berúgtunk mint az albán szamár".
A jó hírem az, hogy van róla, mármint a SONY SA-WGT1ről rendes leírás/rajz.
Az kevésbé jó hír, hogy én magamnak olyan maximum 25% esélyt adnék rá, hogy itthon sikerrel meg tudnám javítani a hokedli sarkán. Máséhoz meg hozzá se mernék nyúlni, mert nem értek hozzá.
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Akkor most pontosan mit nem csinál?
Erről a készülékről van szó?
Kijelző mutat valamit?
Hang jött ki belőle azóta?
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Köszönöm , a rajz nekem is megvan. Egyébként nem az enyém , nem votam ott az esetnél , de valahogy kb úgy lehetett
Íme a folyamat : bedug , bekapcs , kb 10mp múlva lekapcsol és hiába akarom nyomógombbal visszakapcsolni , nem csinál semmit. Ilyenkor kihúz , visszadug , bekapcs , megint 10mp és újra előröl...
Amúgy a funkciók működnek , kijelző muzsikál szépen , hangot viszont nem adott azóta. Az incidens működő állapotban érte. Gyári beállítások visszaállítva , sajnos ennyi idő alatt nem érem el a szervíz menüt a nyomógombokkal.
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Idézet:
„Az incidens működő állapotban érte.”

Ez nem sok jót szokott jelenteni.

Rajzot elmentettem magamnak, majd próbálok ötletelni rajta (sok időm lesz rá), hogy én mit néznék meg (meg az semmire sem garancia).

Ja, és használd a válasz gombot, hogy tudjuk hogy mire válaszoltál. Fontos lehet, ha nem csak ketten beszélgetünk a követhetőség végett.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2020
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Biztosíték oké , PTC kiváltva egyenértékű kerámia ellenállással , teszt ereéig , de nincs változás. (találtam egy minimális repedést rajt , ezért gondoltam erre!) Mosfet-ek jók , tápról megvan a kiírt 36V a MAIN board -ra menő csatinál. A végfok IC sem meleg egy minimálisan sem.
(#) dubformation válasza Gafly hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Sajnos tudom , de amit lehet meg akarok tenni érte! Köszönöm addig is!
Jó rendben , figyelek , hogy kinek mit válaszolok , nézzétek el , még kezdő fórumozó vagyok...
(#) dubformation válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Persze hogy lehet , bár elég sok ponton mentem már át újra , de mégis hol? Mi okozhat ilyen hibát , vagy milyen sorrendet tudnék követni a kizáráshoz? Protekt jel nincs a controll ic-n...
(#) Bakman válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Gondolom van pár felületszerelt IC a lap(ok)on. Válassz ki egyet, majd enyhe (!) nyomás mellett indítsd el a szerkezetet. Ha így megy, ott kell keresni a hibát. Ha nem megy, másikkal próbálkozz.
(#) dubformation válasza Bakman hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Nos , amihez hozzáfértem megmozgattam , de nulla változás. Van 4 db szalagkábel , amiből 2 kapásból kuka , nulla db vezető szálat találtam bennük , 2-n pedig csak pár nem volt meg. Mindent cseréltem , a hiba változatlan...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu