Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Karácsonyi fényfüzérek
Lapozás: OK   5 / 29
(#) proba válasza raiman hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Azután a következő probléma a diódák léte .Azokat is illik cserélni ,mivel azért van benne tirisztor ,mert a füzér egyenáramról megy.Lehet az eredeti vezérlőnek a kispaneljét kivenném ,egy adapteres áramforrásról megtáplálnám ,a kimenetek meg egy-egy egy optotriak /triak párosítással működtetnék az égőket.
(#) koon hozzászólása Dec 19, 2011 /
 
Sziasztok.
Olyan oproblémám lenne hogy egy kültéri fényfűzérnek (egyszínű kék) a dobozában a 4db PCR406f közül az egyik eldurrant,ezt szeretném cserélni,honnan tudok ílyet beszerezni? Így most ha bedugom csak 1sor led világít. 5 kábel jön ki amúgy a dobozból.

IMAG0210.jpg
    
(#) nedudgi válasza koon hozzászólására (») Dec 19, 2011 /
 
BT149 jó lehet.
(#) koon válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 19, 2011 /
 
És honnan tudok ílyet beszerezni? Miben található?
(#) nedudgi válasza koon hozzászólására (») Dec 19, 2011 /
 
Ott a link a hozzászólásomban..
(#) chipi hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Én karácsony jóvoltából ismerősöm boltjából kaptam ajándékba 2db 100db-s mikró füzért.
Az egyik hibás volt elvileg, mert csak a sárgák égnek. Nem csinál semmilyen más funkciót.
Míg a másik tökéletesen müködik, üzemelt, egészen az éjféli miséig, miután megjöttem és bekapcsoltam, sajnos nem adott életjelet magáról, egy sor sem világit, és nem reagál a vezérlő megnyomására sem.
Első nekifutásnak mi lehet a gond. Nem szedtem szét, meg még nem tudtam rámérni sem, hogy jön e ki tápfesz.

Mert ha nem jó akkor bizony beruházok LED füzérre a 2 ünnep között. Kénytelen leszek, mivel az meg led és nem mehet oly könnyen tönkre.
Vagy csak én vagyok naív?
(#) Remci válasza chipi hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Szia!

Ilyenkor az égők szoktak tönkre menni,vagy az égőnél a zsugor cső alatt megszakad a vezeték, (elég vékonyka) a vezérlő nem igazán.Ja és szokott lenni olyan is hogy multiméterrel jónak mérem az égőt, viszont nem világít.De ez csak akkor derül ki,ha az adott sor elindul és látszik hogy abban a sorban melyik égők nem világítanak még.Én minden évben javítom a miénket (bár vehetnék másikat,de addig is mókolok vele ).Van egy rakat égőm meg zsugor csövem és ki szoktam cserélni a rossz égőket.Multi méterrel ki lehet mérni (szakaszolni) hogy melyikek a rosszak,de elég macerás.De javaslom hogy ha nem vagy biztos benne hogy meg tudod csinálni,vagy nincs hozzá türelmed,akkor inkább vegyél egy másikat.Nekem van ledes is és még nem volt vele gond,igaz,drágább.
(#) VIM válasza chipi hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Szia! Tavaly ilyenkor itt írtam róla, mert kibeleztem az egyiket. A vezérlőt kizárva úgy lehet lepróbálni a csatornákat, hogy a "közös kimenet" és a "csatorna kimenet 1-4" pontjait egyenként rövidre kötöd. Azonnal kiderül, hogy a tirisztor nem kapcsol, vagy a vezérlő nem működteti azt. Ha a tirisztor jó, akkor a vezérlőt csak így lehet kiiktatni, mert javítani nemigen lehet. Az izzósort pedig csak a szokásos módon lehet javítani. Megfelezni a szakaszt, belemérni ohm mérővel és annak megfelelően szűkíteni ill. bővíteni a mérendő kört, míg meg nem lesz a szakadt izzó helye.
(#) chipi válasza VIM hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Megnéztem, a 220v felől nincsen szakadás. Megmértem az izzók közötti ohm különbséget. Mindegyik csatornán 032KoHm ellenállást mértem. Ebből következtetve, nem lehet szakadás az izzóknál.
Elképzelhető, hogy Németországban készítették a sort?
Mert rá van írva a csomagolásra, hogy Made in Germany.
Meg a dobozűn is német nyelven van írva minden. Vagy a kis sárgák már ilyen jól álcázzák a made in china terméket?
(#) proba válasza VIM hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Mire jó a fázisceruza.(nem a csavarhúzós hanem a közelítős fajta) Csak bedugod a füzért ezután mész szépen sorba.Első körben megállapítod merről van a fázis.(adott végén az égőhöz érintve világít.Majd mész szépen sorba..Ahol elalszik vagy az előző vagy az az égő/vezeték rossz.
Azt a fajtát nagyon szeretem ,rengeteg darabolástól megment ha ügyesen bánsz vele.(hosszabbító /készülék kábelszakadás felderítésénél is igen hasznos...
(#) VIM válasza proba hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Szia! Igazad van! Mikor ezt javítottam nekem is jól jött a használata.
(#) Gafly hozzászólása Dec 25, 2011 / 1
 
Tudom, elkéstem
Nekem nagyon bejött egy 1N4007 vagy társa sorbakötése a "gyertyasor"-nál (belül, érintésvédelmileg helyesen!).
Egyrészt sokkal kellemesebb "lágyabb pirosas" fénye van tőle.
Másrészt pedig különös tekintettel a hálózati feszültség vátozására (220 -> 230V) jelentősen csökkentette a karbantartási igényt (azóta nem kellett izzót cserélni). Ja és fogyasztást is csökkent :eek2:
(#) csabyy hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok.
az lenne a kérdésem h ez a kinais kis zöld vezérlös cuccrol ha leszedném a sok kis égöt akkor köthetnék-e rá csatornánként egy 40W-os 220v-os lámpát, elöre is köszi
(#) Barret válasza csabyy hozzászólására (») Dec 26, 2011 / 1
 
Rákötheted,de az elektronikád azonnal elfüstöl!
Az az elektronika 1-2W-ot bír el tartósan...belseje
(#) proba válasza csabyy hozzászólására (») Dec 26, 2011 / 1
 
Ha nem sajnálod lehet vele próbálkozni.Azzal egyetértek hogy a 40W már nagyon a felső határt súrolja.25W talán még biztonságos.
(#) Krissz5435 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Nekem olyan bajom lenne, hogy az 1127725 számú hozzászólásnál említett vezérlőnél (Link) valami eldurrant. Szét is szedtem és a kezemben maradt a tápkábel része
Mikor láttam mi durrant el kiderült az volt és szépen befestette a környékét feketére.
Kérdés: ha mindent jónak találok elég-e csak visszaforrasztani a tápkábelt, vagy esetleg sz***á ment az egész és nem ér semmit?
Továbbá ha van olyan megoldás, hogy a vezérlőt kiiktatva lehessen megjavítani?
Előre is kösznöm.

A káromkodás nélkül is el tudjuk olvasni.
Frankye
(#) VIM válasza Krissz5435 hozzászólására (») Dec 26, 2011 / 1
 
Szia! Valami hasonló lehet ennek is a javítása, mint amit itt próbáltam meg bemutatni. Ha a fényfüzérrel is gond van, akkor jól jöhet a képen látható vizsgáló ceruza. Csak addig jelez ameddig eljut a fázis a vezetékben.
(#) Krissz5435 válasza VIM hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
És esetleg van olyan ami nem kerülhet az életembe? pl elemet hozzácsatolok és világít vagy valami ilyesmi.
Meg az még mindig kérdés, hogy ha a hálozati bemenetnél durrant el ezáltal összekormozva mindent, akkor még használható?
Vagyis csak visszaforrasztom és elvileg jó, ha a többi alkatrész jó?

Vagy ha esetleg meg tudom csinálni azt is, hogy a vezérlőt kiiktatom és csak világít, az talán mégjobb lenne.
(#) VIM válasza Krissz5435 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
A hálózati bemenetnél azért "durranhatott", mert "szőrös" volt a bekötés és az egymáshoz közeli forrasztásoknál áthúzhatott és a zárlat elolvasztotta a nem odaillő részeket. Ha szerencséd van, akkor csak ez történt és nem több. Ha a vezérlő nem működne, akkor az említett módon lehet a füzért állandóra áthidalni.
(#) Krissz5435 válasza VIM hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Rendben köszi, holnap majd megpróbálom.
(#) chipi hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Megnéztem, kimértem a vezérlőt és a vezérlővel van a probléma. Mekkora ellenállást tegyek a kimenetre, hogy ne fénylenek olyan erősen az izzók?
Mert most csináltam 2 ből 1-t

Ez a vezérlő elég életveszélyes. 220v ból csinál 12v körüli feszkót pár dióda és ellenállással?
(#) proba válasza chipi hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Nem ezért életveszélyes ,az égők 230V-on vannak,tehát a szigetelésüknek a 230V ra kellene készülniük.(na ez lehet hiányzik...) Az izzók legegyszerűbben a vezérlő kiiktatásával működtethetők (közös 0 a többi 4 a fázisra .) A fényerőt néhány extra izzó beiktatásával csökkentheted legelegánsabban (hosszabb lesz a füzéred legalább) ,esetleg a körben folyó áramot megmérve lehet bele más kisfeszültségű izzót beletenni,ezzel valami egyéb karácsonyfadíszt megvilágítani.
(#) Krissz5435 válasza proba hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Ez a kiiktatás működne esetleg nálam is? Mert a 0-ás külön van a többitől(1,2,3,4). És ha esetleg igen, akkor változik-e valami, ha én pl fordítva dugom be a konnektorba, és a fázis a 0-ás szálhoz kapcsolódik, és a konnektorban lévő 0 kapcsolódik az 1,2,3,4 -hez?
(#) proba válasza Krissz5435 hozzászólására (») Dec 26, 2011 / 1
 
Miért ne működne ? Ha legalább 15-20 égő van sorba a füzéredben.(szokásos kínai égősor) A fázis nulla teljesen mindegy.
(#) Krissz5435 válasza proba hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
rendben köszönöm. Csak nem tudom, ha szó szerint eldurrant a kezemben a vezérlő és csak a bemenetnél van korom, attól még forrasztható és elvileg jó lesz ha letisztítom?
Mellesleg egy 80 darabos égosorról beszélünk.
(#) chipi válasza proba hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Most nézem, ismét bedugtam a konektorba, és csak a sárga izzók égnek. De ha kibe dugdosom fel-fel villan a többi is, megmozgattam a vékonyka kábelt óvatosan, nehogy megcsapjon
Szóval a vezérlővel lehet valami baj. Vagy nem is tudom.
Holnap veszek led sort.
Feltudok ajánlani egy izzó 100db-s színes sort
(#) Frankye válasza chipi hozzászólására (») Dec 27, 2011 / 1
 
Az a baj ezekkel az égősorokkal, hogy ha kiszakad a vezérlő dobozából a vezeték, akkor simán agyoncsaphatja az embert, ui. akár a fázis vezetéke is lehet az, amelyik "kilóg" ily módon a dobozból. A bemenő, 230V-os vezetéken nincs még egy csomó sem, tehermentesítésül, nem hogy egy leválasztó trafó!
(Érdekes, Béka épp most írt erről (is) egy cikket: Bővebben: Link. Tanulságos kis írás!)
A magam részéről az összes ilyen kínai gagyi villogós vackot megetetném azzal, aki gyártja, meg aki forgalmazza! Fokozottan tűz-, és áramütésveszélyesek!
(#) Krissz5435 hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Na ma megforrasztottam és jó lett, igaz a kék most sem ég, de annyi bajlegyen. az lehet hogy az egyik tirisztor halt be és ha azt cserélem akkor jó lesz?
Köszönöm a segítséget.
(#) proba válasza chipi hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Köszönöm ,Egyszerűen kösd át ahogy mondtam,azután add oda valami karitatív szervezetnek.Legalább valaki örüljön neki.Sokan azzal kezdik ,miután megvették,nem e meglehetne csinálni nem villogósra.Nekik ezzel nagy örömet szerzel.
Én már régóta beleszerettem egy gyertya alakú glimmlámpás füzérbe.(sajna már a glimmet sem örök életre gyártják. Ez nagy csalódás volt számomra.)
(#) proba válasza Frankye hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Jó poén ,minden képpen a fázis lóg ki ,ugyanis egy graetzel kezd ,és az égősor ennek a kimenetén van.Akár hogy forgatod, a fázis minden félperiódusban kinéz a vezérelt ill. nem vezérelt vezetéken is.
Következő: »»   5 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem