Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító potméter

Témaindító: pb, idő: Szept 27, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pb hozzászólása Szept 27, 2007 /

helló
vettem egy távirányítású helikoptert és a távirányítójában a potméter három nap alatt szétment amikor még jó volt akkor fokozatosan lehetett adagolni a gázt a repcsinek a potival lentről fölfeleé most meg már csak középen nem megy meg ha teljesen lehúzom a potit akkor megy meg ha teljesen fölnyomom akkor is és nem fokozatosan!
tudjátuk ti hogy mi lehet a baja vagy hol lehet ilyen potit kapni jah amúgy négy vezeték megy bele

köszi
(#) borvendeg válasza pb hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Hello szerintem elkophatott a poti. Akkor pedig csak a csere segíthet. Azt sajnos nem tudom, hogy hol lehet ilyet venni.De várd meg az okosabbak válaszát.(lehet hogy a kontaktspré egy időre megoldja a problémát)
(#) Norberto válasza pb hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Be kellett volna kapcsolnod a makro gombot fényképezés előtt!
(#) Zsooti79 válasza pb hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Topi mérges lesz rád!
Múltkor miután agy cikkben szájbarágosan leírta, hogy kell elfogadható minőségű képeket csinálni, akár egy kis felbontású telcsivel is, megjegyezte, hogy aki ennek ellenére... annak annyi lesz!
Várom a reakcióját.
Amúgy valószínüleg kínai cucc és a poti eddíg bírta, lehet egy kicsit meggörbült és a csúszka csak a két végponton ér a "rúdhoz". Sztem azt kellene megnézned milyen értékű csúszópotiról van szó. Pl. 100K-os. Aztán bemész egy elektronikai üzletbe és kérsz egy olyat.
(#) pb válasza Zsooti79 hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

hy
bocs a rossz minöségű képekért
a csúszka renben van benne semmi baja a nyákon meg az érinkezési pontokat kihúztam egy ki ónnal de így sem jó a heli meg egy silverlit picoo-Z helikopter tehát aki már játszott ilyennel az tudja hogy hogyan kéne működnie a potinak meg a kontakt spray sem segít ralyta
(#) zoly15 hozzászólása Szept 27, 2007 /

Idézet:
„kontakt spray sem segít ralyta”

nézd meg h mi van ráírva és cseréld ki!!!
(#) pb válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

hy
ösz visz ennyi van ráírva:
K30354

85615TX-For-B
Nov21-2006R
(#) zoly15 válasza pb hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

szia!
próbáld azt meg hogy a poti 2 szélső lábán mérsz ellemálást de előtte kösd le róla a vezetékeket
és akkor kiderül hogy milyen kell bele és kicseréled olyanra amit mutat és már élvezheted is a repcsitést
(#) pb válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

hy
eddig ok de az a négy vezeték ami belemegy minek bele négy tutoomal csak három megy egy potiba
meg ha veszek egy potit azt a tekergethetőset akkor majd a potit belerakom a távirányítóba és majd tekergetem ide oda?
ez egy kicsit furcsa lenne
(#) Zsooti79 válasza pb hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Lehet kapni csúszópotit is nem csak "tekergetőset".
még ugyanabban a méretben is kapsz szerintem. Általában a komolyabb hangszínszabályzókban és keverőkben is olyant használnak.
Egyébként nem lehet, hogy a négy vezetékből kettő közös lábról van kivezetve és csak valami közösítés célja van? Pl. a föld vagy a + táp. Vagy nem lehet, hogy sztereo poti és az egyik csatornával gázt adsz a másikkal meg mást szabályot? Jó lenne egy értelmezhető fotó...
(#) pb válasza Zsooti79 hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

hy
négy vezeték megy bele majd a potitól a nyákra és ott van 4darab smd dióda olyan mint a 4048-as
nem sztereó potméter és csak a gázt lehetett ralyta fokozatosan adagolni
(#) mokus válasza pb hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

ralyta...
Már másodjára írod le! én se vagyok nagy helyesíró, de ez bántja a szemem. "rajta"..."rajta"..."rajta"..."rajta"!!!

HQvideoba besétálsz, bemutatod a potit és a kezedbe nyomnak 3 ugyanolyat 3 beszállítótól.
(#) pb válasza mokus hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

jó értem bocs
csak az a baj hogy a hqvideó kicsit messze van tőlem de a katalógusban meg nem talalok olyat
te találtál a katalógusban olyat?
(#) Peti.Janka válasza pb hozzászólására (») Dec 16, 2007 /

Hali! Szerintem ezt a poti dolgot benézted nekem iis van ien repcsim és aban eggy 4 fokozatu fokozatkapcsoló van és 5 drót a fő rotorhoz, a farokrotort meg csak eggy sima 3 állásu kapcsoló amire valóban 4 drót megy. Szerintem a téd is ugyn ez lehet legalábbis a kép alapján annak tünik.
(#) (Felhasználó 57860) hozzászólása Dec 2, 2010 /

Sziasztok
Olyanban kellene nekem segitség, hogy láttam egy haverom házimoziján olyan modszerrel van megoldva a potméter, hogy távirányitoval lehet szabályozni egy kis motorral a hangerőt. Szerintetek meg tudnám én ezt oldani? (Nekem is van házimozim, csak sajnos távirányito nélküli )
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem