Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD felvevő hiba
 
Témaindító: ini, idő: Jan 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) steelbird válasza Pacso hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Szia.
Vagy megnyúlt a betöltő motor szíja, vagy hibás a motor. Általában ez a két hiba a leggyakoribb, vagy esetleg még szorul valahol a mechanika.
(#) Pacso válasza steelbird hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Köszi! Úgy néz ki hogy sikerült szíjat kapni hozzá és megyen de még próbálgatom !!
További szép napot kívánok !
(#) Pacso hozzászólása Szept 12, 2016 /
 
Nos a meghajtás megoldódott ! Távirányító gond is meg van (URC009 valami csodás) !!
Már csak egy sotware letöltés kellene Ellion DVR 950s re !! Ha valaki tudna küldeni egy linket, mert én sajnos nem találtam !!
(#) mofesa hozzászólása Máj 27, 2017 /
 
Sziasztok.
Hyunday HDVR-5080 DVD lejátszóhoz keresek kapcsolási rajzot, szerviz doksit. Neten nem találok semmit , ezért írok ide, hátha valakinek van.
(#) Remci hozzászólása Nov 24, 2020 /
 
Üdv!
Van egy Philips HDR3500/58 tipusu DVD felvevő/lejátszó. Vihar után se kép,se hang. A tápban zárlatos lett egy egyenirányító dióda, amit kicserélve meg jöttek a tápfeszültségek.Ha a távirányítóval bekapcsolom, akkor ki írja a Philips feliratot, a DVD lejátszó morog egyet, de nem nyílik ki a tálca se gombnyomásra,te távirányítóra. Bekapcsolás után, Tv-re kötve csak a hangyák háborúja látszik, ami nem csoda, mert nincs se Tv antennám,se kábel Tv-m amit az antenna bemenetre tudnék dugni, majd egy idő után kikapcsol,és csak az órát mutatja. Viszont ebben az állapotában ha a video bemenetére jelet adok pl egy set-top box-ról, azt ki adja a Tv-re.A feszültség csatlakozásokat minden panelen, HDD-nél,DVD olvasónál megmértem és mindenütt megvoltak a megfelelő feszültség értékek. De a távirányítóval csak be-ki kapcsolni tudom, semmi más gombra nem reagál. Se menüt,se semmit nem tudok előhozni a kijelzőn.Távirányító kiadja a jeleket,legalábbis kamerás mobilon látom hogy a ledje villog.Javított már ilyet valaki, vagy érdemes vele foglalkozni? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2020
(#) RockFonok hozzászólása Feb 25, 2023 /
 
Sziasztok!

Bármikkor kelhet digitalizálni de néha rosszalkodik a felvevőm.
A Philips DVDR3480 recorderem és nem tudom hogy 3x is javítani lehet vagy megéri e 5 évente?
Van hogy üresnek írja a DVD lemezt de másik DVD egyből be tudja olvasni, ismét tálca nyitás gondja van néha meg előbb utóbb újra táp hibája lesz nem kapcsol megint be és éget szaga lesz.
Előlapi SV írt ki de mikkor váltottam CAM-ról akkor eltűnt és nem írta ki folyamatba kijelzőén hogy HELLO.
Digitális TV csatornákra már sajnos nem alkalmas pedig jó lenne mert ha olyan film lenne a TV-ben ami neten nem található meg azt feltudnám venni.
Nagyon szeretem ezt a felvevőt csak nem tudom miért kell 5-6 évente javíttatni, szerintetek?
MKV-s filmeket meg már nem játszik le amit nCore-n töltők le.
https://www.philips.hu/c-p/DVDR3480_58/-

De ki néztem egy ilyent BLU-RAY felvevőt ami már játssza a MKV filmeket de az AVI-t DivX-t elvileg nem, de ennyi pénzért már mindent le kellene játszania meg sajnos se magyar használati sincs hozzá se magyar menü
https://asztali-blu-ray-lejatszo.arukereso.hu/panasonic/dmr-bct760eg-p366382803/#termek-leiras
Szerintetek érdemes lenne venni?

Sony tv-m tudnák felvenni de sajnos az nem játszható le PC-n.

Van sok DVD lemezem Avi Divx MKV-s.

Sajnos mind kettő felvevőről elég csúnyákat írnak az Amazonon.

Tarr kft a szolgáltatóm.
(#) bbb hozzászólása Okt 26, 2023 /
 
Sziasztok!

Panasonic DMR-E100HEG HDD-s DVD rögzítővel gyeg a bajom. Az AV3, vagy AV4 bemenetre kötöm SVIDEO kábellel az SVHS-t, s így gyönörűen át is megy a kép, illetve mellette a hang a megfelelő RCA csatlakozásokkal. Miközben megy a lejátszás a videomagnón, megnyomom a HDD gombját (illetve az világít zölden, miszerint azt használná), majd a REC gombot, hogy kezdjen el rögzíteni. Látszólag úgy tesz, mintha rögzítene, de mégse. A merevlemeznek lehet hallani halkan a hangját, mintha írna rá, de mikor bemegyek a menübe, akkor a visszajátszás gombjai szürkék, a lemez üres.
Formázni engedte a merevlemezt, nem írt rá hibát. A szervizmenübe bementem, s ott kiválasztva a HDD read test opciót ([3][1]), szépen végigmegy a lemezen, s a végén a HDD OK felirat fogad, vagyis szerinte jó a merevlemez.
Próbáltam kicserélni másik HDD-re, "természetesen" azt nem fogadta el a gép, leformázni sem akarta, csak kiállt hibára. Persze ugyan ezt játszotta egy 120GB-os merevlemezzel, egy LG-ből származó 80GB-ossal, egy 40GB-os IBM-mel is.
Véletlenül van ezeknek a Panasonicoknak valamilyen gyári programja, amivel elő lehet számára készíteni egy megfelelő merevlemezt? Vagy rábírni, hogy egy biztosan jó HDD-t hajlandó legyen felismerni sajátként? Az nem érdekel, hogy több legyen a felhasználható tárterület, az XP minőségben felvehető 18 óra elegendő lenne nekem, csak működne...
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Okt 31, 2023 /
 
Fejlemény.
A Panasonic 80GB-os lemezéről készítettem egy klónt egy másik HDD-re, így be tud indulni vele a rögzítő. Le is tudja formázni az "új" HDD-t is, viszont a jelenség továbbra is ugyan az. Elvileg rögzíthetne, a REC melletti piros LED világít is, a kijelzőn "pörög" a karika, mégse rögzít semmit, a visszajátszásnál a gomb szürke marad.

Egyelőre több ötletem nincs, még megpróbálom, hogy firmware frissítés működik-e, de a változtatáslistában nem írtak erre vonatkozó javítást. Panasonic DMR-E100H firmware.
(#) mikrodigit válasza bbb hozzászólására (») Okt 31, 2023 /
 
Elkókat nézted? Nem pont ebben, de már két hasonló Panasonic DVD-HDD felvevőben cseréltem felpúposodott elkókat és utána megjavultak.
(#) bbb válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 31, 2023 /
 
Ebben egy darab púpos sincs, kifolyásnak se látom nyomát, s maga a készülék működik, "csak" ezt a furcsa jelenséget produkálja, amit leírtam. Amikor a menüjébe bemegyek, akkor szürke a visszajátszás rész. Mondjuk azt nem nagy gond kipróbálni, hogy ha külső tápról hajtom meg a merevlemezt, úgy rögzít-e rá...
(#) mikrodigit válasza bbb hozzászólására (») Okt 31, 2023 /
 
Ha nem boldogulsz, a Vaterán éppen árulnak egyet 15 ezerért.
(#) bbb válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 31, 2023 /
 
Egyelőre megméregettem a tápban a kondikat, a bemeneten lévő 47µF 450V jószág csak 36µF-ot mutat.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Kipróbáltam a merevlemezt külső tápról járatva a felvételt és sajnos nem változott a helyzet, továbbra se rögzít semmit a készülék. Amikor a menübe bemegyek, hogy megnézzem a felvételeket, akkor szürke az összes olyan gomb, ami a visszajátszással kapcsolatos. Gyanús, hogy valami szoftveres dolog is lehet, vagy valami védelem, de ilyen hibát még nem találtam a tanyáról leszedhető útmutatóban se.

Névtelen.png
    
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem