Fórum témák
» Több friss téma |
DLP projiknál a színkerék felelős a színekért. Ezt ellenőrizd első sorban, a lámpa után, a light tunnel előtt találod. Ellenőrizd hogy pörög-e menetközben, nem-e törött, repedt, stb.
Ilyen nálam is volt egyszer.
Sajnos darabokra volt törve a színkerék. De reméljük, hogy nálad nem az a gond, mert elégé húzós egy ilyen kis sz@r.
Erre nem tud senki semmit mondani?
Szerk: Nem váltottsorost kell neki adni, mert annál se ad képet. A video bemenetet szellemképesnek néz ki, a VGA bemeneten meg szét van esve a kép ha nem 50Hz-t vagy az alatt kap.
Köszönöm mindenki eddigi válaszait. A színkerék kívülről jó állapotúnak tűnik, de igaz, hogy még nem szedtem szét. Nem mertem még megbontani.
Az szerintetek lehet probléma, hogy nem elég erős fényforrással van megvilágítva. Az igazsághoz hozzátartozik ugyanis, hogy a projektor "ócón" ![]() ![]() Szóval kérdés, hogy a színkerék megvilágításának erőssége befolyásolja-e a színképzést, illetve előidézheti-e a felmerülő hibát? (A PAL/SECAM beállítással nincs gond különben.) Köszi ismét a válaszokat előre is!
Egyszerűbb szétszedni mint találgatni, és az a biztos. Kismillió dolog okozhatja, főleg ha használtan vetted. Én is jártam úgy, hogy megvettem első projektorom javításra, és két heti hibakeresés után láttam meg, hogy 2 tranzisztor alatt annyira el van égetve a panel pákával, hogy nem maradt réz. Na onnantól fölösleges volt bármilyen szisztematikus hibakeresés.
Amúgy ha körbeforgatva a színkereket, épnek tűnik, megvan minden része, és bekapcsolás után hallani ahogy felpörög, és tartja a fordulatszámot, nincs vibráció, akkor valószínűleg jó.
Hi
Na mostanra sikerült utolérnem magam s csináltam róla fotókat. Nagyából próbáltam minden szögből képet csinálni róla. A fényforrás útjától kezdve a kiszedett színkerékig. Remélem tud nekem valaki mondani valamit róla mert Én még nem láttam ilyet hogy minek kellene még ott lennie vagy éppenséggel minek nem. Segítséget előre is köszönöm. Maga a projektort már biztos szerelgették mert ahogy a képen is a látszik a csatik be vannak számozva és a bemeneteknél látszik a panelon a flux maradvány a forrpontok körül.
A 115-ös képen látszik a lényeg, sajnos nekem nagyon úgy tűnik hogy a színes üveg le van törve róla. Így néz ki egészségesen.
Hi
Köszi szépen, akkor ez fuck ![]() Utána nézek mennyi lehet egy ilyen színes üveg. Köszi
Én már nézelődtem korábban mert volt ilyen problémám.
Eléggé drága lett volna. Alibaba.com oldalon találtam több félét ott 10-15eFt körül voltak. Talán E-bay-en találsz magán emberkétől olcsóbban.
Sziasztok
Van egy kis problémám a projectorommal. Alap esetben minden jól működik, penge a kép, de ha tv jelet kap, akkor szellemképes. Vittem már be rca, illetve s-video kábelen is tv adást, és mind a kettőnél szellemképes volt. Ha pl. számítógépről, vagy asztali lejátszóról nézek filmet(nem tv) akkor penge a kép. Mi okozhatja ? 3M 8730 a tipusa, és az izzó cserélve lett,még kb a felénél sem tart.
Sziasztok!
Van egy NEC MT 820 típusú projektorom, amiben az izzó kiégett, és szeretném ledessé alakítani. A probléma ott kezdődik, hogy a projektor kb 5-8 másodperccel bekapcsolás után kikapcsol lámpahibával, de amúgy ad képet. Próbálgattam kiiktatni a gyári lámpaellenőrzést, de sajnos nem sokra jutottam ![]() Köszönöm előre is a választ!
Csinálj egy képet az elektronikáról. Méghozzá arról a részről ami a lámpát táplálja. Kell hogy legyen egy optokapu ami "OK" jelet küld vissza a vezérlésnek.
Csináltam képeket. Az első és második képen az van, hogy hogyan csatlakozik a vezérlőpanelhez. A harmadik képen az a rész látható, amelyik kábele megy a vezérlőpanelre, gondolom ezen küldi a jelet, hogy jó-e az égő vagy sem. Az utolsó képen lefényképeztem az egészet, hátha nem fényképeztem le mindent.
Köszönöm előre is a választ!
Na közben sikerült megoldanom a dolgot. Viszont sajnos egy kicsit megviselte az egyik szalagkábelt, ami a csatlakozókat köti össze a vezérlőpanellel, így most sajna hiába kötök rá a projektorra akármit, csak a kábel birizgálásával lehet előcsalni néha valamicske képet. Lehet hogy fogok "pár" vezetéket, és egyenként átforrasztgatom a dolgokat, hogy legyen kapcsolat, csak hát ugye 50 kábelt beforrasztani, ráadásul olyan helyre, ahol alig van hely az egyes lábak között... hát nem egyszerű. De előtte utánanézek még, hogy hátha lehet valahol kapni ilyen 50 eres szalagkábelt.
Sziasztok!
Ebbe milyen izzó való? Panasonic pt-lb10e És milyen árban van? Bár ha tudom mi való bele, akkor kitudom keresni. Előre is köszi!
Sziasztok!
Van egy Compaq mp2800-as projektorom, de nem indul a dcdc converter hibája miatt. Cseréltem rajta kondikat, meg az egyik diódát. de bekapcsoláskor csak kattogó hang hallatszik, olyan mintha a terhelésnél leszabályozna, talán rosszul érzékel valamit. Lehet hogy a VIPer100A vezérlője rossz? Csatoltam három képet róla. Van valami ötlet mi lehet a gond? Köszönöm!
Van 3 db AM320240nc típusú lcd panelom. és ebből szeretnék pc-re monitort vagy házi projektort építeni. ebben szeretném a segítségeteket kérni. Mi kell hozzá stb vezérlés stb. Totál new vagyok még a video technikában!! A kijelzőkhöz tartozik egy touch screen is de erre nincs szükségem. vagy is 2 db touch és egy glass touh. A válaszokat köszönöm.
Hali. Ha projektort szeretnél építeni akkor ismerned kell ezt az oldalt :Bővebben: Link
Itt találsz néhány megoldást. ![]()
Úgy gondolom hogy egy kicsit elmebeteg
![]() ![]() ![]()
Arra vigyazz, hogy az oldalso kiegeszito panelje ne legyen kepernyo moge beforditott, mert akkor a sorvezerloket csak kinkeservesen tudod osszekotni a fopanellel (nem lehetetlen, csak szivas a szalagkabelt hosszabbitani).
Ha a neten megnezed a DIY projectorokat, ott leirjak, melyik tipusokat erdemes kerulni es melyeket erdemes elonyben reszesiten.
Van egy Samtron 17? régebbi típusú tft monitorom valami kicsi hibával majd ránézek a pontos típusra. első kőrben ezt gondoltam meg hekkkelni
![]()
Majd dontesz, amikor szembesulsz a lencse araval.
Freshnel-lencset szoktak alkalmazni, es mint minden lencse, a merettel aranyosan dragul.
Lencséknek hol tudok utána járni???? Szaküzlet tipp?
Akik epitettek, altalaban netrol rendeltek ujat, allitolag az a legolcsobb. Ha hulladekbol akarsz kitermelni es beered nemileg gyengebb minoseggel, akkor a leselejtezett irasvetitok lecseje jo lehet.
na pont ezen járt az agyam "írásvetítő" illetve diavetítő. na de majd kőrbe érdeklődök. Nem kell nekem csúcs HD minőség fly Szimulátorhoz kéne csak Tájat vetíteni.
Diavetito csak akkor jo, ha icipici kepernyod van, mondjuk egy projectorbol
![]() A freshnel is egy sima lencse, csak azert csinaljak olyanra, hogy kevesebb anyag kelljen hozza, konnyebb legyen. Mert ugyis a felszine tor, a belseje nem. Egyebkent valami roncs projectoron nem gondolkodtal? Tizezer korul mar lehet kis felbontasu, lampahibasat venni.
Még nem néztem körül esetleg vaterán megnézem megint sz alkatrésznek való projektorokat. nemrég nézegettem de igen kb 10 ezeré már lehetne venni izzó hibásakat. De mondjuk azt nem néztem mennyibe kerül bele egy új izzó. Biztos nem érné meg és az átalakítása sokkal jobban megérné.Csak az a bajom ezzel,hogy annyira nem vagyok jártas ebben. Ez egy új terület számomra. (de nagyon érdekel)
Link Pl ezt találtam .. ha vennék nem nagyon adnék ki többet egy hibás projektoré ![]()
Találtam még egy donort
![]() Szerk . A linket a LINK gomb alá kell betenni, és feleslegesen ne püföld az entert !
Nem szabad latatlanban tanacsot adni, mert sok elado 'adja a hulyet', hogy jajistenemhatennemertekhozza, leirtam, hogy csak bekapcsol, stb. Aztan kiderulhet, hogy akar az LCD-k is hianyoznak belole. O meg mentegetozik, hogy nemet lomibol van, meg sem nezte, blablabla.
Jo lenne megtudni, hogy a kijelzok es az elektronika mukodik-e. Az aproneten lattam egy sracot, aki sokfele projectort arul, kicsit dragabban, de szerintem megkerheto, hogy ideiglenesen dobjon bele egy hasonlo kortet. Megprobalhatod egyebkent egy eros fenyu lampaval belevilagitva, sotet szobaban, feher papirlappal vagy egyszeruen elolrol belenezve, hogy latsz-e valamit egyaltalan.
A nec az nagyon tetszene és azt hiszem pesten van azt lehet elmegyek megnézem. 3 lcd-és tetszik--
|
Bejelentkezés
Hirdetés |