Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távvezérlés mobiltelefonnal
 
Témaindító: wanstonic, idő: Jan 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) MPi-c válasza blokkmetal hozzászólására (») Jan 19, 2007 /
 
Az ATX táppal nem vagyok tisztában, de biztos így van / egyszer a cégnél az egyik informatikusunk mondta, ha kihúzom a PC tápját nem tudják "távolról" bekapcsolni / Ha az 5 V adott, akkor csak ahhoz megfelelő relé kell. Az akksi meg nem kell a telefonhoz, ha van folyamatos táplálás. Arra azért figyelni kell, hogy a telefon bekapcsoláskor nagy áramot vesz fel!
Közben rajzolgattam.PIC-cel így lehetne megoldani. A táp rész itt 12V-ra van! Ezzel tutira lehet azonosítani a hívót.

gsm.png
    
(#) Kotesz válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
Van valakinek mintaprogramja ehez a kapcsoláshoz hogy miként kezeli a pic a gsm-et?
(#) Tápos Lajos hozzászólása Szept 7, 2010 /
 
Olyan telefon kell "vevőnek" amelyben van rezgőhívásjelző,pl:Nokia 3310,3330 stb...kiveszed a rezgőmotort belőle,oda rákötsz a helyére 2szálat....optocsatoló......OFF ON áramkör:4069,NE555,40106 stb.....relé.
(#) triniti hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy 3G routerem, ami néha lefagy. Ilyenkor, ha újraindítom, akkor megint jól működik.Kérdésem az lenne, hogy van egy GTRTA400-as GSM távjelzőm vezérelhető kimenettel /12 voltos//kép csatolva/. Hogyan lehetne megoldani, hogy mobilon keresztül kikapcsoljam a routert ellátó konnektort, majd újrahivás után visszakapcsoljam. A vezérlést tulajdonképpen a GTRTA megoldja, a probléma számomra inkább az, hogy 220 voltot kéne vezérelni 12voltos jellel.

GTRTA400.jpg
    
(#) abcdabcd válasza triniti hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
A te alkatrészed a relé az pont erre való, illetve itt a fórumon valaki csinált egy konkrét pic-es vezérlésű 220as hosszabbítót amivel a bele dugott különböző kütyüket lehet ki be kapcsolni, ott éppen adott időzítés szerint, lehet ott meg is találod a kész kapcsolást is ami pont jó ide neked!
(#) solti_imre hozzászólása Jún 7, 2011 /
 
Lehet, hogy a topic már hamvába halt, de próbáltátok már ezt?
http://www.serasidis.gr/circuits/smscontrol/smscontroller.htm
(#) JOJO hozzászólása Júl 28, 2011 /
 
Segítsetek hogy,lehet mobillal távírányitani valami berendezést ,nekem egy mágnes kapcsolót kellene
köszi
(#) qvasz2 válasza JOJO hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Legegyszerűbben úgy, hogy a rezgő motort kivezeted, és amikor hívás érkezik, akkor ezen a kivezetett vezetéken feszültség jelenik meg.
Pici szépséghibája, hogy ha valaki mellé tárcsáz és pont ezt a számot hívja, akkor ő is működteti helyetted a készülékedet.
Komolyabb megoldást csak mikrokontrollerrel lehet csinálni, ahol már kivédhetők a hasonló bakik.
(#) nagy_david1 válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Ha picit is okosabb a telefon akkor be lehet állítani a menüben, hogy csak egy számról érkezhessen hívás, vagy csak egy számnál jelezzen. Vannak egészen jól megtervezett hívásszűrők is. Persze így is igazad van és következhetnek be bakik: telefon merül vagy valami rendszerüzenet, akármi hasonló.
(#) zsombor13 hozzászólása Aug 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Keresek egy zsenit aki összetud kötni egy telefon és egy számítógépet úgy, hogy a bejövő SMS-eket a gépen lehessen feldolgozni.
Bármilyen jó megoldás érdekel.

Várom szíves jelentkezését!

Köszönettel: zsombor13
(#) pucuka válasza zsombor13 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Szinte minden mobiltelefon összeköthető a számítógéppel. (de azért nem mindegyik) Ha van hozzá adatkábeled vagy veszel hozzá (már ha létezik) akkor van hozzá többnyire a hozzáadott CD -n, de általában a gyártó honlapjáról le is töltheted, valamilyen data suite alkalmazás, amivel a telefonodban levő dolgokat rendezheted, fel és letöltheted. Ennek része az SMS kezelő szoftver is, de lehet szinkronizálni telefonkönyvet, és az "okos telefonoknál" sok más egyebet is.
(#) zsombor13 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Köszönöm a választ!

DE a probléma, hogy saját szoftverrel kívánom feldolgozni az SMS-eket automatizált módon. Nem pedig valamilyen gyártó kliensével.
Szóval valami portos megoldás érdekelne.

Köszönettel: Zsombor13
(#) pucuka válasza zsombor13 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Copy- Paste, valamilyen TXT fájlba, esetleg makrózva. És utánna dolgozhatod. Vagy a másik módszer, hogy telefon helyett GSM modult használsz, és akkor adatként megkapod az SMS -t, amit dolgozhatsz kedvedre.
(#) zsombor13 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Köszönöm!

Szóval akkor maradjunk azt gondolom a GSM modulnál... Mivel mint mondtam automatizáltan szeretném feldolgozni az SMS-eket.

Pucuka te tudsz ilyet csinálni? Illetve érdekelne egy ilyen összeállítása?
(#) pucuka válasza zsombor13 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Nézd át azt a néhány GSM modulos topikot, azokban találhatsz megoldásokat, illetve a modul részletes adatlapján található AT parancsok listáját. Ezek között vannak SMS kezelő parancsok is.
(#) tomasz85 hozzászólása Jan 25, 2012 /
 
Szevasztok!
Segítségeteket szeretném kérni..
Van egy mobil telefon ,ezzel szeretnék vezérelni valamit egy optocsatolón keresztül,de van egy kis gondom talaltam a telefon alján egy pontot ahol +3 V jelenik meg,de nem világít tőle a dióda mert kis áram jön ki azon a ponton ..?Hogy lehetne azt a jelet felerősíteni mondjuk egy tranzisztorral,hogy tudjon kapcsolni az optocsatoló???
(#) tomasz85 válasza (») Jan 26, 2012 /
 
Heló!
Rendben van és te nem tudnál véletlenül segíteni ,hogy hogy kell oda egy tranzisztort bekötnöm ,hogy elegendő legyen az áram a LED (optocsatoló) megvilágításához ??
Csatoltam képet.
Mert ezen a ponton elakadtam.
(#) tomasz85 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Nagyon szépen köszönöm!
De ott a vezérlésnél 12 V tápom van,akkor mekkora ellenállás kell oda?És a - 12V-ot nem kell sehova kötnöm??
(#) tomasz85 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Aha akkor 1 kohm kell oda.És csak a + 12V-ot kell oda kötnöm?
(#) Angyalpor hozzászólása Feb 26, 2012 1 /
 
Sziasztok!

Nem biztos, hogy ide illik a kérdésem, de témát még nem nyithatok, jobb helyet meg nem találtam...

Szükségem lenne egy gsm kapcsolóra, már ha így hívják a dolgot. Most szólok, hogy nem értek a dologhoz.
A tervem: egy pendrive méretű valami,benne egy sim kártya, pár gombelem, és ha megcsörren, akkor amíg csörgetik, jelet ad egy kimeneten. Se több, se kevesebb, minden bonyolítás nélkül. Ami hasonlót láttam eladót, az vagy nagyon nagy, vagy nagyon drága amiatt, mert millió funkciót tudnak, amik nekem nem kellenének.
Tudtok helyet, ahol ilyet esetleg kaphatok, esetleg elképzelhető építeni ilyet?
Köszi előre is!
(#) mps válasza Angyalpor hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Ez a téma talán közelebb áll hozzá. De nagy reményeket ne fűzz hozzá. Különösen a méret miatt, persze az ára is. Talán egy egyszerű olcsó mobilon figyelni a kijelzővilágítást. De ez itt erősen off!
(#) Angyalpor hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Közben változás:

Ha a kapcsoló rész kisebb lehet, akkor az is megoldás, hogy Bluetooth-os, és maga a vevő a közelben van, akkor lehet nagyobb, és biztosabb az áramellátása, nyilván...
(#) lewi hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Végigolvasgattam a topic ot (bár nem teljes részletességgel) de a téma elméletben már engem is foglalkoztat egy ideje. Most ha más nem csak ilyen gondolatébresztőnek vagy másminek leírom, hátha találtok benne valami hibát, vagy elvi ütközést.
Az én fejemben az született meg, hogy mi lenne ha vennék alapul egy régebbi telót, ideálisabban egy nokia 3210 est vagy 3310 est, azokon, ha még jól tudom volt ilyen csengőhang szerkesztő, illetve ha jól emlékszem már abban is lehetett adott telefonszámokhoz más más csengőhangot rendelni.
És én a relé vagy akármi más működtető kapcsolását ( akár egy prellmentesített ki-be kapcsló áramkör egy 555-tel) a hangfreki alapján kapcsoltatnám. A különböző számokhoz való csengőhang rendelése azért jutott az eszembe, mert nálatok is felmerült, hoyg mi van ha más csörgeti meg, vagy épp csak kapsz egy üdvözlő üzenetet a t-mobile tól? alapon. Így ha készítenék egy egyszerű hangfekis sávszűrőt, pl egy alul vagy felől áteresztőt és egyedi csengőhangot tudnék redelni egy egy számhoz, akkor ha beállítom azt hogy az én telefonszámomról egy adott magasságú hang "szólaljon" meg de amúgy akármi más gyíkja van akkor egy teljesen eltérő csengőhang van, akkor már meg is oldottam az illetéktelenek által működtetést.
Így elvileg ha akármit utánakötök a vezérlő jelnek tudnám működtetni.
Szerintetek ez a hangfrekis sávszűrős ötlet mennyire kivitelezhető egyszerűen egy szimpla szűrővel? gondolok itt olyanokra, amiket erősítőkbe építgetnek alul áteresztőnek vagy épp felül áteresztőnek.
(#) csmenyus hozzászólása Júl 21, 2014 /
 
Sziasztok!

Ledeket szeretnék vezérelni androidos telefonnal egy már meglévő wifis eszközzel, egy program kellene a telóra amivel időzíthetném a Led-ek működését és az alkalmazásban lehetőség legyen arra hogy a ledek színét meg tudjam váltatni netes vezérléssel...
Bármilyen ötlet, hozzászólás segítene!
(#) csmenyus válasza csmenyus hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/7934
egy ilyen vezérlővel egy nem mi-lightos led vezérlése
(#) Maverick91 hozzászólása Júl 30, 2014 /
 
Sziasztok!

Szeretném megépíteni ezt a GSM vezérelt kapcsolót. Megtaláltam a Siemens M55 adatkábel-csatlakozójának a kiosztását. Az lenne a kérdésem, hogy a kapcsoló rajzán a GSM csatlakozó 1-2-3-4 lábát a telefon csatlakozójának az 1-2-3-4 lábára kell kötni?

Köszi, Maverick
(#) djuice hozzászólása Jan 1, 2021 /
 
Üdv!
Nem tudom ilyen távvez progival foglalkoztatok-e már?
https://irplus-remote.github.io/
Itt van rá a Yamaha KX480 deckemhez a remote fájlja az RSKX1, de sehogy nem tudom neki beadni...
http://lirc.sourceforge.net/remotes/yamaha/
???
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
(#) djuice válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Ötlet, tipp esetleg? Vagy még mindenki szilveszterezik?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) uniman válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Fogalmazd meg pontosan a "nyűgödet" !
Én próbaként telepítettem az IRPLUS app-ot a mobilomra és működik, nem kell neki semmit "beadni"..
(#) djuice válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Hát nyűgöm helyett inkább az a PROBLÉMÁM ha már ilyen kedvesen megszólítottál, hogy amint láthatod ha kipróbáltad a szoftvert, a KX480 vagy az RSKX1 típusok nem szerepelnek benne, de elvileg van rá kódtáblát tartalmazó fájl, de nem működik, ill. pontos leírás sincs hozzá, miként lehetne importálni, mert hiába töltöm le, az applikáció ugyanúgy a weben akarja keresni vagy helyi fájlként megadva neki nem fogadja el, ha átkonvertálom a weben arra utalást tett XML konverterrel, akkor sem...
De lehet hogy nem is jól gondolom hogy így kéne, azért kellene valaki, aki érti ennek a pontos működését, mert hát a tucat berendezést bárki kiválaszthatja az applikációból ami ott fel van sorolva, csak mire megy vele ha nincs olyan eszköze???
Remélem így mellékelt litániával már sikerült nyugtázni a dolgot számodra!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem