Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hangsugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
  5. Építési alapok.
    Építési alapok 2.
Lapozás: OK   606 / 606
(#) Moderátor hozzászólása ptesza hozzászólására (») Kedd, 21:45
 
Na jó! Itt húzzuk meg a határt! Ezt a párharcot vívjátok meg privátban!
(#) P_Laszlo hozzászólása Sze, 13:11 /
 
Egyetértek. De inkább semmilyen formában. Nincs erre szükség.
A hozzászólás módosítva: Sze, 13:14
(#) patkany válasza P_Laszlo hozzászólására (») Sze, 16:02 /
 
Köszönöm!
Meglepetésemre majd 2cm-rel nagyobb a perem átmérő, mint ahova be szetetném rakni. A 3048-ban papír membrános magas van és 82mm. Baja nincs, csak gondoltam kicserélném, ha már a 1548-ban done van.
Kicsit mutatósabb lenne. De jobb is? Melyik a jobb, vagy közel azonos minőségű a két magassugárzó? Érdemes bajlódni a cseréjével? Mert némi fabrikálással járna, bár inkább akkor már a dome petemét fabrikálnám meg.
(#) P_Laszlo válasza patkany hozzászólására (») 0:32 /
 
Nincsen mit szívesen. A 1548-at kérdezted, abban ez az 1,9-es dóm van. A másik a HD8, papíros magas =HD6,5. A felső oktávban és összesítve, átlagosan nézve a képességeit, talán jobb a dóm, de magasabb keresztezési frekvenciát enged csak. Viszont az MTM elrendezésű hangsugárzónál van értelme az alacsonyabb keresztezésnek is, és nem tudom, hogy felcserélhetők-e, mert a HG1,9 beépítési átmérője 75mm legalább, és be is kellene süllyeszteni az előlapba.

Annyira nem kritikus egyébként, hogy mi szól benne, ezek a Videoton hangsugárzók nem tökéletesen tervezett dolgok, a mélyközépnek is sok hibája van. A hangszórócserétől önmagában audiofilebb úgysem lesz, csak egy teljes átalakítás után lenne rá esély.
A hozzászólás módosítva: 0:32
(#) aradi-gyula válasza P_Laszlo hozzászólására (») 6:31 /
 
Köszönöm a levezetést. A magashoz elkészültek a tekercsek gyári csévére. A kondenzátorokat (WIMA MKS4) és ellenállásokat is megvettem a hangváltóhoz. Már csak az 1.2mH-s tekerccsel vagyok gondban. Nincs hozzá anyagom.
Ez jó lehet ide a menetszám csökkentése után?
(#) P_Laszlo válasza aradi-gyula hozzászólására (») 11:53 /
 
Wima helyett általában jobban jársz ezekkel a kondenzátorokkal. Főleg a PP és MKP típusok a jók, több darabból összerakva.

Én feltehetőleg ezt az 1,0mH induktivitást használnám, vagy van még nálam eredeti tekercs is a preluhoz. Nem árt a minél alacsonyabb DCR érték.
A hozzászólás módosítva: 11:53
Következő: »»   606 / 606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Márc, 30. Csü
14:40:03
Jelenleg 411 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu