Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina
 
Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 49
(#) Skori válasza glaci hozzászólására (») Dec 15, 2023 /
 
Egyedi problémának tűnik. Nagyon régóta használok TINA-t, és soha egyik verzió sem produkált ilyet.
Ez milyen verzió? A "Cimke" feliratba bal oldalon, hogy került egy checkbox, ami takarja a felirat egy részét? Esetleg hibás patch, vagy valami fájl sérülhetett...
(#) rascal válasza glaci hozzászólására (») Dec 15, 2023 /
 
Szia! Nekem ez az ablak így néz ki, és működik. Én a Texas Instrumens oldaláról töltöttem le az ingyenes verziót jó régen.
Version 9.3.200.277 SF-TI
Build date: 2018. október 4., csütörtök, 19:41:54
(#) glaci válasza Skori hozzászólására (») Dec 15, 2023 /
 
Szia!
A verzió:
TINA DesignSoft V9.3.50.47 HUN Industrial PRO x64 x86.iso
(#) Skori válasza glaci hozzászólására (») Dec 16, 2023 /
 
Ebből (V9) két verzió keringett a virágboltban is. Az egyikbe a törésre bejelzett minden víruskereső, ennek ellenére használtam egy kis ideig, és nem okozott vírusra/trójaira jellemző problémákat. Ugyanakkor a törés erősen bugos volt, bizonyos menüpontok nem, vagy hibásan működtek, és a program is gyakran összeomlott (mondjuk a legális verzió is összeomlik néha, de az ritkábban).
A későbbi verzió, amiben állítólag nincs trójai, az sokkal bugosabb (egyszerűen fogalmazva úgy sz@r az egész ahogy van), és nekem sokkal inkább tűnt úgy, hogy vírusos is...

A további virágbolti és hasonló, + egyéb verziók:
- 5-ös magyar, ez jól működik, nem vírusos, és másolni is lehet, nem muszáj telepíteni. Viszont a 8, 9-es verziók sokkal gyorsabbak, ez eléggé lassú azokhoz képest. Itt nem maga a programfelület sebességére gondolok, hanem a szimuláció sebességére.
- 6-os és 7-es verziók, van ahol működnek, van ahol meg egyáltalán nem. A 6-os eléggé bugos önmagában is. Ezeket nem érdemes használni. Ha jól emlékszem az 5,6 verziók valamelyikében benne maradt egy alkatrész-szám korlát is.
- 8-as verzió, ez az első olyan ami érezhetően gyorsabb, mint a korábbiak. Ez is bugos rendesen (gondolom a törés nem túl jól sikerült ennél sem), és a törésje jeleznek a víruskeresők.
- Texas-os, ingyenes verziók. Sajnos csak a 9-es van meg. Egész jól működik, de viszonylag hamar bele lehet ütközni a korlátaiba. A licenc tiltja az oktatási célú felhasználást! Ezért gyakorlatilag csak otthonra ingyenes. Ha nem akarod megvenni, akkor vagy ez, vagy az 5-os verzió az ajánlott. Esetleg még a 9-es korábbi, elméletileg "vírusos" verziója - ha nálad éppen működik az adott PC-n - ha tartasz a vírustól, akkor lehet neki egy külön virtuális PC-t futtatni (amit kizárólag csak erre használsz), itt nem tud komolyabb problémát okozni (akár egy XP is elég hozzá).
(#) glaci válasza Skori hozzászólására (») Dec 16, 2023 /
 
Köszönöm szépen, a kimerítő, mindenre kiterjedő választ!
(#) bencikusz válasza Skori hozzászólására (») Dec 16, 2023 /
 
Még annyit, hozzáfűznék Skori válaszához, hogy időről időre, jó áron meg lehet venni, a TINA oldaláról. Elvileg még most is van valami 30 40 % körüli akció. Most a 14-es verzió fut éppen.
(#) boti2 válasza bencikusz hozzászólására (») Dec 18, 2023 /
 
Igen, ilyenkor karácsony körül szoktak néha még féláras akciók is lenni. Én is így vettem meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2023
(#) bencikusz hozzászólása Jan 3, 2024 /
 
Kedves Mindenki!
Van valakinek bevált módszere, PWM jel előállításra a TINA áramkör szimulátorban, analízis céljából?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Skori válasza bencikusz hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Fogsz egy generátort, beállítod háromszögjelre. Ezzel sorbakötöd a moduláló jelet, pl. egy fix DC forrást, vagy egy másik generátort. A kapott összegjellel lehet vezérelni pl. feszültségvezérelt kapcsolót, vagy komparátort.

Amúgy egy sima generátor esetében is állítható külön a "H" és az "L" szint ideje.

pwm.png
    
(#) bencikusz válasza Skori hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Köszönöm szépen!
Hasonló megoldásra jutottam én is, csak találtam egy "Vezérelt forrást" a TINA-TI oldalán és azt paramétereztem át.

A képen látható függvény: IF(V(N1)>V(N2),5,0) gyakorlatilag egy If else. Ha a V(N1) nagyobb mint V(N2) akkor a kimenet 5 egyéb esetben 0.
Következő: »»   49 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem