Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép alaplap
 
Témaindító: Thomas10100, idő: Ápr 14, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) gida válasza mindenes hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Az alaplap megjavult de most már csak 1 gondom van kellenének a driver-ek hozzá ha valaki tudna segiteni jo lenne. Elörre is köszönöm.
(#) jokemaster válasza gida hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Szia.

Ha még aktuális a problémád, itt megtalálhatod a drivereket.

http://www.mercury-pc.com/product-detail.php?productid=335

(#) gyulank hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
Sziasztok!
Mitől lehet az, ha nem veszi észre, hogy új eszközt rakok a PCI slotba?
(#) csabee hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek!
Minap kaptam egy Fujitsu Siemens W26361-W29-X02 jelöléssel bíró alaplapot de nem én bontottam ki és szeretném kipróbálni. Sajnos azonban nem tudom, hogy hova kellene kötnöm egy két dolgot. PLD: reset, hdd led, power, stb... Mert ezt nem jelöli rajta semmi. Ha valakimár találkozott ilyen lappal és tudna segíteni, azt megköszönném...
(#) abcdabcd válasza csabee hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Elvileg itt: Bővebben: Link a 15. oldalon van a megoldás...
(#) csabee válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Igen, Ő az... lehet, hogy valamit elszúrtam a keresésnél mert én semmit nem találtam róla. Vagy rosszul kerestem...
Köszönöm a gyors infót...
(#) abcdabcd válasza csabee hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Én a fotódon látható kis matricán lévő dolgot kezdtem el keresni, és tényleg hamar sikerrel jártam ezek szerint szívesen!
(#) mustang74 hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Olyan PGA 370-es alaplapot keresek ami tud fogadni 1,3Ghz-es Tualatint. A régi (Abit ST6) tönkrement.
(#) mustang74 hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Egyébként fel is teszem a kérdést: Mi lehet a baja?
Úgy indult, hogy PCI-os videókártyát használtam AGP-s kártya hiányában. Vagy fél éven keresztül. Aztán jött az AGP-s amit nem talált csak sípolt(egy hosszút). (Egyébkén korábban mindennapos gép volt AGP-s kártyával.)Visszaraktam a PCI-ost azzal indult. Most vettem rá magam, hogy foglalkozzak a lappal ezért a púpos kondikat kicseréltem. 1500mikrós nem volt itthon csak 1000-es. Az nagy baj? Most is sípol és mindenre: ha van VGA benne ha nincs.
(#) hege88 válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
Nekem úgy rémlik, hogy alaplapra kondikat inkább nagyobbat tesznek, mint kissebbet....
A másik, hogy ellenőrizd vissza a forrasztásokat szemrevételezéssel, nem-e ott történt esetleg kivitelezési hiba.
(#) mustang74 válasza hege88 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Átnéztem a forrasztásokat és továbbra sincs változás.

Másik: Egy régi(nosztalgikus hangulatban vagyok) Acorp BX-es lap semmire nem reagál, vagyis semmi sípolás bármit változtatok rajta(proci,memória,VGA). Ugrott a BIOS(Award)? Anno még azért pakoltam el mert egy reset után se kép se hang.
(#) ucsaba04 hozzászólása Júl 10, 2011 /
 
Mi a hiba, mikor az alaplap még a bios-ig sem megy el?
A RAM (DDR1), AGP8x videokarit is megnéztem! BIOS-t
is reset-eltem többször is! Bekapcs indul vinyó is dolgozik
és vége! A típusa: ECS 760GX-M 754 SiS 760 GX Micro ATX alaplap AMD Sempron.
(#) akoskam22 hozzászólása Jan 3, 2012 /
 
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy alaplap most egyenlőre tipustól függetlenül írok. Dobok bele procit és az induláshoz szükséges dolgokat. Tápot ráteszem vga kábel bedug és indít. Az alaplap elindul hűtő beröffen proci melegszik... Videokártya is beindul legalábbis az erre utaló jelek elég erősek Vinyó nem pörög fel illetve nagyon az elején mintha kapna egykis tápocskát és ennyi videokártya továbbra is üzem állapotot mutat de kép nincs.bios visszajelzés nincs. kondik rendben. Vga-t próbáltam másikkal is szintén nem ad képet. Melegedést nem észlelek a lapon. A kérdésem,hogy ha keresek merre keresgéljek? Vagy nincs e konkrétan valamire utaló hibajelenség amit felismer valaki? Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.Üdv
(#) Radir01 hozzászólása Jan 26, 2012 /
 
Üdv lenne egy alaplappal kapcsolatos gondom! Gyorsan leírom,próbálok tömör lenni és érthető!
Adott egy ABIT IC7-MAX3 socket 478-as lapok királya! Egyik napról a másikra megadta magát! Tünete: NEM AD KÉPET!
Következőek történtek:
-adott volt egy működő gép,átpakoltam mindent majd próba,eredmény nincs
-táp csere volt,eredmény nincs
-bios elem,másik gépből szedtem ki,nem mértem de jó,eredmény semmi
-gép bekapcsol,ledeg világítanai,proci vga ram melegszik,speaker nem jelez semmit
-ha kiveszem a ramot majd indítok,speaker jelzi a ram hiányát,amúgy bekapcsoláskor halgat
-kondik,fet-ek bemérve,működnek
Egy érdekes dolgot viszont megfigyeltem,az integrált abit firewire chip (tsb43ab23) szabályosan izzik a bekapcsolás után már 10mp-el! Jelenség oka? mi produkálhatja? nem lehet esetleg csere nélkül rövidre zárni ha az okozza a gondot? vagy valakinek valami más ötlet hol keresendő a hiba?
Hirtelen ennyi jut eszembe!
Előre is köszönöm!
(#) gabusman válasza akoskam22 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Legelőször csak a táp, CPU, 1 db memóriamodul, VGA kártya, (ilyen próbákhoz jó ha van valami régi PCI-s kártyád) billentyüzet (de az is kimaradhat, majd rádugod a következő indításkor, ha már eljutottál a BIOS-ig.
Ha a lapon nincs, csatlakoztass egy rendszerhangszórót, ha az önvizsgálat során áll le, elfütyüli Neked a bánatát.
Egyelőre ennyi, majd írd le, mire jutottál.
(#) gabusman válasza ucsaba04 hozzászólására (») Jan 26, 2012 / 1
 
Próbáld másik VGA kártyával, ha lehet NE AGP-vel.
Csak 1 RAM legyen benne, ha van több, cseréld ki az, ami eddig benne volt. Vinyót azonnal vedd le!
Ha így sem indul, táphiba, alaplap-hiba, processzorhiba lehet. Még a billentyűzetet is leveheted az indítási kisérlet idejére!
(#) frici.hu válasza gyulank hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Szia!
BIOS-ban Plug & Play opciót enabled-re állítsd át!
(#) g3ngst3r hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Heló van nekem egy szomszédom.kapott 1 gépe vlakitől és xp volt rajta tökéletesen ment egy ideig. Egyszer csak játék közben a gép egyszerűen megállt egy képen mint ha lefagyott volna és ezért a fiú újraindította a gépet. Ekkor már viszont csak egy üres képernyőt látott és későbbi kiderítéseim szreint tapasztalta hogy a hűtőborda fellazult és a nagyokos szomszédja fogpasztát tanácsolt hővezető paszta helyett.Mikor elkértem a processzort akkor láttam hogy a lábak közötti üres helyeken az ellenállások alatt fekete a nyák megégett ismétlem nem a hővezető pasztát nézem annak. Kiderült hogy szaga is volta gépnek de füst nem.A processzor egy régi amd athlon socket A s proci a wikin megvan minden róla.Épp azt nem tudom hogy kiéghetett e a proci vagy esetleg van neki hővédelme és más károsodott? a válaszokat előre is köszönöm
(#) abcdabcd hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
De akkor most mit csinál a gép? A fogkrémezés után újra működött vagy akkor már nem működött újra? Ha előtte működött és most nem akkor lehet, hogy a processzornak lett baja...
(#) halasiakos hozzászólása Ápr 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Adott egy Intel Desktop Board 865gbf P4-es alaplap. Az a problémája, hogy nem jegyzi meg a bios beállításokat. Már tettem bele új elemet is, de akkor sem. Ha áramtalanítom a tápot akár 1 percre is, akkor elfelejt minden beállítást. Mi lehet a gond, találkozott már valaki ilyen hibával, javítható egyáltalán?
(#) abcdabcd válasza halasiakos hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /
 
Esetleg nem lehet hogy nem érintkezik az elemtartó?
(#) halasiakos válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /
 
Gondoltam rá én is. Át is forrasztottam a 2 lábát, meg görbítettem picit az érintkezőkön, hogy szorosabb legyen, de ez sem segített sajnos. Ilyen hibával még sosem találkoztam. Van egy 2200mf 10V az elem mellett, még esetleg megpróbálom azt kicserélni bár elvileg semmi köze hozzá sztem, mert az elemnek kellene ellátni a bios-t árammal.
(#) halasiakos hozzászólása Ápr 24, 2012 /
 
Nincs rajta a jumper, mert valamiért ezen az alaplapon csak a hely van kialakítva a 3 tüskének, oda is van írva, hogy 1-2 láb a normál mód, 2-3 a cmos reset. Nos mivel csak a helye van meg így azt nem tudom variálni, de úgy látom az 1-es tüske helye nem kapcsolódik sehova az csak egy vak lábnak néz ki, mert látszólag nincs összeköttetésben semmivel sem, hacsak nem a panel valamelyik alsóbb rétegével, de azt szemmel nem látni ugye. Ezért gondoltam, hogy ha ott semmi nincs, akkor alapból normál módon van, de még megpróbálom összeforrasztani az 1-2-es lábat, hátha jó lesz, bár nem hinném, mert akkor gyárilag kellene ott lenni jumpernek meg tüskéknek. Van az elem mellett másik oldalról viszont 3 tüske. Oda az van írva, hogy "bios config". Ha azt átrakom 1-2-ről 2-3-ra, akkor elindul a gép és a bios ilyen admin mód szerűségben van. Pl tudom törölni a bios jelszót ha van,stb. Beállítok mindent, elmentem és kiírja, hogy kapcsoljam ki a gépet és tegyem vissza normal módra a bios configot. Tehát ez a funkció csak egy magasabb jogosultságú hozzáférést biztosít a bioshoz.
(#) halasiakos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /
 
Esetleg próbáljak biost frissíteni?
(#) halasiakos hozzászólása Ápr 24, 2012 /
 
Elég idegesítő. Régóta csinálja egyébként, de én a bios elemre gyanakodtam. Kb 2 éve nem is volt használva a gép, de most egy ismerősöm megvenné pici pénzért. Na mondom kicserélem az elemet benne, fel is van telepítve, pikk-pakk megvan aztán viheti. Erre tessék. Egyébként ezt leszámítva tökéletesen működik.
(#) sztankovics bruno hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Üdvözlet a mestereknek adott 1 intel p gép Alaplap neveAsus P4B533 - Platform azonosító1Fh / MC 04h (Socket 478) Az lenne a kérésem,hogy megtudná e valaki mondani hogy ebbe az alaplapba max mekkora a határ a procinál amit még belelehet tenni?
most 2000mhz-es van benne 1.5 gb ramm 2600-as proci még jo lenne bele és vége?
Elöreis köszönöm a válaszokat!
(#) shoginc hozzászólása Szept 24, 2012 /
 
Üdv mindenkinek, a segítségeteket szeretném kérni egy régi processzor foglalat azonosításában. Remélem hogy valaki felismeri ezt a foglalatot. Előre is köszi a segítséget

DSC03368.jpg
    
(#) shoginc válasza shoginc hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Megvan ez 387-es FPU foglalat
(#) abcdabcd válasza shoginc hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
A számát nem tudom, de a képen látható RAM modulok alapján én is CO-processzorra (álá FPU) gondolok Meg ahogy most kinagyítottam a képet ott az AMD 386-DX-40-es proci is Annak idején ez egy csúcsgép féle lehetett, persze szigorúan CO-processzorral
(#) shoginc hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Igen ezt már én is megtaláltam
De van vele egy kis (nagy) gond, méghozzá valszeg a bios elszállt mert meg sem szólal... Erre esetleg valami megoldás? csak pontosan ugyanolyan típusú chippel és biossal működik? mert arra gondoltam hogyha lehetne akkor beletennék egy másik, működő bios chipet, és ha elindul akkor ráfrissítem az alaplap eredeti biosát... Működhet ez a megoldás?
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem