Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   76 / 292
(#) kobizee hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok,
Van egy 6,5 éve vett Junkers Eurostar ZE 24-4 MFK kazánom. Eddig tökéletesen működött, de 2 hónapja, ha már kihűlt a kazán, akkor az előremenő vízhőfok helyett P2-P3-P4 jelenik meg, aztán ki-be kapcsol. ha eléri a kb. 45-50 fokot, akkor már tökéletesen működik. Azt mondta a szervizes, hogy panelcsere kb. 90 ezerért, de nem értem, ha panelhibás, akkor miért működik jól , ha már egyszer bemelegedett a kazán. Csatlakozásokat átnéztem, nincs kontakthiba, de úgy viselkedik, mintha lenne valahol.Esetleg ért valaki az ilyen panelek kiméréséhez? Az még egy jó óradíj mellett sem lenne ennyi, és inkább őt támogatnám, mint egy ??? multit, aki Kínában gyártja a gagyi paneljeit. ( igaz erre a típusra azt mondták hozzáértők, hogy ez tuti, azért vettem meg ezt, és eddig tényleg jó volt, és a szervizek is csak csodálkoznak, hogy ehhez a típushoz kell panel? )
jelenleg 2-3 óra, mire bemelegszik annyira, hogy már ég a főláng, és valóban fűt is.
(#) zeus64 válasza alek hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Köszi, de már sikerült megoldani.
A fázis cserével helyreált minden.

Köszönöm a jó tanácsokat
(#) VIM válasza kobizee hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia! Ez a "hiba" nálam üzemszerűen működik már több mint 9 éve. Volt úgy, hogy az előremenő hőfok potenciométerét megmozgatva és némi kontaktspayt bejuttatva hosszú ideig tünetmentes maradt, de mostanában nem is vettem észre, hogy probléma volna vele. Ha P4-re "kiáll", az rendszerint a fűtési rendszer hidrosztatikai nyomásával hozható kapcsolatba, mint jelenség. A Bosch Heatronik elektronikával szerelt készülékek megbízhatóak és nem jellemző rájuk az általad említett meghibásodás. A rendszerben előforduló vízkőlerakódás és keresztmetszet szűkülések okozhatnak szabályzási eltéréseket a készülékeknél. A hideg idő is megültetheti a nyomásszabályzót és ez is probléma lehet. A rendszer nyomása legyen megfelelő és a tágulási tartály nyomása legyen olvasható a feszmérőn ne a feltöltési oldalé. A kazánteret évente ki kell tisztítani, különben nem lesz tökéletes a hőközlés. Egyelőre ennyit tudnék mondani róla. Nálunk a Maxx változat működik, mert akkoriban jött ki, mint a Star továbbfejlesztett komfortos változata, különben nekem is Starom volna.
(#) katonazsolti hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok!

Savio micropiu 528A tipusú gázkazánomhoz keresek gyújtótekercset. Tudja - e valaki, hogy egyáltalán elérhető e ilyesmi a komplett gyújtópanel megvétele nélkül? gyári száma: 9380002-060 990694
Minden infót előre is köszönök!
(#) shine1 válasza katonazsolti hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
üdv!
Ha feldobsz egy fényképet a kazánról meg a tekercsről (vagy panelról) szétnézek a garázsban!
(#) katonazsolti válasza shine1 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Mellékeltem 2 db képet. Ha nem menne át ill. fel vagy nem jó a felbontás akkor email címedre küldhetem-e?
(#) katonazsolti hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
A tekercs gyári száma: 9380002-060 990694
Köszönöm mindenkinek a segítségét
katonazsolti
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Még annyit szerettem volna kérdezni, hogy milyen termosztáttal megy a szabályzás? Két pont vezérlés vagy folyamatos, lángmodulációs?
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Akkor a KEB 160 az így néz ki.
(#) kobizee válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Ráéreztél a lényegre. Egy Computherm Q7-es vezérelte több éve, eddig hibátlanul. Ma kint volt egy junkerses ( egy másik ) és azt mondta, hogy ez okozta a problémát a panellel. erre a kazánra csak a Junkers errevaló termosztátja jó. Szóval most panelcsere ami 80 lesz szerelve, garanciával. Jó kis tanulópénz. Persze az üzembehelyező, a Junkerses, aki átvette, majd később a garanciaidőn belül újra átvizsgálta, és a másik Junkerses, aki 2 hónapja ránézett, ők mondhatták volna, hogy ez nem jó, ennyit a márkaszervizekről és a hozzáértőkről.
Elvileg holnapra megvan a panel, addig is az Elműt gazdagítjuk.
(#) shine1 válasza katonazsolti hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Privát emailban írtam!
(#) VIM válasza kobizee hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy meg sem próbáltad egy TR 12 vagy TR 21 termosztáttal, hibátlanul működik-e egyáltalán a panel? Úgy látom ezzel már elkéstem. A "rossz" panelt oda ne add cserébe, ha már ennyit kérnek érte. Mivel a panelcsere magával hozza az új szabályzót (termosztátot), még azt is bele kell számolnod a költségekbe. DE ha már venned kell másik szabályzót, előtte nem ártana kipróbálni a Junkers-hez való termosztáttal működik-e hibátlanul!? Mégsem kellene kifizetni a teljes panelcserét "stul-stül". Nálunk egy TR 100 viszi a kazánt, de neked egy TR 12 is megteszi. Ha azt akarod, hogy egy kicsit precízebb legyen a szabályzás, akkor TR 21 a jó választás. A TR 100 az napi a TR 200 heti programozhatóságú. Dönts legjobb belátásod szerint. Velem szemben talán előzékeny volt az eladó annak idején és felhívta a figyelmemet a kazán vásárlásakor arra tényre, hogy "csak" a hozzá valókkal fog működni zavartalanul. "Szurkolok" neked, hogy sikerüljön a termosztát csere.
(#) isti03 hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Sziasztok. Szerintem az én vezérlőm hasonlít a gázkazán vezérlőhöz, és segítséget szeretnék kérni tölletek. Egy Hager CP15 Pellet kazánról van szó. A kazán kijelzője és a kézikönyv is német nyelvű, sajnos nem tudok németül. Van egy Störnungen (redellenességek) menü, ahol RAMod-strg felirat Ein-re vált Aus-ból. Ezt még le tudtam fordítani, RA-Modul hibát jelent. Kérdés mi lehet az a RA-Modul? Az alkatrészeket átvizsgáltam a vezérlőn és a kijelző panelén is. Semmi hibát nem találtam. Van még 2 PIC a kütyüben, arra gondoltam hogy valami program hiba lehet hogy mindíg kidobja ezt a hibaüzenetet. A kijelző teljessen jól működik, minden gombnyomásra reagáll. Szerintetek mi lehet a hiba?

1611_020.pdf
    
(#) katonazsolti válasza shine1 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Nem kaptam levelet tőled melyik címre ment? A felületem szabad emailcimet leközölni vagy nem?
(#) alek válasza isti03 hozzászólására (») Feb 8, 2012 / 1
 
Az -aus--t kellene memorizálnod, mert az -ein--on valamilyen külsö modul bekötését várja szerintem. Tedd fel a könyv többi részét is, hátha segít megfejteni.
(#) zolika60 válasza katonazsolti hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
[OFF]Nem szabad. Szerintem küldj privátot. egyszerűbb és biztosabb. (Bármelyik fejlécen a nevére kattintasz.)
(#) isti03 válasza alek hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Aus-ból vissza tudom váltani Ein-be, de kb. 1 perc mulva visszavált Aus-ba. Hogy lehetne ezt megoldani hogy Aus-ba maradjon? A Teljes kézikönyvet felteszem.
(#) isti03 hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
A teljes kézikönyv feltöltése nem megy. Nagyobb mint 2Mb. pár oldalt felteszek.
(#) jmartin hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Sajnos úgy látom, senki nem tud segíteni.
Feltöltök néhány képet, hátha:
(#) briki válasza jmartin hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia! Olvasgattam visszafelé pár hetet, sok mindenben volt hozzászólás. Mi most- még a problémád?
(#) jmartin válasza briki hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Igazság szerint?
Az összes hiba fennáll még.
A motoros (útváltó) szelep mozog, nem tudom mit akar állítani.
Viszont a keverő szelep berreg, de nem mozog. Ezért kellene a bekötés, hogy ellenőrizni tudjam.
(#) Mate78 válasza isti03 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Adatkapcsolati hiba az RA modullal.

RAMod-Strg
Nem lehetséges az adatkapcsolat az RA modullal, pl.:hibás csatlakozás (Felügyeleti idő túllépés)
Figyelem:ha nincs bővítőmodul,akkor a System menüben az RA Modult ki kell kapcsolni.(RA Modul Aus)
Ez a hiba csak bővítőmodul (RA modul) használatakor jelenik meg.

Azt kéne kideríteni a gépkönyv többi részébeől, mi az az RA modul.Valószínű külső modul lenne?
A 031 végű pdf-ben a rajzon, csatlakozik valami a "Terminal" vagy az "RS485" csatlakozókra?
(#) isti03 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
A Terminal-ra kapcsolodik egy másik panel. Ezen a panelon van a kijelző, és a kazán 4 vezérlőgombja. Az RS485-re semmi nem kapcsolodik. Van még egy csatlakozó a vezérlőn ami a rajzon nincs rajta. Ez a csatlakozó is egy Terminal (A,B,+,GND). Ide sem csatlakozik semmi. Van 2-2 led a vezérlőn, és a kijelző panelján. Egy piros és egy zöld. Ezek felváltva villognak, gondolom a kommunikáció jó lehet a 2 panel között. Minden beálítás, az összes menü elérhető, a hőfokokat kijelzi, a szívatyúkat kapcsolja is a beálított hőfokon. A gyújtást, a csigát, és a befúvást nem indítja el a RAMod Strg Ein miatt
(#) Mate78 válasza isti03 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
A gépkönyv többi részében sem esik szó az RA Modulról?
A hiba folyamatosan jelen van, vagy valami más eseményhez köthető?
Áramtalanítás után is írja a hibát?
(#) isti03 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
A gépkönyvben nem találtam többet a RA-Modulról. Bekapcsoláskor megjelenik egy LOGO (Hager Energetik....stb.) üdvözlés. Aztán Anlage jelenik meg. Ha Ein-de kapcsolom akkor kéne indulnia a kazánnak. De nem tud indulni mert egy kis idő elteltével megjelenik a RAMod-strg Ein. Vissza tudom álítani Aus-ba, és minden mást is tudok álítani, a kazán összes funkciójához hozzáférek, de egy kis idő után ismét RAMod-Strg Ein jelenik meg. És ez így megy hibát ír, Aus-t választok, megint hibát ír.....
(#) Mate78 válasza isti03 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Kicsit nézegettem a neten,nem sok info van erről,de másnak is volt ilyen hibája, ugyanennél a kazánnál, de megoldást nem írtak.Csak gyanították hogy panel hiba.
Nem tudom mennyire vagy otthon elektronikában.Gondolom a kezelő csatlakozását már ellenőrizted.Tápfeszültségeket mérnék.Aztán, ha más nincs,cserélném az elektrolit kondenzátorokat, reléket, esetleg a triacokat a vezérlőn.Esetleg leesik valami tápfesz amikor valamelyik fogyasztót indítaná.Szerintem nem program hiba, de ha az akkor baj van.
(#) isti03 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
A neten énsem találtam sokmindent csak azt a német forumot ugyanezzel a hibával. Triacokat, reléket kondikat, stb. ellenőríztem nem találtam hibát. A tápfesz rendben van, kicsi eltérés van csak. Ez nem lehet gond. A 2 PIC pontossan 5V-ot kap, egy trimmer potival ezt be lehet álítani.
(#) toro válasza jmartin hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Ez az?
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
A Junker's mindkettő termosztáttal üzemképes kell, hogy legyen!
(#) kobizee válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
A szerelő kikötötte a termosztátot, azt mondta, hogy eddig több év alatt 9 esetben látott tönkrement Star panelt, csak villámcsapás vagy nem hozzávaló termosztát miatt tudott ilyen a Starral megtörténni. ( Euroline heti több alkalommal, Star és Maxx nagyon ritkán) Ha már egyszer tönkrevágta, be sem indult utána. Az enyém "csodának" számított, hogy egyáltalán működött valahogy. Ha langyos volt a kazán ( szivattyú, csövek, stb), az előremenő vízhőfok 40-50 között, akkor működött rendesen. Ha 30-40 között volt, akkor ki-be kapcsolgatott, és kb. 1 óra telt el, mire nagy lánggal üzemelt, azaz valóban fűtött. Addig csak zabálta a gázt, és 35-40 fokos vizet keringetett. De ha lement az előremenő 30 alá, akkor elmebaj, mert be sem kapcsolt, csak próbálkozott. Olyankor letekertem mindent, és hajszárítóval melegítettem az égőrészt és a hőmérséklet érzékelőt, és ezzel a technikával 2-3 óra alatt ( jó esetben) sikerült bele életet lehelnem. Aztán volt olyan is, hogy bekapcsolt, felfűtött, de a tárolót már nem, a 90 fokos vizet is a radiátorokra nyomta, szóval ha nem vagyok otthon, ki tudja meddig fűti fel a lakást.( termosztát lekapcsolva, fűtés poti letekerve, és a fűtőkörre nyomta a melegvizet)Fürdővíz meg hideg maradt, ez is többször előfordult, erre már nem volt ráhatásom, ez úgy tudott "megjavulni", hogy hagytam lehűlni, és a szokásos 2-3 órás manőver után a tárolófűtéssel kezdtem.
Tegnap meghozták az új panelt ( régit külön kérés nélkül itt hagyták !), azonnal jól működött vele, direkt hagytam jól lehűlni, hogy azonnal lássam a különbséget a 2 panel között. Olyan embert nem találtam, aki kimérné a panelt, hiszen 1-2 alkatrész cserével megoldható lett volna, persze ez a mai világban elég érdekesen hangzik, hogy lenne ilyen igény. Most termosztát nélkül üzemel ( arra már nem maradt zsé, TR21-et nem akartam feltenni, TR 100-at, illetve Fr 100-at majd később rakok rá, gyűjtöm a pénzt.) Most úgy üzemel, mintha lenne egy "kályhám", felfűtöm, lekapcsolom. Stabil 1-re, vagy 2-re tekerve jó a hőérzet a lakásban, de közel 1 m3 gázt bezabál óránként, és ezzel megdöntenénk a Tigáz számlarekordunkat.
Ez volt az első Junkerses az életemben, aki normálisan tájékoztatott, az előző is panelcseréről beszélt, de bekötve hagyta volna a nem hozzávaló termosztátot. ( vagy nem értett hozzá, vagy örült volna még egy jövőbeli panelcserének. Durva) És Te vagy a 2. a sorban, aki rákérdezett a termosztátra, szóval köszi. 6,5 év alatt 2 ember, aki ért hozzá. Megérte feljönni erre az oldalra.
Következő: »»   76 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem