Fórum témák
» Több friss téma |
üdvözlök mindenkit!
PLC alapismeretekre lenne szükségem. Tud valaki letölthető dokumentumot ajánlani? Sajnos a szakkönyvekre nincs pénzem. Előre is köszönöm.
és próbáltál már keresni pl google-el?
kezdetnek itt az első találat: http://en.wikipedia.org/wiki/Programmable_logic_controller az alján rengeteg link van.
Bocs.Magyar nyelven gondoltam.
Ilyet pedig nemtaláltam. ![]()
Az elektronika és az automatizálás nyelve nem magyar, ezt meg kell szokni...
egy kis anyag minden egy helyen Angol nélkül az egész villamos pálya sem sokat ér, azt kell, hogy mondjam...
Hello!
Van itten pár dolog! Ezek darabolt fileok, mert túl nagy volt a mérete! Total commanderrel kell összerakni!
Hali feco!
Idézet: „PLC alapismeretekre lenne szükségem. Tud valaki letölthető dokumentumot ajánlani?” Próbáltam összeírkálni mindenfélét ebben a témában. itt: szirty.uw.hu Vagy itt: szirty.extra.hu A két oldal tartalma azonos (csak néha hol az egyik, néha hol a másik nem megy). Ajánlom az Alapfokon című rovatot és a linkeket!
Köszönöm szépen mindenkinek.!
Ha esetleg van még valakinek hasonló,azt is megköszönném.! ![]()
Húh, ezek nagyon hasznos kis pdf -ek, köszi szépen. "Programozható Irányítóberendezések Hálózatok és Rendszerek" főleg ez tetszik igazán, szépen elmagyaráz mindent az alapoktól.
Örülök, hogy tetszik, de mennyit variáltam, még fel tudtam tenni
![]()
Köszi Zolaj!Meg mindenki.
![]() Esetleg siemens s5 s7? ![]()
Helló feco!
Idézet: „Esetleg siemens s5 s7?” Milyen S7? S7-200, vagy S7-300/400? Mindkettőhöz találsz infót az oldalamon aminek a címét nem írom le újra.
Hali!
Siemens LOGO! 24RC 6ED1 052-1HB00-0BA1 PLC-hez keresek leírást, progit! Hogyan tudnám PC-hez csatlakoztatni? A PC-kábel bekötése is érdekel, és bármi ezzel a PLC-vel kapcsolatban. Köszi Fec ![]()
Hali Magic!
Idézet: „Siemens LOGO! 24RC” Infót itt találsz (ha még nem találtál): Logo! általános ismertető Logo! programozási kézikönyv Logo! alkalmazások - felhasználási példák
Heló! Segítséget szeretnék kérni! Omron sk20-hoz keresek programot. Tudna küldeni valaki? Köszi!
![]() ![]()
Sziasztok!
A kérésem, kérdésem a következő lenne: Mostanában kezdtem el foglalkozni plc-s dolgokkal. irtam is már egy-két egyszerübb progit, csak az a bajom, hogy nem tudom letesztelni őket. Tudnátok ajánlani vmi plc szimulátor programot? Előre is nagyon köszi ![]()
Milyen típusú PLC -t gondoltál programozni ?
Ha nem függsz típustól akkor tudnám ajánlani a GMWIN4 programot ami az LG PLC programja. Talán kezdetnek gyakorlásra elég, utána az S5 PLC-hez való programmal kellene folytatni.
alapvetően siemens step7-tel próbálkozom. azt hiszem, hogy ehez a PLCSim nevű szimulátor lenne a megfelelő, de nem tudom, hogy lehetne hozzájutni. esetleg tudnátok valamit ajánlani!
előre is köszi és addig is megnézem a GMWIN4-et!
Mindjárt az S7 -el kezdesz ?
Igen, mert alapvetően a munkahelyi dologokhoz kell, és ott ezt használjuk! szóval ha esetleg tudsz valamit a dologról, honnan lehet megszerezni a PLCSimet, akkor légyszi írd meg!
Köszi
plcsim csak akkor működik, ha az S7 program is meg van legalább a lite verzió.
Bátor vagy!
![]() ![]()
Hali Feri!
Idézet: „Bátor vagy!” A nickje kellő mértékű önbizalmat sejtet ![]()
Üdv MIndenkinek.
Újrakezdő lennék ebben a témában. A kérdéseim: Igaz, hogy a Step 7 magyar nyelvű Windows alatt nem megy? Csak angol vagy német? Ha van legális régi Step 7-m, felfrissítik azt nekem egy újabb verzióra? Elsőre ennyi, köszönettel
Nem tudom aktuális-e még, van működő Step7 Win alatt.
Hali!
Én nem hiszem, hogy a Step7 ne menne magyar nyelvű Windows alatt, én most voltam serv1, serv2 tanfolyamon, és ott is Magyar Windows alatt futott, tehát, futni fog. Szerintem a régi Step7-et nem fogja senki sem frissíteni... Nem tudom mennyire vagy kezdő, de kaptam dokumentumokat, mi hogyan működik, mi mire való stb... Ha gondolod, akkor írj privát üzenetet, és akkor elküldöm neked... Üdv: Bocskor
Hi bocskor!
Idézet: „Én nem hiszem, hogy a Step7 ne menne magyar nyelvű Windows alatt” Megy, de előfordulhatnak problémák. Pl. hogy azt üzeni, hogy a szoftver nem telepíthető erre a számítógépre.... Ennek oka (véleményem szerint) hogy hibásan írták meg a telepítőt. Akit érdekel: itt írtam róla mit lehet tenni ilyen esetben...
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogyha valaki elvégez egy PLC programozó tanfolyamat akkor avval a végzettséggel el tud helyezkedni multiknál mint PLC programozó vagy ehhez diploma kell? PLC-ről és a munkaerőpiacról Magyarországon/Külföldön ha tudna nekem valaki felvilágosítást adni, azt nagyon-nagyon szépen megköszönném!
Helló prezi!
Kizártnak tartom. Aki elvégez egy ilyen tanfolyamot, az kb. arra jó, hogy valami fogalma legyen arról mi a PLC és mire is lehet használni. Az ilyen tanfolyam semmivel nem nyújt többet, mint egy "villanyszerelő tanfolyam". Senki nem fog 3 hét alatt megtanulni egy szakmát. Az elhelyezkedéshez nem diploma kell, hanem tehetség, tapasztalat, tudás és nem kevés szerencse! |
Bejelentkezés
Hirdetés |