Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   251 / 444
(#) karaszbandi hozzászólása Ápr 20, 2012 /

A 6.2-ről valaki tud valamit? Próbálta már valaki?
(#) elektrocad válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Ja, néhány hiba javítva van benne. Nézd meg az update listát a "doc" mappában.
(#) petikkkeee hozzászólása Ápr 20, 2012 /

sziasztok. Én *

*Az illegális tartalom, és szleng stílus miatt törölve!
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) elektrocad válasza petikkkeee hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Úgy tudom, hogy 2 rétegig és 15 napig ingyenes a program.
Ha olvasod a fórumot, tudhatnád, hogy ez nem idevaló kérdés! :no:
(#) Sendi hozzászólása Ápr 30, 2012 /

Üdv.
Hogyan érhetem el, hogy a boardnál a micro viát rakja le, és ne a normál méretűt?
(#) zombee válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Csomó hibát javítottak, főleg a paneltervezéses résznél a kezelése jóval gyorsabb. Én már azt használom.
Pár idegesítő apróság még van benne, például egy alkatrész "neve" a keresőablakban meg másoláskor(copy)
sokszor "G$1" (IC1, R12 helyett) vagy hasonló, egészen addig amíg le nem rakom. De másoláskor már
valóban oda rakja ahol megállítom az egérrel: 6.1-nél ha a "szélén" fogom meg akkor odébb teszi le...

Még hiányolom benne az egyedi PAD és VIA kialakítás, illetve furatok hiányát.
DC tápcsatinál nem szerencsés ha egy lyuk van kimarva, mikor egy csíkot kell kivágni...
(#) thomas3 válasza zombee hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

A DC csatlakozó esetén a lyuk vagy nút csupán gyártó felől lényeges. Nekem például mondta, hogy bizonyos hosszúság alatt nem marnak csak fúrnak (adott távolsággal eltolt furatok).
(#) zombee válasza thomas3 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Persze, de én pl. otthon maratok és elég nehéz több lyukat fúrni úgy hogy ott a rézfólia...

Ha raksz le furatokat egymás után akkor nem lesz ott réz. Ezt így próbáltad már?
(#) zombee válasza thomas3 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Nem, de akkor meg a design rules rész sír. Tudom, le lehet tiltani de az egész így nem túl elegáns.

DRC azért van, hogy felhívja a figyelmedet a hibákra. Nem egy olyan dologról van szó, hogy emiatt nem tudod elkészíteni a panelod.
Elegáns nem elegáns, megint egy érdekes dolgot vet fel. Kinek készíted illetve osztod meg a terveket? Ha megrendelésre készíted és gyártatni fogják akkor ott a milling layer. Ha saját magad fogok birtokolni és kivitelezni akkor senkit nem érdekel, hogy mennyire elegáns vagy sem. Ha annyira probléma számodra akkor azt tudom ajánlani, hogy szerezz be egy kukorica marót amivel eltudod készíteni a kívánt nútot a DC csatlakozóhoz.
(#) elektrocad válasza zombee hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Idézet:
„Még hiányolom benne az egyedi PAD és VIA kialakítás, illetve furatok hiányát.”

A PAD-ek esetében olvasd el az Update_en.txt-ben az "* Arbitrary pad shapes:" fejezetet, már a 6.0.0-ban is működött. A furatok és via-k esetében nem tudom pontosan mire gondolsz.
(#) Krisszes hozzászólása Máj 3, 2012 /

Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy szükségem lenne egy lbr-re ami tartalmazza a PIC18F14K50-et.

Előre is köszönöm
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Idézet:
„A PAD-ek esetében olvasd el az Update_en.txt-ben az "* Arbitrary pad shapes:" fejezetet, már a 6.0.0-ban is működött.”

Ezt a kifejezést "Arbitrary pad shapes" emlegetik húsz nyelven, de még senki nem írta le, hogyan készíts egy olyan PAD-t amiben a furat ovális.
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Például marószárral. A furatok általában kör keresztmetszetűek, ezeket egyszerű fúrással lehet elkészíteni. Amire tegnap utaltam, az a forrszem alakjára vonatkozott, nem a furatra, nem minden forrszem tartalmaz furatot. Egy kis fantáziával meg tudod oldani a te kérdésedet is.
(#) zamatőr válasza Krisszes hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Aki keres talál.
(#) Tomi_96 hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem az alábbi kapcsolási rajzzal. Bocs, nem mind Eagle kérdés, de nem akartam több helyen kérdezni.

1. Létrehoztam egy project-et (Riasztó időzítő néven), új kapcsolási rajz (alábbi, monostab néven), elmentve. Következő Eagle insításnál valamint fájl legutóbbi project: C:\docSet\user\doc\eagle\Riaszto idozito\eagle.epf nem nyitható meg. Viszont a projektek-eagle-riasztó időzítő-monostab megnyilik.

2. Hogyan lehet külső eszközöket (sorkapocs, külső akksi) a rajba tenni?

3. Jó-e a kapcsolás? Amit szerintem tud: kontaktus szakadás esetén kb. 30sec-re meghúzza a kimeneti relét.
(#) Frankye válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Az első kérdésedre: Az ékezetes karakterek okozzák a zavart! Az EAGLE (mint sok más szoftver) nem szereti az ékezetes karaktereket. Javaslom, hogy nevezd át ékezet nélküliekre, és szóköz helyett "_"-t használj!
(#) daveredline hozzászólása Máj 7, 2012 /

sziasztok
hogyan lehet kitölteni automatikusan az üres helyeket a földfóliával? köszi
(#) karaszbandi válasza daveredline hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Olvass vissz, mert részletesen ki van vesézve 56 soron!
(#) Tomi_96 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Köszönöm. Így már megy. Ékezetet nem szereti, de a szóközzel semmi baja.

A további kérdésekre tud valaki válaszolni?
(#) pepe091 válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Sorkapcsot találsz a con-ptr500 libray-ban.
Akkumulátort meg a Battery-ben ott minimum 30-40-féle van azok közül válaszd ki a neked megfelelőt.
(#) Tomi_96 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Reggel nem volt időm végignézni az összes Con-xx lib-et. A con-ptr500 pont amit keresek, köszönöm.
Az aksi kicsit félreérthető volt. Szóval, külső akkut (12V 4-7Ah) szeretnék használni ami sorkapcson bekötve kapcsolódna a panelhoz. Hogyan tudnám ezt berajzolni a kapcsolási rajzba, úgy hogy a nyákon pedig ne szerepeljen? Az addig világos, hogy berajzolom a sorkapcsot, de hogy tudnám jelölni a külső áramforrást?
(#) pepe091 válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Ha csak a sorkapocsba kötöd be, minek jelölni a kapcsolási rajzon? Szerintem azt feliratozd.
(#) kameleon2 válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Sziasztok! szereti az ékezetet, csak html kódként kell - sajnos - megadni. Nekem akkor megjelenik. Igaz ez a leírásokra és a libekre is. Nem magamtól vagyok ilyen okos - német kollégáinktól lestem, mert nekik is gond az ékezet.....
(#) Tomi_96 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Kapcsolási rajzon a Text? Csak szemléletesebb lett volna látni a külső alkatrészeket mint sok sorkapcsot (táp, külső akksi, 3 db külső érintkező, 2 relé kimenet.
(#) Tomi_96 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Szuper, német fizetős program ami még a német betűket sem támogatja. Lehet maradok az ékezet nélküliségnél. Írnál egy példát, hogy az "időzítő". sch hogy nézne ki?
(#) elektrocad válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Nos, a német betűkkel kapcsolatban van egy bugfix javítás az update_en.txt-ben (6.2.0 verzió):
"Fix handling umlauts or 'ß' in library names when loading files from older versions."
(#) Tomi_96 hozzászólása Máj 8, 2012 /

NYÁK tervező résznél mozgatás, autoroute, ripup után az alábbi furcsaságok láthatók. Hogy tudom eltüntetni az X3 mellett lévő furatgalván lukat, az X3 felett valamint az 1 és 2 forrszemeinél lévő rácsozott vezetőrészt?
Közben egy program újraindítás eltüntette a szemeteket (peig átfedéses hibának is jelezte). A kérdés mostmár csak a furatvalván lukra vonatkozik.
(#) Bari- válasza Tomi_96 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Ripup a via közepére és eltűnik.

Bari
Következő: »»   251 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem