Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hawksford Error Correction
Lapozás: OK   14 / 14
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Vas, 7:47 /
 
Idézet:
„Tegnap kétszer kikapcsoltam mert már zúgott a fejem”
Ezzel van még itt baj szerintem. Tökéletesen ismerős a dolog, akkor zúg az ember feje hosszútávon ha valami még nem oké az erősítővel.
Idézet:
„ezek a Vishay-ok úgy tűnik jobb hanúak, mint a Yageo-k”
És akkor ehhez vedd hozzá még azt, hogy ellenállásban a Vishay csak kb. belépő szint, a "nagy" nevek közt meg sem említik, a hificollective nem is árulja.
Farnell. Csak a brexit előtt vásároltam tőlük, de bizonyos tekintetben az egyik legjobb cég volt, leszámítva azt, hogy némely dolog ott aranyárban van. Megrendeltem mondjuk kedd délelőtt amit akartam, és szerda délután itt volt vele a futár a ház előtt. Mindezt 1400Ft-os díjért. Akkoriban egyetlen hazai webshop sem tudta ezt utánuk csinálni! Manapság meg ne tőlük rendelj közvetlenül hanem az fdh-tól, nyilván rajta van az ő hasznuk is, de nem lesz rajta vám. Egyszer kérdeztem tőlük, úgy hetente de inkább két hetente rendelnek a farnelltől, szóval ha olyat veszel ami épp nincs náluk akkor arra várni kell, vagy ha sürgős fizeted a felárat.
(#) shany válasza Karesz 50 hozzászólására (») Vas, 9:37 /
 
Az alábbiakat próbáltam, egy visszacsatoló hálózat tagjaiként ( tehát az osztó mindkét tagja ):
MELF preciziós ellenállások ( 1206 méretű ):
Vishay Beyschlag MMA0204 ± 0.1% ± 15ppm/°C
Vishay Draloric SMM0204 ± 0.1% ± 25ppm/K
Welwyn WRM0204 TCR ± 15ppm/°C

preciziós SMD ellenállás ( 1206 méretű ):
Panasonic ERA8A ± 0.1% ± 10ppm/°K

Ezek között is jelentős hangzásbeli különbséget tapasztaltam.

Valamint ugyanitt furatszereltet bepróbáltam:
Audio Note Tantalum 1W
Yageo MF0207 0,6W

Más pozíciókban pl.:
Allen Bradley carbon composite, Takman carbon composite, Takman fémréteg, Vishay VAR, Vishay Beyschlag, R534, stb

Sokféle hifista-diyerek számára gyártott mitikus alkatrész létezik, mindenféle csodás hangi tulajdonsággal....többnyire valamilyen sajátos, ilyen-olyan hangkarakterrel

Ha a - talán konszenzusosan - "legjobb" furatszerelt ellenállást keressük, akkor az egyik - műszaki szempontból is extrém jó - a Vishay VAR lehet:
https://foilresistors.com/docs/63140/var.pdf
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:39
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 9:38 /
 
Azért ha feszült is vagy kicsit, meg koncentrálni is kell arra, hogy mit hallasz, abba el lehet fáradni úgy 4-5 óra elteltével. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez az erősítő tökéletes, mert nyilván nem az, de valamilyen irányban fejlődik. Legalábbis változik : )

Tisztában vagyok vele, hogy bármit teszek bele, az neked sose lesz elég jó. Nekem ez megfelel és nem vagyok hajlandó többet költeni ellenállásokra a továbbiakban. A Yageo-val sem szól rosszul egyáltalán, mondjuk úgy 1-2 orto lett a javulás... ezt mással is elő tudtam idézni. Arról nem beszélve, hogy ez most gondosabban megtervezett "gyári" nyákon van, rövidebb jelutakkal. A Yageo-k is jobban szóltak volna ezzel a nyákkal.

A Farnell-től most rendeltem először és utoljára, akinek kedve van hozzá próbálkozzon velük. A Mouser ingyen szállít és vám sincs.
(#) Karesz 50 válasza shany hozzászólására (») Vas, 9:45 /
 
Itt mV nagyságrendű jelszintek vannak, a teljesítményt felesleges növelni szerintem.
Majd ha a végfokra kerül a sor, szeretném kikérni ez ügyben a véleményedet.
(#) shany válasza tothbela hozzászólására (») Vas, 9:45 /
 
Az interneten megtalálható a releváns információ, érdemes megkeresni....
Az ellenállások torzításában szerepet játszik: Temperature coefficient of resistance (TCR), Voltage Coefficient of Resistance (VCR), Thermal EMF, stb

mérések pl:
https://convexoptimization.com/TOOLS/SimonVishay.pdf
https://pub.dega-akustik.de/ICA2019/data/articles/001261.pdf
stb
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Vas, 9:51 /
 
Már megint félreértesz, de már hozzászoktam hogy azokat az írásaimat is kötekedésnek veszed amik nem azok. Csak ugye, mezei olvasónak nehezen megy át az, hogy az hogy is van akkor, hogy ha folyton műszaki oldalról próbálunk valamit magyarázni, jobbítani, stb, akkor pl. ellenállásoknál meg ez simán figyelmen kívül van hagyva. Nézd meg a Vishay melf adatlapját, az ajánlásoknál ilyenek vannak hogy: automotive, telecommunication, industrial, medical equipment, az audio sehol még csak meg sincs említve. A nevezett oldalon meg olyan ellenállások vannak amiket évtizedek óta csak audio felhasználásra terveznek és gyártanak. Végül is, figyelmen kívül lehet ezt hagyni, csak hát akkor ennyiből bármi mást is. És akkor a végén tényleg eljutunk oda, hogy az LM3886 a világ legjobb erősítője.
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 9:56 /
 
Shany listáján is rajta vannak ezek a Melf-ek. Azért választottam ezt, mert ezekből kaptam kb. 3000 db-ot ajándékba mateatektől. A hiányzó értékeket vettem meg egy kisebb vagyonért.
A véletlen úgy hozta, hogy mzperx is megmérte ezeket és a harmadik legjobban szereplő ellenállás a grafikonján... (amit már kétszer kitettem és "shany" is valamelyik nap).

De ha újra megnézed shany listáját, ott van a legfelső sorban az MM széria.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:59
(#) shany válasza Karesz 50 hozzászólására (») Vas, 10:19 /
 
Idézet:
„A Farnell-től most rendeltem először és utoljára, akinek kedve van hozzá próbálkozzon velük. A Mouser ingyen szállít és vám sincs.”

Gyors ( < 1hét ),értékhatár nélküli rendelés, eredeti árakon plusz ~ 2500Ft szállítási költség:
Farnell:
http://fdh.hu/open

Mouser:
https://www.mausel.eu
(#) Karesz 50 válasza shany hozzászólására (») Vas, 10:30 /
 
Reggel írtam, hogy nem érkezett meg a Farnell-től rendelt csomagom. Azt írták rendeljem meg újra, fizessem ki még egyszer és várjak, hogy megérkezzen. A pénzem kértem vissza, mire azt a választ kaptam, hogy 15 napon belül visszautalják. Ez az idő már letelt. Újra (közvetett) kapcsolatba léptem velük (mivel nem beszélek angolul). Újra azt írták emailben, hogy másik 15 napon belül visszautálják. Most erre várok.
Nem az a "pár forint" hanem ez a magatartás bosszant.

Az UPS-nál először azt mondta a hölgy (magyarul), hogy kikézbesítették csak nem voltunk itthon - ami nem igaz. A csomagkövetés szerint a csomag eltűntnek lett nyilvánítva.

Tehát nekem ez elegendő tanulópénz volt a Farnell-t és az UPS-ot illetően. Más futár céget nem lehet választani a Farnell-nél. Ezen a PC-n, ami nekem van, itt nem.
(#) mcc válasza shany hozzászólására (») Vas, 10:36 /
 
Azért manapság nem túlságosan nagy erőfeszítés elérni a nettó 15000Ft-ot egy rendelésnél, azt hiszem...
(#) shany válasza Karesz 50 hozzászólására (») Vas, 10:49 /
 
Idézet:
„...Tehát nekem ez elegendő tanulópénz volt a Farnell-t és az UPS-ot illetően. Más futár céget nem lehet választani a Farnell-nél. Ezen a PC-n, ami nekem van, itt nem.”

Az említettek nem futárcégek, hanem kereskedők, viszonteladók....de hagyjuk.
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:50
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Vas, 10:54 /
 
A farnelles rendelést ha lesz még úgy érdemes csinálni, hogy kiválasztod farnell oldalán amit akarsz, ott annak van egy rendelési kódja, azt a kódot bemásolod az fdh keresőjébe és ott már látod a többit. Pl. a 3975578RL kód.
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 11:05 /
 
Ami a Farnell-nél van, az a Mouser-nél is. ECE SSR egyiknél sincs.
Az összes létező bolttal (kereskedővel, viszonteladóval, futárral) elégedett voltam és soha senkinél nem fordult még elő, hogy előre kifizetek valamit és nem kapom meg a rendelésem.
Szerintem eléggé kiveséztük ezt a kérdést.
(#) segítő válasza shany hozzászólására (») Vas, 22:08 /
 
Ezek között is jelentős hangzásbeli különbséget tapasztaltam.

Sokféle hifista-diyerek számára gyártott mitikus alkatrész létezik, mindenféle csodás hangi tulajdonsággal....többnyire valamilyen sajátos, ilyen-olyan hangkarakterrel.

Könyörgöm: A lényeg?

42
(#) Karesz 50 válasza segítő hozzászólására (») Hé, 16:31 / 1
 
Újabb hobbi nyák a hobbi erősítőbe ...
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem