Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   717 / 1394
(#) slogan válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Nézd az aprót !
(#) BárányD hozzászólása Jan 29, 2012 /

Üdv!
Filctollal csinálom a gyákot, forrpontokhoz edding 790 es lakkmarkert akarok használni. nem fog alámarni ?
(#) emmzolee válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Az Attila86 szervezte. Beszélj vele.
(#) emmzolee válasza BárányD hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Próba, és kiderül. Szerintem jó lesz, csak a nyák legyen nagyon tiszta.
(#) tomcsibacsi válasza slogan hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Megtaláltam. Köszönöm
(#) janikukac válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Az apróhirdetésekben fenn van!
(#) Hagens hozzászólása Jan 29, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a gyárilag zöldre lakkozott és szitázott réteget, hogy lehet eltávolítani a nyákról?
Arról lenne szó, hogy vettem egy erősítőt amiben mechanikai sérülésből adódóan, több fólia szakadás is van. Viszont addig nem tudom forrasztani, míg tisztává nem varázsolom a rezet. Nem egy kettőről van szó, hanem vagy 40 szakadásról, és elég vékonyka fóliákról van szó. Egyébként ki hogy szokta orvosolni az ilyen hibát? A válaszokat és ötleteket előre is köszönöm.
Ja a fíberpenn nem nagyon akarja vinni, ezért valami oldóanyagra gondoltam.
(#) tikitiki válasza Hagens hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Én be szkennelném az egész nyákot , és újra rajzolnám , akár sprint layout , vagy akármilyen nyák tervező programmal, és így újra csinálnám , annyira azért nem hiszem , hogy vékony lenne az a vonal , hogy ne lehetne után gyártani.
(#) Hagens válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Csak egy gond van, teszek fel egy pár képet, és meglátod.

Maga a nyák kb 200x250mm, és dugig van mindennel, még smd alkatrészekkel is. Sajnos az újra gyártás nem kivitelezhető, csak a javítás.
(#) gulasoft válasza Hagens hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Rossz hírem van. Semmivel. Mechanikailag lehet eltávolítani, savnak, lúgnak, alkoholnak ellen áll. Finom csiszolópapírral, de azzal is komoly munka.
(#) BarnaPili válasza Hagens hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Én a csatolt kép szerint csinálnám,lehetőleg vékony zománcozott vezetékkel.

panel.jpg

(#) Hagens válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Szia!
Ettől tartottam, akkor ennek nagyon neki kell feküdni.
Egyébként ez egy onkyo 7.1-es erősítő, ennyi baja van hogy leejtették, kár lenne kidobni emiatt.
(#) Ricsi89 válasza Hagens hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

A második képen, ahogy látom minden második szál ugyanoda csatlakozik, ami feltételezhetően test és csak árnyékolásra van. Így ott elég csak a vékony vezetősávokat összekötni. Én nem is ilyen vezetékeket használnék, hanem zománcozott huzalt, így sokkal kevesebb helyet foglal és átláthatóbb lesz később is. A zöld réteget meg csak lekaparni tudod, nem igazán oldható szerintem.
(#) Hagens válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Igen én is erre gondoltam, és rögzíteném pillanatragasztó pöttyökkel néhány helyen.
(#) Hagens válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Ja azok a vezetékek már nincsenek rajta, azt már mielőtt megvettem kókányolta rá valaki.

Ugy látom ez kétoldalas nyák ,és elég durva hibák lettek rajta .Hát egyet tudok még talán neked segíteni , hogy rá keresel a gép service manualra a neten , és ott általában benne vagy a kapcs rajz is , és a nyák rajz is.De ha sosem csináltál még kétoldalas nyákot , és méghozzá furat galvánost , akkor inkább gyártasd le valakivel.És még akkor is hátra marad a beültetés smd technikában otthon vagy ?Kérdés megér e ennyit.

Ja most látom ez egy házi mozis rádiós erősitő ugyebár ?

Sajnos ez bonyolultabb annál hogy bárki is legyártsa nekem. A szervíz doksija megvan az alapján fogom javítani.

ok azt hiszem meglesz a megoldás, és esztétikus is bár lesz vele munka így is .
Nos szóval én talán , mert látva a bonyolultságát a dolognak én vékony kábel szalaggal csinálnám meg , amihez van illetve lehet kapni aljzatot .Megszámolod kb hány eres kellhet , és kb olyan aljzatot veszel az aljzatot rögzíted a nyákon ragasztó , vagy bármi módon úgy , hogy tudjál az aljzathoz forrasztani vékony vezetékeket , és utána csak bedugod a két aljzatba a kábelszalagot , és ennyi.

Ennyire nem akarom megbonyolítani, azt hiszem hogy marad a zománchuzalos megoldás. Sok ilyet javítottam már, de ez azoknál sokkal bonyolultabb, és összetettebb mint azok voltak. Neki kell ugranom, aztán már menni fog.

Hát tedd azt a melót vele úgy sem úszod meg az biztos.
Volt nekem anno régen egy melóm , H8 videó kamera annak is ilyen szakadásos töréses gondja volt.Ahol meg volt törve a nyák a törés mindkét oldalán kaparással leszedtem a bevonatot a réz felületeket befuttattam ónnal , és egy kb azonos kereszt metszetű lecsupaszított rézhuzal amit előtte ugyancsak befuttattam ónnal a törést áthidaltam , de kb 5 mm hosszban csak a rézhuzalra tettem tapéta vágót , és elvágtam utána , ha nem volt rövidzár lakk ,és kész.
(#) emmzolee válasza Hagens hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Ilyen esetben én órás csavarhúzóval szoktam meg tisztítani a nyákot a zöld festéktől, és 0-4-es szigetelt tekercshuzalt forrasztok oda, hogy ki iktassam a hibás szakaszt. A végén egy-egy pötty Plast 2000 ragasztót teszek rá, hogy nehogy letörjön valami rezgéstől, vagy bármitől. A Plast 2000 az olyan, mint a sziloplaszt, csak nagyfrekvenciás kábelek vízmentes szigetelésére találták ki. Az a lényege, hogy rugalmas.
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Hogy haladsz a nyomtató információ szerzéssel?
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Ma nem volt időm netezni, mert a saját fejlesztésű tápomat heggesztettem délután.
Különben 2700Ft körül láttam hozzá patront. Ez nem is drága. A teli patronba is bele tudod nyomni az alkoholt? Vagy várni kell, hogy ki ürüljön egy kicsit.
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Bele fecskendőbe kicsi alkohol , kiszippantani kicsit a patronból és óvatosan visszaengedni a már keveredett alkohol + festékkel. A patronba ó tovább keveredik ennyi .És nyomtatás előtt a nyákot is nagyon le kell kezelni , de ezeket mind mind leírtam részletesen korábban.A 2700 forintos nem tudom milyen , de lehet hogy az nem eredeti.
(#) kameleon2 válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Sziasztok! A vasalásos technika nekem nem igazán akar bejönni, így gondoltam rendelek a HE-től előre lakkozott panelt - próbaképpen. Mivel érdemes megvilágítanom? Milyen előhívót használjak? Esetleg dry fóliás nyákokat 160x100-ban tud valaki küldeni? Az eddig i kísérleteim kicsit elfuserálódtak - lehetséges, hogy a 15 éves előhívóm az oka... Maga a fólia printelés kitűnő lett - még soha nem sikerült ilyen jól. Találtam a fiókban még régről Renker saphir fóliát - teljesen hibátlanul fed.
(#) zombee hozzászólása Jan 30, 2012 /

Sziasztok!

Tud-e valaki valamit arról, hogy a NÁTRUIM-PERSZULFÁT, ami tökéletesen megfelel szépen mar,
nem mar alá, gyors és tiszta, Magyarországon BETILTOTTÁK?
(#) zombee válasza zombee hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Electronic.hu és Conrad állítja legalábbis a forgalmazójuk(pro Ma) ugyanaz.
(#) pcroland válasza zombee hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Szia! A nátrium-perszulfát pont arról híres, hogy nem mar alá. Én is használtam, csak nekem lassú volt és hamar telítődött is. Melegíteni kell, hogy gyorsan marjon. Miért tiltották volna be? HEStore nem árulna szerintem akkor, ha be lenne tiltva.
Következő: »»   717 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem