Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   215 / 1176
(#) moltam hozzászólása Jún 3, 2011 /

Helosztok.
Egy Copmaq armada e500 tudna-e kezelni egy 80GB vinyót? Ha nem, akkor honnan tudnék hibátlan állapotú 40est venni? (vaterát kivéve)
(#) belfi2 válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Úgy van volt beállítva de mégis nekem kellett be írnom.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 3, 2011 /

Még egy kérdés!
A lányom gépét kb 6m választja el a routertől plusz egy ajtó de mögötte van a PC,én abban a szobában vagyok ahol a router.Nálam a net speed 9Mb/s nála csak 5Mb/s.Mind a két gép ugyan olyan ASUS 802.11g háló adaptert használ ugyan azzal a illesztővel XP alatt.Náluk miért kevesebb a sebesség.Nem tudom hány méter a ható távolság de biztos hogy nem 10.
(#) belfi2 válasza moltam hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Hali!
Talán ITT mindent megtudsz róla.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

A 2-es szenzor valószínűleg nincs bekötve. Az én összes Asrock alaplapomon amin volt TMPIN2 az mindig valótlanul magas, ingadozó értéket mutatott.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 4, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a problemam h felinstallaltam a Windows 7 ultimate-et, de nem tesz fel rendes videodrivert a videokartyahoz csak Standasrd VGA drivert, es azzal meg filmezni sem lehet. Ez meg nem is lenne gond, en amikor felrakom a vista drivert compatibility modban az ujrainditas utan a windows kepernyo utan beut a kekhalal. Csak akkor indul normalisan ha csokkentettmodban leszedem a videodrivert. A videokartya egy Geforce FX 5500 agp 8x.

Segitsetek legyszi hogy mi lehet a megoldas!
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Szia!

Ha jól tudom az 5200 és az 5500 kártyát nem támogatja a Win 7.Próbáld meg XP kompatibilis módban.
(#) Rober_4 hozzászólása Jún 4, 2011 /

Segítsetek egy picit!
A gépem bootoláskor a következő hibaüzenetet írja:
"turning off ECC mode because x72' s not detected" Ezután Enterrel tovább tudok lépni, és a gép tökéletes, de:
nem értem, hogy a 400Mhz-es memóriamodulok mért csak 280Mhz-el mennek. Talán ez is lehet az oka? És lehet, hogy érdemes lenne más memóriamodulokat, is kipróbálnom?
vagy ezek a 72 "lábú" memória modulok régebbi fajták, és valójában az alaplapom nem támogatja a 400 Mhz-et?
Alaplapi manual

(az 5. link:MB 845/MS 6566)
(#) belfi2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Szia!
A BIOSban a DRAM Integrity-t állítsd NON-ECC re ha nem azon lenne
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Szia. Köszönöm s a segítséged, egy kicsit megkésve, de válaszolok.

Az érték folyamatosan változik, így kétlem, hogy az ne lenne bekötve, továbbá sikerült kiderítenem hogy mi mihez van bekötve:

0 szenzor: Csipszet közvetlen környéke (termisztor)
1 szenzor: CPU foglalat hőmérséklet (dióda)
2 szenzor: CPU maghőmérséklet (termsiztor)
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

A CPU maghő kicsit szerintem érdekes, hogy 66, 80 és 44 fok között ugrál. Az MSI K8N-Neo3 alaplapomon W83627THF van és ez szerint is a TMPIN2 66-67-80C`. A CPU belső érzékelője szerint (AMD K8) 39C` a mag. Bár lehetséges, hogy oda van kötve, de ezek a hasonló értékek kicsit furcsák.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Ez így van, ebben igazad van.

A probléma következőképp elhárul: BIOS mikrokód frissítéssel.

Frissítés előtt nekem is össze vissza mindig irreális értéket mutatott, legalábbis a CPU maghőmérsékletre vonatkozóan.

A Frissítés után egyből megjavult, jelenleg most 50C° -ot mutat és ezt a műszeres méréssel is sikerült megerősíteni.

A CPU azért ilyen forró, mert elfogyott a paszta, így hiába van rajta egy nagy emeletes 3 hőcsöves rézhűtő, semmit nem ér paszta nélkül, ráadásul a CPU sem utolsó darab ( hőfejlődés szempontjából):
SL7PM uPGA S478 3Ghz
A gyári intel hűtőjével sikerült ezt az értéket elérni, de ott paszta is volt
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Hali!
Idézet:
„A CPU azért ilyen forró, mert elfogyott a paszta,”

Nincs a közeledben olyan haver akinek van egy kis hőálló zsírja?Paszta helyett tökéletes.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Sajnos semmi ilyesmivel nem rendelkezem, javítottam annyi gépet, hogy egyszerűen már erre nem futotta.

mizsei.robi: Amit nem írtam még: Előtte mutatott 0C°,- 68C°,- 47C°,- 35C°C -ot össze vissza.

Ha már ilyen forró téma, mit lehet kezdeni ezekkel a memóriákkal, hogy ne fűtsenek ennyire?

Valami réz lapot gondoltam oda ráhelyezni, amit a végén bevagdalok és széthajtogatom.
Az alumínium lapot nemigen szeretném eltávolítani, mert erősen rá van rakva a modulokra.
Leginkább videó lejátszásakor tüzelnek a kicsikék, és az időzítésük is következőképp vannak hangolva: 2,5-3-3-5 PC200Mhz

01010099.JPG

(#) Kovidivi hozzászólása Jún 4, 2011 /

Helló!
A laptopom ventilátorának eléggé van hangja még alapjáraton is (és hűtési igény is van, mert AMD Athlon proci van benne, 1x1.8GHz...). Szeretném lehalkítani. Erről van szó. Hallottam olyan megoldásról, hogy a ventilátort lehúzzák a tengelyről, és másikat raknak rá. Viszont ez szerintem egy spéci venti, és nehéz lenne olyat találni, ami jó is a tengelyre. Vagy van valaki, aki ebben a témában jártas? Lehet cserélni valami általános ventilátorra a jelenlegit? Egyébként azért gondolom, hogy lehetne halkítani rajta, mert mikor kicsi a légszállítása, akkor is zajos, és hallottam olyan ventilátort, ami több levegőt hajtott, kisebb hangerővel. Amikor pedig a ventim maxra kapcsol, egy helikopterre emlékeztet a hangja, és a levegő áramlása is
(#) csabipool hozzászólása Jún 4, 2011 /

Sziasztok
a laptopban lévő jack bemenetnél előfordulhat, hogy van blokkolás(letiltás)?? Rákötöttem a laptopot a Hifi toronyra és csak halkan szól!! Ha pl. átkapcsolom a a toronyban lévő másik lejátszóra akkor tökéletes!! Kipróbáltam bs playerrel és madia playerrel is, de nem lett hangosabb. szerintem már végignézztem a létező összes biztonsági beállítást és semmi!!! Ha valaki tudja, hogy tudom megoldani légyszi írjon. Esetleg usb porton keresztül ez kiküszöbölhető???(megfelelő usb-->jack bemenetes kábellel ez megoldható?? egyáltalán van olyan ??
(#) Kovidivi válasza csabipool hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Nálam op.rendszer függő is. Egyikkel akár torzításba is tudom vezérelni a hangkártyám, másikkal pedig halkabb, de pont jó.
(#) csabipool válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

op rendszerem xp, és halk!! van két brutális méretű aiwa hangfalam és jelenleg az a helyzet, hogy a laptop majdnem hangosabb mint a 2 hangfal!! segítsetek, már úgy vártam, hogy dübörögjön !!!
és tuti, hogy nem a hangfalakkal van a gond másik lejátszóval ami szintén ugyanarra az erősítőre van kötve (kazettával ) tökéletes.
(#) kadarist válasza csabipool hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Szia!
Megnézted a hangbeállításokat és a mixert?
(#) csabipool válasza kadarist hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Igen ezzel kezdtem. Minden maxon van. Plusz van a gépemen egy realtek hd audio maneger és ott is megnézztem ott is maxon van!!
Ha jack bementhez füllhalgatót teszek akkor is tökéletes(körülbelül leszakad a fülem, olyan hangosan szól belőle).

Már kipróbáltam youtubos videót is hátha maga a lejátszó program... de nem a youtube-os verzió is ugyanazon a hangerőn szól, persze ott is maxra van állítva!!
(#) kadarist válasza csabipool hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Nem azzal kezdted, de mindegy is. Lehet, hogy a laptop line out kimenetének impedanciája nagyon kicsi és ezért nem passzol az erősítőhöz.

és akkor most mit tudok tenni, hogy müködjön?? van másik megoldás ??
(#) KTobi válasza csabipool hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Beiktatsz egy impedancia illesztőt. Követő erősítő más néven.
Ha fejhallgatón szépen szól én megnézném az összekötőkábelt. A sajátom is sokszor kontaktos, és nem egyformán szól a jobb és bal csatorna.
(#) belfi2 válasza csabipool hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Szia!
Mint ahogy azt javasolták nézd meg az összekötő kábelt, és hogy be megy-e teljesen a helyére a Jack dugó.Nemrég egy hangszer erősítőre raktam a lapost, és csak akkor szólalt meg ha a Jack átalakítóból (5mm->3mm)kihúztam félig a dugót.Mivel az erőlködő mono volt, a sztereó bemenet valamelyik oldalát zárlatozta a mono dugó, és a kártya letiltott.
(#) iszentmihalyi hozzászólása Jún 5, 2011 /

Sziasztok?
Olyan problémám lenne a gépemmel, miszerint ha elkezdek, vele valamilyen játékot kb. 20 perc után kikapcsol. Semmi gond nincs, addig még játékot nem indítok el rajta. Videokártyán, procin, most cseréltem a hűtést. Segítsetek, mi lehet a gáz, mire belemerülnék, a játékba kikapcsol a gép. Újraindítom minden ok.
Köszi, a segítséget.
(#) mustang74 válasza iszentmihalyi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ha most cseréltél hűtést rajtuk és a korábbi hűtéssel nem volt gond akkor az új hűtések felrakásával lehet gond. Itt értem azt, hogy nem illeszkedik a procira ill. GPU-ra a hűtőborda ezért túlmelegszik és kikapcsolja a gépet. Főleg a játékok izzasztják meg a gépet. Nézz utána ezeknek s nem árt egy pici paszta sem a CPU/GPU és a borda közé! Azt is figyeld meg mennyire melegszik a hűtőborda! Ha túl meleg akkor nem megfelelő!
(#) Kovidivi válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

@iszentmihalyi: Viszont ha hideg a borda játék közben, az is gond. Nézd meg programokkal, hány fokos a proci, és kézzel a bordát. Ha túl nagy a különbség, akkor nincs hőátadás. Egyik haverom fogkrémet rakott paszta helyett. Jó is volt, amíg ki nem száradt a krém, aztán állandóan kikapcsolt a gépe.
(#) _ampervadasz_ válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Azért ez így nem igaz. Ha forró a borda, az lenne a jó, mert akkor van hőközlés, és mivel "jobb" hűtést rakott rá, ennek jobban megkéne nyilvánulnia.

iszentmihalyi: Tettél pasztát grafikus és a rendszer processzorra?

Memóriamodulok a videokártyán is be vannak pasztázva rendesen?

A processzor típusát, és videokártyáét is leírhatnád, meg hűtőidét is.
Azért érdekel, mert, ha van pasztázva, és rendesen fel van függesztve hűtés akkor az is előfordulhat, hogy alul méretezted a hűtőbordát.
Nem egyszer fordult elő, hogy csendes hűtést vettek a tuning hűtő helyett, mert bizony kettő között igen nagy a különbség. Az eredménye: HW reset, mert BIOS a szenzorokból kiolvasott értékek alapján egy hőmérsékleti értéknél ( attól függ mit állítottál be) kapcsoljon ki, vagy induljon újra.
(#) iszentmihalyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

A régivel is gond volt, ezért cseréltem le.
Alaplap : Gigabyte GA-M56S-S3
Processzor : AMD Athlon 64 X2 4200 2200MHz
Videokártya : NVIDIA GeForce 8800 GS
Igen bepasztáztam van hő közlés.
Alapban: Mag 1 : 28.5 °C
Mag 2 : 28 °C

Játék közben megy felfelé Hűtés: Freezer 7 Pro Rev.2
Következő: »»   215 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem