Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 45
(#) draco31 hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Canon Pixma MP210-esem van, és azt akarom kérdezni, hogy hol lehet megolajozni a tengelyeit, vagy lehet-e egyáltalán, mert kezd olyan hangja lenni, mint egy traktornak, még csendes nyomtatás közben is, és kezd zavaró lenni.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 22, 2011 /

Sziasztok!
Nekem egy ip 4600-as géppel kapcsolatosan lenne egy kis problémám.. Szóval.. mikor a fej ki megy parkoló állásba, akkor ő elvileg el tol egy kis kart aminek a végén egy olyan fogaskerék van amit pakolgat a gép egyik tüskéről a másikra.. egyik tüskén a lapot engedi be a másikon a fej tisztítás történik... Stb remélem ebből ki derült mire gondolok.. Na szóval, nekem az a problémám, hogy a fej nem emeli ki azt a fogaskereket rendesen.. éppen ezért leáll hiba üzenettel.. már próbáltam rá jönni, hogy mi a gondja, de ki fog rajtam..
(#) Stefan GP hozzászólása Máj 24, 2011 /

Hali!
Nekem egy IP 1200-as nyomtatóm van. Nyomtatás előtt egy olyan üzenetet kapok, hogy a patront helytelenül tettem be, ellenőrizem hogy a behelyezés megfelelő-e.
Kivettem előbb a fekete aztán a színes patront is reseteltem, ki-be kapcs, de semmi eredménye. 7 sárga után 1 zöldet villan.
Mit lehet ezzel kezdeni? Kösz a válaszoló(k)nak!
(#) bajusze hozzászólása Máj 27, 2011 /

Sziasztok!
Canon pixma MP540 nyomtatóm van. Patrontöltés után B200 hibaüzenettel megáll és nem hajlandó semmit nyomtatni. Korábban már többször töltöttem és resetelés után gond nélkül működött. Szervice mód-ban nem csinál semmit. Találkozott e Valaki ilyen nyomtatóval és tudnátok e segíteni. Választ előre is köszönöm
(#) galgocziSandor válasza bajusze hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

lehetséges be éget a fej mert ezek a patronokat egy pár töltés után a fej beég és kuka üdvözlettel
(#) FMSound hozzászólása Máj 30, 2011 /

Hali!
IP4300-as nyomtatóm teggnap még ment, ma be se kapcsol. Táp egység egy kipattintható egység, ezt kiszedtem, feszültség szintek mérhetőek. Mit tegyek vele?
(#) Cinca válasza FMSound hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Szia,
valószínű elment a panel furulyázni. Még megpróbálnám kivenni a fejet, és úgy bekapcsolni. Ha sikerül, akkor a fejben van egy rövidzár, amit a panel érzékel és ezért nem indul, de lehet, hogy végleg kiütötte az elektronikáját. Abban az esetben kell egy másik panel és egy fej is. Ha találsz valahol egy 4300 ast, ahol a mechanika rossz, akkor onnan lehet a panelt és a fejet kimenteni.
Üdv
(#) galgocziSandor válasza FMSound hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

nézd át az összes elkkót biztos valamelyik elkó kivan száradva és nincs teljesitmény vagy nem megy rendesen a táp ic.
(#) FMSound válasza galgocziSandor hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Összeraktam és működik. Annyit csináltam hogy miközben mértem a tápot rövidre zártam egy pillanatra Nyomtattam is már vele. Kösz a segítséget azért
(#) Maci58 hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok van 1Canon pixma MP150-es nyomtatóm E5 hibát írja ki,hogy lehet kitörölni .a patron újra lett tőltve,de én csak szkennelni szeretnék vele.
(#) baludanny hozzászólása Jún 3, 2011 /

Sziasztok!

Kaptunk egy használt canon mp390 nyomtatót.Nincs hozzá meg a leírás és patronokat szeretnénk benne cserélni.Angol leírást találtunk a neten de sehol nem irják hogy kell előhozni az egységet amiben a festékek vannak.Csak azt hogy nyisd ki a fedelet vedd ki a patronokat.De hogy hozom elő a patron tartót???Tudna valaki segíteni?Köszönöm
(#) galgocziSandor válasza baludanny hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Be kel kapcsolni a készüléket és meg kel várni míg közép állásba ki nem jönnek a patronok és ugy tudod ki venni és töloteni ha lehet.
(#) accesid válasza Maci58 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Az E5 hiba a patron veget jelenti, vegyel bele 2 dartab uj patront es mar mennio if fog a scanneles.
Hogy mi koze a scannelesnek a nyomtatashoz, hat az hogy ugynabban az eszkozben van es a gyartonal a sok okos marketinges kitalalta ha nem veszel patront ne is scannelj.
(#) Maci58 válasza accesid hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Szia!! Köszi megpróbálom csak arra gondoltam,hogy veszek bele 2patront és akkor se lesz jó ,akkor kidobtam a pénzt ami nem is kevés.További szép estét!!
(#) Blende hozzászólása Jún 4, 2011 /

Sziasztok!
Van egy IP 4000-es nyomtatóm. Már egy pár éve utángyártott patronnal használom, semmi baja nem volt, idáig...
Nyomtatás közben - nem én használtam-(kb. 8 -10 lap hibátlan kinyomtatása után) hibaüzenettel leállt." Nincs bekapcsolva a nyomtató"
Nekem már be sem volt hajlandó kapcsolni. Se kép-se hang. Ha kihúztam a hálózatból, és egy pár másodperc után visszadugtam akkor a bekapcsoló gombnál lévő Led 1x zölden felvillant. Utána nem reagált semmire. Ismételt kihúzás-bedugás-egy zöld villanás-semmi.
Kihúztam, majd 1hét múlva kíváncsiságból bedugtam és lás csodát úgy csinált mintha jó lenne, mint régen. Bekapcsolás utáni procedúra ok, hibaüzenet nincs, hurrá!
Nyomtatás helyett viszont csak üres fehér lapokat csinált.
Akkor figyeltem fel arra az aprócska tényre, hogy bár mindent úgy csinál mintha jól működne, egy kivétellel: Az a halk cicergés ami a fúvókák működését kísérné, na az hiányzik!!!
Tisztításnál sem hallom és nyomtatásnál sem!!! Amúgy úgy csinál MINTHA nyomtatna.
Kérdés: NA MOST ILYENKOR MI VAN?!
Ragaszkodnék a nyomtatómhoz...
A hozzáértő, gyors válaszotokat előre is köszönöm!
(#) vgyula válasza Blende hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Szia!
Először a tápegységet kellene megnézni.
Üdv.: Gyula
(#) Blende hozzászólása Jún 4, 2011 /

A tápot???
A fejmozgatás, a papírtovábbítás, majdnem minden működik, csak a fúvókák nem spriccelnek. Egy sem.

Azért, ha ennek tükrében is az a vélemény, hogy a táp a gyanús, akkor megnézem... Bár még nem szedtem szét soha...
Honnan kezdjem a belezést?
(#) galgocziSandor válasza Blende hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

elnézést ha nem spricelnek a fuvokák akkor légysszives meleg vizes fogkefével a fuvokát tisztisd meg ha igy sem müködik akkor meglehet hogy bevan égve a fej
(#) Blende válasza galgocziSandor hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Bocsi, de mint írtam, nyomtatás közben keletkezett a probléma, az egyik pillanatban még tökéletesen nyomtatott, majd "kikapcsolt", nem csak egy-egy fúvóka tömődött el, hanem egy sem spriccel!
(#) Cinca válasza Blende hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Szia,
nézd meg a fejet alulról. Ha olyan kiégett nyomokat látsz a barna fóliában, mint a hegesztés, akkor nincs remény.
Ezeknél az új pixma fejeknél, ha nedvesség jut a fúvókák elektromos kontaktjai közé, amik egy szürke ragasztócsíkkal vannak leszigetelve, akkor keletkezik egy rövidzár és szétég az egész, vagy eldurrantja a platinát, legtöbbször mind a kettő. Amikor leállt, kellett volna gyorsan kivenni a fejet.
Egy olyan fejjel, ami nem perfekt nyomtat, ki tudod próbálni, hogy a vezérlés még működik, vagy nem, de először mérd meg az érintkezőkön, hogy a MOSFET eldurrant-e.
Nyomtató bekapcsolva, fej nélkül, mérőműszer egyenfeszültség min. 200V határ, negatív legalsó sor bal szélső kontaktra, és a felső sort komplett átmérni. Ha mind a két oldalon a szélső kettőn 24 V jön, akkor ne tegyél bele semmilyen fejet, mert mindegyiket eltüzeli.
Ha a szélsőkön 0 V ot mérsz, akkor tehetsz bele fejet kipróbálni, de ne sok reményt adj neki, mert sokszor a vezérlés elmegy, és egyes színek nem lesznek nyomtatva, vagy amit mondasz ha az a magasfrequenciás sípolás hiányzik, akkor semmi se jön.
Mérd meg a kontaktokat, ha nincs 24 V, keress egy enyhén bedugult fejet kipróbálni.
Ha minden tönkrement, szerezz be egy 4000-est, ahol mechanikai baj van, hulladéktinta megtelt... Ott a panel rendben van. Ezt a fejet ne tedd be sehová, mert minden panelt hazavág, ahová csak beépíted.
Üdv
(#) Blende válasza Cinca hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Köszönöm szépen a választ!
Ha lesz egy kis szusszanásnyi időm, kimérem, majd referálok.
Üdv, Blende
(#) Blende válasza Cinca hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia!

Kimértem, a szélek 0 V , 24 V sehol! Égésnyomok nincsenek.
(#) Cinca válasza Blende hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia,
akkor a power mosfet túlélte a dolgot.
Így beletehetsz egy fejet kipróbálni. Ha találsz valakit, akinek egy régi feje van, amit lecserélt, mert már nem szépen nyomtatott, vagy egy működőképeset kapsz valahonnan, azzal teszteld. A lényeg, hogy a fej működjön. Ha a ciripelés nem hallható, valószínűleg nem fog semmit nyomtatni. Ha szerencséd van, nyomtatni fog, de nem biztos, hogy mindent.
Én egyszer egy használt fejet kipróbáltam, és az első fúvókateszt után hallatszott egy kis sercegés, majd a nyomtató villogott. kikaptam a fejet, de már késő volt. A nyomtató nem tudott többé feketét nyomtatni.
A te nyomtatódnál is csak a teszt deríti majd ki, hogy a vezérlés megmaradt-e.
Ha nyomtat, menj be a service modus-ba és ott csináltass egy részletes fúvókatesztet.
Így kell kinéznie. Az első rács a szöveg fekete. Cyan és magenta 4 rács (2 normal 2 a magas felbontás ) fotó fekete és sárga 2-2.
Ha mind a 13 rács így jön, akkor szerencséd volt. Ebben az esetben megéri egy új fejet belevenni.
Üdv

IMGP6076.JPG

(#) Blende válasza Cinca hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Köszi szépen, majd megpróbálom! :yes:
(#) Maci58 válasza accesid hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!! Vettem bele 2db patront,most már működik,de viszont a két sárga lámpa továbbra is világít ami a tinta kifogyását jelzi.Ezt nem lehet kitörölni???Üdv.. további szép napot.
(#) dagover hozzászólása Jún 22, 2011 /

Sziasztok azt kérdezném hogy a nyomtatot bekapcsolom zölden világit de egy narancs sárga kör is világit és nem reagál semire ha valaki sejti mi a bibi köszi
(#) tranzisztor válasza dagover hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Hello!
Esetleg a nyomtató tipusa is megemlitést érdemelne, azonkívűl a számitógép nem pofázik semmit?
Üdv!
(#) Sadamitsu válasza tranzisztor hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Hello!
Köszi szépen a tippet, bocsi, hogy eddig nem válaszoltam! :$ Kérdésem annyi lenne még, hogy mennyi ideig hagyjam ázni?
(#) tranzisztor válasza Sadamitsu hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Hello!
Az az igazság, hogy erre mimcs idő szabva áztatom egy napig majd próba ha nem megy akkor újból és ha így sem megy akkor aztán bedurvulok és gyilkos fogásokkal kényszergetem a patront!
Üdv!
(#) Veres Sándorné hozzászólása Jún 30, 2011 /

Sziasztok Szeretném meg kérdezni mi lehet a hiba CANON MX 320 nyomtatóm áramszünet után nem indúl és 9000 hibakódot ír ki. Ha valaki tud segíteni megköszönöm.
Következő: »»   21 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem