Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor az kuka. Szedd le róla a használható alkatrészeket
![]()
Sziasztok!
DSC 585-öt hogy tudom csatlakoztatni PC-hez, hogy azon tudjam programozni, és mi kell még hozzá. Gondolok itt DLS-1 6.7 programra, vagy valami ilyesmire. Riki
Sziasztok
Nagyon rég foglalkoztam riasztóval, kaptam egy leszerelt DSC 585-öt, azt akarom magamnak beüzemelni. Egy pár kérdéssel még megtoldom a dolgot. Van valami logikai alapja a programozására ( gondolok itt mester kód megváltoztatás, üzembehelyezői, stb ), mert nekem ami doksi megvan, azon ugyan rajta van mik a gyári kódjai, de, hogy hogy lehet megváltoztatni, az már nem egyértelmű. Pl: [*] [5] mester kód gyári 1234, (40) Hozzáférési Kód, de hogy ezek közül mit kell beírni, milyen sorrendbe, nyomni kell-e csillagot, kettős keresztet, mikor adjam meg az új kódot, stb, semmi. Már a netes gyors keresésen túl vagyok. Valami CSALÁDFÁS elrendezésre gondolok, mikor mit, milyen kóddal, milyen kiválasztással ( csendes riasztás, pánik ) tudok állítani. Nyomógombos kezelőm van. Előre is köszönet a segítőknek.
Ha keresgélsz itt a fórumban, akkor lesz fenn 585 magyar programozói útmutató. A DLS szoftver már a 4. verziónál tart, de az 585 központhoz a DLS2002 kell.
De ehhez a kicsi központhoz teljesen felesleges, mert tovább tart PC-ről programozni, mint kezelőről. Pl. mester kód megváltoztatás 1234-ről 4321-re: *5 1234 40 4321 # Normál kód kiadása, ahol a mester 1234, a normál kód pedig 1111: *5 1234 01 1111# Itt a 01 a kód kétjegyű helye. Max 32 kódot tud a riasztó. Tehát, ha kell még egy kód, akkor értelemszerűen: *5 1234 02 2222. ahol a 2222 egy másik normál felhasználói kód.
Példa:
1. zóna késleltetett, 3 azonnali, a 4. 24 órás. *8 5555 (belépsz programozásba 001 (ez a zónaprogramozás szekciója) 01 (késleltetett beállítás, két rövid csippanás van a két digit bevitele után, jelezve, hogy továbblépett a következő címekre) 03 (azonnali beállítás) 03 (azonnali beállítás) 11 (24 órás riasztás beállítás) Ilyenkor *8 5555 (belépsz programozásba 001 (ez a zónaprogramozás szekciója) 01 késleltetés, és a 01 zóna után mit kell beütni, ha csak a 3-at, és így fölfelé akarom programozni? Köszönöm előre is.
A szekciókban mindig végig kell írni a beállításokat a módosítandó értékig, jelen esetben ha 3. zóna jellemzőit meg akarod változtatni, az első két zónát is ki kell töltened, hogy a 3. zónát meg tudd változtatni. Van lehetőség változtatás nélkül is lépkedni, De csak digitenként sorban tud, és LCD kezelő nélkül eléggé figyelni kell. Ekkor jöhet jól a DLS program, ott elég csak azt átírni és letölteni, amit meg akarsz változtatni.
Sziasztok!
Megint én vagyok, képzem magam a DSC 585-re. Átnézve a doksikat, még mindig vannak nem egyértelmű dolgok, vagy én nem találom / esetleg logikailag nem tudom összerakni . Mester Kódot nem tudom megváltoztatni. Ennek oka lehet, hogy az üzembehelyező szinten le van ez az opció tiltva. Idézet: Rendszer Mester Kód Nem Cserélhető [015] szakasz, [6] opció Rendszer Mester Kód [007] szakasz Ennek engedélyezése a következő lenne?: *8üzembehelyező kód 007 Köszönöm. Riki
Alaphelyzetben a 015 szekcióban a 6-os opció kikapcsolt állapotban van, hogy a felhasználó is meg tudja változtatni a mester kódot. Ennek a módja megegyezik a felhasználói kódok átírásával csak a 40-es helyen lévő kódot kell változtatni: [*][5][aktuális mesterkód][40][új mesterkód]
Ha a 6-os opció bekapcsolt állapotban van (LED világit), csak a programzói módban írható át a 007-es szekcióban úgy, hogy a 007 után beírod a 4 vagy 6 jegyű (701-es szekció!) kódot.
Szia!
De mi a 701-es szekció tilt / enged kódja. Vagy lehet esetleg a 6-os gombot megnyomva pl tiltom, és újból megnyomva engedem, és így tovább, minden második nyomás ugyan azt? Az üzembehelyezői könyvben ezeket nem találom.
Lényegében igen.
A DSC központok alapvetően kétféle szekció menüvel rendelkeznek. Az első. ahol be kell írni a változókat, ez lehet két illetve háromjegyű adat. Ezek az adatok ki is vannak gyűjtve, hogy milyen értékeket vehetnek fel. Pl. a zónabeállításoknál egy külön táblázatban ki van gyűjtve, a lehetséges kétjegyű adat, hogy melyik, milyen legyen. A másik szekció formátum, a "kapcsolós" formátum. Itt a szekción belül, van általában 8 pont, ami ki, illetve bekapcsolható. Ezeket 1-8-ig sorolják, és az 1-8 gombok a kapcsolók. A be, és kikapcsolt állapotot a zóna ledek jelzik. Pl. 701 szekcióban, ha a riasztó óráját a belső kristályról akarod járatni (erősen javasolt is) akkor a 2. funkciót be kell kapcsolni, amit a 2 gombbal tudod. A bekapcsolt funkciót a 2. zóna led jelzi. Vannak végül olyan szekciók, ahol nincs megadva, hogy milyen adatot kell bevinni, ezek a kommunikációhoz tartozó szekciók. Többnyire akkor kell használni, ha nem a nemzetközileg elfogadott kommunikációs formátumot kell használni, hanem pl. a régi 20BPS 4/2 formátumot. Ekkor a távfelügyelet fogja megadni az egyes zónákhoz tartozó kétjegyű kódokat.
Szia!
Na kb egy ilyen hozzászólásra gondoltam, mert ugye másképp kell magyarázni annak, aki benne van a dologban, csak egy dolgot nem tud, és másképp annak, aki teljesen kezdő, a logikáját sem érti. A példádból ítélve akkor a 2-es nyomva "óra kristályból jár" led világít, újból 2-es nyomva "nem kristályból jár" led kialszik. Köszi. ![]()
Sziasztok DSC-ek!!!
Kezdem a türelmem elvesziteni a DSC programozásában...egyezek a véleményetekkel, hogy az PC585 központot 5perc felprogramozni, de szerettem volna továbblépni a PC alapu programozásra, de sehogy sem jön össze!!! Dloadx, Bentel Suit, winload gond nélkül csatlakozik a PC...de az 585 központot sehogy sem tudom csatlakoztatni a dls2002-höz..., gyári kábel, port nyitva, letöltés engedélyezve, NO kommunikáció!! Találtam egy dls2002 szoftvert, de lehet ez nem vált be...a dsc.hu nem tudom regelni magam mert külföldi vagyok...honnan szedjem le?mi az ésszerű megoldás?
Nem lehet hogy a NokiaSuite foglalja a serial portot? Én bezárnám. Azonkívul ha notebbok od van, azon általában nincs már Serial, feltételezem USB->Serial adaptert használsz, azzal nem mindig mukodik a DLS. Nekem egy osrégi PIII 800MHz es gépem van erre a célra...
Ha nem a fentiek, akkor még fontos dolog a sorrend: Tehát nekem ugy mukodik, hogy amikor a program vár a konnekcióra elotte már a letoltést engedélyeztem. Utánna már nem elég! A letoltést a *8/intaller code/499/installer code/499 kóddal engedélyezem miután már a program Download/Uploadra van állítva...
Szia!
Szerintem a 001 címen az első két szekcióba 22-t vagy 23-at írsz. Csak úgy tudom, hogy a kezelő zónát ha beiktatod akkor az arráb tolja a többit szám szerint vagy az eddigi egyest szoritja ki. Remélem korrektül írtam!
Kiszorítaná de nem kell, mivel a kezelői zóna nyugodtan lehet az 5-ös zóna.
Sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni. 585-s , PC1555RKZ-n szeretném az automatikus élesítést beállítani. De az adott időpontban nem beélesít hanem a kezelő egy véget nem érő sípolást csinál, és nem csinál semmit, csak a kód beadásától hagyja abba. mit ronthatok el?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni DSC 585 központ programozással kapcsolatban. A működő rendszerbe szerettem volna egy gsm átjelzővel telefonhívást indítani, ha a meglévő vezetékes vonalon hiba keletkezne. A PGM1-re szerettem volna beállítani a TLM és riasztás funkciót, de képtelem vagyok. Riasztás esetén hiába veszem el a vonalat, nem kapcsol a PGM. Mindkét kimenetre próbáltam beállítani, de egyiken sem működik. Bármilyen más működési módot elfogad, csak ezt az egyet nem. A 009-ben a 12 van megadva, a 015-ben a 7-es engedélyezve. (a kezelőn a 4-es Led ki is gyullad vonalelvételre) A 141, 142-ben 1-es és 3-as bekapcsolva. Kellene még valamit valahol beállítani? Aki tud, kérem segítsen! Előre is köszönöm!
köszi, sikerült. 5-s zonának lett felprogramozva és rendben kezeli. Most az automata élesítéssel küzdök.
láma vagyok; automata élesítés működik, csak ez az üzemi rendje, hogy 1 percen keresztül sípol. szörnyű! Nem lehet ezt a sípolási időt rövidíteni, és csak stay módot kéne neki automatán kezelni, vajon ezeket be lehet valahogy erőszakolni rajta?
Sziasztok,
Van egy DSC riasztorendszer felszerelve a hazban es kb 15 db LC100-as erzekelo (ha jol emlekszem). Kb 2 eve vannak fenn, viszonylag keves fals riasztast adnak, de eleg sok "nyaralast" tett mar tonkre a fals riasztas. A legutobbinal lett nagyon elegem belole, amikor hajnali 1-kor majd fel 2-kor riasztott a rendszer, raadasul nem is ugyanaz a belteri volt a ludas, hanem eloszor a garazsban, aztan egy szobaban, mi meg az orszag masik vegeben.... szerencsere kiderul, hogy fals riasztas volt (ezek az erzekelok meg sohasem adtak fals riasztast)... a kerdesem az lenne, hogy tudtok-e ajanlani mozgaserzekelot, ami nem ad fals riasztast es pl nem erzekeny a viharokra (az LC100-as sorozat villamlasnal nem erzekel semmit sem, ha a fuggony nincs behuzva)... hallottam olyat, ami infra es radar kombo, es ha az infra bebillen, akkor meg leellenorzi, hogy biztosan volt-e mozgas. Minden segitseget nagyon megkoszonok (a kozponthoz a klasszikus, arnyekolt riaszto kabel megy, nehol 20-30m hosszan). Koszonom szepen!!
Ami tényleg jó, az pl. a Rokonet Risco Digi-sense DT.
Vagy a Rokonet Zodiac Quad. DSC-től a BV601. Vagy, ha nem számít a pénz, akkor Rokonet iWise DT, vagy Optex DX. Az LC100 nem egy jó érzékelő. Beállítható, hogy ne adjon sok vakriasztást, de érzékelje azt, ami kell. A potenciométer 1/3 állásba, és az impulzus jumper 3. állásba. Megoldás lehet még a kereszt zóna és a kettős jelzés beállítása a központon. A kereszt zóna egy impulzusra nem riaszt, de, ha egy másik eszköz is bebillen, akkor indítja a riasztást. A kettős jelzés pedig szintén egy érzékelő bebillenésére nem indít jelzést, hanem elindít egy időzítőt (beállítható intervallummal). Ha az időzítés lejárta után nincs újabb impulzus, akkor nem lesz riasztás. De, ha az időzítő lejárta előtt újra bebillen az eszköz, akkor viszont riaszt. A kereszt zóna, és a kettős jelzés egyszerre történő használata viszonylag stabil, vakriasztás mentes rendszert ad.
Sziasztok!
Riasztók elvi működésével tisztában vagyok és a szükséges elektronikai ismeretek is megvannak. Lehet ez parázsvita pl. windows vs. linux; AVR vs. PIC; Daikin vs. Toshiba; Audi vs. BMW stb... Szóval. PARADOX vs. DSC? Melyik miért? Mik a legfőbb különbségek? Én egy hónapja kértem ajánlatokat a kis lakásom védelmére és mindegyik cég a PARADOX riasztót ajánlotta. Mivel járok jobban?
Szia!
Általában az a jó riasztó amit az ember jól ismer, töviről hegyire, ismeri a rigolyáit. Valahogy úgy mint a nyák tervező programok, amelyiket profi módon kezeled az a jó program. Lehet, hogy egy másik ezerrel több dolgot tud (amit általában nem használsz de tudja) de nem azt tanultad. Személy szerint én DSC riasztókat szerelek és nagyon meg vagyok elégedve a tudásával, programozhatóságával, kezelhetőségével. Volt kapcsolatom Mátrix és Paradox, és egyéb egzotikus rendszerekkel is de nem szerettem meg őket. Hogy mivel jársz jobban az csak a szerelőn múlik, mindegyik rendszert lehet profi módon szerelni, de mindegyikbe bele lehet tenni hibákat ami után a központot szidják pedig csak a selejt munka bosszulja meg magát. Gondolom ez általánosságban ad támpontot, biztos lesznek akik konkrét típus mellett voksolnak. Üdv: Gábor
Paradox. Telepítési szempontok szerint. Ugyanis könnyebb PC-ről programozni, látom online az eszközök állapotát, és, ha fullos kezelőt is szeretne a megrendelő, akkor ott a TM40 érintőképernyős színes kezelő.
Fapados verzióknál mindegy, melyiket használod, minimális a különbség. Felhasználói szempontból alapesetben is mindegy, de, ha már van igény otthoni élesítésre, ne adj isten kétfélére is, akkor szintén Paradox. Ár szempontjából is szinte egyforma a két rendszer. Persze Paradoxból sem mindegy, melyiket. A régi Esprit paneleket jobb elfelejteni, Az SP és a Digiplex szériákat érdemes használni. DSC-nél 1616-1864 modelleket érdemes használni. Paradox rendesen fejlesztett a soros kommunikációs eszközökre, amire elég sok külső eszköz is kapcsolható, a kommunikátoron keresztül, a PC felügyeletig. A DSC előnye, az egységesebb programozói menü. De vacak a PC-s programozása, ez sok eszköznél problémásabb lehet, és nincs online felügyelet, ami megkönnyítené a rendszer élesztését. Mindegyik rendszernél fontos a megfelelő kiépítés, méretezés, főleg akkor, ha nagyobb távolságra vannak az egyes eszközök. De ez minden riasztóra igaz.
Szia!
Sajnos nekem is nagy bánatom, hogy a PC-s programozás ennyire gyenge, de kezelőről sem tart túl sokáig. Amíg nekikészülődik az ember a laptoppal történő programozásnak, kezelőről már a fele kész. Üdv: Gábor
Még valamit, szerintem itt nem igazán van vita, hogy melyik jobb, ugyanis nem csak ez a két rendszer van a piacon, hanem tényleg rengeteg, ami tudásban hasonló.
Tényleg csak a telepítőn múlik ,hogy mit választ a megrendelőnek. Az igaz, hogy Magyarországon ez a két leginkább ismert márka. Az én favoritom speciel a Tecnoalarm. Csak olyan drága, hogy kevesen válasszák. Igaz ez nem a kommersz riasztó, pl. a designere a Pininfarina. IP kamerákat is képes kezelni...
Ez így van. Annyit telepítettem már, hogy szinte a teljes programozást fejből ismerem. De, főleg, ha sok érzékelő van, akkor már megéri PC-ről programozni, ott azért átláthatóbb, egy kicsit. Másrészt, pont az ilyen nagyobb rendszereknél jó, ha le van archiválva (és ez igaz minden rendszerre is), ugyanis nagyban megkönnyíti a későbbi munkákat.
Sziasztok!
A DSC-nek tényleg ennyire szar a tápja? Tegnap elkövettem egy amatőr hibát. Áram alatt kötöttem be egy infrát. Lett egy pillanatnyi rövidzár a tápban, amíg elvágtam a vezetéket. (A fogó élén összeértek az erek.) Ennek eredményeként megállt a központ tápja (AUX) Ami érdekes, részlegesen működik a táp, mert pl. a Bell kimeneten van feszültség, nem kezdett el kiabálni a kültéri. Próbáltam a központot áramtalanítani, újraindítani, resetelni, csináltam én azzal mindent, de nem jött vissza az AUX. Tényleg ennyire szar, vagy csak én csináltam a visszaállítást rosszul? Illetve, ha ez ilyen, akkor hogyan valósul meg benne a szabotázsvédelem? Hiszen a rosszfiú egyből azzal kezdi, hogy elvágja a kábelt, amihez hozzáfér. Ezzel taccsra lehet tenni a központot? Ha igen, akkor szart sem ér. Ideiglenesen az érzékelőket, és a kezelőket, mindent ami az AUX+-on volt, direktbe kötöttem az akkura. Bevallom, nem néztem meg, hogy akkutöltés van-e. Ha van (3 napon belül kiderül) lehet, hogy úgy hagyom. Egyébként ez egy PC1565-2P volt. (Mostanában inkább Pyronix Matrixot szerelek, de itt az ügyfélnek adott volt ez a központ, és ragaszkodott hozzá, hogy ezt telepítsem) |
Bejelentkezés
Hirdetés |