Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   139 / 283
(#) max403 válasza padisah hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Idézet:
„Szerintem felelőtlenség a wireless.”

Na de miert is? Mi a baj a radios rendszerrel?
(#) max403 válasza max403 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Marmint azon kivul, hogy x ido utan kell elemeket cserelni, ez egyertelmu hatrany.
(#) rozsda válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Hogy miért nincs nekem szerencsém az ilyen kütyükkel?!!
Sajnos kideriteni már szinte lehetetlen hogy ki szerelte.Eleve tőlünk többszáz km-re dolgozott ez a központ egy cégnél amit felszámoltak,stb...Gondolom tovább nem kell folytatnom.
Felhivom a DSC-eket hogy mennyi az annyi.
Esetleg nincs valakinek hasonló tudású központ panelja eladó?
Azért mindenkinek köszönöm a válaszát.
(#) padisah válasza rozsda hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Hasonló tudású 6 zóna, 2 partíció a PC1616. Ez különböző webshopokban valahol 20-22 ezer +sarcért vehető meg.
Ha egy 6-8 ezer Ft-ért kinyitják neked a PC1565-öt, az teljesen jó.
(#) happy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Köszönöm válaszod, akkor "azt hiszem értem"
Átrajzoltam, az általad leírtak alapján.
Vetnél rá még egy utolsó pillantást?
Gondolom a beltéri és a kültéri sziréna tamperét köthetem sorba EOL-al úgy ahogy berajzoltam? (tudom felesleges, csak a saját magam megnyugtatására!)

Még 1X köszönöm!

Rajz2.jpg

(#) frecsko válasza rozsda hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Szia.
PC 3000-est tudok neked adni ha érdekel. Keress PÜ-ben.
(#) padisah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Nem a telepítő tulajdona, ebben igazad van, de a telepítő felelőssége, amíg működik. (Felelősségbiztosítás és társai) Én pl. vagy zárt borítékban adom át az ügyfélnek a telepítői kódot azzal, hogy a garancia ill. a felelősségvállalás feltétele a boríték épsége, vagy nem adom át, csak a garancia lejártával, de akkor "kényre-kedvre" visszaállítom gyárira, de kérek tőle egy írásbeli nyilatkozatot, miszerint tudomásul veszi és elfogadja, hogy a továbbiakban minden felelősséget elutasítok. A telepítői kód visszaállításáért max. kiszállási díjat kérek.
Még ebben az esetben is megvan a lehetőség, hogy resettel visszaállítsák az alapállapotot, mert én nem szoktam a telepítői kizárást illetve a csak kóddal lehetséges resetet beállítani.
(#) csibai hozzászólása Máj 2, 2012 /

Tisztelt Fórumozó Társaim.
Egy dsc 585-ös riasztót szeretnék anyósoméknál felszerelni.
Sajnos nagyon kell a környékre való tekintettel. (Mátraverebély)
Semmi extra, csak egy ledes kezelő, 4 érzékelő és egy sziréna.

Kérem aki tud segítsen, hogy leírná az érzékelők bekötési módját. Hová tegyek ellenállást, mit hogyan kössek.

Előre is köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza happy hozzászólására (») Máj 2, 2012 / 1

Úgy látom, hogy jó lesz.
(#) Syn7h37ic válasza padisah hozzászólására (») Máj 2, 2012 / 1

Természetesen egyértelmű, hogy a telepítő felelőssége, az általa telepített rendszer. De, ha rendesen történt a telepítés, nem fekete munkával, akkor nyoma van, hogy ki, és mikor szerelte a rendszert.
(#) happy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Nagyon köszönöm a segítséget!
(#) krisztoo válasza padisah hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Még jó, hogy csak szerinted!
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Sziasztok,

az osszes LC100-as erzekeloket lecsereljuk mas DSC termekre (DSC szakik jonnek ki es alaposan at kell nezni a teljes rendszer, hogy szakszeruen legyen minden bekotve). Ket mozgaserzekelo johet szoba, csak nem tudok donteni. Az egyik a DSC BV601, a masik a DSC LC104PI MW. Arban nincs kulonbseg.
A DSC BV601 dual PIR mozgaserzekelos, nagyon stabil, megbizhato, nagy latoszogu, de allitolag "lomhabb", mint mas erzekelok. Az LC104PI MW felmenne az LC100-asok tartokonzoljaira, azaz nem kellene uj lyukakat furni, de nem ismerem. Allitolag mindketto jo valasztas lehet. Ti melyikat javasolnatok? Egy LC102-esem is van a sok LC100 mellett (PIR es uvegtores kombo), ez maradna, mert meg nem adott soha fals riasztast es a DSC-nek nincs mas kombinalt eszkoze. Vagy rakjak fel sima uvegtores erzekelot? Nagyon koszonom
(#) max403 válasza emts hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szerintem annyira nem rossz az LC100, csak a korulmenyeknek megfeleloen kell beallitani az erzekenyseget. Ha maximalis reakciora allitod ahol egerek is lehetnek vagy nem kesz a haz es befujhat a szel valami nyilason, nagy hoingadozasok vannak ugy lehet "teves" riasztas, de ha megfeleloen van beallitva akkor nincs veluk gond. Azert irtam idezojelbe, mert altalaban a hiba okozoja nem a hibas erzekelo, hanem a szakszerutlen telepites.

A bekotes a legkevesebb, azt barki megcsinalja, de vannak mas tenyezok is amiket figyelembe kell venni.
(#) peti 60 válasza csibai hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szia
Ne haragudj meg, de ha a telepítői leírásból és az itt leírtakból nem megy akor saját érdekedben jobban jársz ha szakemberhez fordulsz.
(#) emts hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok, a kombinalt erzekeloknel, ahol van infra es mikro is, a mikro csak akkor "uzemel", ha elesitve van vagy mindig? Sima erzekelonel gyakran latom, hogy nem elesitett allapotban is kapcsolnak, ha jarkalunk elotte. Ilyenkor megy a mikro is kombinalt fejeknel?
Koszonom szepen
(#) max403 válasza emts hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Infra/MW is mukodik allandoan, jelzi a mozgast ugynaugy mint egy egyzseru infra, nem elesitett allapotban is. A zold jelzi a infra jelzeset, sarga a MW jelzeset es ha mindketto akkor a piros is vilagit, akkor "riaszt", jelzi a mozgast.
(#) Gafly válasza emts hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Ez az ugynevezett "walking test", amit telepites utan illik kikapcsolni (hogy ne tudjak a nem lefedett teruleteket felterkepezni).
Jumper szokott az infraban lenni erre a celra.
Sajnos altalaban bekapcsolva hagyjak (peldaul mert ez az alapbeallitas), hiszen igy latjak hogy "van am riaszto" es mukodik is...
(#) emts válasza Gafly hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Koszonom szepen. En ugy ertelmeztem a doksit, hogy az erzekeles mindig mukodik, a LED kijelzes meg csak akkor, ha a megfelelo kapcsolo (jumper) be van allitva... persze ez DSC, lehet, masok mashogyan csinaljak
(#) Gafly válasza emts hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Jol ertelmezted.
(#) Syn7h37ic válasza Gafly hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Mi is bekapcsolva hagyjuk, csak a megrendelő kifejezett kérésére kapcsoljuk ki. Ugyanis nem életszerű, hogy "feltérképezik" a fedetlen területeket. Jól elhelyezett, és beállított infráknál ilyen nem lehet.
Magánlakásba nem fog bemászkálni idegen, közintézményekben pedig nagyon ritka kivétellel mindig többen tartózkodnak, így megállapíthatatlan, hogy milyen mozgásra jelzett.
A bekapcsolt led tájékoztatja a tulajt, hogy az eszköz működik.
Végül, mindig a lehetséges behatolási területeket kell védeni, így elkerülhető a holt tér.
(#) happy hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert nem látja a pc1832-es kp-om a bejárati ajtónyitás érzékelőt, ami a pk5500-ás billentyűzet zóna bemenetére van DEOL-al kötve (kimérve működik). A 9-es zónán szeretném, ha menne. Amit ezzel kapcsolatban programoztam:
000 0 18
020 09
001 -nél 01-es késleltetett zóna
013 2-es opció BE
203 1-es BE (Z9)
Mit rontottam el vagy mi maradhatott ki?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) MPi-c válasza happy hozzászólására (») Máj 7, 2012 / 1

A telepítői leírás 2.11 pontjából:
"Billentyűzeti zóna nem támogatja a kettős lezárású hurkokat."
(#) happy válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Én is erre emlékeztem, csak Syn7h37ic (#1220751-es) válaszában azt írta, hogy "A PK5500 csak deol-ba köthető, ha a renszer is deol-ra programozott."
Ha átkötöm EOL-ra a billentyűzeti zónát, akkor át kell még programozni valamit a kp-on, ha a többi zóna DEOL? Működhet így vagy át kell kötni mindent EOL-ra?
(#) Syn7h37ic válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

PK5500-nál már nem. Az támogat DEOL-t, ha a rendszer is DEOL-ra állított, akkor a PK5500 bill. zónája is DEOL lezárást kell, hogy kapjon. Csak a régi 1555RKZ, és a régi LCD55xx kezelőknél elég az EOL.
(#) Syn7h37ic válasza happy hozzászólására (») Máj 7, 2012 / 1

A hiba, hogy a 020 szekciót is végig kell írni, mivel a kezelő 8. címen van.
Tehát a 020 szekció:
00
00
00
00
00
00
00
09
#

Vagy átcímzed az LCD-t 1. címhelyre a 000 szekcióban.
Amit beállítottál, az az 1. címhelyen lévő kezelő zónája a 9. zóna. Azért nem látja.
(#) happy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

És így van! Működik!
Köszönöm!
(#) MPi-c válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Igaz. Egy kicsit én is tovább olvashattam volna...
(#) vappa hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérem.
PC1616 központom van és hozzá PC1555RKZ LED kezelőm.
PC5108 zónabővítővel 16 zónáig bővítettem a rendszert.
Az lenne a kérdésem, hogy a 9. zónára kötött PIR működését hogyan tudom a kezelőmön látni vagy ellenőrizni?
Ha ezen a zónán van riasztás a LED kezelőn hogy látom?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Syn7h37ic válasza vappa hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Sehogy.
9-16 zónákat csak 16 ledes kezelőn, ikonos, vagy szöveges LCD-n láthatod csak.
Következő: »»   139 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem