Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   220 / 1171
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Szia és köszi a sok információt, majd valamit kihozok belőle, remélem.
Jelen esetben egy darab 9" -os CRT monokrom monitorom van, ami maximum 800x600 pixel felbontásra képes a felett már a monitor is felbomlik, de nem használom (működőképes).
A hely szűke, na meg az energiatakarékosság, no meg a "21. század trendje" miatt már csak mindenhol LCD monitorokat alkalmazok.

Inkább tartom valószínűnek a DLL hibát, mert ez a kártya tökélesen üzemel másik gépben (bár az összes elkó cserélve lesz majd, csak hát az állomásom nélkül most ere a bravúrra képtelen vagyok), de az a 6pixel eltérés ott is megvan. Bezzeg az "envídiánál" nem volt sosem probléma az "azusz wv160d" meg elmehet egy jobb világra.
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Azonos oprendszer van a két gépen, azonos frissítéssel?

Azonos OS + különböző friss = valszeg DLL
Különböző OS = valszeg különböző driver
Azonos OS + azonos friss = passz

Ha a DLL kaka, azt azért kevésbé fáj visszafejteni és átírni, mint egy video drivert, ráadásul ezesetben jóeséllyel az átírás egy plusz függvény hozzáadásában ki is merül, de részleteket nem tudok.

6 pixel eltérés alatt mit értesz egészen pontosan?
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

A 6 pixel eltérés alatt azt értem, hogy a driver 1360x768 -as felbontást engedélyez beállítani legyen szó bármilyen videokártyáról szó, a monitor meg 1366x768 pixel felbontású.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

A 6 pixel eltérés alatt azt értem, hogy a driver 1360x768 -as felbontást engedélyez beállítani legyen szó bármilyen videokártyáról szó, a monitor meg 1366x768 pixel felbontású.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 19, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a problemam h van egy Geforce mx4000 128 mb-os videokartya AGP csatlakozasu es amikor beteszem a gepbe a biosz egyszeruen nem lat videokarit, es sipol nagyokat, pedig masik gepben megy a kartya es mas kartya a gepben megy csak ez nem.

Mi lehet a gond szerintetek? Az alaplap Getway PT88AS. AGP8x slot-val.
(#) tiggersoft válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Ha jól emlékszem ez a kártya csak 4x-es. Lehet, hogy az alaplap nem kompatibilis visszafelé.
(#) Dióda válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Meg kellene nézni a bios-ba nincs-e az agp beállításoknál valami elállítva.
Esetleg egy bios reset majd ha indul vele akkor újra beállítani a biost de nem piszkálni az agp beállításokat.
(#) sardi_hunor válasza tiggersoft hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Az agp beallitasoknal lehet valasztani 8x vagy 4x, ezek kozul a 4x-t valasztottam de akkor sem ment. Csinaltam mar biosz resetet de az sem segitett.

Valami otlet?

Másik kártya megy benne? Ha igen ugy jártál mint én? gyártási szórás miatt nem pontos vagy az agp slot vagy a kártya. Igazitgatni kell és menni fog.

Igen masik karrtya mukodik az alaplapba es ez a kartya megy masik alaplapban csak egyutt nem akarnak menni.

Valami otlet?

Nekem a házon kivül sikerült elinditani ugyanis a hátlapja volt hosszabb mint a többi kártyának és kitartotta a foglalatbol. Lehet, hogy nálad is valami ilyesmi lesz.

Tokeletesen illik a slotban ezzel nincs gond.de nem ertem h miert nem megy, es mas gepben igen!
(#) Szebence válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

A te gépednek is lelke van. Ahogy egy kedves barátom mondaná...
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szerezz a gépbe másik videokártyát, egyébként mind a kettő jó, de az alaplap AGP I/O feszültsége 1,8V miközben a kártya AGP I/O portja meg 3,0V -os, így nem alakul ki soha a logikai "1" -es szint a kártya számára és ezért ordibál a BIOS.
(#) minitrue válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Ugyan a problémát nem oldja meg, de azért megemlíteném, hogy az MX4000-nek nevezett GPU kb. megegyezik az előtte MX440 néven árusítottal, a Geforce FX-ek idején ezt kínálta az nVidia, mint "legköltséghatékonyabb" megoldásukat. Szinte kizárt, hogy csak AGP 1x vagy 2x kompatibilitása legyen. Az MX440SE változatokat (már ezelőtt) AGP8X kompatibilitással látták el, s úgy is reklámozták.
(#) hege88 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Esetleg megpróbálni, hátha adtak ki az alaplaphoz frissebb BIOS-t, mint ami a Tiedben van, vagy jótét lelkek reszeltek rá nem "gyárit" ezen probléma miatt. (google)
Ha ez sem, akkor számítástechnikai X-akta, ez a két hardware nem szereti egymást. Volt már ilyen nem egy az elmúlt 20 évben. Nehéz sóhajjal tudomásul kell venni, és keresni egy másik kártyát.
(#) sardi_hunor válasza hege88 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

A bioszt mar akkor frissitettem mikor a gep hozzam kerult tehat az friss. Vettem egy masik kartyat egy fx 5200 128mb 64bit es gond nelkul megy. Akkor tobb mint valoszinu hogy kompatibilitasi problema van.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 22, 2011 /

Sziasztok. Erre valami magyarázatot tudtok adni? Adott egy 4 gb-os pendrive egyik napról a másikra olyat csinál hogy bedugom a gépbe és a gép nem ismeri fel.(de forrósodik is).Ezt más gépbe is próbáltuk de ugyan ez a jelenség. Járt már így valaki? Ha igen mi a megoldás? Ha mondjuk kuka,valamilyen módszerrel a rajta lévő adatokat le lehetne menteni? ha igen mivel? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) hangszoros hozzászólása Jún 22, 2011 /

Nem tudom ide tartozik ?
Ha elbénáz az ember egy levéíirást. Valahogy meg lehet keresni ?
A wincsin meg lehet ?
A gép nem volt kikapcsolva azóta
Ha valaki tud valamit, lekötelezne, ha megosztaná velem
(#) mesyboy válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Szia,
hát velem is történt hasonló egy 2GB-os Joi it (azaz noname) pedriveval. Én semmit sem tudtam vele kezdeni, ezért engem is érdekelne valami fajta megoldás. Lehet hogy csak a memória chipet kéne átforrasztani egy másik működő darabra, mert a vezérlő ment el rajta. De ez csak feltételezés...
(#) Powerslave válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

ne haragudj, mi a kérdés? milyen levél? milyen elbénázás? és miért akarod megkeresni? és egyáltalán mit is akarsz tulajdonképpen megkeresni?
(#) belfi2 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Szia!
Mentés nélkül szinte kizárt.
Az arany szabály.Menteni ,Menteni ,Menteni
(#) misi93 hozzászólása Jún 23, 2011 /

Sziasztok! Szeretnék csinálni egy usb tesztert. Az 5 volt és a gnd közé ellenállás + led és el is akattam. Nem értek hozá de a data + és - le lehet ellenőrizni valahogy? Egyszerűen, vagy pic kell hozzá?
(#) koncsik03 válasza misi93 hozzászólására (») Jún 23, 2011 1 /

Szerintem ampert kéne mérni.
(#) Powerslave válasza koncsik03 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

biztos? én inkább a feszültségre tippelnék, de majd a hardveres srácok megmondják. emellett gyanítom, hogy a kérdés a konkrét adatkimenet kimérésére irányult.
(#) Powerslave hozzászólása Jún 23, 2011 /

Egy a specifikációt összefoglaló dokumentum nyomán:
ha bit=1, akkor D+ > 2.8V és D- < 0.3V
ha bit=0, akkor D+ < 0.3V és D- > 2.8V

forrás itt

Ha a tápságát akarod kimérni, akkor a számítógéped eszközkezelőjében tiltsd le az "A rendszer kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy garázdálkodhasson az energiával, Ön pedig ne mérhesse ki azt" jellegű opciót, majd a megfelelő tüvet multiméterrel bántalmazva, gyanúm szerint +5.2 -t kell, hogy kapj.

itt leszögezném, hogy nem rágtam át magam hirtelenjében az egészen, így egyáltalán nem biztos, hogy a megoldásom jó.
(#) belfi2 válasza misi93 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Hali!
Hogy rövidre fogjam .egyszerű eszközökkel (két LED +ellenállás )max, a megy nem megy jöhet szóba de az is csak a táp szinten.Még ha meg hajtaná az adat pin a ledet akkor is már 25Hz adat folyam esetén folyamatosnak látnád a fényét ez által nem tudva, hogy nem e át ütött az eszköz.Jobb egy kézi műszer de óvatosan a méréssel.
(#) pcroland válasza (») Jún 24, 2011 /

Rendben, legközelebb jó helyre írok. Na, akkor offolok:
Az új laptopomon az egyik USB portba nem férnek be az usb-s kütyük. Szerintetek gyári hiba vagy csak valami különleges USB 2.0-ához nagyon hasonló port, ami mellett ott van az USB jel? Szerintetek mi lehet vele? Vigyem vissza és kérdezzem meg? A laptop: Acer ASPIRE 5742G. Ha van valakinek ilyenje, szóljon, hogy neki működik-e az össze USB port. Ja és a laptop jobb oldalán lévő két USB közül "rossz" az egyik.
(#) sooty válasza pcroland hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Ahogy látom a neten lévő képeket, 3 usb van rajta 1 a hdmi csatlakozó mellett, a másik oldalon 2 a dvd olvasó mellett. Ha a 2 közül az egyikbe nem megy be a csatlakozó, akkor nézd meg, hogy mi akadályozza azt meg, nincs rajta semmi különös, maximum összenyomták a foglalatot, vagy valami gyártási kosz maradt benne...
(#) pcroland válasza sooty hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

A probléma megoldva. Az a kis fém pecek, "rugó" volt lehajolva, ami stabilan bennt tartja az usb-t, a keretével. Azt nem értem, hogy gyárilag, hogy lehet ennyire elb#@&¤>???
Következő: »»   220 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem