Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SONY hangprojector hibakeresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Üdvözlégy Néktek! A segítségetekre lesz szükségem , egy SONY SA-WGT1 hangprojector lett azonosítatlan okokból
kifolyólag leejtve és azóta kikapcsol , bekapcsolás után olyan 10 mp múlva , vissza sem lehet kapcsolni utána ,
csak ha áramtalanítom. Alkatrész ellenőrzések is jók voltak , tápfesz is megvan , csalakozók , szalgkábelek ,
forrasztások , kontaktok is stimm , nincs látható nyoma hibának. Szerintetek mi jöhet még szóba ilyen esetben?
Bálint
(#) Zsolt 73 válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Szia ! A SONY szerviz jöhet még szóba...
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Azért ennél komolyabb hozzáállást vártam... Amúgy megvan a szervízkönyv is hozzá , a csekklistát is letudtam , de semmi. A panelok is frankón rögzítve vannak , 2 panel , 8 csavar minegyikben , külön fémlapon szerelve szóval nagyon elhajlani sem tudnak. Hibaüzenet semmi.
(#) Bakman válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Lehet olyan forrasztási hiba, amit nem vettél észre.
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Idézet:
„azonosítatlan okokból kifolyólag leejtve”

Ez szép körülírása annak, hogy "berúgtunk mint az albán szamár".
A jó hírem az, hogy van róla, mármint a SONY SA-WGT1ről rendes leírás/rajz.
Az kevésbé jó hír, hogy én magamnak olyan maximum 25% esélyt adnék rá, hogy itthon sikerrel meg tudnám javítani a hokedli sarkán. Máséhoz meg hozzá se mernék nyúlni, mert nem értek hozzá.
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Akkor most pontosan mit nem csinál?
Erről a készülékről van szó?
Kijelző mutat valamit?
Hang jött ki belőle azóta?
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Köszönöm , a rajz nekem is megvan. Egyébként nem az enyém , nem votam ott az esetnél , de valahogy kb úgy lehetett
Íme a folyamat : bedug , bekapcs , kb 10mp múlva lekapcsol és hiába akarom nyomógombbal visszakapcsolni , nem csinál semmit. Ilyenkor kihúz , visszadug , bekapcs , megint 10mp és újra előröl...
Amúgy a funkciók működnek , kijelző muzsikál szépen , hangot viszont nem adott azóta. Az incidens működő állapotban érte. Gyári beállítások visszaállítva , sajnos ennyi idő alatt nem érem el a szervíz menüt a nyomógombokkal.
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Idézet:
„Az incidens működő állapotban érte.”

Ez nem sok jót szokott jelenteni.

Rajzot elmentettem magamnak, majd próbálok ötletelni rajta (sok időm lesz rá), hogy én mit néznék meg (meg az semmire sem garancia).

Ja, és használd a válasz gombot, hogy tudjuk hogy mire válaszoltál. Fontos lehet, ha nem csak ketten beszélgetünk a követhetőség végett.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2020
(#) dubformation hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Biztosíték oké , PTC kiváltva egyenértékű kerámia ellenállással , teszt ereéig , de nincs változás. (találtam egy minimális repedést rajt , ezért gondoltam erre!) Mosfet-ek jók , tápról megvan a kiírt 36V a MAIN board -ra menő csatinál. A végfok IC sem meleg egy minimálisan sem.
(#) dubformation válasza Gafly hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Sajnos tudom , de amit lehet meg akarok tenni érte! Köszönöm addig is!
Jó rendben , figyelek , hogy kinek mit válaszolok , nézzétek el , még kezdő fórumozó vagyok...
(#) dubformation válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Persze hogy lehet , bár elég sok ponton mentem már át újra , de mégis hol? Mi okozhat ilyen hibát , vagy milyen sorrendet tudnék követni a kizáráshoz? Protekt jel nincs a controll ic-n...
(#) Bakman válasza dubformation hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Gondolom van pár felületszerelt IC a lap(ok)on. Válassz ki egyet, majd enyhe (!) nyomás mellett indítsd el a szerkezetet. Ha így megy, ott kell keresni a hibát. Ha nem megy, másikkal próbálkozz.
(#) dubformation válasza Bakman hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Nos , amihez hozzáfértem megmozgattam , de nulla változás. Van 4 db szalagkábel , amiből 2 kapásból kuka , nulla db vezető szálat találtam bennük , 2-n pedig csak pár nem volt meg. Mindent cseréltem , a hiba változatlan...
(#) bogi23 hozzászólása Ápr 15, 2020 /
 
Sziasztok! Nem ehhez a poszthoz tartozik, de segítségre van szükségem egy SONY HTCT290 hangprojektorral kapcsolatban. Ez egy egymással is bluetooth-szal is kapcsolódó készülék, amely kb 8 hónapig jól működött. Azután a mélynyomó az egyik napon nem kapcsolt be. Megnéztem a 220-ás vezetéket és két helyen is lapos volt, mintha valami nehéz dolog összenyomta volna. Kivágtam a hibás részeket, összekötöttem, de továbbra sem lehet bekapcsolni.(alapjáraton egy piros LED jelzi a készenléti üzemmódot, ha bekapcsolom ez zöldre vált, de mióta nem működik a piros led sem világít).
Kimérte édesapám, megkapja a nyáklap a 220v-ot, a biztosíték is jó, nem tudja hogyan tovább. Tudna valaki tanácsot adni? (Édesapám nyugdíjas már, de mechanikai műszerész volt). Köszönöm
(#) bogi23 hozzászólása Ápr 15, 2020 /
 
Sziasztok! Segítségre van szükségem egy SONY HTCT290 hangprojektorral kapcsolatban. Ez egy egymással is bluetooth-szal is kapcsolódó készülék, amely kb 8 hónapig jól működött. Azután a mélynyomó az egyik napon nem kapcsolt be. Megnéztem a 220-ás vezetéket és két helyen is lapos volt, mintha valami nehéz dolog összenyomta volna. Kivágtam a hibás részeket, összekötöttem, de továbbra sem lehet bekapcsolni.(alapjáraton egy piros LED jelzi a készenléti üzemmódot, ha bekapcsolom ez zöldre vált, de mióta nem működik a piros led sem világít).
Kimérte édesapám, megkapja a nyáklap a 220v-ot, a biztosíték is jó, nem tudja hogyan tovább. Tudna valaki tanácsot adni? (Édesapám nyugdíjas már, de mechanikai műszerész volt). Köszönöm
(#) Gafly válasza bogi23 hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Fénykép a panelről?
(#) bogi23 hozzászólása Ápr 20, 2020 /
 
Itt vannak a képek a panelről!
(#) CHZ válasza bogi23 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /
 
Elsőre 2db elkot ellenőrizd, kisebbeket akár cserélhetnéd is. Még a diódákat is érdemes megnézni.
(#) Saggitarius válasza bogi23 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /
 
Mielott barmit cserelnel. Merjetek ra a ket panelt osszekoto kabelre. Jol felnagyitva lathato volt, hogy a barna (+) es a fekete (0V) kozott 24V-t kellene merni. Elso menetben hagyjal mindent igy ahogy most van. Ha nincs 24V, utana probald meg lehuzni a zold panelrol ezt a csatlakozosort, es megint merjel ra a barna/fekete parosra, megvan-e a 24V. Ugyanezt vegezd el a szurke/fekete paroson is. A mellekelt foton nem latszik van-e megadva feszultsegszint a szurkenek.
Ha levalasztott panel eseten se merheto semmi, eselyesnek tartom a hutobordan levo Q201-es FET-et, valamint azt a kek aramlokes korlatozo ellenallast, ami a C102-C103 mellett talalhato a jobb felso sarokban.
(#) bogi23 hozzászólása Ápr 21, 2020 /
 
Köszönöm a tanácsokat. A helyzet a következő:
A két panelt összekötő csatlakozónál nem tudtunk mérni 24V-ot, széthúzva sem.Az áramlökést korlátozó ellenállást, szakadásmérővel nézve nem jelez folytonosságot.
Tisztelettel egy laikus,és köszönöm.
(#) bogi23 hozzászólása Máj 14, 2020 /
 
Annyi kiderült, hogy a szaggatós táp ment tönkre, így az cserét lesz.
(#) Patópali válasza bogi23 hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Szia!

Láthatnánk a panel másik feléről is fotót?
(#) Patópali válasza Patópali hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Jó lenne továbbá látni, hogy a vezetékek takarásában milyen értékek vannak a csatlakozó mellett a panelra szitázva. Főként a szürke vezeték mellett.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2020
(#) fakóló hozzászólása Júl 2, 2022 /
 
Üdv
Nem kimondottan erősítőről lenne szó, de remélem itt tud segíteni valaki. Adott egy LG hangprojektor ami bekapcsolás után bebootol kapcsolódik a mélynyomóhoz majd kiteszi a kijelzőjére, hogy "H-UPD". Az eszközök továbbra is látják (telefon bluetooth-on keresztül, de nem szól a projektor.
Találkozott már valaki ilyennel, mi ez a H-UPD?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem