Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gondolkodó ház avagy házautomatizálás
Lapozás: OK   35 / 35
(#) dB_Thunder válasza spiler2 hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1
 
Nem akarok senkit sem megbántani, de lehet hogy az kellene ahhoz, hogy átüssem azt a gátat, ami miatt nem ér be a reális gondolat az ilyen agyakba.
Szóval tucatjával találkozom olyan emberekkel akik meg akarják erőszakolni az elefántot, de még lefogásáról sem gondoskodnak. Vagy a spanyolviasz feltalálása adják a fejüket..
Majd én megcsinálom 3 forintból...
Minek az ipari elvárásoknak eleget tenni, csak otthon fogom használni..

Aztán meg nem akarnak összejönni a dolgok, nagyon nem, meg nagyon sokára.

Meg lehet mindent csinálni mindent otthon is avr-el is! De sokkal többe lesz mint a gyári a végére!
Meg kellene vizsgálni első sorban, hogy a gyári készülék mit tud, milyen minőségben, miért használnak ilyen vagy olyan megoldásokat. Végül tudom e otthon reprodukálni a gyári készülék szükséges funkcióit, stabilitását, minőségét rentábilis áron, belátható időn belül !!!
Ha minden jel arra mutat hogy a projekt reális akkor érdemes belekezdeni.
Egyébként jó játékot!
De ebben az esetben is érdemes megvizsgálni a gyári megoldásokat, miérteket, hogy a játék ne kudarccal végződjön!
(#) ronin75 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 3
 
Igazad van, de ha az oldal tetejére tekintesz, akkor ott láthatsz egy kifejezést: hobbi. Van aki ezzel tölti a szabadidejét, mert kikapcsolja, szórakoztatja. Ezt tiszteletben kéne tartani. Talán jobb, ha ilyeneket barkácsol, mint a gangon cigizik a haverokkal, vagy a kocsmapultot támasztja. Horgászni megéri?
(#) dB_Thunder válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 27, 2017 2 /
 
Majd magyarázd el kedves életed párjának, gyerekeidnek, vagy esetleg a megrendelődnek, hogy most azért nem megy a rendszer, mert ez csak egy hobbi, most nem érsz rá vagy fejleszteni kell.
Vannak olyan dolgok amit lehet hobbiként űzni, de nem hobbi szinten!! Ez pl. az..

Mindenkinek sikerekben gazdag fejlesztést!
Én léptem ebből a topicból, mert számomra nem informális, sőt...

Játszadozás, meg a "hazamegyek a kis hidamon, és sztárolom a fejlesztésemet, de semmit nem árulok el" dolgok, írások meg nem érdekelnek!!
(#) spiler2 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 3
 
Szia dB_Thunder!

Köszi a hozzászólást...
Szerintem én sosem írtam, ilyet, hogy majd megcsinálom 3 Ft-ból... Nem is ez a lényeg...

Szerintem nem egy embernek működik saját tervezésű rendszere otthon, amit folyamatosan, vagy nem, fejleszt magának.

Mondjuk azért amikor 1,5MFt - 2MFt -os ajánlatot adnak egy házra, és mellette még azt olvasom sok fórumon, hogy azért vannak ezekkel (a már kifejlesztett, letesztelt, nagy gyártók termékeivel) is problémák, akkor azért elgondolkozik az ember dolgokon.

Persze nem mondom hogy ez mindegyiknél így van, de biztos nem véletlen írnak ilyet a "nem annyira elégedett ügyfelek"...

Ne értsd félre nem kötözködni akarok. Először tervezek, aztán tesztelek, és végül majd eldöntöm, hogy miből építkezek a végén.

Végűl csatlakoznék én is ronin75 fórumtárshoz, inkább ezzel foglalkozok mint mással...
(#) sirály12 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1
 
A lap címe hobbieletronika, a legtöbb itt megépített rendszer nem kerül megrendelőkhöz!
Nem muszáj egyből az egész házzal elkezdeni, hanem elég egy-két szobával is. Így életed párja is kibírja talán, ha meg ennyitől agyvérzést kap, hát gyenge az idegrendszere. Ha meg normálisan megtervezed és megépíted és működik, akkor miért is szólna?

"Vannak olyan dolgok amit lehet hobbiként űzni, de nem hobbi szinten!!"
Erre szerintem a neten millió és millió ellenpéldát fogsz találni, csak keresni kellett volna.
pl.: arduino light control
Ezek szerint mindegyik ilyennel harcol az illető párja?
(#) Norberto válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 2
 
Én csak azt nem értem, ha téged ez a topik, és a résztvevői is ennyire tényleg nagyon felbosszantottak (meg úgy egyábként a hobbizás és kísérletezgetés), mi motivált az előző néhány, kissé paprikás hangulatot árasztó hsz. megírására, miért nem kapcsoltad csak ki csak egész egyszerűen az oldalt a böngészőben mosolyogva, ha teli van a cipő, miért kell ezt a nagyvilág tudtára adni, hogy épp beállt az örihari állapot? És akkor most nekünk, többieknek, csak olvasóknak, vagy akár íróknak, ettől most akkor legyen jobb? Vagy inkább rosszabb? Szóval én meg ezt nem értem, mindamellett, hogy mint minden a világegyetemben, és ezzel együtt ez a topik is, hullámzóan teljesít. Van, amikor a színvonal nő, van, amikor csökken. Van, amikor több az élet, van, amikor kevesebb. Van, amikor évekig nincs megbeszélnivaló, van, amikor felpörög a téma, és akadnak hasznosságok. De ezen így kiakadni...

A HE még mindig a hobbizásról szól, hiába sokan vagyunk olyanok, akik tizen... éve tagok vagyunk, el kell fogadni, hogy mindig vannak és lesznek kezdők, kísérletezők, lelkesebbek, vagy csak szimplán hétvégi forrasztgatók, s még ezer évig sorolhatnám a kategóriákat; illetve azt hiszem, ez pont nem az a terület a világon, ahol a színházias jelenetek lenne a követendő példa, mint az éjjel nappalos műsorokban.
(#) proba válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 27, 2017 / 1
 
Szerintem rosszul látod. A hobbisták legtöbb része azzal kezdi, kapcsoljon fel a lámpa ha bemegyek. Semmi egyébb vágya nincs. Ez működik , utána egy idő múlva jön pl húzza fel a redőnyt ha süt a nap.... Ezeket megépítette kb tudni fogja hogy gyári kell neki, vagy tud olyat építeni, ami számára elég megbízható. Ha meg komplett ház automatizálásával kezd tapasztalatok nélkül egyénileg akkor igaz amit írsz, kb kár hozzáfogni mert eléggé kudarc színe van. Ami viszont érdekes, ha csak a gyáriakat tanulmányozná mindenki, és azt építené, mert jobbat úgy sem tud, azzal valahol a hobbista legfontosabb tulajdonságát a kreativitást végeznénk ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 28, 2017 / 1
 
Idézet:
„Játszadozás, meg a "hazamegyek a kis hidamon, és sztárolom a fejlesztésemet, de semmit nem árulok el" dolgok, írások meg nem érdekelnek!!”
Sajnálom, ha ennyi csapódott le csak az írásokból. Sok dologban egyetértünk, de magamat ismételném, ha hosszasan fejtegetném miért nem adja ki magát az ember egy fejlesztés eredményeivel a szabadalmaztatás folyamata közben. Ennek ellenére igyekeztem akkor megszólalni, ha valaki alapvetően súlyos dolgot szeretne megtenni. De önmagától senkit nem lehet megóvni. Nem gondolom, hogy én kivétel volnék - így engem sem. Senkit nem akartam megbántani, csak óvatosan orientálni, hogy ne szaladjon kardokba. Igen hobbi nekem is az - még ha több éve tartó fejlesztés is lett belőle. Szeretek ezzel foglalkozni és a világ legjobb dolga lenne telekürtölni a fórumot a megoldásainkkal. De már most lopják - ellopták egy részét. Óvatosabbnak kell lenni. Magánban továbbra is segítek annak - akinek lehet. Aki pedig ezt nem látja át - annak úgyis hiába a falra hányt borsó. Az örök tanulság, hogy gyári készülékeket érdemes megnézni - amennyit csak lehet. A kollektív tudás mindig kíméli az ember kudarcait.
(#) kameleon2 válasza snapscan hozzászólására (») Pé, 9:56 /
 
Akkor innen ered a félreértés. Ez ugyanis nem az én rendszerem. Ráadásul jogtalanul szerepel az oldalukon a copyright. Most nézett utána a szabadalmi ügyvivőm.
Idézet:
„egyúttal megnyugtatnám, hogy az egyik honlap alján található (C) jelzés szokásosan, template alapján csak a honlap tartalmának védettségére utaló jelzés”
Hát ennyit az oldalról. Érdemes megnézni a demobőrönd belső kialakítását is. Az én rendszerem a Kameleon system. 14 éve dolgozom rajta, nem 3 éve. Bevizsgált, dobozos termékről van szó, nem laborpanelről és marketingről.
(#) kocsgab002 válasza kameleon2 hozzászólására (») Pé, 10:03 /
 
Én is azt hittem, hogy ez te vagy..
(#) kameleon2 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Pé, 10:20 /
 
Ez sok mindent megmagyaráz. Elnézést kérek azoktól, akik azt hitték én vagyok emögött. A rendszerem sokkal bonyolultabb és összetettebb, mint ami a CES-en megjelent. Ők megnyertek egy EU-s pályázatot - én nem. Nekik volt marketingre lehetőségük, nekem csak a saját pénztárcám. Áprilistól remélem mindent meg tudok belőle mutatni a kétkedőknek is.
(#) snapscan válasza kameleon2 hozzászólására (») Pé, 14:48 /
 
Tegnap olvastam a cikket, és valóban azt hittem a te rendszered az.. viszont azért nem kommenteltem, mert az eddigi infók nem egyeztek a cikkben szereplő infókkal. Így csak bedobtam, várva valami reakciót. (Ha esetleg ezzel megsértettem volna akár téged, akár mást, akkor sorry, ez semmiképpen nem volt célom!)
(#) Topi válasza kameleon2 hozzászólására (») Pé, 19:53 / 1
 
Hirtelen én is azt hittem.

A demó bőrönd készítője nem díjat érdemel, hanem bitófát.
Következő: »»   35 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Feb, 21. Kedd
15:14:35
Jelenleg 523 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu