Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távvezérlés mobiltelefonnal
 
Témaindító: wanstonic, idő: Jan 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) uniman válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Bocsi, az értetlenkedésem miatt... A LIRC kódkat át kell konvertálni XML-re. Az aplikációban van export/import funkció, az export a "beadás". Én még ezt nem próbáltam (mert van jobban használható gyári app a telefonomban).
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Rosszul írtam, import a "beadás"...kipróbáltam, nálam sem működik sem a netes LIRC kód import, de a letöltött xml-re is hibát jelez.
(#) djuice válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Nálam is. De jobb appot meg nem tudok androidra.
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Most ez mi is? IR távirányítót csinál a telefonból? A tietekben van IR LED?
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Igen, van infravörös port... Bővebben: Link
De van sok App...
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2021
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Köszönöm. Igen láttam már ilyet, egy barátomnak is olyan telefonja van, amiben van IR, az én Samsungomban nincs. Viszont az okos Samsungot tudja egy App-al Wifin keresztül bizgerálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2021
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Az enyémben (honor8) van IR. Tudom vele vezérelni az inviteles STB-t, a tévét, a fényképezőgépem, ... mindezt gyárilag belerakott programmal. Képes rá, hogy feltanuljon, mint egy univerzális távirányító, amire ráirányítod a másolni kívánt távirányítót és nyomkodod a gombjait. Egyébként lehet USB-s IR portot venni a telefonhoz, ha nagyon szükség lenne rá

@djuice: a programban van xml export, ahogy uniman írta? Ha igen, akkor exportálj ki egy akármilyen távirányítót, s az alapján kell megnézni a felépítést. Nem feltétlen lesz egyszerű, sokszor az app fejlesztője se segítőkész, hogy megmondja melyik tag mit jelent (legalábbis nekem az SMS backup program fejlesztője azt mondta kísérletezgessem ki magamnak).

szerk:
Közben belenéztem mit generál az említett lirc->xml konvertáló. Nem szabvány xml fájl készül (kapásból hiányzik a fejléc), lehet ez is a nyűgje, illetve maga a szövegkódolás is.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2021
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Kíváncsiságból feltelepítettem. Amit "konvertál", annak köze nincs ahhoz, amit vár. Az exportált fájl egész máshogy néz ki, mint a konvertált, s azt vissza is tudja olvasni.
Ha lesz időm vele játszani és sikerül megfejteni ezt a formátumot, akkor megcsinálom a yamahádhoz.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Vettem annak idején, amikor jó áron még kapható volt, USB-n kezelhető IR távirányítókat, én azokkal el vagyok.
(#) djuice válasza bbb hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Köszönöm az jó lenne, mert már mindenhogy megpróbáltam.
Elég népszerű az az app de ilyen fatökű gárdát akik nem tudnak normális leírást vagy importálási megoldást hozzá csinálni, hááát...
Mindig utáltam az olyan fejlesztéseket is, aminél félig megírtan, csak a forráskód van kiadva, aztán mindenki fordítsa le magának compilerrel amire tudja (főleg ha nem is tudja, mert nem programozó...) vagy parancssorban szerencsétlenkedjen össze oldalnyi kódokat. Szóval azt hittem könnyebb lesz ezzel is elbánni, de próbáltam online xml validatorral is ügyeskedni már, természetesen az sem volt jó.

Jut eszembe, olyan megfizethető tanítható távvezérlőt nem tudtok ajánlani amire akár LIRC kódok is feltölthetők?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) bbb válasza djuice hozzászólására (») Jan 4, 2021 / 1
 
Megvan a megoldás, már csak ki kell totózni... A képen egy másik yamahát látsz. Ennek a kiexportált kódja szintén LIRC formátumban van, megvadítva ezzel a félig-meddig xml-re hajazó, de annak nem megfelelő irplus formával.
Persze a gombok nem ám úgy vannak megoldva, hogy sor;oszlop;méret, hanem mindenféle találgatásokba kell belemenni.

Az én tippem szerint (ez elég biztos tippnek látszik) az első columns=12 paraméter mondja meg, hogy a képernyőt 12 oszlopra ossza fel, majd a gomboknál a span=N mondja meg az adott gomb méretét oszlopban kifejezve, a labelsize paraméter meg a magasságát.

A fájl felépítése tehát így néz ki:
  1. <irplus>
  2.  <device manufacturer="YAMAHA" model="RS-KX1" columns="12" format="WINLIRC_NEC1">
  3.  <button label="felirat" labelSize="magasság" span="szélesség" labelColor="szín">IR kód</button>
  4. ...
  5. </irplus>

A buttonból annyi mehet, amennyihez csak kódot tudunk rakni... Az IR kód pedig az általad linkelt fájlból kiolvasható, csak ketté van szedve ahhoz képest.
Pl. a lejátszás (play) gomb így fog kinézni:
  1. <button label="PLAY" labelSize="20.0" span="6" labelColor="FF43C834">0xFE01 0x00FF</button>
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 4, 2021 / 1
 
A neten talált fotó és a korábban linkelt LIRC alapján összeraktam neked. A beimportálás működik, innentől már csak az a kérdés, hogy a LIRC-ben lévő kódok biztosan jók-e, ezt megfelelő deck híján én nem tudom kipróbálni.

Apró megjegyzés, hogy a "dubbing" gombhoz a kódban csak egyetlen bejegyzés tartozott, így ha az is irányfüggő, akkor azt külön kellene még beleírni, de erre nem találtam utalást, hogy mit csinál a két gomb a távirányítón, ugyan azt adják-e ki, vagy más kódot.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) djuice válasza bbb hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Nagyon köszi! Működik frankón! Zsír!
Annyi hiányzik, hogy power on/off funkció nincsen, de a távvezérlőről sem találok nagyobb fotót, hogy azon is volt e egyáltalán. Na de így is nagyon remek. Jövök egy sörrel.
(#) bbb válasza djuice hozzászólására (») Jan 4, 2021 / 1
 
Se a távirányító fotóján nem láttam neki gombot, se a LIRC fájlban nem volt hozzá kód.

Na de hogy kiderült így működik, most már írhatok róla egy rövid tutorialt a honlapomra, hogy legközelebb más is utánam tudja csinálni
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Ez igen! Le a kalappal!
Lehet, hogy tudnál kovertálást csinálni az RCCreator és minden más kódmentés között is...
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Azért az nem annyira egyszerű Megnéztem pár kódolási formát és ez a LIRC fajta volt egyszerűen olvasható. Amit elsőnek exportáltam, az példának okáért PRONTO_HEX formában volt, nem tetszett... Leginkább azért nem tetszett, mert nem találtam olyan leírást, ahol PRONTO HEX-be konvertálják a LIRC leírót, csak fordítva. Ez a formátum meg nem annyira egyértelmű első gyors nekifutásra: remotecentral link.
Ezután gondoltam kiexportálok egy yamahát, hátha azt összehasonlíthatom a LIRC lapon lévővel. Ez majdnem nyert, de merthogy csak egymáshoz közel lévő típusszámot találtam, így a vizuális összehasonlítás alapján "megsejtettem", hogy mi a különbség a két leíró között, direkt összehasonlítást már nem tudtam csinálni. Arról nem is beszélve, hogy persze UNICODE karakterek HTML leírója van egyes gombokon (pl. power), így azokat is ki kellett találni melyik melyik lehet. Végül úgy döntöttem excel lesz a segítségemre és majd az átalakítja a kódokat helyettem viszonylag kevés kézimunkával.
Miután pedig a gomblistám elkészült, a távirányító fotója alapján elrendezgettem a gombokat (kézzel áthelyezgettem a sorokat notepad++ programban) és megszíneztem őket, hogy ki is nézzen valahogy.

Szerencsére az XML nem áll távol tőlem, a HTML UNICODE leírója szintén gyorsan előjött a színkódokkal együtt, így a végső csinosítás már hamar ment
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Nem semmi vagy! Azt hittem leprogramoztad...így azért kicsit nagyobb meló volt. A lényeg a felismerés, hogy megláttad a lehetőséget.
Küldtem volna érdekességképpen egy RCCreator variációt erre, de nincs benne a Yamaha KX480.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Kerestem egy olyan készüléket, ami meg van a lirc.sourceforge.net oldalon is és az RCCreatorban is benne van. Ez utóbbi az xml, illetve van egy képernyőkép a programból.
Látsz valamilyen rendszert a kettő között? Milyen kódolás lehet az RCCreatorban? Nekem nem sikerült összefüggést találni.
Lehet, hogy találtam valamit...
Hopp, közben ez off--topic lett. Bocsánat.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) djuice hozzászólása Jan 4, 2021 /
 
Nagyon jó fejek vagytok, támogatom a tutorialt is ebből, mert tényleg szépen működik és örülök hogy hozzá tudtam ehhez járulni, még ha csak a probléma felvetésével is. Ezért jó ez a fórum, köszönet!!!

Amúgy valóban nincs a KX1-en power gomb már látom fotó szerint is. A dubbing nem tudom mit csinálhat, de a deck manualjában jelölve vannak, a távvez. milyen gombjaira reagál a készülék és az amúgy sincs jelölve funkcióként. Nagyobb tudású cuccokat is működtet az a táv. és nyilván pl. az én deckemen fejfordítás sincs, tehát vannak felesleges gombok is így.

Az jutott még eszembe, mivel ez a LIRC nagy népszerűségnek örvend linuxos körökben, hogy esetleg régebbi java appletes mobilokra létezhetett-e hasonló IR vezérlő program, ami LIRC kódokkal felruházható lenne? Egy haveromnak e kapcsán pl. egy Siemens videomagnójához lenne jó ilyesmi, de 70 év körül nem akar okostelefont már.
(#) bbb válasza djuice hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Nekem még Siemens S55-höz volt valami távirányítós programom, de az olyan régen volt (úgy 14-15 éve), hogy már nem tudom előkeríteni

A leírást össze fogom hozni, csak össze kell foglalnom rendesen a mit miért dolgot benne.

@Inhouse: Megnéztem ezt az RCCreator programot, valami saját formát használhat, nehogy egyszerű legyen visszaalakítani. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri vele foglalkozni.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Köszi, hogy megnézted. A link amit tegnap találtam visszafejtette részben. Ezekből a távirányítókból táraztam be, sok minden benne van az adatbázisában, én is tudom bővíteni (meglevőről), de másik adatbázisból nem tudok bevinni.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 7, 2021 / 1
 
Megírtam hozzá a cikket. A honlapomon olvasható. Ha van valami észrevételetek vele kapcsolatban, akkor nyugodtan kérdezzetek.
(#) djuice válasza bbb hozzászólására (») Jan 14, 2021 /
 
Zseniális!
Oktatói szintű precizitás és részletesség! Az app fejlesztői tanulhatnának!
Nagyon jó volt olvasni, minden egyértelmű! Köszi!
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Jan 14, 2021 /
 
Közben eszembe jutott egy kerülőút... Ha lenne egy egyszerű kütyü, ami a többi jól dokumentált formátumban levő jelsorozatot ki tudná adni, akkor az enyémmel tanuló módban be tudnám vinni ebbe a rendszerbe. Kicsit macerás, de ha nagyon kell, akkor menne... most nincs ilyen gondom, de hátha egyszer majd rászorulok. Csak jusson eszembe megint!
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem