Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tolatókamera
 
Témaindító: qwyck, idő: Aug 26, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 8
(#) skorpy hozzászólása Aug 14, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy 9 éves Meganba szeretnék tolatókamerát szerelni. Olyan, lehetőleg Androidos "monitort" (és hozzáillő kamerát) keresek, amit a kamera képén kívül, más feladatra is tudok használni. Pl. okostelefon kezelése, egyéb navigáció, zene lejátszás, internet használat, stb.

Tudnátok esetleg ajánlani olyan típust, ami gépkocsiba történő használatra alkalmas?
(A rádió funkció nem feltétlen követelmény, hiszen a gyári rádió bent van. Gondolom, hogy a tuner vezérlésének megoldása a kormánykonzolról egyébként is problémás lenne. Talán, így kicsit olcsóbb is?)

Köszönöm szépen a válaszokat!
(#) HA5AWS válasza skorpy hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Szia!
Én Alin vettem egy multimédiás fejegységet, a műszerfalba teljesen illeszkedik, kormányvezérlés is megy. Csatlakozó kompatibilis. Minden olyan funkciót tud amit az ember belebarkácsol a kocsiba, csak sokkal gusztusosabb integrált rendszer. Nincs gond a kihangosításkor, hogy megy a rádió, tolatáskor automatikusan kapcsolja a kameraképet, csökkenti a rádió hangját. Nem kell utólag beépíteni AUX és egyéb bementet, benne van. Az új készülékeknek helyet találni egyébként sem kis gond. OBD eszköz is párosítható, időnként jól jön egy diagnosztika. Hogy melyik olcsóbb nem tudom, de szolgáltatásaiban jobban megéri, nincs gond a sok beépített kütyüvel.
Üdv: Gábor
(#) skorpy válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Igen, az a jobb megoldás, amit írtál. Megnéznem ezt az alternatívát is.
Mit értesz azon pontosabban, hogy illeszkedik a műszerfalba?
Megmondanád, hogy melyik típust választottad?

Köszönöm a válaszodat!
(#) HA5AWS válasza skorpy hozzászólására (») Aug 16, 2017 /
 
Szia!
Nekem más típusú autóm van, de úgy néztem talán Megánhoz is van komplett előlappal beépíthető készülék.
Üdv: Gábor
(#) skorpy válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 17, 2017 /
 
Szia!

Ez tényleg jól néz ki!

Köszönöm!
(#) skorpy válasza skorpy hozzászólására (») Aug 17, 2017 /
 
Bocs, de nem tudtam megfejteni:

- van itt lehetőség az internetes böngészésre?
- lehet rajta Androidos alkalmazásokat futtatni?

Köszönöm!
(#) HA5AWS válasza skorpy hozzászólására (») Aug 17, 2017 /
 
Szia!
Ha tőlem kérded... Természetesen teljes android felület WIFI GPS beépítve. Ha van elérhető wifi hálózat működik a böngészés online térkép stb. Én a telefonon szoktam megosztani a netet, teljesen jól működik. Az újabbakon 6-os Android van vagy újabb.
Üdv: Gábor
(#) skorpy válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Igen, köszönöm!
(#) Bee600 hozzászólása Szept 15, 2017 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy egyszerű pl. kínai tolatókamerákból a színes raszter csíkokat/segédvonalak/ el lehet tüntetni? Vagy esetleg tud valaki olyan kamerát amiben ez biztosan nincs és ugyanígy beépíthető mint egy utólagos befúrható tolatókamera? max. 38mm átmérőig előny ha infrás.
(#) HA5AWS válasza Bee600 hozzászólására (») Szept 15, 2017 /
 
Szia!
Ha Alin keresel front kamera néven nézz körül. Sokféle van.
Üdv: Gábor
(#) webinas válasza Bee600 hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Szia!
Ha tolató kamerát veszel, abban mindegyikben benne van. Hogy ki lehet e varázsolni a segédvonalakat azt nem tudom.
Én négy különböző kamerát vettem, és mindegyikben benne van.
(#) HA5AWS válasza webinas hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Szia!
Igen a tolatókamerákban benne van de a front kamerákban nincs. Nem rég vettem Teljesen ugyanolyan kivitel mint a tolató kamera de nincs benne segédvonal.
Üdv: Gábor
(#) Bee600 hozzászólása Szept 16, 2017 /
 
Köszönöm urak! Közben hoztak is egyet de nagyon kínai szegény. Okosnak tűnt van hozzá egy kis távirányító és állítható raszter kontraszt fényerő élesség stb. 5 elmenthető programhely 5féle profillal csak épp nem ment el semmit minden újrakapcsoláskor ugyanolyan mint először... Keresnem kell valami komolyabbat.
(#) gabi679 hozzászólása Szept 28, 2017 /
 
Sziasztok. 2dines érintőképernyős auto rádiót vettem (markat ne kérdezzetek kinai) és a hozzá japot kamerát nem tudom üzembe helyezni a kamerát taplalom 12v a video kabelt beduktam csak a video kábel mellet lévo piros kábelt nem tudom hova tenni... Próbáltam sok megoldást sehogy se jo... Valami tipp?
(#) HA5AWS válasza gabi679 hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Szia!
Sorban kéne kipróbálni a dolgokat. Egy TV videó bemenetére tedd rá a kamera jelét egy tápról adj 12V-ot rá, meg kell jelenjen a kép. Az RCA csatlakozó külső fele a negatív a külön szál a +12V. Ha rendben van akkor a fejegységen meg kell keresni azt a szálat ami a tolató lámpára kell menjen, ez váltja át a képernyőt tolató kamera állapotba. Miután ez működik lehet a kamerát csatlakoztatni és a tápját ugyan erre a szálra kötni. Ha CAN buszos a tolatólámpa akkor a hátramenet állapothoz be kell tenni egy kapcsolót ami 12V-ot ad a kamerának és a fejegységnek. Ha minden jó örül...
Üdv: Gábor
(#) gabi679 válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Rendben kifogom próbalni a TV s verziót.... Feltétlenül a tolato lampara kell? Én a rendszám tablamegvilagitasra kötöttem a tápjat (12v) kapcsoló nekem magától kapcsol a rádió kapcsolja a kamerát ahogy hátramenetbe teszem
(#) HA5AWS válasza gabi679 hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Szia!
Célszerű a tolatólámpára kötni mert az mindig megy tolatáskor a rendszám világítás nem. Egyébként minek menjen állandóan ha nem használod. Csak felesleges zavarokat okoz meg fogyaszt.
Üdv: Gábor
(#) gabi679 válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 28, 2017 /
 
Úgy is fogyaszt ha csak hatramenetbe rakaskor kapcsol be a képernyő ami per pill no signalt ir
(#) jaksinet hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Sziasztok!
Beszereltem a tolatókamerát remekül működik mindaddig amíg be nem indítom az autót,abban a pillanatban lefagy a kép ha járó motornál teszem hátramenetbe akkor viszont olyan mintha nem is lenne kamera.Valakinek van ötlete mi az oka?
Üdv
(#) HA5AWS válasza jaksinet hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
Szia!
Több probléma is lehet. Akár a testelés egy földhurok, vagy a tápra ül valami zavaró jel. Mindenképpen jó lenne szkóppal ránézni a kamera vezetékeire. Célszerűen mind a háromra. Ha a tápon van valami impulzus ami nem oda való, egy analóg feszültség stabilizátorral (78L10) vagy hasonlóval érdemes megszűrni. Természetesen a hozzá csatlakozó kondikkal. Egy RC szűrés is csodákat tud tenni időnként. Tesztelni tudod ha teszel rá külön egy kis akkut vagy elemet amikor jár a motor leválasztva az autó rendszeréről. Szkóppal hamarabb kideríthető, merre van a gond.
Üdv: Gábor
(#) jaksinet válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
lehet esetleg a videokábel is az oka? mert nem körben árnyékolt a vezető ér hanem 3 külön szál van a külső köpeny alatt és semmi árnyékolás.
(#) jaksinet válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
Köszi már megoldottam,máshonnan kell adni a pozitivot és működik.
Üdv
(#) krabor hozzászólása Jún 13, 2018 /
 
Sziasztok, autóba szeretnek front kamerát. Fix tápra kell bekötni? Vagy mi kapcsolná? Kászonom a válaszokat.
(#) lelkes amatőr válasza krabor hozzászólására (») Jún 13, 2018 / 1
 
Gyujtáskapcsoló után szokás kötni. Ha ez fedélzeti kamera, akkor figyelj rá, hogy 5 volt kell neki, vagyis a hozzáadott tápegységre kell a 12 volt.
(#) bbb válasza krabor hozzászólására (») Jún 13, 2018 / 1
 
Adni szokták hozzá a szivargyújtóba dugható tápot is. Ha a szivargyújtód csak akkor kapcsol, mikor gyújtás van, akkor nincs is szinte semmi dolgod, bedugod, elvezeted a kábelt (mindig jó hosszú szokott lenni) és kész is vagy
Csak aztán normális minőségűt vegyél, mert ritka gagyik tudnak ám lenni.
(#) krabor válasza bbb hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
A kérdésem arra irányult volna, ahogy a tolató kamerát a tolatólámpa kapcsoló vezérli, automatán a multimédia átáll a képre. Úgy a front kamera miképpen állna automatára a multimédián?
(#) cupika97 válasza krabor hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Az én rádiómban van olyan funkció hogy tolatás után még 10 mp-ig mutatja az elso kamerát, parkoláskor jól jon. De hogy pontosan hogy kell azt bekotni, még nem néztem. Jelenleg a tolatókamera felszerelésével bajlódom. Milyen rádióba kellene bekotni pontosan?
(#) krabor válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
RK-A705 Van lehetőség front kamera bekötésre. Tolatón már túl vagyok
(#) krabor válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Lehet 10 mp -n túl is időt adni neki?
(#) cupika97 válasza krabor hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Ha ilyen a hátulja, akkor simán front cam in. Megtáplálni meg úgy kell hogy csak akkor menjen mikor mész az autóval. Tolatókamera mutatja a kanyarodási sávot is? Ha tekered a kórmány, megváltozik?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2018
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem