Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   907 / 1121
(#) adapter válasza kisninja hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Ez volt az! Köszi!
(..mondjuk így is keresni kellett, nagyon nem mindegy volt hová kattint az ember....)
(#) Gombszem válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 30, 2020 /
 
A VMware-t valamikor én is használtam, de több gond miatt áttértem e Virtalbox-ra. Miután ingyenes, nem kell vele egyéb módon foglalkozni. Tökéletesen működik, még sosem hagyott cserben. Az image fájlok, és a tároló mappák jól menthetők, és visszaállíthatók ha elszállt az aktuális Op rendszer. Nagyon jó olyan célokra, amikor ki kell próbálni olyan eljárásokat, mint ami miatt pl. nem megy nálad a VMware.
(#) villanyipi válasza Skori hozzászólására (») Nov 30, 2020 / 1
 
Ezeket el tudom fogadni, bár akik eddig tőlem vártak ilyen téren segítséget mind olyan gépen akartak virtualizálni, amin a saját oprendszere is percekig tekergette a procit meg a hdd-t mire betöltött az asztal.
Tény hogy a saját gépemen megfelelő erőforrások mellett néha én is felsumákolok régi rendszereket ha olyan hardvert kell javítani amit a w10 nem hogy nem ismer fel, de ha tehetné maga hajítaná ki a gépből
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 2, 2020 /
 
Mitől lehet az, hogy a hagyományos billentyűzetemen nem akar menni a "4, 5, R, T, F, G,V, B" gomb? (Ez időnként érzéketlenné teszi a "Ctrl" gombot is.) Egyre nehezebben lehetett ezeket rávenni a működésre, most pedig már egyáltalán nem akarnak működni. Az összes többi gomb tökéletes.
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Hali!
A bill. gombok mátrixba vannak szervezve, nem megy ez az oszlopa. Jó eséllyel beázott, vagy szakadt a gomboktól az elektronikáig menő vezeték. Szét kell szedni, meg kell nézni
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Nedvességtől távol van az asztalomban (nedvesség mentes a szobám). Lehetséges hogy ilyen szerencsétlenül szakadt meg a fólia a billentyűzetemben?
Szétszedni nem szeretném mivel egyrészt gyárilag igen sok csavar tartja össze (billentyűzethez képest szokatlanul sok), másrészt pedig a rengeteg gumiharang miatt igen macerás javítani.
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Üdv! Pedig nem úszod meg, vagy veszel egy pici ocot egy 1100ért. A szakadás lehet kontakt hiba is
a panelnál.
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Eddig működött, mostanában kezdte. Elképzelhető, hogy sajnos cserélve lesz, pedig ez egy "ergonomikus" billentyűzet koppintás, ehhez nagyon hasonló.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 2, 2020 / 1
 
Felfordítva szétszeded, a felső részben szépen beülve maradnak a gumiharangok, esetleg kellhet valami alátét, hogy ne a gombokon feküdjön fel az asztalra.
Simán lehet hogy a fóliára gőzölt vezetőréteg oxidálódott, pl meg kell "radírozni", ha nem volt a fólia mozgatva, talán nem szakadt meg. Ha már úgyis cserélnéd, akkor nyugodtan szétszedheted, nem vesztesz vele, csak nyerhetsz
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
(#) Epu2 hozzászólása Dec 6, 2020 /
 
Üdv! Egy kis segítségeteket kérem. A régebbi W10-en azt hiszem a prt sc gomb készített egy full képernyőképet és az Ondrive-ra mentette. Volt egy tiszta telepítésem és ez a funkció elveszett. Tudjátok a megoldást, hogy újból legyen? Független volt minden utólag telepített alkalmazástól.
(#) nedudgi válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Emlékeim szerint az a mentés a vágólapra történik.
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Bővebben: Link
Sosem volt alap funkció, print scrn vágólapra készít képet, win+print scrn meg el is menti a gépre.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
(#) Epu2 hozzászólása Dec 6, 2020 /
 
Akkor mi lehetett ami alapra állításnál is meg volt?
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Nézd meg a linkem, le van írva.
(#) Epu2 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Ez az! Köszönöm!
Előbb magyarítani kellett.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Én pont hogy a Virtualbox egyik régebbi verziójának hibái miatt tértem át VMware-ra: egyrészt eléggé nem akarta felcsatolni az USB eszközöket, ultra nehéz volt rávenni, másrészt pedig a gazda gépen észrevétlenül aktiválta a "beragadó billentyűk" nevű kisegítő lehetőséget (Shift, Ctrl, Alt, Alt GR gombokat nyomvatartja a felhasználó helyett) bármiféle visszajelzés nélkül (tálcán kellene állapot jelző ikonnak lenni) így kissé idegesítő mellékhatásokkal tudott járni a Virtualbox használata!
(Lehet, hogy újabb verzió megoldotta volna, de valamiért annyi eszem nem volt.)
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
VirtualBox: Nekem egy most több, mint egy éve érkező frissítés óta nem indul a virtuális rendszer csak ablaktalan indítással, majd a mutat gombbal lehet aktívvá tenni. Egyéb esetekben hiba. Rákerestem anno, volt is 1 találat, de az ottani megoldás nálam nem segített. Azóta így használom, egy kattintással több, de legalább működik.
(#) Epu2 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Üdv! Feltételezem, ismered az OnDrive-t. Van egy minden telepítésnél, még a 7-esnél is, problémám. Ha újra telepítem a rendszert és újra indítom az OnDrive szinkronizálást, nagymértékű adatvesztésem van, mert a gép alapján szinkronizál és ezért töröl. Esetleg erre is van recepted?
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 7, 2020 / 1
 
Érdekesen hangzik, fejből nem tudom, mert ezzel még nem volt gondom. Viszont a onedrivenak is van egy lomtára, szerintem sok filet ott megtalálnál. Elég kevés az információ, végtelen sok beállítása van ennek, de nagyon erősen kell a gép irányából a tárhely irányába káényszeríteni a szinkronizálást ahhoz, hogy a rossz irányba másolja a fileokat.
(#) tönöpö hozzászólása Dec 7, 2020 /
 
Sziasztok! A Thunderbird levelező programmal lett gondom. Asztali gépre és laptopra is fel van rakva, ugyan azt a két email címet kezeli mindkét gépen, egy gmail és egy freemail címet, de csak a gmail cím van szinkronizálva. December 3-tól az asztali gépi gmail fiókból elküldött levelek kimennek, a laptop kimenőjében látható, a címzett megkapja, de az asztali kimenőben nem látható,és azóta egyetlen újabb kimenő sem látható. A gmailre beérkező is csak a laptopon látható, az asztalin december 3-tól egyetlen bejövő sem jelenik meg. A freemailes fiók mind a laptopon mind az asztali gépen kifogástalanul működik. Frissítettem a Thunderbirdet, de semmi változás. Letöröltem a gmailes fiókomat, újra felraktam, de ugyan az. Sehol nem változtattam semmit. Mi lehet a gond? A szinkronizálás működik, a laptopon látható az asztali gépről elküldött üzenet, de az asztalin nem mentődik el.

Tud valaki segíteni?
(#) Kari55 hozzászólása Dec 8, 2020 /
 
Eziasztok.
Mi célt szolgál ez a file a win10 ben? "MoUsoCoreWorker.exe"
ugyanis a "Powercfg -requests" ezt adja ki parancssorban futtatva, és emiatt nem tud alvó állapota menni a Windows. a neten olvastam

A feladatkezelőben leállítom, de újra elindul, mit tehetek, hogy tudjon "aludni" a gép?

Köszönöm előre is.
(#) Doky586 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Töröld ki aztán kiderül..
(#) antiktelefon válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Frissítéshez tartozik, keress frissítéseket és rakd fel, ha utána is megmarad, akkor beakadt.
(#) veroka válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Windows update service indítja el. Néha segít, ha újraindítod az update service-t, illetve felrakhatod a KB4568831 update-t ha még nincs telepítve.
(#) Kari55 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Nem engedi
(#) antiktelefon válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Olvastad, amit írtunk? Meglepő lenne, ha a windows frissítést tudnád törölni...
(#) Kari55 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Frissítés után is itt van:
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Most eltűnt! bocsi...
(#) Epu2 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Nekem is volt ez a probléma. Az a gyanúm támadt a frissítések teszik. Pár havonként változik, pedig nem állítgatom. Néhány beállítás ugyan ezt teszi. Egy fórumon megállapították és vagyok a zizi.
(#) didyman hozzászólása Dec 8, 2020 /
 
A MoUSOCoreWorker az eddig WuAuClt fájlnéven ismert Windows frissítési ügynök (Windows Update Agent). A 2004-gyel ez a fájl lecserélésre került az USO-ra (Update Session Orchestrator). Gondolom, a jövőben módosulni fog a frissítések kezelése, erőforrás-kezelése, naplózása vagy bánat tudja, mije és annak lehet ez valamiféle előszele, univerzálisabb felülete. Ha így beragad a WU szolgáltatás újraindítása kiszedi ebből az állapotból ideig-óráig, de ahogy írták, már van is javítása.
Következő: »»   907 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem