Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
jaja azt én is úgyszoktam, első bekapcsoláskor flexes szemüveget felveszem :yes:
Kiváncsi vok 10 000µF 100V-os kondi mekkorát robbana ![]() ![]() (és télleg vigyázni kell vele, fater egyik munkatársának is a szemébe repült egy aluminium darabka a kondibol, majd irány a korház...)
ITT tévébe raktam be véletlenül 1 mikro 350 voltos kondit forditott polaritással. Az asszony leugrott a székről ijedtében a kondi búrája meg beleállt a plafonba.Olyat szólt percekig csengett a fülem. Volt egy kollégám aki szintén hasonlót követett el de a kondi a képcső nyaka alatt volt. Miután durrant a kondi,a kolléga ment az ügyfél TV-jébe új képcsövet venni. Tényleg vigyázni kell vele,tud rombolást végezni még a kis kondi is.
![]()
Ha már kondi. Két éve az Országos Elektronikai Konstrukciós versenyen a helyben megépítendő hőmérséklet freki konverter építése közben. Az építő társam (ö építet én meg mértem)mesélte,hogy tök kuss volt és egyszer csak csat az egyik asztalnál aztán mindenkinek ált a haja :csodalk: .kis pár mikros kondit fordítva kötött be valaki.
![]()
Olyat már énis csináltam, hogy fordítva kötöttem be, de nem lett semmi baja!
nekem meg óriási szerencsém volt, ugyanis pont olyan fajtát fogtam ki, melyen volt egy kis nyílás,ha netán ki akarna belőle vmi jönni. és ki is jött...
![]()
Ki is jött-ről jut eszembe:
A kidurrant 4 db kondi belsejéből olyan szálas "valami" repült ki, mint a hőszigetelő üveg (kőzet) gyapot... ![]()
Tehát akkor ha mondjuk sorbakötnék 2db 9V elemet és rákötném egy 10.000µF/10V -os ELKO -ra fordított polaritással, akkor elvileg felkéne robbannia?!
![]() ![]()
Elvileg igen de nem biztos,hogy egy 9 voltos elem kapacitása erre elég lenne. Egy nyers 20 voltos táp forditott polaritással biztos,hogy elpukkasztja.hacsak nem robbanásbiztos kivitel mert azok csak kinyilnak,kifújnak de nem robbannak fel.
NEM BIZTOS,HOGY ÉRDEMES MEGPRÓBÁLNI. Olyan sebbességgel indulhatnak el a darabok,hogy SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET okozhatnak. Azt a kondit ami egy véletlen forditott bekötés miatt beleállt a plafonba alig tudtam fogóval kihúzni. Simán kivihette volna a szemem ha másfele indult volna el, vagy ha gellert kap. Hoztak nekem olyan erősitőt javitani amibe eldurrant a puffer, a tetején 3-4 centis púp volt, a belevágódó puffer következtében és maga alatt összetörte a bakelit panelt. Úgyhogy nagyon vigyázzatok az ilyesmivel mert NAGYON VESZÉLYES!!!!!
hello
boccs az offért meglehet kérdezni hogy a konstrukciós versenyre mit építettetek? Hömérséklet freki konvertert építettek ... itt a válasz ... a hozzászólásban. (hőmérséklet változással arányos frekvencia változást generál a kimenetén . pl.: 1 VCO (feszültség vezérelt oszcillátor ) amire 1 hőfüggő ellenállás osztót kötve a vezérlő feszt módosítani tudja a hőváltozás) Kondi pedig elszáll ha fordítva kötik be... kb: 10-15 volt lehetet a tápja az áramkörnek...
hello
ott van az is hogy helyben megépítendő, a konstrukciós versenyre kell építeni valamit egyénileg és annak a dokumentációjával lehet nevezni, de azon kívül a versenyen is kell építeni valamit itt hőmérséklet freki konvertert, engem az érdekelne hogy egyénileg mit építettek
Csak próbaképp beírtam a youtube-ra...capacitor explosion
Ez is komoly
Az a rúd az csak sima vasrúd???
Szia
A zenélő tesla tekercsek tényleg jól néznek ki. Én ezt néztem ki magamnak. Ha lesz pénzem lehet, hogy hozzáfogok...
Nekem is jol jonne 2db ilyen a fejhallgatomba,.. :eek2:
![]()
De azert szep hangja lenne,.. (ha mar lenne 2db ilyenem csinalnek hozza egy olyan kis allvanyt mint a fodraszatban 'dajer' v mi a retek,..)
![]()
szerintem egy par 100Hz jellel, egy egesz kis jo masszirozogep lenne belole, bele is lehetne ulni,.. Egesz kis otthonos jakuzzi lenne belole,..
Ez naaaagyon jóóóóóóóóóóóóó!!!!!
![]() Nézze meg mindenki!!!
Miért tart a TV mellett a rendőr egy biciklit?
-Hogy ha elmegy a kép, egyből utána mehessen. Jómódú férfi lép a bordélyház pultjához: -Egy szőke, érzéki, nagymellű bombázóval szeretnék egy hatalmasat ***ni. Van esetleg jelenleg szabad szöszi? - Igen, jelenleg épp van egy szabad. 20000 Forint lesz, 2. emelet, a liftet hátul találja. A férfi fizet, majd beszáll a liftbe. 1. emelet, 2. emelet...nyílk a liftajtó, ott áll egy szál semmiben a szőke bombázó, és kacéran így szól: - Ha utolérsz, meg***hatsz. - és elfut. A férfi kicsit habozik, majd utánafut. Elkapja a szöszit, és kifulladásig ***nek. A kuncsaft nagyon élvezi, elhatározza, hogy másnap is jön: - Ma egy barna, érzéki, nagymellű bombázóval szeretnék egy hatalmasat ***ni. Tegnap az a szöszi nagyon jó volt, de a barna valahogy jobban az esetem...Van esetleg jelenleg szabad? - 50000 Forint, 4. emelet. 1. emelet, 2., 3., végre a 4. emelet...nyílk a liftajtó, ott áll egy szál semmiben a barna cicababa, kacéran elkezdi: - Ha utolérsz, meg***hatsz. - és elfut. A férfi persze már tudja, mit kell tennie, azonnal kilő a liftből, elkapja a barnát, és most egy még hatalmasabbat ***nek. Megint nagyon élvezi, jobban is, mint a szöszivel, így elhatározza, hogy harmadnap is jön. - Most a lehető legteljesebb szexélményt szeretném átélni, ami Önöknél elérhető, legyen az szöszi, barna, vörös, vagy fekete... - 80000 forint, legfelső emelet. Férfi leperkálja a pénzt, beszáll a liftbe, megnyomja a legfelső emelet gombját. Felér a lift, nyílik az ajtó, a kiéhezett kuncsaft ugrásra kész...de sehol senki. Kilép a liftből, csukódik az ajtó, még mindig sehol senki. Majd hirtelen egy mély hang a háta mögül: - Utolérlek meg***lak.
"Az oldalon nem használunk vulgáris szavakat" ugye, kedves Moderátorok???
ebben az esetben elnézést. pedig kicsillagoztam azt, ami olyan igazán vulgáris...
![]()
Ki ne akart mar epiteni 0-1.5v nagy pontossagu mucert?,.. Ime,..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |