Fórum témák
» Több friss téma |
Egy gysmi hegesztőnek az igbt panelje van,alu hordozó rajta a bemeneti és a kimeneti egyenirányítáassal.Próbáltam25/10 áttételel is de a kimenet akkor csak 40V lett.Számolom hogy a 40/11 az csak 40V ad ki.Nekem min 53V kellene.Az eredeti rajzon is 20/14 van müködött azzal is de a szek ugyan úgy melegedett már 5A nál is.még én sem találkoztam ilyen problémával ezért is érdeklődöm.Meg a 20/14 nél nem halható a kitöltés cicergése,25/14 nél hallani de semmi rendellenes melegedés a szkópon a négyszög tökéletes rajzolni sem lehetne szebbet.A trafó kezdet végre figyeltem ha fordítva van már kattog nem cicereg.150.40=3.75V /menet,20menetnél a duplája.Vagy a menetszámolásnál valamibe belekeveredtem?Vagy a trafót nagyon elszámoltam?Az a legfurcsább az egészben hogy csak a szekunder melegszik de az nagyon gyorsan .1-2 perc és nem bírja a kezem.A tápból sokmindent nem látnál,egy pc táp dobozba zsufoltam bele.
Mi az inkább fordítva? A hozzászólás módosítva: Szo, 9:56
Idézet: „Mi az inkább fordítva?” Az induktivitás adatai.. A mágneses induktivitás sokkal kisebb a szórtnál.
Na megkérdeztem az okoskát(AI).Azt mondja hogy E65 re 40KHz 12 primer és a szek 60Vra 11 menetet tekerjek fel.Mondjuk a skori oldalán a számoló is KB ennyit számol.Most hol lehet az igazság?Tudom odaát,de most még itt vagyunk.Meg hogy nagyon szoros csatolással prim-szek-prim tekerjem.Nem akarok még egy csomó vezetéket elpazarolni ezért várom hogy mit szoltok.
A kerdesem ravezeto jellegu volt , ez a fyback topologia , ide kell legres , bar dany azt irta nem kell , de meglevo , ugyanijen trafot hasznalt . Javaslatom h nezd meg az inverteres heggeszto topikban a hasonnlo topologiaju kapcsolasokat .
A hozzászólás módosítva: 10:42
Ne vidd félre a kérdezőt. Forward topológia mind a kettő. A második transzformátor 2 switch forward.
A hozzászólás módosítva: 12:12
|
Bejelentkezés
Hirdetés |