Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 610
(#) Esztike hozzászólása Márc 10, 2012 /

Kedves szakik!
Rendszeresen karbantartott Vaillant 24/10-es kombim 3 felé szolgáltat meleg vizet, illetve ebből az egyik (fürdőkád) felé max. meleg állásban néha forró, többnyire langyos a víz.
A másik két vételi helyen rendben a hőfok.
Ja, és cseréltem csaptelepet is, hogy nehogy azon múljon.
Van valakinek ötlete, hogy mi a gond?
Köszi: Esztike
(#) briki válasza Esztike hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

A csapból nagy nyomással jön a víz (fürdő). Lehet a csap előtt van a dugulás, ha a másik 2 helyen rendben a víz. Csővezeték ( mivel van szerelve, és hány éves a rendszer ), esetleg szűrő a csap előtt az excenternél.
Van cirkulációs vezeték szivattyúval?
(#) Boxer54 hozzászólása Márc 11, 2012 /

Sziasztok!
Van egy SD C24 E kombi cirkóm,napok óta nem jövök rá mi lehet a baja.A szervíz rávágta 2perc nézegetés után hogy panel csere.A hiba oka a következő- ha néha elindul a fűtés kb.45-55fokos vízhőfoknál kikapcsol -piros led villog.Melegvizet sem csinál.Aztán jó sokáig nem csinál semmit csak villog a led minden újraindításnál.Aztán pár óra múlva elindul és ugyanezt csinálja.Csatlakozásokat átnéztem ,nyomás rendben.Panelon jónak néz ki minden.
Órákig kerestem itt ilyen hibát de nem találtam. Ha valakinek van ötlete megköszönném.
(#) hg5cvx hozzászólása Márc 11, 2012 /

Sziasztok! JUNKERS Euroline kombi kéményes cirkóm van. A baj az lenne vele, hogy nem melegíti rendesen fel a vizet. Fűtés részén teljesen jó, de a csapot csak nagyon kicsire lehet nyitni hogy viszonylag meleg víz jöjjön. Teljesen nyitott csapnál a hőmérője csak 45 fokot mutat, nem megy feljebb. Füllel talán mintha nem tolna annyi gázt, mint amikor még rendes melegvizet adott, de ez csak feltételezés. Milyen hiba lehet? Köszönöm a választ és ötleteket előre is!
(#) briki válasza hg5cvx hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Szia!
A hőcserélőd el van tömődve, lerakódva, vízköves, stb.
Tisztítása mosatással, savazással.
(#) hg5cvx válasza briki hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Köszönöm! Ez igen gyors volt. Ettől azért tarottam én is. Akkor már csak várom a fűtésmentes jó időt, hogy szétszedjem.Köszönöm még egyszer a gyors választ.
(#) briki válasza hg5cvx hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Szívesen. A HMV lemezesre gondoltam, de a primert sem árt egyúttal kitisztítani.
(#) toro válasza hg5cvx hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Szia!
Kaptál jó tanácsot - rendesen!
Ha már ennyit kell csinálni, ne felejtsd el a deflektort (huzatrásegítőt) kiveretni.
Gondolom az is rendesen tele van.
(#) toro válasza Boxer54 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

A rendellenesség jelző pirosan villog.
C típus :Az égéstermék elvezető rendszer részleges
vagy teljes hibája.
Ellenőrizze az égéstermék elvezető rendszert : az
égésterméknek természetes módon kell áramolnia.
Szükség esetén hívjon kéményseprőt. Ha a hiba
továbbra is fennáll, hívja a szakszervizt.
F típus : Levegő be- illetve kiáramlási probléma.
A biztonsági rendszer leállítja a kazánt.
Ezt írja a "szakirodalom".
Szerintem koszos a hőcserélőd tűztéroldalon!
(#) Esztike válasza briki hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Kedves briki! Köszönöm törődésedet. Egy 12 éve rézcsővel kiépített rendszerről van szó, szűrő nincs beépítve. Egyébként a keverős csap ki-be zárásával, ide-oda fordításával utóbb normalizálható a dolog....(?)
A rendszer simán a hálózati vízre van kötve, s csak a kombi kazán technikája van beépítve.
(#) briki válasza Esztike hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Szia!
A kád csapja rosszalkodik csak ha jól értem. Az hová, hogy van felszerelve? Azt cseréltétek ki egy másikra- újra? Ha flexibilis csővel, sarokszeleppel van szerelve- találkoztam már olyannal, hogy- el lehet dugulva, átmérő szűkülés van a flexinél, sarokszelepnél, főleg ha ez utóbbi szűrővel szerelt. Én mindenféle képpen eltömődésre, áramlási problémára gondolok- ez az én véleményem. Elvileg a rézcsőnél nem nagyon rakódik le a vízkő- de talán 12 év alatt az is elképzelhető. Egy próbát megérne, leszerelni a kád, és pl mosdó közti csapot, és ezt a szakaszt vízkőoldó vegyszerrel, szivattyúval ( akár fúrógépbe fogható is megfelel ) átmosatni.
(#) Boxer54 válasza toro hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Köszi Toro megnézem!
(#) kpanna hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok!

Tud valaki segíteni nekem? Ferroli dc 24 típusú falikazánunk van, most költöztünk, nem tudom hány éves, viszont folyik belőle a meleg víz elég rendesen (kb. fél liter, vagy több is naponta), egyáltalán nem tűnik normális jelenségnek.
Kicsit sem értek a kazánokhoz, mi lehet az oka? Tudok vmilyen beállítással esetleg változtatni ezen?
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) briki válasza kpanna hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Valami beazonosítás nem ártana, esetleg egy fénykép a folyás helyéről. Mennyin áll a nyomásmérő óra, amikor folyik, és amikor már nem folyik? Kell utána tölteni a rendszert?
Egy piros, vagy fekete műanyag kupakos alkatrészből folyik, aminek a belsejében van menet? Ha ige, akkor a biztonsági szelepen folyik. Vagy nincs levegő a tágulási tartályodban- ez esetben nem állandóan, a nap 24 órájában folyik a víz, hanem csak addig, amíg le nem megy a nyomás 3bar alá.- vagy a biztonsági szelep nem zár rendesen,és a nyomás le megy nullára.
(#) kpanna válasza briki hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Szia,

köszi a gyors választ! Azt hiszem a használati melegvíz kimenetből folyik a víz, ez egy kupak nélküli menetes rézcső, amiből egyenesen a padlóra csurog a víz, nincs alatta gyárilag semmi. Sajnos képet nem tudok küldeni, mert nem vagyok otthon, de gyanús, hogy az lehet a baj, amit írtál, hogy nincs levegő a tágulási tartályban, mert nem folymatosan folyik, csak gyakran, és valószínűleg olyankor, mikor 3 bar alá megy a nyomás. Ha így van, akkor hogy juttassak levegőt a tartályba?
(#) kpanna válasza kpanna hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

bocsánat, 3 bar fölé, nem alá
(#) briki válasza kpanna hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

http://www.delpestgaz.hu/wp-content/uploads/docs/DC24.pdf
Gondolom ez a típus van neked.Nézd meg a rajz alapján (pdf oldalszám 39 ) és azonosítsd be az alkatrészt. Ha a biztonsági szeleped az- csak 3 bar felett nyit ki, akkor csöpög, kivéve ha rosszul zár a szelepülésnél- akkor autó pumpával kell egy tartályba fújni levegőt- ez a tágulási tartáy, piros színű, a kazán hátulján van azt hiszem -(a kazán fűtés víz oldalán ne legyen olyankor nyomás, le kelll belőle engedni a vizet) Olyan a szelepje, mint az autó kerekének. Kizárod a kazánt a csapoknál, leengeded a vizet belőle. Felpumpálod 0.8 bar-ig, leellenőrzöd, hogy a levegő szelepnél nem jön ki a levegő (nem-e ereszt ). Ha jó, akkor kinyitod a csapokat, feltöltöd a fűtési kört, és kész. Ha esetleg a biztonsági szelep ezek után is csepegne- ha kézzel ki lehet nyitni, hirtelen kinyitod, hogy nagy nyomással áramoljon ki belőle a víz, így kimosva az odaszorult trutyit. Ha ennek ellenére is csepeg, akkor csere.
(#) kpanna válasza briki hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

ilyesmi, de egy régebbi típus lehet, mert nem digitális a kijelzője. Mindenestre köszönöm a választ, beazonosítom majd az otthoni kézikönyvben, amiket írtál, és megpróbálom helyrehozni a dolgot.
még egyszer nagyon köszönöm!
(#) hg5cvx válasza briki hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Szia briki! Szétszedtem, kitiszítottam mindent, úgy néz ki jó lett. Jön a meleg víz rendesen. Viszon volna egy következő kérdésem, ami nem biztos, hogy hiba. Beállítom 1,5 bárra a nyomást, hogy a zöld sáv közepén legyen, de amikor bemelegednek a radiátorok felmegy 3 bárra, vagy még afölé is, persze ilyenkor leengedek belőle, hogy ne legyen 3 fölött, de akkor mwg hidegen 1 alá megy. Ezt a cirko hátuljában lévő túlnyomás tartállyal lehet szabályozni? Gépkönyv szerint 0.75 bárnak kellene lenni, de a tartályra 3 bár van írva. Nem mértem még, hogy mennyi a valós nitrogén nyomás.
(#) toro válasza hg5cvx hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

73,88
Enged le a vizet a kazánból és úgy pumpáld fel a tartályt 1,0 bárra. Majd engedd fel a rendszer nyomását 1,2-re.
(#) hg5cvx válasza toro hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Szia toro! Köszi. Kipróbálom. Sajna nitrogénem nincs, csak sima kompresszor.
(#) hg5cvx válasza toro hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Milyen meglepő, 0-volt a nyomás a tartályban. Megtörtént. Tnx. Netán te is rádióamatőr?
(#) briki válasza hg5cvx hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Örülünk neki, hogy üzemel. Nem is szokták nitrogénnel felnyomni-/ átmosatni, nem hűtő- klíma berendezés ez- azoknál szokás, ha nem lusta a szerelő. Jó abba a sima "használati" levegő is. Mi is arról üzemelünk.
A max. üzemi nyomása a 3 bar.
(#) hg5cvx válasza briki hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Én is örülök. Köszi nektek a segítséget. Az oxidáció csökkentése miatt van elvileg gyárilag nitrogénnel töltve, most azért így toltam bele némi vízpárát, bár szerencsére most viszonylag kicsi a páratartalom, de azért mindíg van a kompresszorban némi lecsapódott víz. Egyszóval örülök, hogy megtaláltalak itt titeket, mert gondoltam, hogy mi lehet a hiba, de a megerősítés mindenképpen fontos volt, én ehez azért nem értek. Ti meg úgy látom profik vagytok. Tnx.
(#) visnu hozzászólása Márc 15, 2012 /

Sziasztok nagy kérésem lenne hozzátok aki tud segítsen van egy Sanier duval kombi kazánom eddig (6) éve semmi gondom nem volt vele most volt egy áram szünet kb 3 percig azóta F5 kódot ír ki be akarna gyújtani de nem történik meg mi a teendőm csak ne szerelőt hívj legyen a válasz...Előre is köszi a segítségeteket...V
(#) toro válasza visnu hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Olvasd el!
Ámbár nem írtál pontos típust!
Az F5 a külső érzékelő lenne elvileg. De szerintem nincs bekötve neked. Nyomd meg a retesz feloldót.
(#) briki válasza visnu hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Milyen SD kombi? Típusa Renova? F5 ennél külső érzékelő hiba.
(#) visnu válasza toro hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

isotwin f 24 E és nincs elöl a kezelő panelnél rezet gomb sem ,blokkolja a begyújtást valami
(#) briki válasza visnu hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

F5 Túlmelegedés. Áramtalanítottad, és utána még mindig nem megy?
Mit csinál, és mit már nem a kazán, ha indulni akarna? Meddig jut el a sorrenddel?
(#) holusoft válasza visnu hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Üdv.
Kazán burkolat ,égőtér burkolat levesz.Szemben a hőcserélő bekötésénél az egyik csövön van egy túlfűtéskorlátozó aminek a közepén van egy reteszkapcsoló.Azt nyomd vissza.
Következő: »»   101 / 610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem