Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   94 / 94
(#) Georgee hozzászólása Feb 20, 2024 /
 
Sziasztok!

Sok évvel ezelőtt megépítettem az oldalon a cikkek közt található forrasztóállomást. forrasztóállomás II Cserélni szeretném a pákát, mert nem fűt már rendesen. Kicseréltem a fűtőszálat, de a helyzet változatlan. Próbáltam a pákát direktbe tápra kötni, ott is csak szenvedve melegedett.
Kérdésem az lenne, hogy a Solomon páka helyére kompatibilis lehet-e például a Yihua Soldering Iron 907A forrasztója?

yihua.jpg
    
(#) img hozzászólása Ápr 14, 2024 /
 
Ez is egyfajta forrasztó állomás: kezes bárány.
(#) pipi válasza img hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Inkább kezes-lábas bárány jópofa
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Ügyes, de... a forraszanyagot (és benne a folyasztószert) a forrasztandó felületre kellene adagolni, és nem a páka hegyére. Persze biztos megoldható, de kicsit erőltetettnek érzem. Mondjuk ha valaki napi 8 órában forraszt, így biztos sokkal gyorsabban tud haladni.
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Vezetékeket, lábasjószágokat gondolom mindenki úgy forraszt, hogy az ónt a mutató-, és a középső ujja tartja, az alkatrészt meg a hüvelyk-, és a gyűrűsujjával fogja (a másik kezében meg a páka van). A fluxot mindig legelőször teszem, egyébként meg ahogy mondod.
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Kezes-lábas - ez is jó.
(#) tothtechnika2 válasza Skori hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Ez egy jó játék, de komoly munkára alkalmatlan, játszani meg hobbizni feleslegesen bonyolult, ergó az én olvastaomban elég felesleges dolognak tűnik. (Lehet inkább a kis pákájának a hőmérséklet szabályzásával kellett volna foglalkozni, annak lehet több értelme volna.
(#) exabit válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Amit látsz az egy koncepció egykezes forrasztásra. És bár lehet neked értelmetlen, de ott alul a hozzászólások között egy félkarú ember szerint viszont hasznos.
Következő: »»   94 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem