Fórum témák
» Több friss téma |
Az iro 2006-os kiadas, SONY!
Hali!
A kiírt lemez mennyiségtől is függ de szerintem ne várj tőle túl sokat.Valószínűleg "elfogyott " a lézer,és azért csinálja azt amit csinál. kb 5000 Ft egy samu.Nekem az van de eddig még nem volt gond vele.
Nem tudom a Nero melyik verzióját használod, (nekem a 7.10.1-es vált be)de amikor írsz vagy írni akarsz ,váltsál "felnőtt" üzem módba és használd a "Buring Rom"írási lehetőséget.Itt van egy teszt üzemmód.Szimuláld az írást és közben figyeld a felső csíkot, változik e nagymértékben.illetve az alsó mezőben mindig látható e a pufferre vonatkozó töltöttségi állapot
A linkelt oldalon a fenti driver van nekem amivel nem jó, viszont találtam Win7 64bites verziót amivel ugyanez a helyzet. Ha rendszergazda módban és/vagy Win7 módban futtatom az se javít a dolgon. Úgy látszik maradok nyomtató nélkül. Azért kösz!
Sziasztok!
Lenne egy problemam es pedig: Neha elmegy a netem es nem jon vissza, viszont ha ha gepet ujrainditom akkor megint megy a net. A LAN driver felvan installalva es updatelva is. Szerintetek ugy hirtelen miert szunik meg a netkapcsolatom, es ujrainditas utan visszajon? Miert van ez? Es valami megoldas?
Hello!
Sajnos ez sem segített. Bővebben: Link
nekem a sams* ml1520 lézeres papírpiszkolóhoz egy "univerzális sams* printerdriver" van fenn ... Ezt találta anno win 7 őfelsége, és hellyel közzel jól működik
![]() ( grafikát mostanában nem akar nyomtatni csak maszatot, de ez lehet tonergond lesz ...)
Így ötödik olvasásra sikerült megérteni a mondanivalód, meg is kerestem az említett drivert de ugyanazt a hibát dobja ki. Ezek a driverek 2010-esek így érthető ha nem működnek egy 2011-es Win7 SP1-en de valami megoldás remélem van mert így nem tudok nyomtatni és csak ezért nem szeretném újrarakni a gépet. Valahogy el kéne hitetni a telepítővel, hogy sima SP1 nélküli Windows 7 van fent és akkor talán működne. Már csak abban bízok hogy a Samsungnál is észrevették ezt a hibát és nem hagyják cserben a jóembereket akik ilyen konfigurációval rendelkeznek.
Akkor lehet nálam is a szervízpakk "rontotta" el a grafikus nyomtatást ? Mintha mostanában települt volna és azóta ....
Sziasztok
Nem pont ideillo tema de csak egy aprocska kerdesem lenne: van egy regi audio cd-m,a kulso fenyvisszavero reteg lepergett rola 99 szazalekban. Tok attetszo csorikam van valami esely hogy tudjak rola copy-t csinalni. termeszetesen csak eszmei erteke van de fizetnek erte ha lenne valamien recoveris ceg Gyor es Budapest kozott Koszonettel Mikos78
Ha az lepergett, akkor nem lehet visszaállítnai az adatot.
Sziasztok.
![]() A probléma forrása a szervó(k)ban lakozik és az is kétféleképp keletkezhet. Első eset, mikor a fej szervó elakad egy pillanatra, mivel itt igen pontos és nagy precizitásra van szükség ez nagy gondot tud okozni, a fogasléc vagy a csavarmenetes tengely elszennyeződésére utalhat. A második eset az mikor is a felfüggesztése az egész lemez meghajtó fejegységnek kilazul, megsérül, megrepedezik, vagy épp hogy csak deformálódik, de csak pont annyira, hogy az egész "kocsi" bevibrál ( nem kell hallható tartományban megemelkedetten nagyobb üzemi zajra gondolni, illetve ha ez érzékelhető akkor nagy baj van) ezáltal a lemez nagyobb mechanikai mozgást(kitérést, hullámzást) végez a meghajtóban amit már nem tud követni a fejegységen található fókusz szervó és lemez azon a felületen éppen hogy "megkapja" a lézer, vagy teljesen rossz sávba lép át ami már nagyon nagy probléma. Tehát a javítás menete: a Teljes szervó mechanika Teljes tisztítása, majd kenőzsírral való kezelése ( étolaj és hasonlók nem jók!), ezután próbálni kéne egy írást, de mivel nem érdemes kockáztatni ezért az összes gumibakot amin a lemezmeghajtó fejegység függeszkedik cserélni ajánlott. Ezek után lehet egy próbaírást végezni, esetlegesen egy Firmware frissítést is ajánlott megkockáztatni de ehhez a pontos típusa kell a DVD írónak. Van még egy "konyhaképes" ötletem a gumibakok működéshelyességének teszteléséhez, de ezt nem írom le, mert testi épséget erősen veszélyeztető manőverről van szó (látás károsodás), aki jártasabb úgy is tudja mire gondolok, de egy kis töprengéssel eszébe juthat bárkinek. ![]()
Az a helyzet hogy megprobaltam a kipucolast minden mozgo alkatreszen es most mar 6%-nal megall es hibat jelent.
Szerintem tonkrement ez az iro. Esetleg ha valami otlete valakinek meg szivesen fogadom, a javitasat illetoen!
Az IDE kábel/vezérlő rendben van? Egy cserét szerintem megérne. Az íróban minden a helyén van rendesen?
Szia!
Volt már egy pár író a kezemben,de még mechanikai gondja egyiknek sem volt.Kivétel nélkül lézer hibával ment gallyra mind.A takarítás jó ötlet meg az után kenés is,olyan 1-2 éves korig, de egy 5. éves gépnél ez már olyan mint halottnak a beöntés.(Persze függ a kihasználtság fokától,mert ha csak évente egyszer van használva akkor persze más a helyzet).A lézerárammal lehetne még bohóckodni de akkor sem lesz megbízható.Lejárt az ideje.
Szia!
Írtam fentebb egy tesztelési lehetőséget ,azt megcsinálta?
Ha csak olvasás közben használom a cd-dvd olvasóm szétszedett állapotban akkor is érhet látáskárosodás??
Szia!
A lézer akkor is működik és ha valahogy belejut a szemedbe akkor igen.Nekem elhiheted mert attól lett "csőlátásom"
Na megoldodott a problema!
Nero csere oldotta meg egy ujabb verziora, 7-rol 8-ra es mar gond nelkul ir a kicsike! ![]() Koszi a tanacsokat, rendesek vagytok.
Teljesen mindegy hány éves az író mechanikai szempontból, az mindig mindenkor rendbe hozható, ha erős durva kopásról van szó még azt is lehet orvosolni olvasztással, betoldással, majd a kész forma méretre csiszolásával.
A mechanikai felfüggesztés meg szemmel jól nem látható szokott lenni, ezt csak is működés közben szemrevételezni, kommerszebb technikában az orsómotor kotyogása is bele tud kakilni a rendszerbe, amit jellegzetesen hallani is lehet. A lézerárammal még csak játszani sem szabad, az a beállított értéken szolgálja feladatát ezzel a probléma nem fog megoldódni. Előfordulhat még idegen test a fókusz szervó alatt és a prizma között amit fókusz szervó teljes eltávolításával majd alapos takarításával meg lehet oldani. Ettől még előfordulhat a lézerdióda hibája, vagy ami annál is gyakoribb szokott lenni a szenzor hal meg.
Nem akarlak elkeseríteni de szerintem nem lesz tartós,a javulás vagy ha igen az biztosan nem az újabb verzió miatt.Én használtam a 8at de olyan macerás bár könnyűnek tűnik.
Még firmware-t is frissíthet, ha még nem próbálta meg, hátha van egy újabb, ha bedöglene megint.
Ajjaj, én is szoktam szétszerelve üzemeltetni a DVD lejátszót, CD-olvasót stb stb. Nagyon sokat így teszteltem, sőt a lézersugárt is látni, némely lemezen egészen átlászik hogyan halad a sugár..
Akkor lehet ezmiatt van 60%-os látáskárosodásom? De nem néztem bele közvetlenül, vagy így is veszélyes lehet? Azt hittem csak az írók veszélyesek égetés közben...
Nem egész értem a pánikolást, úgy tudom első osztályú lézerek vannak bennük. Információim szerint az elsőosztályú lézereket pedig egész nap bírod bámulni szemkárosodás nélkül. Most akkor mi is van?
![]()
Ha egy író mechanikailag elkopott, amit még én nem tapasztaltam, azt ki kell dobni.Fölösleges barkácsolni,és veszélyes is.De ha valaki szereti a kihívásokat csinálja.
Szerintem ennek nézz utána PL a régi piómban 3B a lézer ami már káros a szemre.
OFF lesz a dolog de legalább tisztázva lesz a lézer kérdés.
Veszélytelen?
Én sem tapasztaltam még konkrétan mechanika hibás drive-ot. Jó a tálcanyitó mechanikát leszámítva...
![]() Szerintem a lézer vagy maga az elektronika jóval előbb szarik be minthogy elkopjon a mechanika, még akkor is hogyha már nem fémből hanem műanyagból van majd minden alkatrésze.
Frissitenek Firmware-t ha tudnam mi az es hogyan kell!
Elmagyarazna valaki hogy hogyan kell azt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |