Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Áramforrások

Témaindító: Georgee, idő: Máj 28, 2007
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kerteszsasa válasza Peti_85 hozzászólására (») Jún 16, 2007 /

A sörösdoboz műanyaggal van bevonva belülről, ezt le kell égetni /kiránduláson van tábortűz!/ és akkor jó lesz
(#) Georgee hozzászólása Jún 18, 2007 /

2dl langyos víz és annyi sót bele hogy több ne tudjon oldódni benne. bele a dobzba a sóoldatot és vicsit felk kell kavarni. Utánna bele a grafitot ugy hogy ne érintkezzen a dobozzal (se az oldalával se az aljával) És elvileg ennyi. ha ez nem jó akkor grafit helyett lehet próbálkozni a faszén rúddan is.
(#) attila26 hozzászólása Jún 18, 2007 /

Sziasztok,hogyan lehet höelemet késziteni rézböl és vasbol?

Össze kell öket fogni és melegiteni a végét?

Mert sehol nincs erről leirás.
Én meg még képen sem láttam ijet.
És kb hány volt jön le egy ijen elemröl?
(#) kerteszsasa válasza attila26 hozzászólására (») Jún 18, 2007 /

Öveges József: Kísérletezzünk és gondolkozzunk
remélem megfelel
(#) Isti hozzászólása Jún 18, 2007 /

Aludoboz+ grafit??? én 2 celláról ledeket égettem... (trisó elektrolit, és össze kell vágni a sörösdobozt, h kicsi legyen a köz a grafit és az alu között(meg a passzív réteget lekaparni)

(már áprilisban ezzel szórakáztam, de csak most tévedtem ebbe a topicba)
(#) bowmore hozzászólása Jan 21, 2011 /

Sziasztok, valakinek van ötlete arra, hogy hogyan lehetne előállítani 1000A egyen áramot? ( KTL áramforrás mintájára). köszönöm.
(#) subdiaz hozzászólása Szept 24, 2011 /

Van egy elképzelésem alternatív áramforrásra, kíváncsi vagyok mit gondoltok róla.

Az ősrobbanás elméletére a legnagyobb bizonyíték a kozmikus sugárzás - bekapcsolod a tv-det és súg, meg "hangyás" a képe.

Régen, kb. 30-40 éve voltak úgynevezett kristályos rádiók. Ezekben nem volt áramforrás, nagyon kis fogyasztású, jó hatásfokú speciális hangszórót tettek bele, és nagyon halkan szólt. Régen erősebben sugároztak bizonyos rádióadókat, ez sem elhanyagolható. Tehát, a rádiózás végülis olyasmi, hogy elektromágneses hullámokat juttatunk el valahova, és az ott elektromos árammá alakul (általában a hangszóróba vezetjük ezt).

Az ötlet az, hogy fogunk egy nagy parabolaantennát (mondjuk 20 méter átmérőjűt) és random valahogy az ég felé fordítjuk. Teszünk bele valamilyen antennát a fókuszpontba, és állítgatjuk a frekvenciát, hogy hol nagyobb az "adóteljesítmény". (kozmikus sugárzás kell most nekünk)

Ha megtaláltuk hogy milyen frekvencián a legnagyobb a teljesítmény (és ha tv-t rákötnénk ugye itt is "súgna" a tv), akkor megfelelő kapcsolással ráköthetnénk fogyasztókat, pl. kis ledeket, amivel világítani lehetne egy kis műhelyben vagy garázsban, ahová ennyi világítás is elég.

Szerintetek működne? Hogyan állnátok neki megépíteni?
(#) ujfalusi válasza subdiaz hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Feltaláltad a spanyol viaszt. Annak idején a solti rádió adó közelében már próbálkoztak ilyesmivel. Tilos is volt komolyabb antennákat építeni az adó közelében. De ne reménykedj hogy megfelelő energiát tudsz így nyerni.
(#) subdiaz válasza ujfalusi hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Nem reménykedek, csak elméletben kérdeztem. Egyébként ilyesmikről meg én is hallottam. Én nem földi adóval akarom ezt megcsinálni, mert annak nincs túl sok értelme, nagyon nagy teljesítménnyel adnak, én meg jó ha egy apró ledet meg tudok hajtani, nem erre gondoltam.

Kozmikus sugárzással képzelem el, ami amúgy is van mindig mindenhol. És nem egy várost akarok ellátni, hanem 3 ledet.
(#) Atis57 válasza subdiaz hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Szia!
nem csak sugárzást hanem a földi erőtérváltozást is lehet használni. (villámok" csak" 9kV/m tól felfelé fordulnak elő )
De itt; http://www.free-energy.hu/
ezt részletesen kitárgyalják.
(#) david550 hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Sziasztok.
Egy rövid kérdés:
Vannak ezek a detektoros rádiók, amikhez nem kell táp. Egy ilyen meg tudna hajtani 1 LED-et? Vagy mennyi áramot lehetne vele termelni?
(#) kaqkk válasza david550 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Egy ledet még "elhajt" de a rádióadás energiáját megcsapolni illegális cselekedet .
(#) david550 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Olyan sok energiát "vesz el", hogy már illegális?
Amúgy én csak sátorozásra szeretném vinni, és azzal lehetne világítani este (3 éjszaka).
De akkor inkább maradok az akksinál.
Hát azért kösz a gyors választ.
(#) kaqkk válasza david550 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Egy led még nem a világ
(#) Signal válasza david550 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Ennek csak az adó közelében van jelentősége, távolabb már nem tudsz káros hatást gyakorolni az adásra. Távolabb viszont nem is világít a fénycső, LED-et meg nem próbáltam.
(#) david550 válasza Signal hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Értem, amúgy még azt sem tudom, hogy lesz-e a közelben adótorony. A semmi közepén. De amúgy is csak egy ötlet volt.
(#) snigebagoly válasza subdiaz hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Ajánlom figyelmedbe Nikola Tesla-át, és Henry Moray-t.
Ők megépítették azt a konvertert ami befogta és hasznosította az örök kozmikus sugárzást.
(#) snigebagoly hozzászólása Ápr 20, 2012 /

Amúgy lehet építeni napelemet házilag is.Ugyanúgy sós víz kell,egy kis edény,és két db rézlapocska. Az egyik rézlapocskát teljesen át kell égetni,felhevíteni izzásig,és úgy hagyni. Aztán már csak be kell meríteni az elektrolitba a két lemezt,de úgy hogy ne érjenek össze,és lógjanak ki a vízből kb 1 cm-re. A Napra kitéve ontja az energiát . Minél nagyobb a lemez annál több energiát termel. Bővebben: Pájer Tibi weboldalán.

A táp nélküli detektorosból nem lehet energiát kivenni,csak az adótól pár km-ig
(#) gronee hozzászólása Máj 24, 2012 /

Én meg kipróbáltam a kávé elemet.(coffe battery)
Meglepetésemre működik.4db pezsgős dobozt töltöttem meg sós kávé zaccal,bele réz,és alu elektródokat,és már ez megvilágítja a zöld ledemet,nem fényesen,de megvilágítja és már hetek óta hajtja a ledet.Sorosan kapcsolva növelhető a feszültség!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem