Fórum témák
» Több friss téma |
Szia és köszi a sok információt, majd valamit kihozok belőle, remélem.
Jelen esetben egy darab 9" -os CRT monokrom monitorom van, ami maximum 800x600 pixel felbontásra képes a felett már a monitor is felbomlik, de nem használom (működőképes). ![]() A hely szűke, na meg az energiatakarékosság, no meg a "21. század trendje" miatt már csak mindenhol LCD monitorokat alkalmazok. ![]() Inkább tartom valószínűnek a DLL hibát, mert ez a kártya tökélesen üzemel másik gépben (bár az összes elkó cserélve lesz majd, csak hát az állomásom nélkül most ere a bravúrra képtelen vagyok), de az a 6pixel eltérés ott is megvan. Bezzeg az "envídiánál" nem volt sosem probléma az "azusz wv160d" meg elmehet egy jobb világra. ![]()
Azonos oprendszer van a két gépen, azonos frissítéssel?
Azonos OS + különböző friss = valszeg DLL Különböző OS = valszeg különböző driver Azonos OS + azonos friss = passz Ha a DLL kaka, azt azért kevésbé fáj visszafejteni és átírni, mint egy video drivert, ráadásul ezesetben jóeséllyel az átírás egy plusz függvény hozzáadásában ki is merül, de részleteket nem tudok. 6 pixel eltérés alatt mit értesz egészen pontosan?
A 6 pixel eltérés alatt azt értem, hogy a driver 1360x768 -as felbontást engedélyez beállítani legyen szó bármilyen videokártyáról szó, a monitor meg 1366x768 pixel felbontású.
A 6 pixel eltérés alatt azt értem, hogy a driver 1360x768 -as felbontást engedélyez beállítani legyen szó bármilyen videokártyáról szó, a monitor meg 1366x768 pixel felbontású.
Sziasztok!
Az lenne a problemam h van egy Geforce mx4000 128 mb-os videokartya AGP csatlakozasu es amikor beteszem a gepbe a biosz egyszeruen nem lat videokarit, es sipol nagyokat, pedig masik gepben megy a kartya es mas kartya a gepben megy csak ez nem. Mi lehet a gond szerintetek? Az alaplap Getway PT88AS. AGP8x slot-val.
Ha jól emlékszem ez a kártya csak 4x-es. Lehet, hogy az alaplap nem kompatibilis visszafelé.
Meg kellene nézni a bios-ba nincs-e az agp beállításoknál valami elállítva.
Esetleg egy bios reset majd ha indul vele akkor újra beállítani a biost de nem piszkálni az agp beállításokat.
Az agp beallitasoknal lehet valasztani 8x vagy 4x, ezek kozul a 4x-t valasztottam de akkor sem ment. Csinaltam mar biosz resetet de az sem segitett.
Valami otlet?
Másik kártya megy benne? Ha igen ugy jártál mint én? gyártási szórás miatt nem pontos vagy az agp slot vagy a kártya. Igazitgatni kell és menni fog.
Igen masik karrtya mukodik az alaplapba es ez a kartya megy masik alaplapban csak egyutt nem akarnak menni.
Valami otlet?
Nekem a házon kivül sikerült elinditani ugyanis a hátlapja volt hosszabb mint a többi kártyának és kitartotta a foglalatbol. Lehet, hogy nálad is valami ilyesmi lesz.
Tokeletesen illik a slotban ezzel nincs gond.de nem ertem h miert nem megy, es mas gepben igen!
A te gépednek is lelke van. Ahogy egy kedves barátom mondaná...
![]()
Szerezz a gépbe másik videokártyát, egyébként mind a kettő jó, de az alaplap AGP I/O feszültsége 1,8V miközben a kártya AGP I/O portja meg 3,0V -os, így nem alakul ki soha a logikai "1" -es szint a kártya számára és ezért ordibál a BIOS.
Ugyan a problémát nem oldja meg, de azért megemlíteném, hogy az MX4000-nek nevezett GPU kb. megegyezik az előtte MX440 néven árusítottal, a Geforce FX-ek idején ezt kínálta az nVidia, mint "legköltséghatékonyabb" megoldásukat. Szinte kizárt, hogy csak AGP 1x vagy 2x kompatibilitása legyen. Az MX440SE változatokat (már ezelőtt) AGP8X kompatibilitással látták el, s úgy is reklámozták.
Esetleg megpróbálni, hátha adtak ki az alaplaphoz frissebb BIOS-t, mint ami a Tiedben van, vagy jótét lelkek reszeltek rá nem "gyárit" ezen probléma miatt. (google)
Ha ez sem, akkor számítástechnikai X-akta, ez a két hardware nem szereti egymást. Volt már ilyen nem egy az elmúlt 20 évben. Nehéz sóhajjal tudomásul kell venni, és keresni egy másik kártyát.
A bioszt mar akkor frissitettem mikor a gep hozzam kerult tehat az friss. Vettem egy masik kartyat egy fx 5200 128mb 64bit es gond nelkul megy. Akkor tobb mint valoszinu hogy kompatibilitasi problema van.
Sziasztok. Erre valami magyarázatot tudtok adni? Adott egy 4 gb-os pendrive egyik napról a másikra olyat csinál hogy bedugom a gépbe és a gép nem ismeri fel.(de forrósodik is).Ezt más gépbe is próbáltuk de ugyan ez a jelenség. Járt már így valaki? Ha igen mi a megoldás? Ha mondjuk kuka,valamilyen módszerrel a rajta lévő adatokat le lehetne menteni? ha igen mivel? Előre is köszönöm a segítséget.
![]()
Nem tudom ide tartozik ?
Ha elbénáz az ember egy levéíirást. Valahogy meg lehet keresni ? A wincsin meg lehet ? A gép nem volt kikapcsolva azóta Ha valaki tud valamit, lekötelezne, ha megosztaná velem
Szia,
hát velem is történt hasonló egy 2GB-os Joi it (azaz noname) pedriveval. Én semmit sem tudtam vele kezdeni, ezért engem is érdekelne valami fajta megoldás. Lehet hogy csak a memória chipet kéne átforrasztani egy másik működő darabra, mert a vezérlő ment el rajta. De ez csak feltételezés... ![]()
ne haragudj, mi a kérdés? milyen levél? milyen elbénázás? és miért akarod megkeresni? és egyáltalán mit is akarsz tulajdonképpen megkeresni?
Szia!
Mentés nélkül szinte kizárt. Az arany szabály.Menteni ,Menteni ,Menteni
Sziasztok! Szeretnék csinálni egy usb tesztert. Az 5 volt és a gnd közé ellenállás + led és el is akattam.
![]()
biztos? én inkább a feszültségre tippelnék, de majd a hardveres srácok megmondják. emellett gyanítom, hogy a kérdés a konkrét adatkimenet kimérésére irányult.
Egy a specifikációt összefoglaló dokumentum nyomán:
ha bit=1, akkor D+ > 2.8V és D- < 0.3V ha bit=0, akkor D+ < 0.3V és D- > 2.8V forrás itt Ha a tápságát akarod kimérni, akkor a számítógéped eszközkezelőjében tiltsd le az "A rendszer kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy garázdálkodhasson az energiával, Ön pedig ne mérhesse ki azt" jellegű opciót, majd a megfelelő tüvet multiméterrel bántalmazva, gyanúm szerint +5.2 -t kell, hogy kapj. itt leszögezném, hogy nem rágtam át magam hirtelenjében az egészen, így egyáltalán nem biztos, hogy a megoldásom jó.
Hali!
Hogy rövidre fogjam .egyszerű eszközökkel (két LED +ellenállás )max, a megy nem megy jöhet szóba de az is csak a táp szinten.Még ha meg hajtaná az adat pin a ledet akkor is már 25Hz adat folyam esetén folyamatosnak látnád a fényét ez által nem tudva, hogy nem e át ütött az eszköz.Jobb egy kézi műszer de óvatosan a méréssel.
Rendben, legközelebb jó helyre írok. Na, akkor offolok:
Az új laptopomon az egyik USB portba nem férnek be az usb-s kütyük. Szerintetek gyári hiba vagy csak valami különleges USB 2.0-ához nagyon hasonló port, ami mellett ott van az USB jel? Szerintetek mi lehet vele? Vigyem vissza és kérdezzem meg? A laptop: Acer ASPIRE 5742G. Ha van valakinek ilyenje, szóljon, hogy neki működik-e az össze USB port. Ja és a laptop jobb oldalán lévő két USB közül "rossz" az egyik.
Ahogy látom a neten lévő képeket, 3 usb van rajta 1 a hdmi csatlakozó mellett, a másik oldalon 2 a dvd olvasó mellett. Ha a 2 közül az egyikbe nem megy be a csatlakozó, akkor nézd meg, hogy mi akadályozza azt meg, nincs rajta semmi különös, maximum összenyomták a foglalatot, vagy valami gyártási kosz maradt benne...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |