Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves szakik!
Rendszeresen karbantartott Vaillant 24/10-es kombim 3 felé szolgáltat meleg vizet, illetve ebből az egyik (fürdőkád) felé max. meleg állásban néha forró, többnyire langyos a víz. A másik két vételi helyen rendben a hőfok. Ja, és cseréltem csaptelepet is, hogy nehogy azon múljon. Van valakinek ötlete, hogy mi a gond? Köszi: Esztike
A csapból nagy nyomással jön a víz (fürdő). Lehet a csap előtt van a dugulás, ha a másik 2 helyen rendben a víz. Csővezeték ( mivel van szerelve, és hány éves a rendszer ), esetleg szűrő a csap előtt az excenternél.
Van cirkulációs vezeték szivattyúval?
Sziasztok!
Van egy SD C24 E kombi cirkóm,napok óta nem jövök rá mi lehet a baja.A szervíz rávágta 2perc nézegetés után hogy panel csere.A hiba oka a következő- ha néha elindul a fűtés kb.45-55fokos vízhőfoknál kikapcsol -piros led villog.Melegvizet sem csinál.Aztán jó sokáig nem csinál semmit csak villog a led minden újraindításnál.Aztán pár óra múlva elindul és ugyanezt csinálja.Csatlakozásokat átnéztem ,nyomás rendben.Panelon jónak néz ki minden. Órákig kerestem itt ilyen hibát de nem találtam. Ha valakinek van ötlete megköszönném.
Sziasztok! JUNKERS Euroline kombi kéményes cirkóm van. A baj az lenne vele, hogy nem melegíti rendesen fel a vizet. Fűtés részén teljesen jó, de a csapot csak nagyon kicsire lehet nyitni hogy viszonylag meleg víz jöjjön. Teljesen nyitott csapnál a hőmérője csak 45 fokot mutat, nem megy feljebb. Füllel talán mintha nem tolna annyi gázt, mint amikor még rendes melegvizet adott, de ez csak feltételezés. Milyen hiba lehet? Köszönöm a választ és ötleteket előre is!
Szia!
A hőcserélőd el van tömődve, lerakódva, vízköves, stb. Tisztítása mosatással, savazással.
Köszönöm! Ez igen gyors volt. Ettől azért tarottam én is. Akkor már csak várom a fűtésmentes jó időt, hogy szétszedjem.Köszönöm még egyszer a gyors választ.
Szívesen. A HMV lemezesre gondoltam, de a primert sem árt egyúttal kitisztítani.
Szia!
Kaptál jó tanácsot - rendesen! Ha már ennyit kell csinálni, ne felejtsd el a deflektort (huzatrásegítőt) kiveretni. Gondolom az is rendesen tele van.
A rendellenesség jelző pirosan villog.
C típus :Az égéstermék elvezető rendszer részleges vagy teljes hibája. Ellenőrizze az égéstermék elvezető rendszert : az égésterméknek természetes módon kell áramolnia. Szükség esetén hívjon kéményseprőt. Ha a hiba továbbra is fennáll, hívja a szakszervizt. F típus : Levegő be- illetve kiáramlási probléma. A biztonsági rendszer leállítja a kazánt. Ezt írja a "szakirodalom". Szerintem koszos a hőcserélőd tűztéroldalon!
Kedves briki! Köszönöm törődésedet. Egy 12 éve rézcsővel kiépített rendszerről van szó, szűrő nincs beépítve. Egyébként a keverős csap ki-be zárásával, ide-oda fordításával utóbb normalizálható a dolog....(?)
A rendszer simán a hálózati vízre van kötve, s csak a kombi kazán technikája van beépítve.
Szia!
A kád csapja rosszalkodik csak ha jól értem. Az hová, hogy van felszerelve? Azt cseréltétek ki egy másikra- újra? Ha flexibilis csővel, sarokszeleppel van szerelve- találkoztam már olyannal, hogy- el lehet dugulva, átmérő szűkülés van a flexinél, sarokszelepnél, főleg ha ez utóbbi szűrővel szerelt. Én mindenféle képpen eltömődésre, áramlási problémára gondolok- ez az én véleményem. Elvileg a rézcsőnél nem nagyon rakódik le a vízkő- de talán 12 év alatt az is elképzelhető. Egy próbát megérne, leszerelni a kád, és pl mosdó közti csapot, és ezt a szakaszt vízkőoldó vegyszerrel, szivattyúval ( akár fúrógépbe fogható is megfelel ) átmosatni.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni nekem? Ferroli dc 24 típusú falikazánunk van, most költöztünk, nem tudom hány éves, viszont folyik belőle a meleg víz elég rendesen (kb. fél liter, vagy több is naponta), egyáltalán nem tűnik normális jelenségnek. Kicsit sem értek a kazánokhoz, mi lehet az oka? Tudok vmilyen beállítással esetleg változtatni ezen? Köszönöm előre is a segítséget!
Valami beazonosítás nem ártana, esetleg egy fénykép a folyás helyéről. Mennyin áll a nyomásmérő óra, amikor folyik, és amikor már nem folyik? Kell utána tölteni a rendszert?
Egy piros, vagy fekete műanyag kupakos alkatrészből folyik, aminek a belsejében van menet? Ha ige, akkor a biztonsági szelepen folyik. Vagy nincs levegő a tágulási tartályodban- ez esetben nem állandóan, a nap 24 órájában folyik a víz, hanem csak addig, amíg le nem megy a nyomás 3bar alá.- vagy a biztonsági szelep nem zár rendesen,és a nyomás le megy nullára.
Szia,
köszi a gyors választ! Azt hiszem a használati melegvíz kimenetből folyik a víz, ez egy kupak nélküli menetes rézcső, amiből egyenesen a padlóra csurog a víz, nincs alatta gyárilag semmi. Sajnos képet nem tudok küldeni, mert nem vagyok otthon, de gyanús, hogy az lehet a baj, amit írtál, hogy nincs levegő a tágulási tartályban, mert nem folymatosan folyik, csak gyakran, és valószínűleg olyankor, mikor 3 bar alá megy a nyomás. Ha így van, akkor hogy juttassak levegőt a tartályba?
http://www.delpestgaz.hu/wp-content/uploads/docs/DC24.pdf
Gondolom ez a típus van neked.Nézd meg a rajz alapján (pdf oldalszám 39 ) és azonosítsd be az alkatrészt. Ha a biztonsági szeleped az- csak 3 bar felett nyit ki, akkor csöpög, kivéve ha rosszul zár a szelepülésnél- akkor autó pumpával kell egy tartályba fújni levegőt- ez a tágulási tartáy, piros színű, a kazán hátulján van azt hiszem -(a kazán fűtés víz oldalán ne legyen olyankor nyomás, le kelll belőle engedni a vizet) Olyan a szelepje, mint az autó kerekének. Kizárod a kazánt a csapoknál, leengeded a vizet belőle. Felpumpálod 0.8 bar-ig, leellenőrzöd, hogy a levegő szelepnél nem jön ki a levegő (nem-e ereszt ). Ha jó, akkor kinyitod a csapokat, feltöltöd a fűtési kört, és kész. Ha esetleg a biztonsági szelep ezek után is csepegne- ha kézzel ki lehet nyitni, hirtelen kinyitod, hogy nagy nyomással áramoljon ki belőle a víz, így kimosva az odaszorult trutyit. Ha ennek ellenére is csepeg, akkor csere.
ilyesmi, de egy régebbi típus lehet, mert nem digitális a kijelzője. Mindenestre köszönöm a választ, beazonosítom majd az otthoni kézikönyvben, amiket írtál, és megpróbálom helyrehozni a dolgot.
még egyszer nagyon köszönöm!
Szia briki! Szétszedtem, kitiszítottam mindent, úgy néz ki jó lett. Jön a meleg víz rendesen. Viszon volna egy következő kérdésem, ami nem biztos, hogy hiba. Beállítom 1,5 bárra a nyomást, hogy a zöld sáv közepén legyen, de amikor bemelegednek a radiátorok felmegy 3 bárra, vagy még afölé is, persze ilyenkor leengedek belőle, hogy ne legyen 3 fölött, de akkor mwg hidegen 1 alá megy. Ezt a cirko hátuljában lévő túlnyomás tartállyal lehet szabályozni? Gépkönyv szerint 0.75 bárnak kellene lenni, de a tartályra 3 bár van írva. Nem mértem még, hogy mennyi a valós nitrogén nyomás.
73,88
Enged le a vizet a kazánból és úgy pumpáld fel a tartályt 1,0 bárra. Majd engedd fel a rendszer nyomását 1,2-re.
Szia toro! Köszi. Kipróbálom. Sajna nitrogénem nincs, csak sima kompresszor.
Milyen meglepő, 0-volt a nyomás a tartályban. Megtörtént. Tnx. Netán te is rádióamatőr?
Örülünk neki, hogy üzemel. Nem is szokták nitrogénnel felnyomni-/ átmosatni, nem hűtő- klíma berendezés ez- azoknál szokás, ha nem lusta a szerelő. Jó abba a sima "használati" levegő is. Mi is arról üzemelünk.
A max. üzemi nyomása a 3 bar.
Én is örülök. Köszi nektek a segítséget. Az oxidáció csökkentése miatt van elvileg gyárilag nitrogénnel töltve, most azért így toltam bele némi vízpárát, bár szerencsére most viszonylag kicsi a páratartalom, de azért mindíg van a kompresszorban némi lecsapódott víz. Egyszóval örülök, hogy megtaláltalak itt titeket, mert gondoltam, hogy mi lehet a hiba, de a megerősítés mindenképpen fontos volt, én ehez azért nem értek. Ti meg úgy látom profik vagytok. Tnx.
Sziasztok nagy kérésem lenne hozzátok aki tud segítsen van egy Sanier duval kombi kazánom eddig (6) éve semmi gondom nem volt vele most volt egy áram szünet kb 3 percig azóta F5 kódot ír ki be akarna gyújtani de nem történik meg mi a teendőm csak ne szerelőt hívj legyen a válasz...Előre is köszi a segítségeteket...V
Olvasd el!
Ámbár nem írtál pontos típust! Az F5 a külső érzékelő lenne elvileg. De szerintem nincs bekötve neked. Nyomd meg a retesz feloldót.
Milyen SD kombi? Típusa Renova? F5 ennél külső érzékelő hiba.
isotwin f 24 E és nincs elöl a kezelő panelnél rezet gomb sem ,blokkolja a begyújtást valami
F5 Túlmelegedés. Áramtalanítottad, és utána még mindig nem megy?
Mit csinál, és mit már nem a kazán, ha indulni akarna? Meddig jut el a sorrenddel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |