Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefon és LAN hálózat kialakítása
Lapozás: OK   4 / 4
(#) mr.Cara válasza proba hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Értsd meg kérlek : nem kell kettő csatlakozás sem ! Egy kellene . A ZTE hátulján pedig van három szabadon ! Azt szerettem volna valahogy használatra bírni. Nem kívánok egy alkatrész temetőt, már így is összejött vagy negyed köbméter a sok ócska számítógép kártyákból amit kidobni sajnálok használni meg már ki a csuda tudná? Ezt is egy ócska négymagos LGA775-ös Abit géppel írom .Ezt használom többnyire . Elég! EAGLE-höz, meg torrentezéshez nem kell száz eszköz. Köszönöm !
(#) mr.Cara válasza Skori hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Valami ilyesmit láttam az (Flash)alkatrészes fiókáknál. szerintük nagyon szuper Bővebben: Link , én meg nem értek hozzá, csak próbálkozom, de nem akarok komolyan áldozni rá. Annyit nem ér !

Ja ! Azt eddig elfelejtettem: a TP-Link meg a ZTE fent van a padlástérben a telefonok meg lent az ebédlőben... Köztük egy gerenda és tégla béléstest födém + 4...5m távolság
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2017
(#) Skori válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
A TPlink alján le tudod fotózni a pontos tipust? Ugyanis ugyanazzal a típusszámmal többféle hardver verziót gyártottak, és a régebbiek nem tudnak, csak max 200Mbit sávszélességet (vezetéken) wifin meg még kevesebbet.
(#) mr.Cara válasza Skori hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Ez még az első kiadású jó régi darab , de a dobozán bőszen virít a gigabites felirat és a hátulján pedig három antenna van .
(#) Skori válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Sajnálom, de akkor erre rakhatsz akármit, valószínűleg nem lesz gyorsabb..
(#) mr.Cara válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
A helyén nagyon nehezen lehet fényképezni mint látható , de a doboza még meg van ...
(#) Skori válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Igen ez a V1-es hardver, nekem is volt ilyen, sajna még kábelen sem tud 150...200Mbit/s-nél nagyobb sebességet a WAN oldala felől. Valószínűleg a sok egyidejű user kiszolgálása is túl nagy terhelést jelent a számára.
(#) Skori válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Valószínűleg a ZTE hátulján levő további ethernet portoknak nem sok hasznát tudod majd venni. Az internetet megosztó eszköz (pl. NAT-olást végző router) után tudod csak többfelé elosztani az internet elérést. Mint írtam olyan AP kellene aminek több ethernet portja van (tehát úgy szórna wifit, hogy közben switch-ként is műkösdik). Viszont az eddigiek alapján jó esélyjel szükséged lesz valakire aki ott helyben tud segíteni.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2017
(#) mr.Cara válasza Skori hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Az esetek 99%-ában csak én vagyok rajta ezzel az egy géppel, meg az én és a nejem mobilja.
Azért nem fogom átkábelezni az egész lakást...Mint írtam csak a Wi-Fi kellene komolyabb elérés , de ha nem megy nem fogok a kardomba dőlni miatta.
(#) mr.Cara hozzászólása Dec 20, 2017 /
 
Köszönöm, hogy segíteni próbáltatok ! De már nem is igazán érdekel a dolog !
Még egyszer köszönöm mindenkinek !
(#) Gafly válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Rendben, akkor nem túrázunk tovább a dolgon.
Külön köszönet azért, hogy lezártad a kérdésedet (ami sajnos nagyon ritka, inkább csak eltűnnek a kérdezők a kérdés mögül).
(#) Inhouse válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 21, 2017 /
 
Sajnos a technika fejlődik, valamennyire lépést kell tartani vele ahhoz, hogy meg légy elégedve a teljesítménnyel. Az új verziójú TPLink TL-WR1043ND már valószínűleg megfelelne a mai elvárásaidnak. A gigabites kapcsolat kihasználásához már valóban kellenek rendes eszközök, az ehhez megfelelő kábelek, hálózati kártyák, routerek, számítógépek, stb. Ha ezek közül valamelyik nem alkalmasa a célra, akkor a többi hiába jó. Én az idén gigabitesítettem a házi rendszert, de nálunk nincs Digi, így a helyi szolgáltató 120/10-es kapcsolatával kell beérjem, bár nem olyan rossz az. Ebből az előző laptop és a régi második router sem tudott csak 50Mbps körül vezetéken, wifin meg még ennyit sem. Most már rendben van, mindenhol jó a sebesség. Persze wifin nem fog úgy hasítani talán sohasem, mint UTP-n. Irigyellek a Digi miatt.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
(#) mr.Cara hozzászólása Dec 25, 2017 /
 
Üdvözletem ! Újra itt vagyok ! Először is kellemes, boldog, meghitt karácsonyi ünnepeket !
Kaptam Jézuskától egy 5.generációs TP-Link 1043 N routert !!! Szóval öröm a köbön !!!
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2017
(#) Szasza9668 hozzászólása Nov 19, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy digi-s an5506-02 fg routerem ami elvileg tudná a gigabitet. Ennek a wifi része használhatatlanul lassú. Ezért öszee kötöttem egy 1200Mbites routerrel lan-wan kapcslaton. A második roterre csatlakoztatot eszközök elérhetik a digis router eszközeit és fordítva? Nem tudom a digi-s jelszavát. Egy házi NAS-t tennék be és kellene a sávszélesség.... Jelenleg 90Mbit körül produkál. A net tud többet is.
(#) veroka válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 20, 2019 /
 
Szia Szasza,

elérhetik a digis eszközöket és viszont, ha más-más IP címtartományt állítasz be. Ellenben az lenne a jó megoldás, ha a digis routert bridge módba kapcsoltatod (az ügyfélszolgálatot kell felhívni, 1-2 órán belül megcsinálják), az egyes LAN portra kötöd a saját routeredet, és a saját routeredbe írod be a felhasználó-jelszó párost (PPPoE módban). Ekkor meg fogod kapni a teljes sávszélességet, nem fog lassítani a ZTE, a gigabites router pedig fogja bírni a NASt (röhögve). A jelenlegi sávszélességed is valószínűleg csak ezért 90 Mbit.
(#) Inhouse válasza veroka hozzászólására (») Nov 21, 2019 /
 
Én még nem találkoztam olyan szolgáltató által biztosított eszközzel, ami nem tudta volna a szolgáltatásban nevesített értéket. Ezt egy másik eszközzel "emelni", nem tűnik járhatónak. Az, hogy WiFi-n mennyit mér, az a WiFi-s eszköztől is függ (meg sok minden mástól). A Gigabitet sem fogja tudni akármilyen specifikációjú gép még ha Gigabites hálózati kártya is van benne. Ide már komoly hardware kell. Valamint az 1000Mbit-es hálókártya sem tud maximumon menni. Még a belső hálón sem lehet elvárni a névleges maximum értéket.
A 90Mbit-et nem tudom hova tenni, az Gigabitnél nagyon kevés, lehet, hogy elírás...
(#) veroka válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 21, 2019 /
 
Nem elírás, magam is kb. ennyit mértem a szolgáltató saját eszközével, etherneten.
(#) Inhouse válasza veroka hozzászólására (») Nov 21, 2019 /
 
Akkor ott valami rossz, le kell jelenteni.
(#) veroka válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 21, 2019 /
 
Bridge módban ki tudom nyerni belőle a 950Mbitet. És mivel a Wifije egyébként is csapnivaló, a megoldás a saját router. Nem hiszem, hogy kapnál másmilyen hardvert, hiába jelented le hibára.
(#) Inhouse válasza veroka hozzászólására (») Nov 21, 2019 /
 
Én meg várom a Digi-s netet, hogy lesz egyszer itt is, és ennyire gáz? Máshol dicsérik és van is egy kollégámnak, nem 90Mbitje van, szokta mérni.
(#) veroka válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 21, 2019 /
 
Nem, egyáltalán nem gáz. Ezt nekem elmondták a Digi ügyfélszolgálaton is, hogy ők csak ONT-t (Optical Network Terminator) adnak, és nem routert, én voltam a legjobban meglepve amikor ezt kaptam. Szóval ha lesz nálatok is, nyugodtan válts, nem fogod megbánni.
(#) Inhouse válasza veroka hozzászólására (») Nov 22, 2019 /
 
Terminal inkább, de így se rossz!
A kollégám egy wifis, optikai modem-router kombót kapott, még a DVB-C adás is ebből jön ki.
Azt most meg nem mondom, hogy Huawei, vagy ZTE.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2019
(#) Elektro.on válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 22, 2019 /
 
Az enyém ZTE és meg vagyok elégedve vele.
Telefonok és a fiam laptopja is wifire csatlakozik. Csak az asztali gép megy LAN -ról.
Eddig nem voltak sebesség problémáim Wifin sem, pedig a fiam a játékot is azon tolja.
(#) Inhouse válasza Elektro.on hozzászólására (») Nov 22, 2019 /
 
Ezek szerint mégis mennie kellene ennek jól. Érdekes, hogy ki ezt kap, ki azt ugyanattól a szolgáltatótól.
(#) Szasza9668 válasza veroka hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Bridge mód lesz a vége. Vezetéken most 900 mbit letöltésem van. Vezeték nélkül 360 mbit jobb esetben. Kivetetem magamat a natolt hálózatból is. Ami a hw-t illeti nem lesz gond az i7 cpu bírni fogja az ssd-vel. A nas az meg megy annyival amennyivel. Jelenleg a nas és a laptop közötti kapcsolatot a nas hhd korlátozza. kb 34000 kbyte/s
A routert is lecseréltem egy asusra. Ez elvileg tudná wifin a 900 mbitet de csak elvileg. se a laptopon sd a mobilon nem megy ennyire. A maximum 560 mbit volt eddig.
(#) veroka válasza Szasza9668 hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Ugyanilyen routert vettem én is, de wifin még nem igazán mértem nagy sebességet - igaz, hogy régi egysávos kártyák vannak a régi gépekben, a laptopomat meg vezetéken használom. Igazából még utána sem néztem, hogyan lehetne párhuzamosan használni mindkét sávot.
(#) Villanymozdony hozzászólása Feb 17, 2020 /
 
Sziasztok!
4 érpáros UTP esetén megoldható, hogy 2 LAN menjen rajta?
Arra gondolok, hogy a 100 megabites kapcsolat csak két érpárt használ, a másik kettőt is felhasználnám egy további összeköttetésre.
Működhet ez így?
(#) Inhouse válasza Villanymozdony hozzászólására (») Feb 17, 2020 / 1
 
Működhet.
(#) Villanymozdony válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Köszi, már be is kötöttem.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu