Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   218 / 1176
(#) Powerslave válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Bővebben: Link

pistás ugyan, de több fórumon is állítják, hogy nekik működik.

...esetleg itt is szerencsére lelhetsz.

Az Aero -t tulajdonképpen semmi nem garantálja, de reménykedj, hátha...
(#) neogeo2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Újabb mérések mellékelve.

Ezek az értékek sem hasonlítanak semmire...
(#) Kovidivi válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Lehet, hogy hiren's boot CD-vel fogok próbálkozni. Partcopy-ról nem találtam semmi információt, csak a progit.
(#) sardi_hunor válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Koszi!

Megprobaltam de ezzel is beut a kekhalal az ujrainditas utan. Vlami mas otlet?
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Igazad, van nem figyeltem!

Koszi!
Tehat egy jobb kartyara kell szert tegyek.
(#) lacek29 hozzászólása Jún 9, 2011 /

Sziasztok. Kaptam egy MSI P45 NEO-F alaplapot. Van hozzá egy Pentium E6600 processzor,4Gb ram,és egy ASUS X1550 videokártya,80 Gb Samsung Hdd. A problémám az vele,hogy bekapcsoláskor betudok lépni a BIOS-ba,átállítom a bootolást,de amikor ujraindul a gép,teljes sötétség lesz a monitoron,mégcsak besem kapcsolja. Ha resetelem a BIOS-t,utána megint betudok lépni,de az ujraindítás után ismét sötétség. Annyit még hozzáteszek,hogy kb fél éve kivették az elemet az alaplapból,azóta csak dobozban állt. Valakinek van valimilyen ötlete,hogy mitöl lehet ez?
(#) bitfarago válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

üdv!

norton ghost megoldja a gondot. csak valahogy old meg, hogy ne a windows induljon hanem pl. live cd vagy ilyesmi kell neked. és menni fog. mikor az új winyóra minden át másoltál, akkor bekötöd elsődlegesnek és menni fog a géped, észre sem veszed hogy winyót cseréltél
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Szia!
Én annak idején a NERO 7
backupját használtam,amíg nem volt telepítőm.Találtam egy progit a neve Digital Dolly.Még nem próbáltam de állítólag képes hálózaton keresztül menteni oda vissza.Talán tudsz vele valamit kezdeni.
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Egy gondolat!
A külső meghajtód Boot képes?Mert ha igen akkor nincs gond,csak macera,Rendszer ment külső meghajtóra.A biosban beállítod hogy onnan induljon, új lemez be és vissza ment
(#) Kovidivi válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

A Paragon Partition Manager, backup and rescue részével készítettem mentést a HDD-m-ről (azóta már újraraktam ) 5 giga lett. Majd rámegyek egyszer a create bootable rescue disk részre. A gépem egyedül csak CD/DVD-ről képes bootolni a belső HDD-n kívül Nem mai darab. És most észrevettem egy érdekes dolgot. Ha meg van nyitva a válasz ablak, a firefox 4 94%-os járatja a procit, amint bezárom csak a válasz ablakot, visszaesik 10%-ra a procihasználat... Ennek is utána járok mindjárt.
(#) Powerslave válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

egyéb ötletem nincs, t.i. én vagyok olyan perverz állat, hogy kézzel csináljak meg ilyesmit...
(#) Powerslave válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Idézet:
„Lehet, hogy hiren's boot CD-vel fogok próbálkozni.”

Viszont arra komoly esélyed van, hogy csak fájlokat tudj vele másolni. Ezesetben az MBR -t és a partíció bútszektorát kézzel kell átvinned (utóbbit összefésüléssel, hogy a BPB/annak megfelelője stimmeljen)
(#) Powerslave válasza bitfarago hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Hiren's tartalmaz egy Ghost -ot, illetve egyéb hasonló eszközöket is.
(#) bitfarago válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

üdv!
igen, én is tudom, de nem akarom megcsinálni a melót az user helyett. Szervizben mi mindig a ghost-ot használtuk és teljes egészébe áttett mindent, mbr, partició, fájlok, program, szóval nem egyszer csináltuk és ment, ezért is ezt javasoltam
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Szia.

AMD -éknél az északi híd már nagyon régóta a CPU tokozásában lakozik (Inteléknél még csak mos divat ), nem hiába van neki, majdhogynem 1000 lába.

"Aszrok" deszkádra csak annyit tudok mondani, hogy üresben indítsd be, és mérj ki mindent. Előfordulhat, hogy egy két feszültség nincsen meg vagy nagyon alacsony.

Ha BIOS nem nyivákol, akkor már komolyabb is lehet a probléma lehet az egyszerűbb méricskélés nem fog segíteni.
(#) _ampervadasz_ válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Szia. Az a baj, hogy a műszered jelmintavételi képessége nem a legjobb, ráadásul mivel itt "szőrös" a feszültség ezért ez tovább bizonytalaníthatja a mérést.

Amikor a lineáris / PWM MOS tranzisztorokat méred, sosem a legvékonyabb vezetősávot mérd hanem a két vastagot.

A két vastag közül a nagyobb felületűt mérd meg elsőnek, ott elvileg "szabványos" értékeknek kéne megjelennie. hogy melyik azt nem tudom. Hasonló értékeket kéne mérned, vagy ahhoz megközelítőt: 1,4,- 1,8,- 2,5V.- 3,3V.- 5V (esetleg 12V)

Jobb öletem nincsen. Elkókra (bekeretezett), hogy mekkora feszültségre töltődnek fel.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 9, 2011 /

Nagy segítségre van szükségem, akinek van ötletem kérem segítsen.

Szereztem egy SB0100 modellszámú EMU10K-1 csipszetes hangkártyát.

A hangkártya működik, de sajnos az egyik csatorna "szemetes".

Konkrétan olyan a jelenség, mint amikor egy hibás kommutációjú soros gerjesztésű motort járatnék és az ott keletkezett és összeszedett interferenciát hallanám hangkártyán.

Előfordulhat, hogy csak a monoblokkos műveleti erősítő adta meg magát, vagy csak szűretlen tápfeszültség okozhatja?
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Hali!
Nem szándékozom több időt fecsérelni rájuk.Mennek bontásra.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Azt jobban teszed, ha már nagyon teszik a modell, inkább egy P4i65G alaplapot szerezz be. A nevéből is látszik, hogy ez intel déli híddal látták el kevésbé képes elhalálozni.
(#) bitfarago válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

üdv!
Nem tudom van-e földelésed, de a földhurkot nézd meg. ha ez megvan és oké, akkor a "szűretlen tápfeszültséget", és még a kártyán lévő kondikat is átnézhetnéd.
(#) _ampervadasz_ válasza bitfarago hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Nemsokára megnézem, de forrasztó állomásom ebben a pillanatban adta meg magát. (Hiába otthoni "barkácsolásra termett, nem ipari célra)
(#) _ampervadasz_ válasza bitfarago hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia.

A hiba pontos okát meghatároztam.

A táp a teljesen jó amiről a műveleti erősítők dolgoznak, a fülhallgatóval nehezen lehet földhurkos a dolog így az nem szólhat bele, szóval 5216 -os típusszámot viselő IC lett kinyírva. Egyszerűen megkerültem és egyből gyönyörű lett a hangja, csak az a jó kérdés, hogy ilyen SOIC8 -as tokozású IC -t honnét fogok majd tudni szerezni.

Van erre valami ötleted? Köszi a tippeket és a segítséget.
(#) bitfarago válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

hm... az jó hogy meglett a hiba, és működik is, de nekem ugyanilyen hangkarim van, és nincs rajta 5216-os ic.
csodálkozom miért. múltkor alkatrészt kerestem és akkor láttam valahol ilyent, de azt tudom nem könnyű beszerezni.
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

talán erre gondoltál
(#) _ampervadasz_ válasza bitfarago hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia. Pedig bizony van, az EM28028CG típusú IC -től pontosabban az utolsó két lába az ami közvetlenül ( egy 16V 10µF kicsatoló kondi páron keresztül ) kapcsolódik az 5216 -os IC -hez, majd onnan megy tovább a zöld színű jack dugóhoz.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia. Neeem, ez nem eeprom,. Ez egy műveleti erősítő, ha eeprom lenne, biztos az egyik oldalon lévő négy láb az teli föd "lenne" (legalábbis ha soros SPI memória lenne), de itt meg jól látszik a szimmetriksu alkatrész elrendezés az IC körül, illetve vezetősávok közvetlenül a jack dugóhoz mennek.
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

úúú vaze, olyat is láttam valahol rendelhetőt. Nemigen tudom megmondani, hol, mert gugliztam, most meg "rohanok" ...

Tán az 5216 IC Ár kulcsszavakkal kerestem, de a franc sem emlékszik már pontosan.

esetleg ITT lesd meg
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Hali!
Nem, egyáltalán nem tetszik a deszka.Bár 775ös proci kell bele de nem lehet csak max 2 giga ramot beletenni.Nekem meg 4db 256osvan dualban.Megvagyok elégedve a az ASUS P4P800VM/S-el.Vennem kell egy olcsó DX9es videó karit amit támogat a WIN7 és akkor lehet majd rátenni egy új opsyst.
Van egy HP7100 de azt meg nem tudom bővíteni mert nincs hely.Ráadásul minden fordítva van benne.Jó lenne szerezni egy fordított torony dobozt ,de kétlem hogy lehet kapni.Minden egyedi benne, mert iroda gép volt.Hibásan került hozzám de sikerült rendbe hozni.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Így néz ki.
Következő: »»   218 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem