Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefon és LAN hálózat kialakítása
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Latya_1 hozzászólása Nov 28, 2020 /
 
EZt a schneider cat5e utp aljzatot hogyan kell bekötni? Szerszámmal,ha igen akkor 110-essel, vagy a műanyag "patkó" benyomásával? A kábelt honnan vezetem a modulhoz? oldalról a karom felől, vagy merőlegesen a modulra ? A gyártó oldalán semmi infó nincs, a a youtube-n csak 2 orosz video van: csavarhúzóval jól szétsodrott az egyiok, a másik a műanyaggal nyomta, de az nekem a gyakorlatban nem volt sikeres, nem megy be meggyőzően.... Dolgozott már valaki ilyennel? Köszi előre is!
(#) Gafly válasza Latya_1 hozzászólására (») Nov 28, 2020 /
 
Én valami hasonlót szoktam használni: Érbekötő szerszám, telekommunikációs Krone modulokhoz, de van a szerszámos ládában 110-es, az is jó.
Én középen vinném be a kábelt, az üres oldal felől, ha lehet.
Csak annyira sodord szét az érpárokat, amennyire feltétlenül szükséges.
Miután szerszámmal benyomkodtam az ereket (és kipróbáltam a végpontot), még rátenném a műanyagot is.
(#) Latya_1 hozzászólása Nov 28, 2020 /
 
Koszi, nezek vmi szerszamot, illetve kenyszerhelyzet leven (szombaton a szakboltok zarva) lehet h csak csinalni tudok: sniccerbe vagy vekony glettvasba belevagok egy kis rest h ne menjen be a kések kozé, a res ket oldalan keletkezett vállal meg le tudom nyomni az eret. Ez meg mindig kevesbe ganyolas, mint sniccerrel benyomni a villak koze - kicsit szetfeszitve azt, vagy csak eppen h a villa tetejen erintkezne a muanyag patko raszuritasaval. A videok inkabb abban segitettek h hogyan ne...jo par eve heti szinten kotogettem ilyeneket, most szerszam sincs a kozelemben, es ez a szerelveny se olyan magatol kezre allo...
(#) Latya_1 hozzászólása Nov 28, 2020 /
 
Ahh, szerszámpótló nem játszik: hol benyomja hol nem. ( más "gagyi" kínai 110-es modulban működik....) Marad a jövő hét és kerítek egy normális 110-es szerszámot.
(#) Gafly válasza Latya_1 hozzászólására (») Nov 28, 2020 /
 
Ha csak ezt az egyet kell bekötni, akkor szerintem emiatt ne vegyél.
(#) ha7az hozzászólása Nov 28, 2020 /
 
Jobbról, balról nyomd bele csak úgy simán és vágd le a maradékot.
(#) Joe_001 válasza Latya_1 hozzászólására (») Nov 28, 2020 / 1
 
Szia! Van Krone benyomóm is , Siemensé is, de egy dekorkéssel is meg lehet csinálni. Először rásegítesz a dekorkés fokéval, addig, hogy a vezeték egyenesen túl legyen nyomva a körmökön. A dekorkés foka nem nyomja szét az éleket, csak aszigetelést vágják át. Utána a kilógó vezetéket levágod a kés élével, tőben.
Két aljzatért nem vennék benyomót.
(#) Latya_1 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 28, 2020 /
 
Ismerősök körében volt valakinek, igy elrongyoltam erte. Ég és föld az eltérés, legalabb is szamomra megnyugtatóan stabilan ülnek a vezeték erek. A kényszermegoldasokkal kötött csatiknál elég konnyen kijöttek az erek , mig szerszammal kotottek nagyon biztosan ülnek.
(#) Tibike hozzászólása Dec 14, 2020 /
 
Sziasztok

Tp linkes routert és switchet milyen kábellel kell összekötni? Egyenes vagy kereszt kábellel?

Köszönöm
(#) Joe_001 válasza Latya_1 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Ha már csináltál egy párat, (pár ezret mint én) hiba nélkül a dekor dekor késsel is megy, ha lassabban is. Főleg ha láttad a Krone benyomó mit csinál. Hangulattól függ, de nem mindig veszem elő a benyomót snitzer midig van nálam, kábelezéskor, kötéskor. Viszont örülök, hogy a jó megoldást, a számodra biztosabbat választottad!
(#) Joe_001 válasza Tibike hozzászólására (») Dec 14, 2020 / 1
 
Szia!
Tök mindegy! A switch (ami a router mögött van, az a 4 portos), befordítja magának az 1-3, 2-6 vezetékeket.
Arra figyelj, hogy direktbe, két kártya közt csak a crosslink kábel működik!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem