Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MOSFET-ek
Köszi, kipróbálom. A FET típusa IRL540.
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani olyan N és P csatornás MOSFETET ami 2-5A max terhelhetőségű és 20-30 V max terhelhetőségű Köszi!
Attol fugg mire akarod hasznalni!
Valoszinu az AVR-ed nem tud elegendo teljesitmenyt produkalni. Az altalad csatolt rajz "csak" arra lenne jo, hogy bekapcsold a FET-t, de ki mar igencsak hosszu ido kellene, koszonhetoen a nagy GS ellenallasnak. Masszoval neked ellenutemu meghajtas kellene hozza illeszteskent, vagy esetleg a regi 4000 CMOS sorozatbol a 4050-es noninvert buffer (szukseg szerint tobb kapu parhuzamositva)
igazándiból dc motor vezérelésre használnám de kis teljesítményűhöz, de már változott a terv már csak n csatornás MOSFETRE lenne szükségem
Üdv: cross
Legalább 20 oldalt néztem végig fett katalógusban de ez volt a legközelebb amit találtam neked.Úgy feszültségben mint áramerőségben.Igaz van kisebb áromerősségü viszont sokkal magasabb feszültségűek.Bővebben: Link
4 amperig s 1000Hz-ig jól müködik Multisimbe.bc182 nek a bázisára legalább 3v kell.
Köszönöm szépen hogy keresgéltél de szerintem a BUZ11 mellet döntök meg ha esetleg nagyobb motor kell vezérelni akkor tudom azt használni,de még annyit segíthetnél egy jpgén hogy kijelölnéd hogy hol jelzi a datashetben hogy mi a nyitó fesz.
Lac és megtudnád mondani amit h botinál használtál programit Üdv:cross
Mármit minek a nyitófessze a bc-nek vagy a buz11 -nek?
Nem értem mit kérdezel itt: Idézet: „Lac és megtudnád mondani amit h botinál használtál programit”
Gondolom a National Instruments Multisim program a kerdes. Nekem most a 11-es verzio van meg amit hasznalok. Szerintem nagyon hasznos tud lenni, kulonosen, ha valakinek nincs tul sok penze a kiserletezgetesre es muszerezettsegre.
buz11 nek de ha megtudnád mondani hogy a többi Mosfetnek hogy tudnám megnézni hogy mennyi a nyitófesz akkor azt megköszönném
Igen arra célzok melyen a négyszögjel látható, és esetleg sagitarius segíthetnél hogy hogy tudom használni mert fontos lenne Üdv:cross
Szia!
Az adatlapokban keresd a "Vgeth" kezdetű sort.
Gate Threshold Voltage VGS(TH) és ha ezt találtam ez megegyezik azzal amit mondtál ?
Igen, elírtam. mert én az IGBT-re gondoltam. A MOSFET-nek valóban Vgsth-ja van.
Még annyit tudnál segíteni hogy a min typ max (minel tisztába vagyok) hogy milyen értéket jelentenek
Ha csak 5V-od van a FET kinyitásához, akkor válasz kis küszöbfeszültségű típust, ilyenek az IRL... sorozat típusai.
A min-typ-max egy tól-ig jellegű behatárolást jelent, ahol a typ. jelenti a tipikusat, azaz a leggyakoribb értéket.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy n csatornás FET-re a köv. paraméterekkel. Ugs=10 V gate kapacitás minél kisebb. köszi.
Szia! A teljesítmény, és feszültség tetszőleges?? Így kb. 40millióból választhatunk neked? Megnézed a boltok kínálatát (HEstore, Elektrokonta, stb.) oszt választasz. Vagy gyártókat nézel (ST, Philips, stb.), válogatsz, és rendelsz.
Köszi, nem találtam parametric search-öt. Kb. 20 voltot fog szaggatni, konkrétan egy sorkimenő primerre fog szaggatni. de nem találtam így sem olyat, aminek Ugs = 10V
Szia!
A Vgs=20V-os miért nem lenne jó?
Négy h.sz.-szel előbb "kadarist" kolléga erről írt. Az áramot még mindig nem tudjuk. A gyártók honlapján van olyan: "products",( FET) ennek a keresőjében van paraméter válogató.
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre! Van egy négyszögjel generátorom, és egy 2SK 2645 tipusú FET-em. A négyszögjel generátorra 12V-ot kapcsolok és a kivezetésével szeretném kapcsolgatni a fet-et 45V-on, 20 Hz-en. (Tehát a fet a 45v pozitív kivezetését 1 másodpercenként 20 szor kapcsolgassa ki-be.) Köszönöm.
Szia!
És mi a célod ezzel? Milyen fogyasztót szeretnél kapcsolni?
Van egy szovjet gyártmányú 45 v-os izzó, és azt szeretném villogtatni.
kadarist :akkor ez most, ahogy 2 hozzászólással előbb leírtam ,megfelelő lesz, ha megépítem?
Üdv ![]()
Sziasztok! Egy ismerősömmel közösen egy O2 fejhallgató erősítőt építünk, viszont akadt egy kis problémánk. Az erősítőbe szükséges két darab Fairchild Semiconductor féle MOSFet, névszerint FQU17P06T és FQPF10N20C. Ezeket sajnos itthon lehetetlen beszerezni. Milyen helyettesítőt tudnátok ajánlani?
Köszönöm a gyors segítséget! Helyettesíteni milyen típusokkal tudnám, amik itthon is azonnal elérhetőek?
sziasztok
szeretnek egy egyszeru tranzisztoros vezerlest meghajtokent egy novekmenyes moszfet vezerlesere ha valaki tudna segiteni
Üdv mindenkinek.
A problémám a következő lenne: Van egy projektorom, amiben szétment egy (vagy mindkettő, nem tudom) MOSFET, a típusa FK10KM-10 adatlap A kérdésem az lenne, hogy milyen helyettesítőt tudnátok ajánlani, mert szerintem ezt nem lehet kapni itthon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |