Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia Tom025!
Szerintem az is fontos, hogy a lakkot hogyan és mennyi ideig száritod rá az "iszonyatosan" megtisztított zsírmentes felületű nyákra. Mert ha nem jól van rászárítva pontosan ez a jelenség leoldódik az előhívóban minden.
Bocs, csak most tudok válaszolni.
Szóval a lámpába ne nézz bele, ez alapszabály, de úgy lehet megoldani ezt, hogy messzebbről pl. egy sima billenőkapcsolóval lekapcsolod a lámpát, mielőtt odébbhúznád a takarást. A kiválasztás: Az a jó, amelyiknél levilágítás után a takart felület sárgás színt kap, és az előhívás során max. 2-3 perc alatt előhívódik a rajzolat. (A sárgás szín inkább csak árnyalat, leginkább ún. "súrolófényben" látszik. Nehéz ezt leírni, leginkább tapasztalati úton érzékelhető.) És igen, a lemez előkészítése (tisztaság) ugyancsak nagyon fontos! (Erről elfelejtettem az előzőekben szólni, de hát ez nekem "természetes"...) Szóval addig kell a felületet "gyaszatolni", amíg a felületen a víz gyakorlatilag egybefüggő rétegként megmarad. A tsiztításra legjobb a sűrű tisztitó krémek és az ún. "acélgyapot" alkalmazása (tisztító krém pl. a CIF). Remélem, sikerrel jársz! Kitartás! ![]()
Sziasztok!
Olvastam , hogy Vas-Kloriddal kell maratni. Egy bajom van, hogy végigjártam a patikákat, de nem tudnak adni, mert nincs! Max.(, de ez sem biztos) folyékony állapotút tudnak egy helyen szerzni és az csak 50%-os lenne. Mit tegyek? Az jó, vagy válasszak másik maratási módszert pl.: sósav+hyperol de ezt nem tudom , hogy mennyi ideig kell maratni és milyen arányokban kell összekeverni és hogy hol lehet szerezni hyperolt ? Vagy esetleg tudtok más megoldást? Másik kérdésem az lenne, hogy kaptam papírírószerből lakkfilcet( neve az hogy DecoColor). Ez jó Nyák rajzoláshoz( és maratáshoz)? Köszi!! ![]()
Hali!
Pedig pofon egyszerű! ![]() Hiperolt a gyógyszertárban kapsz, kis tabletta, vízben lehet feloldani, de azzal ne foglalkozz, az nem ér semmit! Vegyél fodrászkellékesbe, vagy esetleg fodrásztól Hidrogén-Peroxidot, ez általában literes kiszerelésben, 30 %-os tömyénségben kapható, kb. 200 Ft. Sósavat szinte bárhol kapsz, az 20 %-os. Az elején én sem tudtam az arányokat, de csak úgy fele-fele összelöttyintettem a kettőt és bele tettem a nyákot! Hát itt a maratás, a savak töménységétől függ! Sósavból több kell és jó ha fel is öntöd kicsi vízzel, mert marás közben fel is tud forrni a lötty. DE ez egyszerű és hamar ki lehet tapasztalni hogy mennyit kell önteni. Én pl sosem nézem, csak úgy szemre öntöm a cuccot; ha lassan mar, akkor öntök még rá, ha gyorsan, akkor meg vizezem! Ennyi! ![]() Egyébként jó aránynál kb. 1 perc és kész! JAaah és a Hidrogén-peroxidra vigyázz, mert fehér lesz tőle a kezed, de nem kell parázni semmitől, nem fog leesni a kezed!!! ![]() Peti. Idézet: „sósav+hyperol de ezt nem tudom , hogy mennyi ideig kell maratni és milyen arányokban kell összekeverni és hogy hol lehet szerezni hyperolt ?” Mindegyik kérdésedre választ kaphatsz a fórumon!!! Csak szépen el kéne kezdeni visszaolvasgatni a topikot!!! Vagy KERESNI A KERESŐVEL A MEGFELELŐ SZAVAKAT AZ ADOTT TOPIKBAN! Felül jobb oldalt bekeretezett K betű ![]() Kérem, senki se válaszoljon a kérdésre, bancsi15 nem lehet ennyire lusta!!! Ha minimum 10-szer nem volt erről az arányos dologról szó ebben a témában, akkor egyszer sem...
Na idáig sajnos nem volt netem, most folytatom a kérdezősködést.
Előszöris: Ciffel jó alapostan megtisztítottam a nyákot, a víz megállt rajta. P20 felfújás után 70 fokon 20 percig a sütőben volt, száradásképp. Szerintem ezzel nem volt baj. Messziről kapcsolom a lámpát, de a HgLI-t ugyebár nem lehet melegen újragyújtani. Kell várni pár percet, mire újból be lehet kapcsolni. És akkor megint ki kell várni a bemelegedési időt, aminek fogalmam sincs mennyi az UV tartalma. Egy biztos: lényegesen kevesebb, de nem elhanyagolható, így a tényleges (kapcsolgatás nélküli) levilágítási időt ismételten nem tudom meg. Helyes idő kiválasztása: Úgy gondolom, a takart felület mindíg zöldes marad, mivel ott marad érintetlen a nyák. Takart felületnek mindíg azt kell tekinteni, amiről egyáltalán nem húztam el a takarást, ez érthető. Javítsatok ki, ha tévedek. Csak akkor mi lesz sárgás? A különbözőképpen megvilágított részek közül a kérdés, melyik a jó? Meg: Az előhívóban könnyű megállapítani, lejött-e már az összes fotólakk, vagy vagy nagyon kell figyelni? Üdv! Szerk: Frankye, felvettelek MSN-re, ott egy-két dolgot gyorsabban megtárgyalhatnánk erről, úgy érzem, te tudnál nekem sokat segíteni. De nem voltál fent azóta, él még az adatlapodon lévő @tar.hu-s cím, vagy csak nem szoktál bejelentkezni? Idézet: „Frankye, felvettelek MSN-re” Nagyon ritkán van msn-en. ![]()
Vettem olyan nyáklapot, amelyik már előre gyárilag be van vonva fényérzékeny borítással, kék színű. Ezt is uv-c vel kell megvilágítani?
Szevasztok! (Most végülis nem tudom hova írjam) szóval seretnék csinálni 1 kivezérlés jelzőt , ez lesz az 1. nyákom! Meg úgy az egész egy ilyen 1. Próbálkozás lenne. Szeretném ha valaki segítene az elejétől a végéig (MSN-en) ha lehet , a folyamatos hülye kérdéseim miatt
![]() ![]() ![]()
vasalásos módszernél is lehet használni a hidrogénperoxid-sósav-víz maratót? ha igen, akkor milyen arányban kell őket összekeverni, és mikre kell figyelni a maratás során?
(azért gondoltam erre a módszerre, mert vasklordiso marató legközelebb bent Budán van, it meg a városban -Budaörs- van egy nagy fodrászkellékes, ott vennék hidrogénperoxidot, sósav és víz meg van itthon)
Használd a keresőt!
Meg is mondom neked, mit írj be, mert olyan marha rendes vagyok...meg ha még nem tudnád, hogy célszerű keresni... Írd be így, ahogyan most itt látod, a keresőbe: peroxid arány Persze azt mellé még be kell állítanod, hogy ne! a Témacímek között keressen, illetve a keresőszavak közti kapcsolat ne! VAGY legyen, hanem ÉS! ...végül egy csöppnyi kutakodás, és rálelhetsz a válaszra! Idézet: „Frankye, felvettelek MSN-re, ott egy-két dolgot gyorsabban megtárgyalhatnánk erről, úgy érzem, te tudnál nekem sokat segíteni. De nem voltál fent azóta, él még az adatlapodon lévő @tar.hu-s cím, vagy csak nem szoktál bejelentkezni?” Jelentem, elég ritkán van időm felmenni messre, de ha szól valaki előre, hogy ott szeretne velem megbeszélni valamit, akkor semmi akadálya. Egybként - természetesen - él még a ta.hu-s címem, csak ritkán van időm látogatni. Ha szeretnéd, hogy megbeszéljünk egy-két dolgot, írj egy mélt, vagy privit, és akkor megyek. Ez Szabinak, és a többieknek is szól! ![]()
na már kezdek ráérezni a kereső használatára =) kösz szépen. tehát az arány az kb. 1:10hez. (hyperol:sósav) a vizet meg érzés szerint...
![]() ![]()
Azt hallottam úgy kell, hogy a víz legyen a 2. összetevő amit belekeversz. Ne utólag higítsd fel, mert túl heves lesz a reakció.
Én hülye vagyok a kémiához, ezt csak hallottam.
Ahol kis helyen kell nagy áramot vinni, ott beónozzák, hogy a vezetősáv ellenállása kisebb legyen, így jobban vezesse az áramot.
Azért is hogy ne oxidálódjon a nyák rézlemeze.
És amit még senki nem mondott eddig és új!
Azért is szokták beónozni, hogy az apróbb, szinte láthatatlan "sérüléseket"/hajszálvékony, maratásból eredő szakadásokat a házilagosan készített NYÁK-okon eltüntessék, negatív hatásukat kiküszöböljék.
He? A teljesítményre gondolsz? A P (mint Power) a teljesítmény jele. A mértékegysége pedig VA (voltamper) vagy W (Watt). A VA-t látszólagos, a W-ot a hatásos teljesítményre használják.
hi
még nagyon kezdő vagyok és meg csak kézzel rajzolgattam de nem tudná valami egyszerű dolgot mondani hogy mivel kéne csinálni mert már kézzel nem az igazi ja és a pausz papír minekk kell vagy a kockás köszi
Olvass vissza ebben a topicban, az elejétől kezdve.
Alapvetően két módszer ismeretes: A vasalásos és a fotózásos. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, mindkettőről bőséges és részletes leírásokat, a buktatókat, a hozzávalókat, a technológiai leírásokat, stb. megtalálod a topicban. Ha nagyon kezdő vagy, akkor javaslom, kezdd a vasalással: Egyszerűbb, kevesebb dolog kell hozzá, nem olyan időigényes, és hamar sikert érhetsz el vele! Sok sikert!
hi
köszi és a pausz vagy a másikifajta papír mi cél szolgál ezen a területen?? köszi
A pausz a fotózásos eljárás során és a vasalásos során is használatos, mint hordozóanyag.
A "kockás" (pontosabban: "négyzethálós") papír pedig a tervezést segíti, ha nem számítógéppel tervezed a kapcsolást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |