Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp 230V-ról
 
Témaindító: cimopata, idő: Szept 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   714 / 714
(#) ferci válasza frissadam hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Szia!
Először is tegyél fel egy pontos metszeti rajzot az általad megtekert trafóról és egy sort külön kinagyítva.
(#) frissadam válasza ferci hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Mellékelek képet. Elég kusza a tekerés. A sodrott réz nem a legjobban tekercselhető szorosan egymás mellé. Simán tekerjem újra szorosan aztán jó az úgy? Vagy ne tekerjem össze a 4 darab drótot ha nem próbáljak párhuzamos maradni?

trafo.jpg
    
(#) ferci válasza frissadam hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
1., a 10 mm nagyon nagy... 1 mm kb. elég, azzal lehet variálni a szórt induktivitást szűk határok között ( 0.6-1.5 mm );
2., mintha írtam volna valakinek, hogyan kell tekerni és főleg ebben a frekitartományban: nem sodorva, hanem szépen egymás mellé a meneteket. 4 szál nem sok ilyen menetszámnál. A szkin-hatás se érdekes ebben az esetben;
Sorok között pedig tegyél hőálló szigetelést, 1-2 mm margin se árt, ha van ( ez ugye nem flyback lesz).
3., pontosan rajzolni se nagy kunszt, van nagyítási lehetőség bármelyik programban.
(#) fastaction hozzászólása Ápr 7, 2018 /
 
Sziasztok! Az U.K.T. segédtápjában (TNY255) a kimeneti elektrolit kondi mennyire fix 220uf ? Például a 470uf , már vészesen lelassítja a fesz. szabályzást? Most , csak 100uf és 470uf van itthon. A táp 120mA ad le a vezérlésnek. Előre is köszönöm!
(#) granpa válasza fastaction hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Tégy be 2 db. 100 µF-ost, //, vagy 2 db. 470 µF-ost sorosan, az jó közelítés.
(#) fastaction válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Köszönöm! A 2db 100uf - ot meg is tudom oldani . Megyek is forrasztani !
(#) lelkes amatőr hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Sziasztok,
Érdekes hibába futottam bele.
Egy Navon DVD-player tápegysége elszállt, Viper22A felrobbant, a puffer kondi erősen meghízott, 2 Amperes bizti elszállt.
Ezeket cserélve meg ellenőrizve a többi részt bekapcsolás után csak lüktetve indult a táp, az 5 és 12 volt erősen ingadozott, a készülék nem indult.
A panelon volt egy dióda jelölve (rajzon piros nyíl) ami nem volt beépítve gyárilag, ennek ellenére a hiba elött kb. egy évet ment gond nélkül.
Próbaképp tettem oda egy gyors diódát, rögtön beindult a táp, a hiba elmúlt. A 2 Amperes biztit lecseréltem 1 Amperre.
Kérdés: eddig hogyan mehetett nélküle ill. ha kiveszem akkor mi okozhatja még a lüktető tápfeszt?
(a rajz nem 100%-ban a tényleges, de ugyanez lényegileg)
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018

viper22a.jpg
    
(#) tothbela válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Azért megnézném, hogy nincs-e a készülékházban valahol. Lehet, hogy kiolvasztotta magát, vagy valami lelökte. A rajz szerint tényleg nem mehetett volna nélküle.

Vagyis szabályozatlanul. A kis kínaiak ha valami üzemel, akkor el is adják. Nem mindig törődnek azzal, hogy üzembiztos legyen.

Lehet, hogy az új IC már tartalmazott védelmet arra, hogy segédtáp nélkül ne induljon el.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
(#) lelkes amatőr válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Gyári forrfüleken az eredeti kínai cin is ott volt, biztos, hogy nem volt benne a dióda. Gyereknek lett véve, szétszedve elöttem még nem volt.
Következő: »»   714 / 714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu