Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   81 / 1390
(#) Master_of_the_web válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

És mitől lehet hogy az áramkör leáll egy idő után?
(#) Fery válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

Jó vastagon kend be valamilyen szintelen lakkal,úgy hogy fojasd be jól a tekercs közé is. akkor el fog hallgatni. Amig kened, kicsit büdös,kicsit ragad de utána csöndes lesz.
(#) Master_of_the_web válasza Fery hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

Ezt meg fogom próbálni, van ilyensmi lakkom, de a másik gond meg az hogy mire az égő elérné az üzemi teljesítményét kb. 2 perc, addigra kattan egyet és leáll az egész, majd egy kis idő múlva újra működőképes lesz. Ezt miért csinálja? egyébként az a kondi benne miylen célt szolgál? Ha kiveszem a mivel jár?
(#) Fery válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

Szerintem vedd ki és probáld ki anélkül.Hogy miért áll le azt igy nem tudom. Nincs ötletem erre csak a trafóra.
(#) Master_of_the_web válasza Fery hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

Hát most kondi nélkül megy, nem búg és nem áll le, bár azért érdekelne, hogy érdemes -e helyettesíteni, vagy szükségtelen-e?
(#) Fery válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Frankye lámpája is kondi nélkül megy szépen ha jól olvastam. Ha működik akkor hagyd igy, legfeljebb figyeld hogy a trafó nem forrósodik-e fel. Ha nem akkor mindössze ennyit kellett foglalkozni a dologgal, most már jöhet a nyák gyártás.
(#) Master_of_the_web válasza Fery hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Nekem úgy tűnik, hogy így most alig melegszik, nem úgy mint a kondival, akkor most már így hagyom, és jöhetnek a nyákok. :yes:

üdv, és kösz
(#) Fery válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Szuper.
(#) hapro válasza bbatka hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Szia bbatka!

olvastam majdnem elejétől ezt a topicot, és megakadt a szemem egy megjegyzéseden. (#83848)
"ALU dobozon lévő furatokat tágítottam egyszer a jobb szélső hengeres marófejjel. Úgy kikapta a kezemből a szerszámot hogy alig tudtam megfogni. Próbáltam fára is de csak megég. Persze ehhez a 150001/min lehet hogy sok. De éle sincs a maróknak."

Az a szerszám milyen átmérőjű lehet ? kb max 7mm.
A gépről azt állítod, hogy 15000 1/min a fordulata.
Ezt kiszámolva a forgácsolási sebesség 5,4m/sec.
Fa marásához 30-40m/sec körüli forgácsolási sebesség kell, a használható felülethez. Jelen esetben a képlet Vf=(2r*PI*n)/60
Egy másik nyomósabb ok az égetésre, hogy ez a maró nem fára való. A szerszámok forgácsolási élszögei nem fához valóak. Meg egyébként is KÍNA-iak...azoktól meg mit is várnánk el.
Csak mint faipari szakembernek ezt meg kellett jegyeznem, bár tudom semmi köze a topichoz, de ismeretterjesztésre tök jó.

üdv.:

Zoli
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 30, 2007 /

Helló mindenkinek!
Olvastam ezt a topicot és láttam, hogy a vasalós módszerrel lehet sima papírra is nyomtatni és úgy vasalni. Ma kipróbáltam, de nekem nem sikerült, mert lejött a tinta is a nyákról áztatás után. Hogyan lehetne megcsináéni sima papírral, mert a közelben nem tudok szerezni műnyomópapírt és csak fénymásoltatni tudom, mert sajna nincs lézerprinyóm. Ha valaki tud segítsen!
Üdv Ricsi!
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Ha valóban mélyebben olvasgattad volna a topikot, akkor kiderült volna számodra, hogy a sima papír nem jó a vasalásos technikához. Mégpedig azért, mert beszívja a festékanyag jó nagy részét...a fénymásoltatást !!!műnyomó!!! papírra végeztesd, mégpedig úgy, hogy kérd meg a fénymásolót kezelőt, hogy a lehető legtöbb festékanyaggal dolgozzon a gép. Ha nincs a közelben műnyomó, akkor érte kell menni messzebbre! Ennyit már csak megér, ha maga a technológia iszonyatosan olcsó!!!
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Kösz a választ. Akkor megpróbálok szerezni műnyomópapírt.
(#) maTaKee hozzászólása Aug 30, 2007 /

A mai tapasztalatom:
Ha vesztek írásvetítő fóliát fotózáshoz, akkor mindíg nézzétek meg a dobozát amiből adja az eladó, mert nekem teljesen "véletlenül" tintasugarasba valót adott, pedig: "LÉZERNYOMTATÓBA való... szeretnék kérni". Hazaérek nagy örömmel végre fotózhatok erre 17:15 -től 19:50 -ig szereltem a 2 hetes nyomtatónkat, mert 5mm ( :felkialtas: ) tömbökké olvadt a nyomtatóba! Szerencsére megtudtam csinálni, de a hengeren látszanak karcolások, de nem látszik a nyomtatott papíron semmi !

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen hülye, de azért vigyázzatok!
Megérdemlek egy vállonveregetést, no meg egy sert!
(#) PCB hozzászólása Aug 30, 2007 /

Szia !

Próbált már valaki fénymásolóval nyomtatott műnyomót
használni ?

Üdv!
(#) szabi83 válasza PCB hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

én még régen, de nem lett jó...
(#) PCB válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia !

Azért kérdeztem mert nekem sem lett jó.
Sőt, valszeg senkinek sem lesz jó, a miértet meg már leírtam a topikba régen.

Üdv!
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

ha nem tudsz szerezni műnyomót a pauszpapír is kiváló szerintem
(#) zoly15 válasza PCB hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

a pauszpapírt lehet fénymásolni én úgy csinálom ugyanis itthon nincs csak tintás nyomtató kinyomtatom odaadom apámnak 1 pausszal kíséretbem és a munkahelyén áthúzatja jön haza én padig
ennyi
(#) PCB válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Szia !

Jó tudni, köszi !

Üdv!
(#) zoly15 válasza PCB hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Szia!
nincsmit
te most kezded a marratást? nemhiszem
akkor miért térsz át a vasalásra?

üdv!
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Helló!
Ma kerestem műnyomót, de nem lehet kapni! Volt olyan bolt ahol még azt se tudták mi az. Holnap megyek és megnézem hátha lehet pauszt kapni. Remélem ezt lehet. Most lehet hogy beruházok egy lézernyomtatóba, mert ma jött egy újság és ott 20000Ft-ért lehet most venni! Lehet veszek egyet.
(#) hapro hozzászólása Aug 31, 2007 /

Sziasztok!

Műnyomó papírt budapesten a VIII. ker Déri Miksa u. 6 sz. alatt lehet beszerezni a Panton Ház-ban.
a legvékonyabb 90g/m2-es és ha jól emlékszem akkor a legvastagabb pedig 300g körül van. Szintén lehet kapni ott lézer nyomtatóba való fóliát 38Ft/db A/4-es.
A műnyomó papír asszem A/1-es méretben van, egy ív 31Ft a 90g-osból. Ott felvágják olyan méretre amilyenre szükséged van persze pénzért. Időre számítják ki a vágást, így ha többet veszel akkor olcsóbban jösz ki a végén. Asszem 70Ft/perc a vágás.

hát ennyi.

üdv mindenkinek aki olvassa ezt.

Zoli

(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Szia!
én nem is kértem műnyomót hanem 1 ből pauszt az volt ahol én vettem
ha kérdéseid lesznek a vasalással kapcsolatban segíthetek itt vagy pivátban

üdv!
(#) PCB válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Szia !

Idézet:
„te most kezded a marratást?”

Sokféle,(fajta) nyákkészítést próbáltam már, egyik másikat évekig használtam is. kb 1 éve kezdtem foglalkozni a vasalásos eljárással, 1-2 hétig próbálgattam, kisérleteztem vele, aztán elkészítettem mindent hozzá ami kell, kiváltottam a vasalót...stb.

A fénymásolót azért kérdeztem mert nekem többszöri próbálkozásra sem sikerült fénymásolóval használható nyomtatást készítenem műnyomóra, pauszt meg nem próbáltam

Üdv!
(#) zoly15 válasza PCB hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Szia!
akkor szwerintem próbáld ki a pausut én meg a műnyomót nem próbáltam még

üdv!
(#) PCB válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Szia !

Ez a pausz csak elméletileg volt érdekes számomra, mert már vettem egy lasert, fénymásolóm meg nincs.
Technika működik 99% -ban, változtatásoknak nem látom szükségét.

Üdv!
(#) imbra válasza PCB hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Üdv!

Érdekelne, mivel váltottad ki a vasalót? Zoli
(#) PCB válasza imbra hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Szia !

Készítettem egy 200x200 -as fűthető "prést".

Üdv!
(#) bave00 hozzászólása Szept 1, 2007 /

Üdv! olvasgattam a fórumot és azt szűrtem le belőle , hogy vasaláshoz lehet a műnyomó papír-lézernyomtató kombó helyett pauszpapír-tintasugarast is használni. ez így igaz?
(#) imbra válasza bave00 hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Üdv! NEM! Ha vasalásos technikát alkalmazol a tintasugaras nyomtatóval kinyomtatott rajzokat nem lehet levasalni, csak levilágítani. Vasalni csak a lézernyomtatóval kinyomtatott rajzokat lehet.
Következő: »»   81 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem