Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 35
(#) péter71 válasza uniman hozzászólására (») Pé, 20:15 /
 
A penelon van a 3 kivezetés. Úgy mértem, hogy a középső a közös, erre raktam a műszer egyik végét, a másikat az egyik oldalra,( pl. nyitás), utána a másik oldalra,( pl. zárás). A két oldal közt van a kondi. Se nyitáskor se záráskor nem mértem 230 voltot. Ja és még a panel a helyén volt, a motor ott se nyikkant meg, pedig a relé behúzott.
(#) velegiistvan hozzászólása 1:02 /
 
Sziasztok!

Van egy Proteco mover 8-as kapumotorom, újonan szerelt Tecno t011 snod vezérlővel. Úgy állítottuk be, hogy csak a végállás kapcsoló legyen engedélyezve, a fotocella és infrasorompók mind tiltva vannak, mivel a kapunkon még nincsenek ilyenek. A távirányító fel lett tanítva, rádióvétel van is a kijelző szerint, de valamiért mégsem indítja a motort. Minden a leírásnak megfelelően van bekötve, új a panel, a motort külön le is teszteltem, tehát ott nincs gond. Milyen beállítás miatt nem indul esetleg a motor? A kijelzőn, amint áramot kap, az "st" felirat látható csak. Próbáltam a leírását elolvasni a panelnek, de annyit nem látok hozzá, hogy a piktogrammokat kiolvassam. A bekötést egy jól látó mérnök ismerősöm csinálta, de nem a kapunál, hanem elvittem hozá, és ott kötöttük rá a 230-as hálózati kábelt, a földet, valamint a végállás kapcsolót. Így nekem már csak a motort kellett a 3-as csatiba belekötni. A kondi is jó, hiszen a motor, direktbe bekötve a hálózatra simán megy mindkét irányba.
A motor földjét is bekötöttem a megfelelő helyre természetesen.

Hogy miért nincs infra és fotocella? Mert az előző lakó barbár módon rakta össze a rendszert, és most költötem egy vagyont, hogy legyen normális vezérlő, és a motoron egyáltalán burkolat. Egyzser majd kerül rá az is, ami még hiányzik.
Bocs, ha túl sokat írok, de én is mérnökként feltenném azokat a kérfdéseket, amiket fentebb megválaszoltam.

A segítségeteket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: 1:04
(#) uniman válasza velegiistvan hozzászólására (») 10:24 /
 
Hello! Ez egyszerű. A "STOP" bemenetet elfelejtetted átkötni !
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») 10:36 /
 
...még egy kép a "lényegről".

STOP.jpg
    
Következő: »»   35 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jún, 24. Szo
12:22:11
Jelenleg 265 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu