Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 84
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Próbáld meg, hátha.
Composit RCA kimenetet próbáltad?
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Az Compositiv video és a Euro scart csati 21 pin-es csatlakozóval nem jött kép. Már csak a s-video maradt el.

Lenne még egy készülékem ami táphibás, de sajna eddig nem sikerült meglelnem a baját. Most sikerült szereznem egy kapcs rajzott róla ha lenne tippetek hozzá. Eddig TL, opto csere , kondik nem puposak , összes dióda teszt megvolt . A szekunder oldalon nincs mérhető érték. Stan-bay állapot sinics.

Mit érdemes még megnézni ?

Köszönöm.
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Az indító ellenállásokat R131/132, mérd ki, ki kell forrasztani egyik kivezetését. Minden félvezetőt a primer oldalon is és feszültséget is mérni kellene.
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Ok . Akkor az összes félvezetőt kiforrasztom és hát ha hibás valamelyik. De a kapcsolási rajz nem teljesen jó amit kiemeltél. Amit feltöltöttem adatlapban van egy másik kapcsolási táp rajz is, amiben a primeroldalon van egy 5 lábú IC. Ez a táp van jelen készülékben. Légyszi néz meg azt is. Köszönöm.
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Nem tudnád a készülékednek megfelelő kapcsolást kiemelni, ide betenni..?
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Sajna nem sikerült kiszedni . a PDF file-ban a 37.oldalon van
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Ok, visszakeresem.
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Közben végignéztem a félvezetőket. Primmer és a szekunder oldalon egyaránt . R112 3,9 (helyet 46K mértem) és R111 0,51 ( műszeren sima 200-as állásban 1,5 értéket kaptam , A többi állásban 0 , vagy diódánál zárlat.)
R112 kicseréltem de nem lett siker .
Maradt a primmer oldali 5 lábú IC, és a szekunder oldalon 3,3V és 8V -os regurátor , de ezeket nem tudom hogyn kell tesztelni.
Primmer oldalon az ic-nél van mérhető érték IC 1 lábán (drain) 318V , 5. lábán 30V . A többin negatívhoz mérve nincs érték.
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Akkor meg van a hiba, R112 szakadt, ha 47k-nak méred.

Igen R112 ezt cseréltem 3,9 igaz nem volt de 2,8 k tettem helyére. és semmi változás.

3,9 ohm kell, azért nem megy!
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 16, 2011 / 1

Ez a segédtáp, a soros dióda vagy az IC miatt szakadhatott meg. Vagy csak elfáradt..

IGen észrevettem hogy rosszat tettem be . Most 2,9 ohm -os van benne de nem megy . Fontos pont 3,9 ?
(#) CHZ hozzászólása Okt 16, 2011 /

Nem lényeges. Nem melegszik?

Kicsréltem 3,9 -re de nem indul. Az ellenállás nem ment tönkre próba után sem. valami más lesz a gond még. a soros d102 dióda is jó.

Mérj feszültséget a diódán, ami az ellenállás után van, 10-15V már jó lehet..

D102 dióda R112 ellenálás felöli oldalán nincs negatívhoz viszonyítva érték. Dióda másikfelén 30 V . Egyenáram méréssel .
(#) antekirt hozzászólása Okt 16, 2011 /

Tanácsra lenne szükségem . A dvd be amit javitok kiment a digitlapon egy dioda (1n4007) kicseréltem de pár ora alatt kiment az is . Tettem bele nagyobbat (by399) . Pár film megnézése után megint kiment nem tudom miért mert a táp nincs ojan erős hogy kivégezzen egy 3 amperes diódát is . Mitől mehet ki ? Lehet hogy valami feszültségtüske üti át ? Találkozott már valaki ilyen hibával?
(#) kacsa2120 hozzászólása Okt 25, 2011 /

Hello.
Egy jó ideje már nem használtam a laptopom lemezmeghajtóját. (legutóbb még profin működött, kb egy éve). Most szeretném újra rakni, de nem tudom, mert nem olvassa be a lemezt. Szerintem poros, de már megtisztítottam, most sem jó.
(#) mislen74 hozzászólása Okt 27, 2011 /

Sziasztok!Volna egy LG-LH T-250 Tipusú DVD-m amely az audio cd-t és az mp-3 formátumú lemezeket beolvassa,de a dvd filmeket ill.a dvd-re írt mp3-as fájlokat már nem olvassa be!Olvastam itt a fórumban hogy a hibát okozhatja a lézerdióda "elöregedése" is!De ha ez így van akkor hogy képes beolvasni az audió cd-t és az mp3-as cd-t!Ugyanakkor azt is olvastam hogy esetleg az elkok cseréje megoldás lehet.Én kicseréltem a tápban valamennyit de nem változott semmi!Tudtok esetleg segíteni hogy mi lehet a baj?
Segítségeteket elöre is köszönöm!
(#) subwoofer220 hozzászólása Okt 30, 2011 /

Sziasztok!
Van egy DvD lejátszom aminek a AUX részét szeretném használni.. De nincs hozzá távirányító,és az előlapon sincs olyan gomb hogy AUX,se olyan hogy "mode"...
Hogyan tudom áttenni AUX-ra?
Remélem valaki tud segíteni!
(#) Nyunyoke hozzászólása Okt 31, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Panasonic SA-PT465-ös dvd lejátszónk. A gyerek elnyomkodta a távkapcsolót, azóta ha megnyomunk rajta egy gombot, akkor a fő egységen az olvasható, hogy "REMOTE 2". Megnéztük a leírását, hogyan kell visszaállítani, de a leírás szerinti módon nem működik. Próbáltuk az egész teljes gyári beállítást visszaállítani, de erre a próbálkozásra sem történik semmi. A lejátszó használhatatlan, mert csak a távkapcsolón lehet(ett) beállítani feliratot, vagy szinkron nyelvet váltani. ((
Tudna valaki megoldást a problémára?
(#) McDeath hozzászólása Nov 3, 2011 /

Sziasztok!
Volna egy ELTA 2353-as dvd lejátszó a birtokomban. Problematika az vele, hogy nem olvassa a dvd lemezeket. Arra gondoltam, kicserélem a fejet benne, de nem találok semmilyen leírást a fejen amivel el tudnék indulni. Milyen fejet kellene rendelnem/vennem, hogy ki tudjam cserélni a régit az újra? Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv: McDetah
(#) Gabó hozzászólása Nov 15, 2011 /

dvp5140/12 dvd lejátszóval akadt hibám. Hiba abban nyilvánul meg, hogy nehezen olvas be elsőre dvd-t. Szétszedtem, megnéztem és ilyenkor a motor ami a dvd-t pörgeti fel, megmozdítja a lemezt 2x azt leáll. Van, hogy elsőre elindul de van amikor 5-10. probálkozásra akarja elindítani, ill van amikor ha ez a hibája van kikapcsolni se lehet. 1x újrakondiztam a tápot akkor megjavult de 1-2 hónap után újra előjött a hiba.
(#) Zolg hozzászólása Nov 16, 2011 /

Sziasztok!
Van nekem egy LG DA-3630AD típusú asztali DVD lejátszóm...az éredeklne hogy nincs valakinek raktáron hozzá egy kapcsolási rajza vagy service manual-ja. Nagyon megköszönném. Keresgéltem már neten de sehol nem leltem használhatót...
üdv.: Zolg
(#) mislen74 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Helló Szia!Szerintem próbáld meg a Play gombot 2-3 másodpercig nyomva tartani míg nem elkezd villogni a kijelző és át nem vált!
Azt nem tudom hogy a tieden fog-e így működni vagy sem!
(#) subwoofer220 válasza mislen74 hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Szia! Sajnos nem..
Egyébként egy LG LH-D6235D-ról lenne szó!
(#) mislen74 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Helló!Nekem is LG Házimozim van csak az enyém,Lh-t250-es!Nekem így működik mert sajnos tönkrement a távirányítója és már kipróbáltam sok féle távot de egyik sem volt jó hozzá!És maradt a kézi kapcsolás!
A különböző kódóktól kezve mindent!Javasolták hogy vegyem meg ezt és ezt aZ univerzális távot de már van belőlük 4 különbözö fajta de egyikkel sem mükődik!Szóval csak segíteni akartam!
(#) szabotamas99 hozzászólása Nov 26, 2011 /

Sziasztok!!! Ha tudtok legyetek szívesek segíteni, mert van egy Daewoo házimozim. Az a baja, hogy amikor elindul és megy a film durran egyet és újraindul. Ha valaki tud egy megoldást legyen szives segíteni.
Előre is köszi.

8967257.jpg

(#) subwoofer220 válasza mislen74 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Szia! Próbálgattam de nem jó
Azért köszi!
Következő: »»   49 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem