Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő
 
Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   211 / 211
(#) Joe_001 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Szerintem lehetséges Steup -Stepdown DC konverter pároson keresztül Kisebb léptékben az USB Power pack is ezen az elven megy.
(#) Mircsof hozzászólása Ápr 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Ezzel a kis töltővel kapcsolatban szeretném azt megkérdezni, hogy az akku csatlakozásánál a B-,B+ az gondolom maga az akku, de mi a TH és a D pont?
A töltő primer oldala rendben működik. A fehér nyíllal megjelölt fetet/tranyot (?!) kapcsolja a vezérlés ha igazam van, és magától az akkutól kapja a tápot az induláshoz.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Szia!
A TH a termisztor lesz, a D meg talán egy LED.
(#) Poli válasza Mircsof hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
A fehér bigyó nagy valószínűséggel egy 800mA feszültség stabilizátor.(ha találsz rajta 1117 jelzést akkor biztos, általában AS az eleje de találkoztam már sokfélével)
(#) Mircsof válasza Poli hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Azt írja rajta, hogy AE RG semmi más nincs rajta.
Nem hiszem, hogy stab lenne a "kimenete nincs szűrve, csak 2 soros ellenálláson keresztül bemegy z IC alá, ráadásul a GND nem csatlakozik egyik lábára se.
(#) Poli válasza Mircsof hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Akkor passz, a környezetből gondoltam.
Elnézést, felületesen néztem meg, nem akartalak az erdő felé terelgetni.
(#) Mircsof válasza Poli hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Nem gond én is stabnak néztem elsőre (mondjuk másodszorra is), de mivel nincs GND-re kötve egyik lába sem, így arra tippeltem, hogy egy tranyó esetleg fet.
A bekötése úgy van, hogy a szélső lába (vékony vezeték) 300R ellenállatta az IC-re csatlakozik. A másik láb a szekunder oldalon levő puffel pozitív lábára megy. Az utolsó meg az akku csatlakozójára B+ egy soros diódán keresztül.
Gondolom ezzel van megoldva a töltés kikapcsolása.
(#) tbarath válasza Mircsof hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Attól hogy nincs földön lába még lehet stab IC, lásd LM317 áramkorlátos kapcsolás.
(#) Poli válasza Mircsof hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
tbarathnak igaza lehet, régebben láttam ilyesmi kapcsolást, csak nem ugrott be hogy hol.
A leírásod szerint erre az áramgenerátorra hasonlít. A két soros ellenállással fél Watt körüli. Szűrés: A Hobbiból építők megpróbálják időállóvá tenni az alkotásukat néha feleslegesen bonyolítva, a gyártók, ha nem feltétlenül szükséges (működik nélküle egy kívánt ideig) nem fogja beépíteni, mert ezzel időt és anyagot-alkatrészt spórol.
(#) cupika97 hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Szisztok. Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra ami tölt egy 12V 18Ah gondozás mentes akkumulátort. Van egy 12-24 50W-os trafóm, az jó lehetne kiindulásnak. Gondolom kell eggyenirányításm kondi. Szünetmentes tápegység lenne egy routernek, és egy IP kamerának. Benn a házban már megoldottam UPS-el, kintre a kis házba már nem szeretnék venni.
(#) proli007 válasza cupika97 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Hello! Ha nem szeretnéd agyon komplikálni, és az aksit pufferüzemben működtetni, akkor talán legegyszerűbb egy PB137. Kimondottan erre a célra gyártott. De az áramkörök fogyasztása ne haladja meg az 1,5A áramot, mert az aki töltéséhez is kell energia. Ha állandó töltés alatt áll az aksi akkor 13,7V fölé nem szabad hogy a feszültség emelkedjen. Ezt biztosítja a PB. De egyben el kell látnia árammal a fogyasztókat is. Egyébként nem a legjobb üzemmód, mert ez szulfátosítja az aksit és a teljes kapacitására sem lehet számítani. Gyakorlatban viszont általában megfelelő. Tekintve hogy a trafód maximális teljesítménye nagyobb mint a jelenleg szükséges, a 12V-ot egyenirányítva és 4700..10000µF-al szűrve elégséges lesz a PB ellátására a feszültség. Így a PB sem fog "füstölni", de legalább 2,1V-al magasabb feszültségre van szüksége,mint a kimeneti feszültségének maximuma. Közvetlen ráköthető az aksira és arra a fogyasztók..
(#) cupika97 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Lehet rossz kérdés, de párhuzamosan összekötök kettőt, akkor duplája lesz a terhelhetőség?
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
(#) proli007 válasza cupika97 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Nem gondolnám jó ötletnek, mert amelyiknek kisebb a feszültsége, az állandóan tálárammal fog üzemelni. És lehet termikus védelme is be fog avatkozni. (Elég összetett IC, ha az adatlapját megnézed.)
(#) cupika97 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
És ha lesz pl 10 órás áramszünet, aztán bekapcsol, fogja bírni az akkut tölteni, és a routert működtetni? Vagy majd olyankor elfüstöl minden.
(#) proli007 válasza cupika97 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Hello! Írtam, hogy a töltőnek el kell látnia az áramkörök táplálását és még többlet árammal is rendelkeznie kell. Vagy is az energia mérlegnek pozitívnak kell lenni. Ha ez nincs meg, akkor le fog merülni az aksi. Ha megvan, akkor pedig fel tudja tölteni.
De Te olyanokat kérdezel, hogy 10órás áramszünet. Milyen hálózat az, ahol ennyi van. És hogy fogja ellátni az akis erre az időre a tápot. Mert hogy mennyi az össz fogyasztás a valóságban, arról még szót sem ejtettél. Félek még meg sem mérted, csak fikciókat állítasz fel..
De én nem tudok jótállni sem az aksidért, sem a töltőáramkörérét. Nézd meg az a PB adatlapját. Ha túlmelegszik, akkor le fog szabályozni. Ha meg tönkremegy, akkor lelke rajta. Valamit tervezni konkrétumok alapján lehet, nem fikciók alapján. Nem?
De én úgy kezdtem a hozzászólásomat, hogy "Ha nem szeretnéd agyon komplikálni". Ha pedig elszeretnéd, akkor ne ezt az utat válaszd!
(#) pucuka válasza cupika97 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Ha ilyen hosszú idejű áramszünetet is túl kell élni, még az akku túlmerítés védelméről is gondoskodni kell. Dehát, lehet bonyolítani.
(#) cupika97 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Csak feltételeztem. Az UPS 3 órát bír, úgy hogy van rajta 3 ip kamera, 1 router és egy optika-LAN átalakító. Ki fogom próbálni ezt a PB-t, majd jelentkezem.
(#) pucuka válasza cupika97 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Akkumlátor kapacitás kérdése. Ha teszel mögé 2000 Ah -s akkumlátort, egész sokáig bírni fogja. (persze, akkor más gondjaid is lesznek)
Következő: »»   211 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 24. Sze
11:46:59
Jelenleg 398 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu