Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Toroid transzformátor
 
Témaindító: amex, idő: Jan 3, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 81
(#) Alkotó válasza at22 hozzászólására (») Vas, 13:03 /
 
A bekapcsolási áramlökés minden teljesítménynél megvan. Trafója és a körülmények függvénye, hogy ez az áramlökés lekapcsolja-e a kismegszakítót. Az biztos hogy ez nincs teljesítményhez kötve.
Az lehet az 500 W-os mendemonda mögött, hogy feltételeznek valamilyen hálózatot, és valamilyen trafót, és ez alapján kb. itt a lélektani határ. Ha van egy 32 A-es lomha hálózati kismegszakítód, akkor azt jó eséllyel nem fogja műdödésbe hozni egy 500 W-os tororid, de ha csak egy 10 A-es gyors kismegszakító védi a vezetéket, akkor egy kisebb trafóval is lehetnek bajok.
(#) zotya1983 válasza at22 hozzászólására (») Vas, 13:56 /
 
6.3A T jelzésűt tegyél be,egyébként az 500w oshoz már ajánlott a lágy indítás,Nálam a 600w ost kb 3x lehet bedugni lágy indítás nélkül a negyedikre a B jelzésű általános 25 A főbiztosítékot is leveri.Annak jobb akinél C jelzésűt tesznek fel, ez ritkább mivel gyárban és nagyobb közületekben ahol nagy induktív fogyasztók vannak oda szerelik fel.
Általánosságban én 400w nál húznám meg a határt.Felette már a toroid trafónál akkora (Áram) tranziensek lehetnek indításkor míg a mag fel nem delejeződik hogy arra a fi relé vagy akár a főbizti is érzékeny és hibaáramnak vagy túlterhelésnek érzékeli és leold.
(#) Pafi válasza at22 hozzászólására (») Vas, 14:07 /
 
Pl lehet hogy megszakadt (nem érintkezik) az egyik egyenirányító dióda, vagy az egyik szekunder tekercs. Aggódásod ezért jogos lehet. Persze lehet az is, hogy csak feljebb ment egy picivel a hálózati feszültség, vagy egyszerűen nincs szerencséd és sorozatban többször olyankor kapcsoltad be amikor épp ugyanolyan polaritású félperiódus kezdődött, mint ami az előző kikapcsolás előtti 10 ms-ban.

Ellenőrizni kellene, hogy 100 Hz-es-e a brumm mindkét tápsínen.
(#) Pafi válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 14:09 / 1
 
Próbálkoztál már vele, hogy ezt a transzformátor paraméterei alapján megmagyarázd?
(#) zotya1983 hozzászólása Vas, 14:48 /
 
AT22 nek. Épp most jött szembe egy 600w os beag erősítő toroidja ahol a szekunder rész valahol összeégett és nem terhelhető az a fele a toroidnak.A 3x24v mérhető,de a negyedik félig összeégett szekunder már 34v os és terhelésre azonnali zárlattal válaszol... Akár meg is éghetett picit a lakkozás valahol rajta vagy a diódahíd zárlatban van pl.. Mérjél..
A hozzászólás módosítva: Vas, 14:49
(#) Ge Lee válasza Pafi hozzászólására (») Vas, 15:48 / 1
 
Nem, nekem elég ha használom.
(#) Pafi válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 17:39 /
 
Egyszer vettem egy szandált a kínai piacon, ami 4 nap után szétmállott. Tehát a kínai piaci papucsok 4 napig bírják.

Vajon másnak is elég ha te használsz egy trafót, de nála egy másik hipersil leveri a biztit?
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:41
(#) at22 válasza zotya1983 hozzászólására (») Vas, 18:07 /
 
A főbiztit nem vágta le nekem csak a toroid primerre tettem egy 4A biztosítékot és azt vágta ki. Most ki iktattam a primeről a biztit így hiba nélkül üzemel. Csak amikor volt bizti arra gondoltam valami bibi lehet hogy kivágja a 4A biztit. Most így ahogy ki van iktatva hiba nélkül üzemel. Fontos hogy legyen a primeren bizti? Ha nem lényeg így marad
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:09
(#) Ge Lee válasza Pafi hozzászólására (») Vas, 18:33 /
 
Én is vettem kínait, ha nem is a kínai piacon. Negyedik éve nyúzom, ilyen strapabíró papucsom még sosem volt.
Melyik hiperszil az amelyik leveri? Toroidról folyt az eszmecsere, ezt csak mint alternatívát szúrtam be. A mekkorát ver le már fel sem merül, mert a többség automatikusan a B16-osra asszociál (mellesleg azt nem veri le).
(#) Ge Lee válasza at22 hozzászólására (») Vas, 18:38 /
 
Idézet:
„Fontos hogy legyen a primeren bizti?”
Nem árt. Egyrészt nem kell a hálózati automatát kapcsolgatni ha gond van, másrészt a trafót sem árt védeni valamivel túlterhelés ellen. Aztán elvben okozhat tüzet is ha nincs, bár toroidnál ilyet még nem láttam. Vagy simán megszakadt a primer, vagy a menetzárlat miatt le(ki)nyomta a biztit.
(#) Pafi válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 8:08 / 1
 
Idézet:
„Melyik hiperszil az amelyik leveri?”


Az amelyik fel van gerjesztve üzem közben a telítés közelébe, és kicsi (mondjuk 0,5 ohm) a primer huzal ellenállása. Meg amelyiknél pontosan illeszkednek a vasak egymáshoz.
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:10
Következő: »»   81 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Aug, 18. Pé
8:52:07
Jelenleg 216 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu