Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 45
(#) DJ Tacki válasza Baxi hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

DLP projiknál a színkerék felelős a színekért. Ezt ellenőrizd első sorban, a lámpa után, a light tunnel előtt találod. Ellenőrizd hogy pörög-e menetközben, nem-e törött, repedt, stb.
(#) cimopata válasza Baxi hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Ilyen nálam is volt egyszer.
Sajnos darabokra volt törve a színkerék.

De reméljük, hogy nálad nem az a gond, mert elégé húzós egy ilyen kis sz@r.
(#) mizsei.robi válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Erre nem tud senki semmit mondani?

Szerk: Nem váltottsorost kell neki adni, mert annál se ad képet. A video bemenetet szellemképesnek néz ki, a VGA bemeneten meg szét van esve a kép ha nem 50Hz-t vagy az alatt kap.
(#) Baxi hozzászólása Feb 25, 2012 /

Köszönöm mindenki eddigi válaszait. A színkerék kívülről jó állapotúnak tűnik, de igaz, hogy még nem szedtem szét. Nem mertem még megbontani.

Az szerintetek lehet probléma, hogy nem elég erős fényforrással van megvilágítva. Az igazsághoz hozzátartozik ugyanis, hogy a projektor "ócón" lett beszerezve és nem volt benne izzó. Egyelőre még ott tartok, örülök annak, hogy egyáltalán már így is működik és egy szimpla 50W-os halogén izzóval próbálgatom életre kelteni, hogy később egyáltalán érdemes-e bele majd normális izzót vennem.
Szóval kérdés, hogy a színkerék megvilágításának erőssége befolyásolja-e a színképzést, illetve előidézheti-e a felmerülő hibát?

(A PAL/SECAM beállítással nincs gond különben.)

Köszi ismét a válaszokat előre is!
(#) DJ Tacki válasza Baxi hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Egyszerűbb szétszedni mint találgatni, és az a biztos. Kismillió dolog okozhatja, főleg ha használtan vetted. Én is jártam úgy, hogy megvettem első projektorom javításra, és két heti hibakeresés után láttam meg, hogy 2 tranzisztor alatt annyira el van égetve a panel pákával, hogy nem maradt réz. Na onnantól fölösleges volt bármilyen szisztematikus hibakeresés.

Amúgy ha körbeforgatva a színkereket, épnek tűnik, megvan minden része, és bekapcsolás után hallani ahogy felpörög, és tartja a fordulatszámot, nincs vibráció, akkor valószínűleg jó.
(#) Baxi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Hi
Na mostanra sikerült utolérnem magam s csináltam róla fotókat.
Nagyából próbáltam minden szögből képet csinálni róla. A fényforrás útjától kezdve a kiszedett színkerékig.
Remélem tud nekem valaki mondani valamit róla mert Én még nem láttam ilyet hogy minek kellene még ott lennie vagy éppenséggel minek nem.
Segítséget előre is köszönöm.
Maga a projektort már biztos szerelgették mert ahogy a képen is a látszik a csatik be vannak számozva és a bemeneteknél látszik a panelon a flux maradvány a forrpontok körül.
(#) DJ Tacki válasza Baxi hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

A 115-ös képen látszik a lényeg, sajnos nekem nagyon úgy tűnik hogy a színes üveg le van törve róla. Így néz ki egészségesen.
(#) Baxi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Hi
Köszi szépen, akkor ez fuck
Utána nézek mennyi lehet egy ilyen színes üveg.
Köszi
(#) cimopata válasza Baxi hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Én már nézelődtem korábban mert volt ilyen problémám.
Eléggé drága lett volna. Alibaba.com oldalon találtam több félét ott 10-15eFt körül voltak.

Talán E-bay-en találsz magán emberkétől olcsóbban.
(#) Borg hozzászólása Márc 24, 2012 /

Sziasztok

Van egy kis problémám a projectorommal.
Alap esetben minden jól működik, penge a kép, de ha tv jelet kap, akkor szellemképes.
Vittem már be rca, illetve s-video kábelen is tv adást, és mind a kettőnél szellemképes volt.
Ha pl. számítógépről, vagy asztali lejátszóról nézek filmet(nem tv) akkor penge a kép.
Mi okozhatja ?

3M 8730 a tipusa, és az izzó cserélve lett,még kb a felénél sem tart.
(#) hcsongor hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Sziasztok!
Van egy NEC MT 820 típusú projektorom, amiben az izzó kiégett, és szeretném ledessé alakítani. A probléma ott kezdődik, hogy a projektor kb 5-8 másodperccel bekapcsolás után kikapcsol lámpahibával, de amúgy ad képet. Próbálgattam kiiktatni a gyári lámpaellenőrzést, de sajnos nem sokra jutottam Valaki esetleg csinált már ilyet, vagy esetleg tudna segíteni, hogy hogyan lehetne kiiktatni?
Köszönöm előre is a választ!
(#) cimopata válasza hcsongor hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Csinálj egy képet az elektronikáról. Méghozzá arról a részről ami a lámpát táplálja. Kell hogy legyen egy optokapu ami "OK" jelet küld vissza a vezérlésnek.
(#) hcsongor válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Csináltam képeket. Az első és második képen az van, hogy hogyan csatlakozik a vezérlőpanelhez. A harmadik képen az a rész látható, amelyik kábele megy a vezérlőpanelre, gondolom ezen küldi a jelet, hogy jó-e az égő vagy sem. Az utolsó képen lefényképeztem az egészet, hátha nem fényképeztem le mindent.
Köszönöm előre is a választ!
(#) hcsongor válasza hcsongor hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Na közben sikerült megoldanom a dolgot. Viszont sajnos egy kicsit megviselte az egyik szalagkábelt, ami a csatlakozókat köti össze a vezérlőpanellel, így most sajna hiába kötök rá a projektorra akármit, csak a kábel birizgálásával lehet előcsalni néha valamicske képet. Lehet hogy fogok "pár" vezetéket, és egyenként átforrasztgatom a dolgokat, hogy legyen kapcsolat, csak hát ugye 50 kábelt beforrasztani, ráadásul olyan helyre, ahol alig van hely az egyes lábak között... hát nem egyszerű. De előtte utánanézek még, hogy hátha lehet valahol kapni ilyen 50 eres szalagkábelt.
(#) Szebence hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Sziasztok!

Ebbe milyen izzó való? Panasonic pt-lb10e És milyen árban van? Bár ha tudom mi való bele, akkor kitudom keresni.

Előre is köszi!
(#) kolja28 hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Compaq mp2800-as projektorom, de nem indul a dcdc converter hibája miatt.
Cseréltem rajta kondikat, meg az egyik diódát. de bekapcsoláskor csak kattogó hang hallatszik, olyan mintha a terhelésnél leszabályozna, talán rosszul érzékel valamit.
Lehet hogy a VIPer100A vezérlője rossz?
Csatoltam három képet róla.
Van valami ötlet mi lehet a gond?

Köszönöm!
(#) viktor0312 hozzászólása Ápr 28, 2012 /

Van 3 db AM320240nc típusú lcd panelom. és ebből szeretnék pc-re monitort vagy házi projektort építeni. ebben szeretném a segítségeteket kérni. Mi kell hozzá stb vezérlés stb. Totál new vagyok még a video technikában!! A kijelzőkhöz tartozik egy touch screen is de erre nincs szükségem. vagy is 2 db touch és egy glass touh. A válaszokat köszönöm.
(#) Tompy válasza viktor0312 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Hali. Ha projektort szeretnél építeni akkor ismerned kell ezt az oldalt :Bővebben: Link
Itt találsz néhány megoldást.
(#) viktor0312 válasza Tompy hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Úgy gondolom hogy egy kicsit elmebeteg Köszi a tippet Igazából repülőgép szimulátorhoz szeretnék egy kivetítőt. Ezzel szeretném a tájat megoldani.Gondoltam,hogy veszek egy kis 7" monitort de egy 15" lesz az igazi megoldás
(#) bbalazs_ válasza viktor0312 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Arra vigyazz, hogy az oldalso kiegeszito panelje ne legyen kepernyo moge beforditott, mert akkor a sorvezerloket csak kinkeservesen tudod osszekotni a fopanellel (nem lehetetlen, csak szivas a szalagkabelt hosszabbitani).
Ha a neten megnezed a DIY projectorokat, ott leirjak, melyik tipusokat erdemes kerulni es melyeket erdemes elonyben reszesiten.
(#) viktor0312 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Van egy Samtron 17? régebbi típusú tft monitorom valami kicsi hibával majd ránézek a pontos típusra. első kőrben ezt gondoltam meg hekkkelni Igazából még nem olvastam utána annyira a dolgoknak de úgy gondolom .hogy nagy tft modullal szebb képet lehet kihozni mint egy 7" vagy 10" al. és persze sokkal egyszerűbb beszerezni is. egy 15 vagy 17" monitor donornak. Bár láttam autóba tolató kamerához való monitort volt vagy 3,5" 12 ezeré. Nem nagyon tudok dönteni.

Majd dontesz, amikor szembesulsz a lencse araval.
Freshnel-lencset szoktak alkalmazni, es mint minden lencse, a merettel aranyosan dragul.

Lencséknek hol tudok utána járni???? Szaküzlet tipp?

Akik epitettek, altalaban netrol rendeltek ujat, allitolag az a legolcsobb. Ha hulladekbol akarsz kitermelni es beered nemileg gyengebb minoseggel, akkor a leselejtezett irasvetitok lecseje jo lehet.

na pont ezen járt az agyam "írásvetítő" illetve diavetítő. na de majd kőrbe érdeklődök. Nem kell nekem csúcs HD minőség fly Szimulátorhoz kéne csak Tájat vetíteni.

Diavetito csak akkor jo, ha icipici kepernyod van, mondjuk egy projectorbol Akkor viszont nem kell freshnel, hanem sima lencse jo.
A freshnel is egy sima lencse, csak azert csinaljak olyanra, hogy kevesebb anyag kelljen hozza, konnyebb legyen. Mert ugyis a felszine tor, a belseje nem.

Egyebkent valami roncs projectoron nem gondolkodtal? Tizezer korul mar lehet kis felbontasu, lampahibasat venni.
(#) viktor0312 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Még nem néztem körül esetleg vaterán megnézem megint sz alkatrésznek való projektorokat. nemrég nézegettem de igen kb 10 ezeré már lehetne venni izzó hibásakat. De mondjuk azt nem néztem mennyibe kerül bele egy új izzó. Biztos nem érné meg és az átalakítása sokkal jobban megérné.Csak az a bajom ezzel,hogy annyira nem vagyok jártas ebben. Ez egy új terület számomra. (de nagyon érdekel)

Link Pl ezt találtam .. ha vennék nem nagyon adnék ki többet egy hibás projektoré
(#) viktor0312 válasza viktor0312 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Találtam még egy donort Bővebben: Link Na szerinted melyiket lenne érdemes megvenni?

Szerk . A linket a LINK gomb alá kell betenni, és feleslegesen ne püföld az entert !
(#) bbalazs_ válasza viktor0312 hozzászólására (») Máj 1, 2012 / 1

Nem szabad latatlanban tanacsot adni, mert sok elado 'adja a hulyet', hogy jajistenemhatennemertekhozza, leirtam, hogy csak bekapcsol, stb. Aztan kiderulhet, hogy akar az LCD-k is hianyoznak belole. O meg mentegetozik, hogy nemet lomibol van, meg sem nezte, blablabla.

Jo lenne megtudni, hogy a kijelzok es az elektronika mukodik-e. Az aproneten lattam egy sracot, aki sokfele projectort arul, kicsit dragabban, de szerintem megkerheto, hogy ideiglenesen dobjon bele egy hasonlo kortet. Megprobalhatod egyebkent egy eros fenyu lampaval belevilagitva, sotet szobaban, feher papirlappal vagy egyszeruen elolrol belenezve, hogy latsz-e valamit egyaltalan.
(#) viktor0312 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A nec az nagyon tetszene és azt hiszem pesten van azt lehet elmegyek megnézem. 3 lcd-és tetszik--
Következő: »»   36 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem