Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Szerintem felelőtlenség a wireless.” Na de miert is? Mi a baj a radios rendszerrel?
Marmint azon kivul, hogy x ido utan kell elemeket cserelni, ez egyertelmu hatrany.
Hogy miért nincs nekem szerencsém az ilyen kütyükkel?!!
Sajnos kideriteni már szinte lehetetlen hogy ki szerelte.Eleve tőlünk többszáz km-re dolgozott ez a központ egy cégnél amit felszámoltak,stb...Gondolom tovább nem kell folytatnom. Felhivom a DSC-eket hogy mennyi az annyi. Esetleg nincs valakinek hasonló tudású központ panelja eladó? Azért mindenkinek köszönöm a válaszát.
Hasonló tudású 6 zóna, 2 partíció a PC1616. Ez különböző webshopokban valahol 20-22 ezer +sarcért vehető meg.
Ha egy 6-8 ezer Ft-ért kinyitják neked a PC1565-öt, az teljesen jó.
Köszönöm válaszod, akkor "azt hiszem értem"
![]() Átrajzoltam, az általad leírtak alapján. Vetnél rá még egy utolsó pillantást? Gondolom a beltéri és a kültéri sziréna tamperét köthetem sorba EOL-al úgy ahogy berajzoltam? (tudom felesleges, csak a saját magam megnyugtatására!) Még 1X köszönöm!
Szia.
PC 3000-est tudok neked adni ha érdekel. Keress PÜ-ben.
Nem a telepítő tulajdona, ebben igazad van, de a telepítő felelőssége, amíg működik. (Felelősségbiztosítás és társai) Én pl. vagy zárt borítékban adom át az ügyfélnek a telepítői kódot azzal, hogy a garancia ill. a felelősségvállalás feltétele a boríték épsége, vagy nem adom át, csak a garancia lejártával, de akkor "kényre-kedvre" visszaállítom gyárira, de kérek tőle egy írásbeli nyilatkozatot, miszerint tudomásul veszi és elfogadja, hogy a továbbiakban minden felelősséget elutasítok. A telepítői kód visszaállításáért max. kiszállási díjat kérek.
Még ebben az esetben is megvan a lehetőség, hogy resettel visszaállítsák az alapállapotot, mert én nem szoktam a telepítői kizárást illetve a csak kóddal lehetséges resetet beállítani.
Tisztelt Fórumozó Társaim.
Egy dsc 585-ös riasztót szeretnék anyósoméknál felszerelni. Sajnos nagyon kell a környékre való tekintettel. (Mátraverebély) Semmi extra, csak egy ledes kezelő, 4 érzékelő és egy sziréna. Kérem aki tud segítsen, hogy leírná az érzékelők bekötési módját. Hová tegyek ellenállást, mit hogyan kössek. Előre is köszönöm.
Természetesen egyértelmű, hogy a telepítő felelőssége, az általa telepített rendszer. De, ha rendesen történt a telepítés, nem fekete munkával, akkor nyoma van, hogy ki, és mikor szerelte a rendszert.
Sziasztok,
az osszes LC100-as erzekeloket lecsereljuk mas DSC termekre (DSC szakik jonnek ki es alaposan at kell nezni a teljes rendszer, hogy szakszeruen legyen minden bekotve). Ket mozgaserzekelo johet szoba, csak nem tudok donteni. Az egyik a DSC BV601, a masik a DSC LC104PI MW. Arban nincs kulonbseg. A DSC BV601 dual PIR mozgaserzekelos, nagyon stabil, megbizhato, nagy latoszogu, de allitolag "lomhabb", mint mas erzekelok. Az LC104PI MW felmenne az LC100-asok tartokonzoljaira, azaz nem kellene uj lyukakat furni, de nem ismerem. Allitolag mindketto jo valasztas lehet. Ti melyikat javasolnatok? Egy LC102-esem is van a sok LC100 mellett (PIR es uvegtores kombo), ez maradna, mert meg nem adott soha fals riasztast es a DSC-nek nincs mas kombinalt eszkoze. Vagy rakjak fel sima uvegtores erzekelot? Nagyon koszonom
Szerintem annyira nem rossz az LC100, csak a korulmenyeknek megfeleloen kell beallitani az erzekenyseget. Ha maximalis reakciora allitod ahol egerek is lehetnek vagy nem kesz a haz es befujhat a szel valami nyilason, nagy hoingadozasok vannak ugy lehet "teves" riasztas, de ha megfeleloen van beallitva akkor nincs veluk gond. Azert irtam idezojelbe, mert altalaban a hiba okozoja nem a hibas erzekelo, hanem a szakszerutlen telepites.
A bekotes a legkevesebb, azt barki megcsinalja, de vannak mas tenyezok is amiket figyelembe kell venni.
Szia
Ne haragudj meg, de ha a telepítői leírásból és az itt leírtakból nem megy akor saját érdekedben jobban jársz ha szakemberhez fordulsz.
Sziasztok, a kombinalt erzekeloknel, ahol van infra es mikro is, a mikro csak akkor "uzemel", ha elesitve van vagy mindig? Sima erzekelonel gyakran latom, hogy nem elesitett allapotban is kapcsolnak, ha jarkalunk elotte. Ilyenkor megy a mikro is kombinalt fejeknel?
Koszonom szepen
Infra/MW is mukodik allandoan, jelzi a mozgast ugynaugy mint egy egyzseru infra, nem elesitett allapotban is. A zold jelzi a infra jelzeset, sarga a MW jelzeset es ha mindketto akkor a piros is vilagit, akkor "riaszt", jelzi a mozgast.
Ez az ugynevezett "walking test", amit telepites utan illik kikapcsolni (hogy ne tudjak a nem lefedett teruleteket felterkepezni).
Jumper szokott az infraban lenni erre a celra. Sajnos altalaban bekapcsolva hagyjak (peldaul mert ez az alapbeallitas), hiszen igy latjak hogy "van am riaszto" es mukodik is...
Koszonom szepen. En ugy ertelmeztem a doksit, hogy az erzekeles mindig mukodik, a LED kijelzes meg csak akkor, ha a megfelelo kapcsolo (jumper) be van allitva... persze ez DSC, lehet, masok mashogyan csinaljak
Mi is bekapcsolva hagyjuk, csak a megrendelő kifejezett kérésére kapcsoljuk ki. Ugyanis nem életszerű, hogy "feltérképezik" a fedetlen területeket. Jól elhelyezett, és beállított infráknál ilyen nem lehet.
Magánlakásba nem fog bemászkálni idegen, közintézményekben pedig nagyon ritka kivétellel mindig többen tartózkodnak, így megállapíthatatlan, hogy milyen mozgásra jelzett. A bekapcsolt led tájékoztatja a tulajt, hogy az eszköz működik. Végül, mindig a lehetséges behatolási területeket kell védeni, így elkerülhető a holt tér.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert nem látja a pc1832-es kp-om a bejárati ajtónyitás érzékelőt, ami a pk5500-ás billentyűzet zóna bemenetére van DEOL-al kötve (kimérve működik). A 9-es zónán szeretném, ha menne. Amit ezzel kapcsolatban programoztam: 000 0 18 020 09 001 -nél 01-es késleltetett zóna 013 2-es opció BE 203 1-es BE (Z9) Mit rontottam el vagy mi maradhatott ki? Válaszotokat előre is köszönöm!
A telepítői leírás 2.11 pontjából:
"Billentyűzeti zóna nem támogatja a kettős lezárású hurkokat."
Én is erre emlékeztem, csak Syn7h37ic (#1220751-es) válaszában azt írta, hogy "A PK5500 csak deol-ba köthető, ha a renszer is deol-ra programozott."
Ha átkötöm EOL-ra a billentyűzeti zónát, akkor át kell még programozni valamit a kp-on, ha a többi zóna DEOL? Működhet így vagy át kell kötni mindent EOL-ra?
PK5500-nál már nem. Az támogat DEOL-t, ha a rendszer is DEOL-ra állított, akkor a PK5500 bill. zónája is DEOL lezárást kell, hogy kapjon. Csak a régi 1555RKZ, és a régi LCD55xx kezelőknél elég az EOL.
A hiba, hogy a 020 szekciót is végig kell írni, mivel a kezelő 8. címen van.
Tehát a 020 szekció: 00 00 00 00 00 00 00 09 # Vagy átcímzed az LCD-t 1. címhelyre a 000 szekcióban. Amit beállítottál, az az 1. címhelyen lévő kezelő zónája a 9. zóna. Azért nem látja.
Igaz. Egy kicsit én is tovább olvashattam volna...
Sziasztok!
A segítségeteket kérem. PC1616 központom van és hozzá PC1555RKZ LED kezelőm. PC5108 zónabővítővel 16 zónáig bővítettem a rendszert. Az lenne a kérdésem, hogy a 9. zónára kötött PIR működését hogyan tudom a kezelőmön látni vagy ellenőrizni? Ha ezen a zónán van riasztás a LED kezelőn hogy látom? Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |