Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
És honnan veszed hogy mekkora a fí? És hol használják ezt a hatásos teljesítmény számolást?
Hmm... Léteznek ún. "koszinusz fí-mérők", de elviekben számolható is. Tulajdonképpen a hatásos teljesítmény az, amit használsz, ez disszipálódik el, stb. A látszólagos teljesítménynek fizikailag nem sok jelentősége van, de ebből tudni pl. az áramfelvételt.
12%os peroxid az elég a maratáshoz vagy feltétlen kell a 30as?
elég, de akkor, vizet se mennyit se rakj bele sztem.
ok, majd holnap szerzek valahonnan sósavat is (drogériában vagy háztartási boltban biztos van..tényleg, sósavból hány %os kell?), aztán akkor ha minden ok és a nyomtatóm is úgy akarja, akkor nyomok pár képet a tda 2030asom nyákjáról..
Én úgy szoktam, hogy a boltban vásárolt 20%-os háztartási sósavat felhígítom vízzel duplájára. Ehhez adok kb. 10% peroxidot. Nekem ez az arány bevált.
A peroxidom 35%-os. Ha gyengébb a peroxidod, akkor többet kell bele tenni. :yes:
ksözi a kimerítő választ.
![]() ![]()
nem, kigyullad a tál szélén a zöld LED, hogy most pont jó! De ha a piros LED kezd világítani akkor sok a peroxid!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bocsánat, de .... ![]() ![]() Idézet: „nem, kigyullad a tál szélén a zöld LED, hogy most pont jó! De ha a piros LED kezd világítani akkor sok a peroxid” ![]() ![]() Jó szöveg! Amúgy sehonnan nem fogod tudni, csak abból, hogy jön-e le a réz a NYÁK-ról, vagy sem. Ha nem: Kevés. Ha igen: Elég. Ha túlságosan is jön lefele (alámaródás): Sok.
Ahogy Frankye is írta, onnan fogod tudni, hogy pár perc után a NYÁK szélein elkezd eltűnni a réz.
Ha jó az arány, akkor néhány perc után elkezd buborékozni a lötyi és felmelegszik. Ekkor igazán aktív, de ez csak pár percig tart. Ha például bekevered a maratót és otthagyod egy ideig, utána már nem sok hasznát fogod venni. Ha több nyákot kell maratni, és már nagyon a végét járja az anyag, de még nem maródott le teljesen a réz a panelról, akkor kiveszem a nyákot, hozzá öntök még egy kevés peroxidott (ilyenkor erősen pezsegni kezd, ezért kell kivenni a nyákot)! Ez annyira elég, hogy a betudjam fejezni a maratást. A következő panelhez viszont már újat kell keverni. Ilyenkor már erősen kékesszöld a színe, és sokszor alig lehet megfogni az edényt olyan forró. Ezek az én tapasztalataim! ![]()
a használt hidrogénperoxidossósavasvizes löttyöt ti hova öntitek ki?
Ha már "elment az ereje", akkor megy a lefolyóba... Jobb hiíján...
![]()
Ha jól tudom, akkor benzinkutaknál szokott lenni veszélyeshulladék leadására lehetőség.
Igen, de ott a legritkább esetben veszik "jó néven" az ilyen "hozott anyagokat". (Leginkább az általuk forgalmazott akksik, elemek, olajos és egyéb vegyszeres flakonok számára tartják fenn...)
Idézet: „ott a legritkább esetben veszik "jó néven"” Nekem teljesen mind1, hogy tetszik nekik...
Hogy leget sima A4-es fénymásolópapírral nyákot vasalni??? Mert nekem pausszal se ment mert a pauszon több festék maradt mint a nyákon...... Nagyobb hőfok? A pausznál kisseb kell mert nagyobb hőfogon csak bebarnult és annyi festék se ment át a nyákra.... Na akko hogy kell sima A4-el nagyobb hőfok? Hogy tapad rá a nyákra???
Sima A/4-es papirral NEM LEHET normális nyákot vasalni.
Vagy műnyomó, vagy folia, a normál papir rostjai beszivják a papir belsejébe a rányomtatott festék nagy részét, nemigen marad mit vasalni.
Na má télleg nem tudom ki mond igazat....
Bővebben: Link Bővebben: Link2 Na má ezt nem naon értem mindenki mást mond..... :no: :no:
Ha sikert akarsz elérni, akkor ne kísérletezz a sima, fénymásoló papírral. Lehet, hogy sikerülne, de nem biztos.
Inkább vegyél műnyomót, vagy fóliát. Esetleg az etikett-címkék védőpapírjára nyomtass, és azt használd. A lényeg, hogy amire nyomtatsz, ne szívja fel a festéket, hanem maradjon meg a felületén.
Csak az a baj hogy arra nem nagyon akarják ráfénymásolni..... :no: :no: :no: De amúgy neked melyik vált be a legjobban?
Nekem a legjobban a spirálozóhoz adott kemény(ebb) kartonra lézernyomtatóval nyomtatás jött be.
(Szerencsére melőhelyen van lézerprinter.)
Nem nagyon tudom az mi...... :no: :no: :no:
A spirálozót tudod, hogy mi, nem? Ilyen modernebb "könyvkötő eljárás". Akior színes gyűrűs műanyag gerincet tesznek a papír szélére.
Na mind1, ha papír-írószeres boltban ehhez kérsz kartont, akkor adnak. Olyan papír, aminek mind a két oldala fényes, majdnem olyan, mintha vékony műanyag fólia lenne rajta.
Gyerekek!
Ma is tegnapihoz hasonló mértékű UV bombázás lesz a napocska által!!! Úgyhogy dél körül fotózandó NYÁK-okat elő, és lehet kitenni a napra másfél percre ![]() ![]()
Jaja! Ez nekem is eszembe jutott... Kár, hogy dolgozom!
![]()
Jaja azt tudom mi a spirálozó. Anyának van egy halommal
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hát, nem igazán. Annál vékonyabb papír, és olyan szép, fényes felületű. Inkább a drágább magazinok oldalára/címlapjára hasonlít, csak persze tiszta fehér.
![]() ![]()
Rádiotechnika?? Na a mi környékünkön ha bemegyek egy papírírószerbe én érzem magam kellemetlenűl mert egyszerűen azt se tudják mit kérek.... Műnyomó azt se tudják mi az már két helyen is próbáltam..... de a múltkor mementem kértem műnyomót nem tudták mi az (szokásos
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hali !
Én is végigjártam a környékünkön a papir-írószer boltok nagyrészét és ugyanúgy néztek rám mint rád, viszont azt mondták, hogy nézzek be a közeli nyomdába mert ők még simán haszálnak műnyomót. Bementem levették a polcról és adtak. Vettem vagy 10 a/4-es ívet. Azóta nem nagyon fotózgatok, met az egyszerűbb nyákokat sokkal könyebb és sokkal rövidebb idő alatt készitem el. Próbáld meg a nyomdákat nekem sikerült. |
Bejelentkezés
Hirdetés |