Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtatópatron átprogramozása
Lapozás: OK   3 / 3
(#) muimui hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
Epso nyomtatókhoz ez a progi tökéletes. sMEgosztom hátja jól jön valakinek
(#) edison14 hozzászólása Márc 4, 2010 /
 
Helló !

Van egy Canon MP 160-as tintapatronos nyomdám amibe elég drága a festék. Itthon szokom töltögetni de két töltés után már nem ismeri fel a nyomda. Vajon ez miért van? Elromlik a fúvókája vagy egyszerűen letiltsa a nyomtató vagy a súját figyeli? Mit lehetne tenni annak az érdekében hogy 5-6 töltést kibírjon?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Fish hozzászólása Ápr 8, 2010 /
 
Sziasztok

Canon IP4500 patronokkkal kappcsolatban kérdésem lenne. Megnéztem egy ilyen patront közelebbről. Hogy lehet egy ilyet házilag resetelni?
Az Interneten Google láttam, hogy árulnak ilyen ÚN chip resetter-t. Nos ez bár csak feltételezés, de ez egy I2C eepromot tartalmazhat, és ezt elég lenne törölni ugye? Tehát a patron I2C-n kommunikálna a nyomtatóval? Köszi a válaszokat észrevételeket.
(#) Fish válasza Fish hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /
 
még egy kis adalék:

Bővebben: CLI xx CHIP RESETTER
(#) zolika60 hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Van egy Xerox phaser 3100 MPF típusú nyomtatónk. Toner csere után chip kártyát kér, amit aztán nem fogad el. Nem lehet valahogy áthidalni ezt a problémát?
(#) tranzisztor válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /
 
Hello !
Ha az alaplapon lévő eepromot újra tudod programozni van még esélyed , ha nem akkor csak ilyen utángyártott chippes kártyával tudod elinditani !
Üdv !
(#) digifoto hozzászólása Máj 7, 2011 /
 
Canon IP1800-as nyomtató patronja kifogyott. Utántöltővel feltöltöttem, a színest, és a feketét is.
Sajnos nem tudtam resetelni. kipróbáltam az interneten található canonhoz egy reseteló programot, de sajnos nemismeri fel a nyomtatót.
Kérek segítséget a patron resetelőre.
(#) digifoto hozzászólása Máj 15, 2011 /
 
digifoto. Szeretném kiegészíteni kérdésem: Vettem a boltban két utántöltött patront, , a gépbe helyezve,a kijelző majdnem kifogyott jelzést ad, de működik. Az a meglátásom, hogy a patronon is van valami elektronika, ami a gépnek jelzi a tintaszintet. Ezt utólag nem lehetne "feltölteni"?
(#) digifoto hozzászólása Jún 19, 2011 /
 
Tovább szeretném vinni a témát: Ha vadi uj gyári patront teszek a gépbe, a gép a tintaszintet jelzi, tele- félig üres, kifogyott. Kérdésem milyen módon van beirva a patronba, hogy áll a kifogyasztása. Ugyanis az utántöltött patron nem mutatja ugyanazt, és rövid idő után kifogyott jelzést ad,
(#) tranzisztor válasza digifoto hozzászólására (») Jún 26, 2011 /
 
Hello!
A Canon patronokban van egy memória zóna oda íródik be minden infó. Egyes HP nyomtatóknál ez a nyomtatóba íródik bele mindek harmadik patron cserénél elfelejti az elsőt!
Üdv!
(#) digifoto hozzászólása Jún 27, 2011 /
 
Kedves tranzisztor!
Ezek szerint a canon patronokhoz is lehet szerkeszteni egy resettelőt, ahogy epson nyomtatómhoz is készen vettem egyet. Ha volna rá kapcsolási rajz magam is elkészíteném.
(#) digifoto hozzászólása Júl 3, 2011 /
 
Hogyan lehet ezt a patronba irt memóriát törölni?
(#) tranzisztor válasza digifoto hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Szervusz!
Nincs tudomásom ilyen ketyeréről de van egy szoft amivel ezt a tinta szint problémát orvosolhatod a neve Canon Iptool ! Innen le lehet tölteni Iptool
Sok sikert!
Üdv !
(#) Kera_Will hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Sziasztok !

Hááát igen szép új de inkább már antik világunk miatt ezt kell csinálgatni amit próbálkoztok. De nem is új keletű probléma ez. Ki hitte volna mikortól történnek ilyenek

egy érdekes össze állítás a problémáritokról és előzményeikről ...
(#) proli007 válasza Kera_Will hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Hello!
Bizony én is gondolkodtam erősen, hogy a költségeket nem kímélve visszaküldöm ezt az EPSON szemetet Japánba, egy zaccos levél kíséretébe, hogy hova dugják fel.. Mert amikor még a nyomtatófej fogfúrását hallgattuk, akkor még azon is elgondolkodott az ember, kinyomtasson-e valamit vagy sem. Pedig az még csak egy ASM lista volt. De szerintem azok az 1000-es gépek még ma is tudnának működni.
Ezzel a vacakkal meg kinyomtattam kb. 7szer a vejem adóbevallását fekete-fehérben, és erre kifogyott minden színes patron is. Egy új patron készlet ma 11000Ft-ba kerülne, ha vennék..
Lehet az ember néha úgy érzi a gyártókkal szemben, hogy fóbiái vannak. De úgy látszik, ma már még is csak ez nem rémálom, hanem maga a valóság.
üdv! proli007
(#) Fish hozzászólása Nov 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Tudtok-e, ismertek-e olyan programot, amivel az USB-portot lehet monitorozni, ott milyen kommunikáció folyik, milyen parancsok mennek ki a portra, és milyen válaszok jönnek rá? Köszi a segítségeteket
(#) digifoto válasza tranzisztor hozzászólására (») Nov 15, 2011 /
 
Kedves tranzisztor!
Sikeresen letöltöttem a programot, sajnos angolul van, de megbizonyosodtam, hogy működik. a színes patront sikerült festékkel újratölteni, és működik.
A következő lépésem az lesz, hogy a megjelenő oldalt kinyomtatom és egy barátommal lefordíttatom.
Köszi a segítséget!
(#) sikolymester válasza Fish hozzászólására (») Nov 15, 2011 /
 
Usblyzer 30 napig megy ingyen.
(#) bma hozzászólása Nov 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Kérem a segítségeteket. Xerox 6110 N nyomtatómban az első patroncsere után a fekete text nyomtatás alig látható. A színes újratöltött patronok jól működnek. Mit tehetnék a fekete nyomtatásért?

Előre is köszönöm a javaslatokat.
(#) fater 59 hozzászólása Feb 13, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem, van egy HP Deszkjet 1050 J41 nyomtatóm. Tölteni szeretném a patronokat. Kérdésem, hogyan reteszeljem, ne jelezze az üresállapotott.
(#) BarnaPili hozzászólása Feb 13, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung ML 1915 típusú Laser nyomtató a háztartásban. A gyári toner kifogyott,ezért vásároltam tonert(csak tonert,magában), és utántöltöttem. Működik a gép,lehet vele nyomtatni is,csak hisztizik a szerinte üres kazetta miatt. Van a kazettán egy négylábú panel,egy memo IC-vel. Ezt kellene resetelni. Van valakinek erre megoldása?
Köszönöm!
István
(#) fecameca válasza fater 59 hozzászólására (») Feb 13, 2016 / 1
 
Szia. Nemrégiben kínlódtam én is HP nyomtatókal. Itt leírtam. Ott van belinkelve az a nyomtatótintaboltos megoldás. Nem tudom, milyen számú patronok kellenek a te nyomtatóidhoz? Az enyémek kompatibilisek egymással, pedig 2 teljesen másféle nyomtatóm van. Az a leragasztós megoldás nálam még nem sikerült, a fiam munkahelyén kísérletezgettünk vele, nem kellene nekik egyáltalán a színes, de ha a gép hibát jelez, akkor semmivel sem nyomtat. Nem tudom, miért csinálja ezt a HP, évekig használtam Lexmarkot csak egy darab fekete patronnal, de az meg folyton beszáradt. Most van 2 működőképes HP-m, egymás közt csereberélgetve az utántöltött patronokat, mindkettő jól nyomtat, igaz, van még 2 pár rossz patonom is, azokat is kipróbáltam bennük, így lehet, hogy igazzá vált: "Csak 3 patron adatait tudja a gép megjegyezni, a negyedszerre behelyezettet biztosan újként ismeri fel."
(#) JOJO hozzászólása Jún 21, 2016 /
 
Tiszteletem segítséget kérnék van egy Samsung lézer nyomtatóm kifogyott a festék utána töltöttem de nem működik azt mondták a csipet kel cserélni vagy reteszelni kellene de nem értem hogy kell ebben kérném sigitségeteket
(#) Pistii12 hozzászólása Okt 26, 2017 /
 
Sziasztok!
van egy pg 510 es es egy pg 512 es patronom ezeknek van valami módja, hogy a benne lévő chipet vissza állítsam házilag ?
A válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Pistii12 hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy mlt-d111s típusú tonerem sajnos kifogyott a festék belőle meg is töltöttem de továbbra is azt írja kifogyott a festék esetleg ezeket a chipeket vissza lehet állítani valahogy vagy újat kell venni bele?
A Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Udvari Zsombor válasza fecameca hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Igaz, hogy régi hozzászólásra reagálok, de az én szkennerrel egybeépített HP nyomtatómat be lehet állítani fekete-fehérnek is és jelenleg nincs is benne színes patron, hibajeltést sem ad! Szóval, lehet, hogy a régebbi HP nyomtatók még nem szeretik, ha hiányzik egy patron, de a maiak már simán elmennek úgy is!
(#) Tomi111 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Nekem is volt HP, talán 1610-es. Az is ment csak fekete patronnal. Ha kifogyott a színes ki kellett venni, mert ha benn volt tiltott, de kivéve működött.
(#) FAZ1 hozzászólása Szept 11, 2018 /
 
Miért van az, hogy Epson SX235W nyomtatóm egyszer csak azt jelzi - megürült a fekete patron.
Aztán amikor kicserélem, egyből fel se ismeri. Még az eredeti Epson T1281 patront sem!
És akkor persze cserélgethetem ide-oda a régit meg az újat, ám a legvégére még az eddig működőket sem ismeri fel. Miközben és valójában a nyomtatónak semmi baja nincs (csupán a torka véres?)
Egyszer már jártam így ezzel a géppel, de akkor a szervízben azt mondták - semmi baja.
Ha az valóban semmi komolyabb baj, hogy véle CSUPÁN nyomtatni nem lehet!
Így tehát - akár azonnal ki is dobhatnám?

Mindezekről én már írtam az "Epson nyomtató" topikba, de ott nem túlzottan zajlik az élet
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
(#) FAZ1 válasza digifoto hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Ha jól működik a nyomtató, akkor ne foglalkozz a "majdnem kifogyott jelzés"-sel.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem