Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen a mérő, van rajta sönt is
Beköthetsz, de akkor előáll az amit proli007 írt, másik skála kell, ami ráadásul nemlineáris lesz.
Ennyire bonyolult? Akkor hagyom és nézek másikat, jó lesz aku töltőhöz 500ft ot adtam érte. csak mikor elhoztam akkor figyeltem fel hogy DC. jó fa... vagyok
A helyzet a kovetkezo.
Elso fazis: az ora nem porog, mintha el lenne kotve az ora mellett. Masodik fazis: Az ora szepen mer minden fogyasztot, akkor es ugy forog, amikor kell. Harmadik fazis: Alapesetben az ora egy kicsit visszafele forog, amikor fel van kapcsolva a kismegszakito (a videon valoban remegesnek latszik.) Ha fogyasztot kapcsolok ra akkor meri szepen... Mivel nincs szukseg tobb fazisra, csak egyre es a kismegszakito is 25 amperes, ami nekem boven eleg, igy mondanom sem kell, hogy melyik fazist hasznalom ![]()
Ez lehet a régi óra miatt amúgy vagy más turpisság lehet a háttérben?
![]()
Van egy AC ampermérő új de az 100A ig van skálázva hogy lehet a felére csökkenteni?
Szia!
Szerintem annak csak a skálázása 100 Amperes. A valóságban, 5 Amperes a tekercselése. Tehát egy 100/5 -ös áramváltóhoz van rendszeresítve. Próbáld meg, egy 100-as izzóval sorba kötni, (nagyon durván) a skála szerinti 10 Ampert kell hogy mutassa(ha jók a megérzéseim...) Ezt már tudnád használni, csak át kellene számoznod a skálát, vagy megbarátkozni, az átszámolgatással.
Voltmérésre is lehet használni? ha olyan előtét cucc van hozzátéve?
Szia!
Hány ohmot mérsz a kapcsai között?
Rá kötöttem egy 80W izzót de ugrált össze vissza a mutató. gyorsan lekapcsoltam. Zsir új most csomagoltam ki
rákötöttem az ellenálás mérőt és a mutató felment 30A ra a skála szerint
Ha jól látom ez egy Deprez (jól írom?) egyenáramú műszer, nem alkamas közvetlen váltakozó áramú jelet mérni. Önmagában, belső kiegészítő elemek nélkül mV mérő lehet.
Valahogy csak lehet , vagy váltakozó áramnál nem lehet áramerősséget mérni?
Akkor mi kell hozzá?
nekem elég lenne egy 50A is a skála nem érdekes osztom 2vel
Nincs szerencséd, ez is Deprez műszer, ez is csak egyenáram mérésére alkalmas, amit az is mutat, hogy megmérted vele a multiméter ellenállás mérőjének áramát. Ugyanúgy lehet mérni vele váltóáramot, mint az előző műszereddel.
A lágyvasas műszer arról ismerszik meg, hogy a számlapja nem lineáris, egyre ritkuló beosztás van rajta, és a bal alsó sarkában a fejreállított U helyett a csatolt képen látható jel van.
De igen, lehet váltakozó áramnál is áramot mérni. Közvetlen mérést az un. "lágyvasas " mérőművel rendelkezővel lehet. Egy Deprez alapmérőmű esetén egy elektronikus egyenirányítóval lehetséges megfelelő mérést végezni. Egy egyszerű greatz egyenirányító azért nem jó megoldás mert pl. a szilicium diódák nyitófeszültsége kb. 0,5V. Tehát ennél kisebb feszültségtartamú jelet nem tud kimutatni. Szerintem ez a tábla műszer egy sönt segítségével tudja pl. egy egyenáramú motor áramfelvételét indikálni. Multiméterek is elektronikus egyenirányítással mérik a váltakozó áramot. Ehhez kapcsolási rajzal most nem szolgálhatok, bizonyosan található a neten rajz hozzá.
De ugye ez jó feszültség mérésre váltakozó áramhoz?
Akkor ez mire jó nekem? mire tudom használni?
Nem akarok egy hatalmas dolgot csak annyit hogy beépitem a kapcsoló szekrénybe a voltmérő mellé , hogy lássam melyik gépem mennyi áramot vesz fel.
Előtét ellenállással feszültség, sönt ellenállással váltó áram mérésre használható, már ha nincs eleve beépítve. Mondjuk árammérésre a hó miatt a söntöt nem is szokták beépíteni, erre figyelj, hiába van akárhány A re skálázva. Ez a műszered.
Mekkora feszültségen és mekkora áramot akarsz mérni?
Ha olyan nagy a feszültség (pl. 230V) akkor nem veszítesz sokat az egyenirányítók feszültségesésével. Ha nem túl nagy a mérendő áram, nem fog nagyon melegedni a sönt ellenállásod. Akkora sönt ellenállást kell tervezni, amin a diódák és a műszer össz. feszültsége esik. Ekkor nem kellenek nagy diódák és akár Shottkyt is használhatsz. A skálád nem lesz lineáris. Ha a teljes áramot egyenirányítod és a hídon belülre teszed a söntöt, nagyáramú diódák kellenek, de kicsi lesz a sönt és lineáris lesz a skála. Itt is használhatsz Shottkyt, de mindkét esetben ügyelni kell arra, hogy mérés közben a hídon belül ne szakadhasson meg az áram. Még egy: A diódák terhelhetősége többszörösen haladja meg a mérendő áramot! Motorindításnál vagy bármilyen okból automata leverésnél az áthaladó áram többszöröse lehet a mérendőnek. !!!
Mint elöbb írtm, egyenáramú jelek mérésére, közvetlenül. Az alap mérőmű egy feszültség mérő (mV). Tehát egyenfeszt és egyenáramot mérhetsz vele, feszültségosztó ellenállással vagy mérő sönttel áramot.
A villanyóra B32 A kismegszakitó van. a műhelyben B25A megszakitó. ami közvetlenül belemegy a kapcsoló szekrénybe umformer stb azok áramfelvételét akarom mérni. ezt ha az átalakitó motor elé teszem be
akkor 230V sztem max 25A
Na most szét szedtem, a hátuljában van egy kis tekercs.belül
Az az előtét ellenállás feltekert ellenállás huzalból 500 V végkitérésre. Mérd meg az ellenállását, és akkor tudsz más feszültségekre is előtét ellenállást számolni. A skála maradhat, csak valamilyen osztószámot kell alkalmazni. Pl ha az ellenállás a fele, akkor a mutatott értéket kettővel kell osztani, így a végkitérés 250 V lesz, így pl. fázis feszültséget tudsz mérni.
Ez kevés ahhoz, hogy megmondjuk, mekkora sönt kell hozzá. Legfeljebb közelítően, de sok múlik a diódákon. Az az előbb említett Graetz, bár használható lenne, de túl magas a feszültségesése és kevés az árama.
Külön mérjem meg a kis tekercs ellenálását? vagy a két kapocs között?
Készen nem lehet kapni? olyat amit csak bekell szerelni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |