Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   332 / 1176
(#) _ampervadasz_ válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 18, 2012 / 1

Live Linux alól egyszerűen eltűnt a HDD, ugyan ezt "okozta" Ative@ BootDisc, mini XP, a PartitonMagic látta uygan, de egy vörös alapon fehér horogkereszttel fogadott.

A megoldást egy DOS -os alkalmazás hozta meg ami SAMSUNG HDD diganostic tool -nak nevezi magát.
Már elég régről megvolt a program, egy teljes tesztet lefuttattam vele, mind hibátlan volt, ezután ERASE HDD opcióval leformattáltam a HDD -t. Ezután minden látta, és kezelte a HDD -t.

Az adatmentés is megtörtént úgy, hogy a HDD logikai kiterjesztését (D meghajtó) csatoltam NTFS DOS alól ( a C: Primér particióra azonnal kifagyott!) a Partition Manager segítségével aztán egy másik HDD -re mentettem el az adtokat.
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!

Nem tudja,legalábbis nem támogatja.A CDR a CorelDraw szabadalma és ha jól tudom csak az ő általuk készített illetve engedélyezett fizetős progik kezelik.
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Üdv!

Én is csak Corel típusnak ismertem a CDR-t, de 10 másodperc keresés után kiderült, hogy egy Macintosh-ra való lemezkép kiterjesztése is.

Igazából nem a kiterjesztés mondja meg egy fájl típusát. Csak tájékoztat - néha rosszul.
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szia!

Windows alatt a fájlkiterjesztésből állapítja meg a rendszer, hogy milyen környezet kell annak a fájlnak a futtatására.
Egy jó példa:Nemrég beszélgettünk az üdvözlő kép cseréjéről.
Ha a fájl nevét az eredetiről pl XY.bak-ra cseréled nem indul vele a gép, vagy létrehoz egy másikat.Valójában igaz amit írtál de nem "csak" tájékoztat,hanem ő mondja meg.(na meg a fejléc)
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Üdv! Ez amolyan kényelmi szolgáltatás, (dupla)kattintásra gyorsan induljon valami. A userken gyakran azt se tudják, hogy mi az a kiterjesztés, talán nem is látják, csak ikonok alapján tájékozódnak. A régi vírusterjesztést is had említsem: valami.doc.exe..

Ez a fájlneves épp nem jó példa, valószínűleg az egy olyan fájl aminek kötelezően az a neve. - Ha kicseréled egy divx filmre ugyanolyan fájlnévvel, akkor nem fog működni. - esetleg észleli, hogy nem jó és törli, újraírja.

De így van a fejléc a lényeg, az adott programnak az alapján kéne kezelni az állományt.
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Hali!

Nem akarok vitát mert megoszlanak a vélemények.

Idézet:
A Microsoft által készített operációs rendszerek ezek alapján tudják eldönteni hogy milyen programmal nyissák meg vagy futtassák a fájlokat. Például a "txt" kiterjesztés általában szöveges fájlokra jellemző, a "bmp" kiterjesztés pedig kép fájlokra.

Más operációs rendszereken (Unix) nincs ilyen szerepük, itt csak a felhasználók számára tartalmaznak információt az adott állományról.
A kiterjesztes.hu oldalon megtalálható a fájlkiterjesztések százainak részletes leírása magyar nyelven. Egyszerű kiterjesztés-kereső segíti az adott fájlformátum leírásának megtalálását. Ezenkívül abc-sorrendben és kategóriánkénti bontásban is megtalálhatóak a fájlkiterjesztések.”

Ellenben:
A Microsoft operációs rendszerekben a fájl a következő jellemzőkkel rendelkezik:
fájlnév: DOS: legalább 1, maximum 8 betű szóköz nélkül

Windows 95...2000: legalább 1, max. 255 betű, szóköz és ékezet megengedett
fájlkiterjesztés: nem kötelező megadni; DOS-ban maximum 3 betű.
a végrehajtható fájlokat .COM, .EXE és .BAT kiterjesztés jelöli;
szövegfájlok: .TXT, .DOC, .WRI, stb.
adatfájlok: .DAT, .LST, .DBF, .MDB, .XLS, stb.
képfájlok: .BMP, .GIF, .PNG, .JPG, .WMF, .PCX, .TIF, .WI, .AI, stb.
tömörített fájlok: .ZIP, .RAR, .ARJ, .LHA, .ACE, .TGZ, stb.
hangfájlok: .WAV, .AU, .AIFF, .OGG, .MP3, stb.
videó fájlok: .AVI, .MPG, .MOV, stb.
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

A Windows a kiterjesztés alapján hozza meg azt a döntést, hogy azt a fájlt melyik programmal kell megnyitni. Nem kötelező megadni kiterjesztést, valóban, de ha nem adsz meg neki, akkor nem fogja tudni, hogy mivel kéne megnyitni, mert a Windows már csak ilyen buta. Ami persze jó is lehet néha, ha pont az a cél, hogy ne nyissa meg semmivel...

Szerintem a Windows egyik alapvető koncepcionális hibája ez az egész kiterjesztésesdi.
(#) matheattila válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Miért hiba az, hogy ha a fájl típusok kiterjesztéssel vannak megkülönböztetve? Ha nem így lenne akkor pl. egy azonos nevű film és egy játék között sem tudnád különbséget tenni, mert ha nincs kiterjesztés akkor honnan tudod, hogy melyik mi? Úgy nevezed át a fájlt, hogy a nevében legyen az hogy játék és film? Mi van akkor, ha valaki átírja fordítva, a filmnek adja pl. azt a nevet, hogy xyz_játék? Mivel nincs kiterjesztés nincs megfelelő ikon sem, vagy azt is meg lehet változtatni és akkor teljes a káosz.
Szerintem nagyon is sok értelme van a kiterjesztéseknek.
(#) _vl_ válasza matheattila hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Nem az a probléma.
Hanem az, hogy a fájl kinézete (neve, kiterjesztése, akármije) alapján dönti el kizárólagosan a rendszer, hogy hogyan kezelje, ahelyett, hogy a fájl tartalma alapján döntené el elsősorban.
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Nem értek egyet.
PL van egy szkript. Jegyzet tömben *txt-ként mentve majd újra megnyitva nincs semmi gond.
Ugyan ez a fájl *vbs-ként mentve majd megnyitva okoz némi problémát.

WScript.Sleep 10
WScript.Sleep 10
Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
do
WshShell.Run "notepad"
WScript.Sleep 100
WshShell.AppActivate "notepad"
loop

csak resettel áll meg
Szerintem is jobb ha nem a tartalmat figyeli hanem a kiterjesztést mint ahogyan azt teszi is.
(#) nedudgi válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Ha az egér jobb gombját használod, akkor lesz ott menü is, és választhatsz, milyen programmal akarod megnyitni!
(#) _vl_ válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Egyfelől, nem mindenhol van jobb klikkre menü, hogy mivel nyissa meg. Pl. egy levelezőprogramban, egy browserben jellemzően nincs.

Másfelől, nem szeretnék találgatni, hogy a csillió alkalmazás közül vajon melyik tartalma van a fájlban. Te biztos meg tudod mondani látatlanban, hogy egy fájlt milyen programmal kéne megnyitni (tegyük fel, hogy semmilyen információ nincs róla), én viszont szívesen ráhagyom a számítógépre, hogy a fájl tartalmából találja ki, hogy az egy WinWord fájl, vagy egy PDF, vagy egy PNG, esetleg egy ISO9660-as CD image. Ahhoz pláne semmi kedvem nincs, hogy text editorban nézegessem a bináris szemetet (pl. ez történik, ha egy .PDF fájlt átnevezel .DOC fájnak).

Vannak operációs rendszerek, ahol ez tökéletesen működik.
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Azt, hogy engedélyezem-e a végrehajtását az adott fájlnak (függetlenül a formátumától), azt sem a tartalmából, sem pedig nevéből nem találgathatja a rendszer. Mindkét megoldás rossz lenne.

Létezik viszont jó megoldás is a feladatra: a végrehajthatóságot egy külön flag jelzi a fájlrendszerben. Amelyik fájlnál ezt nem állítom be, azt a rendszer nem kezeli végrehajtható kódként.
És miért nem jó, ha ez a kiterjesztésből következik? Mert nem tudom "elvenni" a végrehajthatóságot egy fájltól anélkül, hogy a formátumára vonatkozó információt ne bántanám.
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Hali!

Nekem más a véleményem és lenne is pár kérdésem,de mivel ez nem informatikai topic, így elállok a téma további boncolgatásától.
(#) janikukac hozzászólása Aug 21, 2012 /

SOS!!!

Múltkor segítséget kértem, hogy hogyan tudok 2 laptopot összekötni . A crossoveros megoldást választottam, megvan a kábel, a 2 számítógép látja is egymást a hálózatoknál. Semmit se állítottam be, elkezdtem egyből az adatátvitelt a másikra, a megosztott cuccok közé, és valami baromi lassu, 2000, meg 1500 kilobyte /s az egész. Ez szerintem nem normális így. Mit tegyek? Fontos lenne a mihamarabbi segítség..
Az egyiken Win7 , a másikon XP van.
Üdv!
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Rájöttem egyelőre: a wifi hálózaton keresztül akar dolgozni, annak ellenére, hogy a kábel rá van dugva. Azért ilyen lassu. Mit tegyek?
(#) Hury válasza janikukac hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Kapcsold ki a wifit ha zavar.

Gyanús valami, az 1.5-2Mbyte/sec egyébként wifinek se túl gyors.

Nagy mennyiségű adat átvitelekor én nem szoktam a Windows-os megosztással vacakolni. Telepítek egy FTP szerver programot arra a gépre amiről másolok. Aztán TotalCommander vagy más FTP klienssel letöltöm.
Ha megszakad valamiét, könnyen lehet tudni, honnan kell folytatni.

Megosztásos átvitelkor hajlamos olyat csinálni a windows, hogy átmeneti temp könyvtárakba tölti át az adatokat, és a helyi lemezen való ide-oda másolgatás miatt lassú.
(#) janikukac válasza Hury hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Azt megtettem, de sajnos wifi nélkül egyik gép se látja a másikat, szóval a hálózat beállításnál már elakadok, kéne egy hova kattintsak leírás a win7-re és xp-re is.

IP címet tudod, hogyan lehet beállítani?

Nem. Az XP-nél vannak elképzeléseim, de a Win7-nél halvány lila....

Reméljük van hozzá jogosultságod: Win7-nél: http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows7/Change-TCP-IP-settings

Hasonlóképp XP-nél is. Merj olvasni, értelmezni, kattintani a menüpontokra. Ha nem vagy biztos valamiben akkor [Mégse] gombra kattints, vagy zárd be az ablakot.

Írd le, jegyezd meg a korábbi IP beállítást, ha van.

Hogy mire állítsd? http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=12797
Első hozzászólás. A példában szereplő IP címeket használhatod. Csak a módszer és IP cím a lényeg ADSL megosztás sallanggal ne foglalkozz.
(#) Bugder hozzászólása Aug 21, 2012 /

Voltcraft DL-120TH termo data loggeremre ha rádugom a PC re nem reagál rá.Lehet javítani?Nem találja mint új hardware,ampszolute semmi,mintha rá sem lett volna dugva.

Oké, így csináltam mindent, a leírás szerint, még se megy. Köszi azért a segítséget, mostmár szakemberhez fordulok.
Üdv!

Hát ezt nagyon hamar feladtad

Ha úgy gondolod, hogy helyesek az IP címek, akkor indíts egy parancssort: Start-Futtatás- cmd, Enter, majd a parancs "ping 192.168.0.1" vagy 192.168.0.2. Így megnézheted, hogy van-e kapcsolat a két gép között.

Á, valóban gyorsan, 3 óra óta sza....ok vele, csak amikor már nem volt ötletem, akkor írtam a fórumba. :yes:
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Munkacsoportot nem állítottam be sehol /azt se tudom hogy kell / de a többit mindent megcsináltam..
(#) moltam válasza janikukac hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Egy kis útmutató. Bővebben: Link
(#) janikukac válasza moltam hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Ez nagyon tetszik, köszi ! Csak most az a gond, hogy ezt valahogy majd vissza kell állítsam, mert a netet tudni kell ettől független használni a wirelesses modemről. Vagy ez nem zavar be?
(#) moltam válasza janikukac hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Ha az IP t nem állítgattad, akkor nem.
(#) janikukac válasza moltam hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

De állítgattam, de ahhoz értek. Mikor akarom, hogy tovább működjön kikapcsolom az IP-t, azaz automatikus lekérés üzemmódba. Azt ma csináltam, de mindent vissza is állítottam.
Na, köszi még egyszer, holnap délután ha hazaérek , megnézem megint, mi lesz.

Üdv!
Következő: »»   332 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem