Fórum témák
» Több friss téma |
Helosztok.
Egy Copmaq armada e500 tudna-e kezelni egy 80GB vinyót? Ha nem, akkor honnan tudnék hibátlan állapotú 40est venni? (vaterát kivéve)
Úgy van volt beállítva de mégis nekem kellett be írnom.
Még egy kérdés!
A lányom gépét kb 6m választja el a routertől plusz egy ajtó de mögötte van a PC,én abban a szobában vagyok ahol a router.Nálam a net speed 9Mb/s nála csak 5Mb/s.Mind a két gép ugyan olyan ASUS 802.11g háló adaptert használ ugyan azzal a illesztővel XP alatt.Náluk miért kevesebb a sebesség.Nem tudom hány méter a ható távolság de biztos hogy nem 10.
A 2-es szenzor valószínűleg nincs bekötve. Az én összes Asrock alaplapomon amin volt TMPIN2 az mindig valótlanul magas, ingadozó értéket mutatott.
Sziasztok!
Az lenne a problemam h felinstallaltam a Windows 7 ultimate-et, de nem tesz fel rendes videodrivert a videokartyahoz csak Standasrd VGA drivert, es azzal meg filmezni sem lehet. Ez meg nem is lenne gond, en amikor felrakom a vista drivert compatibility modban az ujrainditas utan a windows kepernyo utan beut a kekhalal. Csak akkor indul normalisan ha csokkentettmodban leszedem a videodrivert. A videokartya egy Geforce FX 5500 agp 8x. Segitsetek legyszi hogy mi lehet a megoldas!
Szia!
Ha jól tudom az 5200 és az 5500 kártyát nem támogatja a Win 7.Próbáld meg XP kompatibilis módban.
Segítsetek egy picit!
A gépem bootoláskor a következő hibaüzenetet írja: "turning off ECC mode because x72' s not detected" Ezután Enterrel tovább tudok lépni, és a gép tökéletes, de: nem értem, hogy a 400Mhz-es memóriamodulok mért csak 280Mhz-el mennek. Talán ez is lehet az oka? És lehet, hogy érdemes lenne más memóriamodulokat, is kipróbálnom? vagy ezek a 72 "lábú" memória modulok régebbi fajták, és valójában az alaplapom nem támogatja a 400 Mhz-et? Alaplapi manual (az 5. link:MB 845/MS 6566)
Szia!
A BIOSban a DRAM Integrity-t állítsd NON-ECC re ha nem azon lenne
Szia. Köszönöm s a segítséged, egy kicsit megkésve, de válaszolok.
Az érték folyamatosan változik, így kétlem, hogy az ne lenne bekötve, továbbá sikerült kiderítenem hogy mi mihez van bekötve: 0 szenzor: Csipszet közvetlen környéke (termisztor) 1 szenzor: CPU foglalat hőmérséklet (dióda) 2 szenzor: CPU maghőmérséklet (termsiztor)
A CPU maghő kicsit szerintem érdekes, hogy 66, 80 és 44 fok között ugrál. Az MSI K8N-Neo3 alaplapomon W83627THF van és ez szerint is a TMPIN2 66-67-80C`. A CPU belső érzékelője szerint (AMD K8) 39C` a mag. Bár lehetséges, hogy oda van kötve, de ezek a hasonló értékek kicsit furcsák.
Ez így van, ebben igazad van.
A probléma következőképp elhárul: BIOS mikrokód frissítéssel. Frissítés előtt nekem is össze vissza mindig irreális értéket mutatott, legalábbis a CPU maghőmérsékletre vonatkozóan. A Frissítés után egyből megjavult, jelenleg most 50C° -ot mutat és ezt a műszeres méréssel is sikerült megerősíteni. A CPU azért ilyen forró, mert elfogyott a paszta, így hiába van rajta egy nagy emeletes 3 hőcsöves rézhűtő, semmit nem ér paszta nélkül, ráadásul a CPU sem utolsó darab ( hőfejlődés szempontjából): SL7PM uPGA S478 3Ghz A gyári intel hűtőjével sikerült ezt az értéket elérni, de ott paszta is volt ![]()
Hali!
Idézet: „A CPU azért ilyen forró, mert elfogyott a paszta,” Nincs a közeledben olyan haver akinek van egy kis hőálló zsírja?Paszta helyett tökéletes.
Sajnos semmi ilyesmivel nem rendelkezem, javítottam annyi gépet, hogy egyszerűen már erre nem futotta.
![]() mizsei.robi: Amit nem írtam még: Előtte mutatott 0C°,- 68C°,- 47C°,- 35C°C -ot össze vissza. Ha már ilyen forró téma, mit lehet kezdeni ezekkel a memóriákkal, hogy ne fűtsenek ennyire? Valami réz lapot gondoltam oda ráhelyezni, amit a végén bevagdalok és széthajtogatom. Az alumínium lapot nemigen szeretném eltávolítani, mert erősen rá van rakva a modulokra. Leginkább videó lejátszásakor tüzelnek a kicsikék, és az időzítésük is következőképp vannak hangolva: 2,5-3-3-5 PC200Mhz
Helló!
A laptopom ventilátorának eléggé van hangja még alapjáraton is (és hűtési igény is van, mert AMD Athlon proci van benne, 1x1.8GHz...). Szeretném lehalkítani. Erről van szó. Hallottam olyan megoldásról, hogy a ventilátort lehúzzák a tengelyről, és másikat raknak rá. Viszont ez szerintem egy spéci venti, és nehéz lenne olyat találni, ami jó is a tengelyre. Vagy van valaki, aki ebben a témában jártas? Lehet cserélni valami általános ventilátorra a jelenlegit? Egyébként azért gondolom, hogy lehetne halkítani rajta, mert mikor kicsi a légszállítása, akkor is zajos, és hallottam olyan ventilátort, ami több levegőt hajtott, kisebb hangerővel. Amikor pedig a ventim maxra kapcsol, egy helikopterre emlékeztet a hangja, és a levegő áramlása is ![]()
Sziasztok
a laptopban lévő jack bemenetnél előfordulhat, hogy van blokkolás(letiltás)?? Rákötöttem a laptopot a Hifi toronyra és csak halkan szól!! Ha pl. átkapcsolom a a toronyban lévő másik lejátszóra akkor tökéletes!! Kipróbáltam bs playerrel és madia playerrel is, de nem lett hangosabb. szerintem már végignézztem a létező összes biztonsági beállítást és semmi!!! Ha valaki tudja, hogy tudom megoldani légyszi írjon. Esetleg usb porton keresztül ez kiküszöbölhető???(megfelelő usb-->jack bemenetes kábellel ez megoldható?? egyáltalán van olyan ??
Nálam op.rendszer függő is. Egyikkel akár torzításba is tudom vezérelni a hangkártyám, másikkal pedig halkabb, de pont jó.
op rendszerem xp, és halk!! van két brutális méretű aiwa hangfalam és jelenleg az a helyzet, hogy a laptop majdnem hangosabb mint a 2 hangfal!!
![]() és tuti, hogy nem a hangfalakkal van a gond másik lejátszóval ami szintén ugyanarra az erősítőre van kötve (kazettával ) tökéletes.
Szia!
Megnézted a hangbeállításokat és a mixert?
Igen ezzel kezdtem. Minden maxon van. Plusz van a gépemen egy realtek hd audio maneger és ott is megnézztem ott is maxon van!!
Ha jack bementhez füllhalgatót teszek akkor is tökéletes(körülbelül leszakad a fülem, olyan hangosan szól belőle).
Már kipróbáltam youtubos videót is hátha maga a lejátszó program... de nem a youtube-os verzió is ugyanazon a hangerőn szól, persze ott is maxra van állítva!!
Nem azzal kezdted, de mindegy is. Lehet, hogy a laptop line out kimenetének impedanciája nagyon kicsi és ezért nem passzol az erősítőhöz.
és akkor most mit tudok tenni, hogy müködjön?? van másik megoldás ??
Beiktatsz egy impedancia illesztőt. Követő erősítő más néven.
Ha fejhallgatón szépen szól én megnézném az összekötőkábelt. A sajátom is sokszor kontaktos, és nem egyformán szól a jobb és bal csatorna.
Szia!
Mint ahogy azt javasolták nézd meg az összekötő kábelt, és hogy be megy-e teljesen a helyére a Jack dugó.Nemrég egy hangszer erősítőre raktam a lapost, és csak akkor szólalt meg ha a Jack átalakítóból (5mm->3mm)kihúztam félig a dugót.Mivel az erőlködő mono volt, a sztereó bemenet valamelyik oldalát zárlatozta a mono dugó, és a kártya letiltott.
Sziasztok?
Olyan problémám lenne a gépemmel, miszerint ha elkezdek, vele valamilyen játékot kb. 20 perc után kikapcsol. Semmi gond nincs, addig még játékot nem indítok el rajta. Videokártyán, procin, most cseréltem a hűtést. Segítsetek, mi lehet a gáz, mire belemerülnék, a játékba kikapcsol a gép. Újraindítom minden ok. Köszi, a segítséget.
Ha most cseréltél hűtést rajtuk és a korábbi hűtéssel nem volt gond akkor az új hűtések felrakásával lehet gond. Itt értem azt, hogy nem illeszkedik a procira ill. GPU-ra a hűtőborda ezért túlmelegszik és kikapcsolja a gépet. Főleg a játékok izzasztják meg a gépet. Nézz utána ezeknek s nem árt egy pici paszta sem a CPU/GPU és a borda közé! Azt is figyeld meg mennyire melegszik a hűtőborda! Ha túl meleg akkor nem megfelelő!
@iszentmihalyi: Viszont ha hideg a borda játék közben, az is gond. Nézd meg programokkal, hány fokos a proci, és kézzel a bordát. Ha túl nagy a különbség, akkor nincs hőátadás. Egyik haverom fogkrémet rakott paszta helyett. Jó is volt, amíg ki nem száradt a krém, aztán állandóan kikapcsolt a gépe.
![]()
Azért ez így nem igaz. Ha forró a borda, az lenne a jó, mert akkor van hőközlés, és mivel "jobb" hűtést rakott rá, ennek jobban megkéne nyilvánulnia.
iszentmihalyi: Tettél pasztát grafikus és a rendszer processzorra? Memóriamodulok a videokártyán is be vannak pasztázva rendesen? A processzor típusát, és videokártyáét is leírhatnád, meg hűtőidét is. Azért érdekel, mert, ha van pasztázva, és rendesen fel van függesztve hűtés akkor az is előfordulhat, hogy alul méretezted a hűtőbordát. Nem egyszer fordult elő, hogy csendes hűtést vettek a tuning hűtő helyett, mert bizony kettő között igen nagy a különbség. Az eredménye: HW reset, mert BIOS a szenzorokból kiolvasott értékek alapján egy hőmérsékleti értéknél ( attól függ mit állítottál be) kapcsoljon ki, vagy induljon újra.
A régivel is gond volt, ezért cseréltem le.
Alaplap : Gigabyte GA-M56S-S3 Processzor : AMD Athlon 64 X2 4200 2200MHz Videokártya : NVIDIA GeForce 8800 GS Igen bepasztáztam van hő közlés. Alapban: Mag 1 : 28.5 °C Mag 2 : 28 °C Játék közben megy felfelé ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |