Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   258 / 444
(#) lionsec hozzászólása Aug 20, 2012 /

Nekiláttam egy áram kőr tervezésének az Eagle programmal próba képen és egész jól sikerült addig míg a teli földet létre kell hoznom mert videón 2 réteggel lett csinálva nekem ilyen nincsen és ebben szeretnék kérni kis segítséget hogy hogyan tudom ezt a réteget létrehozni h működjön. De nagyon jók a bemutatók!!!
(#) Frankye válasza lionsec hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Melyik két rétegre gondolsz? Én mindig a Bottom réteget szoktam használni, azon hozom létre a poligont, és kötöm össze a GND-vel. A Top réteg jöhet(ne) még szóba, ha kétoldalas, vagy felül is árnyékolt panel kell(ene), de szerintem Neked nem ilyen kell.
(#) lionsec válasza Frankye hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Én is azzal próbáltam megcsinálni ,hogy átírtam GND re de nem kötötte össze a föld fóliákat a kitöltéssel pedig a fóliákat is átneveztem ahogy a leírásokban láttam.
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Tedd fel a tervet hogy lássuk mi a gond
(#) lionsec válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Ez lenne az a panel amivel kísérletezek és hiába vannak a vezető sávok nevei átírva stb nem köti össze a kitöltés a forr GND pontokat.
Ezzel kapcsoltban szeretnék segítséget kérni tapasztaltabb szakembertől.

untitled1.brd

Egy kicsit belejavítottam A ( poligont is át kellett nevezni gnd-nek) valahogy így gondoltad ?

untitled2.brd

(#) lionsec válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Köszönöm a segítséget így gondoltam igen!Leírnád ,hogy mit rontottam el és hogy hol tudom magát a polygont átnevezni?A vezető sávokat és a Bottom réteget átneveztem de ezek szerint nem volt elég.

Ráklikkelsz a name ikonra -aztán a poligon keretére
és az ablakban átírod .. Ja és nézd meg a D1 mindkét kivezetését , az egyik nincs bekötve sehova !
(#) pluto hozzászólása Aug 21, 2012 /

Sziasztok!

Azoknak egy kis segítség, akik még harcolnak a polygonokkal és felületek kitöltésével. Talán segít. Parancsoljatok.
(#) zoltan0801 hozzászólása Aug 28, 2012 /

Helo
Sajnos valamiért azt írja nekem az eagle, hogy inkonziens a kapcs. rajz és a nyákterv. Meg lehet valahogy oldani, hogy újra szinkronba hozzam? Hozzáteszem free verziót használok...
(#) Moderátor hozzászólása zoltan0801 hozzászólására (») Aug 28, 2012

(#) zoltan0801 válasza (») Aug 28, 2012 /

Ne haragudj de siettem, hogy beérjek melóba, és nem kerestem vissza, legközelebb nem fordul elő...
(#) Frankye válasza zoltan0801 hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Rendben, el van sikálva. A munka mindenekelőtt...
(#) sirály12 hozzászólása Szept 1, 2012 /

Egy kis segítséget kérnék!

Egy alkatrész lbr-t keresek! Az ic neve HD61830, ez egy qfp60-as (fp-60) tokban lakik.
Ha csak egy ilyen tok lenne valakinek meg, az is jó lenne, tehát üresen is jó lenne csak maga a qfp60 tok. Mellékelek egy fotót hogy milyen az alkatrész.

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012

HD61830.jpg

(#) Lucifer válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Sima QFP-60-at találtam, de most látom csak, hogy ez nem a sarkoknál kezdi a számozást illetve nem 1x1 arányú .
(#) sirály12 válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Kösz, hogy nézted! Én sem találtam sehol. így berajzolgattam magam (úgy-ahogy), majd ha megjön az ic, akkor igazítok még rajta, ha kell!
(#) elektrorudi hozzászólása Szept 4, 2012 /

Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy a rajzkeret fejlécét hogy kell kitölteni?
Az Anderung, Datum, Name mezőket sikerült kitölteni, de a kacsacsőrös részeket (Kunde, Norm stb) hogy kell?
Előre is köszi.
(#) Pulyka hozzászólása Szept 10, 2012 /

Üdv.

A kérdésem a következő, amire egy egyszerű választ várnék, mivel én nem vagyok az.

Van két különálló boardom, nincs egyikhez sem schematic, mindkét board két külön fájlban van, természetesen mind a kettő eaglevel lett megtervezve, szóval a fájlformátumuk ugyanaz.
Hogy tudom én ezt a két boardot egy boardba varázsolni?
(úgy képzeltem el, mint egy kép bemásolása, és a másik képszerkesztőbe pedig beillesztés.)
Szép lenne, ha ez működne.
Ha nem sikerül megoldást találnom, akkor kénytelen leszek lemásolni a boardot kézzel, a másik boardba. ...e-nélkül nagyon nagy kínszenvedéstől szabadítanátok meg, mert a tervezés élvezetes, és szép dolog, csak ez nekem kárba megy, ha még egyszer minden egyes porcikáját a boardnak át kéne kézzel másolnom)
Egy kis motiváció: Ha sikerül ezt megcsinálnom, a készülő cikkemben a Te nicked is benne lehet.

Köszi.
Üdv.Tomi
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
(#) elektrocad válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Üdv Pulyka!

Kérdésedre van egy egyszerű megoldás. A részleteket a mellékelt dokumentumban találod.
Jó munkát.
(#) Tinky válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 10, 2012 / 1

Szia!

1. hoz létre egy új board-ot (pl.: ketpanel.brd)
2. Abban az ablakban Fájl/megnyitás és megkeresed az egyik panelt.
3. Kijelölöd az egész tervet group eszközzel és utána cut group(oldalt rámész az ollóra jobb klikk terven)
4. Fájl/utolsó megnyitás/ketpanel.brd
5. Paste parancs és elhelyezed.
6 Abban az ablakban Fájl/megnyitás és megkeresed az másik panelt.
7. Kijelölöd az egész tervet group eszközzel és utána cut group(oldalt rámész az ollóra jobb klikk terven)
8. Fájl/utolsó megnyitás/ketpanel.brd
9. Paste parancs és elhelyezed a másik mellé.
10. Save és vigyor

Remélem jól írtam így emlékezetből
(#) pluto válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szia!

Ez tényleg probléma mentes. Én akkor szoktam csinálni, amikor különböző nyákokat egy közös fájlba teszek, hogy egyszerűbb legyen a film készítés. Megnyitok egy üres BRD fájlt - hogy ne veszélyeztessem az eredetiket, és ide másolom be a többit. Mégpedig, kijelöl, másol, cél fájl megnyit és beilleszt. Nem árt viszont, a kijelölés előtt az összes layert láthatóvá tenni. Legalább is nálam már történt ebből "baleset". (Eagle 5.11)

Üdv, Pluto
(#) pluto válasza Tinky hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Bocs, de nem láttam, hogy már megelőztél.
(#) elektrorudi válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Senki nem tudja?
Ti hogy szoktátok?
(#) Pulyka válasza Tinky hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szia.

Köszöntem szépen, Te vagy a "nyertes".
Azt hittem, hogy a "cut" az kivágás.
Én pont ugyanígy kijelöltem az egész board-ot, csak és a "copy"-val próbálkoztam, ugye az a másolás.

Elektrocad: Ha a Te csatolmányodban is ez benne lett volna, akkor elnézést kérek.

Tinky 3. ; 4. ; 5. pontja húzott ki engem a gödörből.

Köszi.
Üdv.Tomi
(#) Tinky válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Ezekre én is kíváncsi lennék.
(#) Tinky válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Na!!! Útána olvastam és rájöttem A mellékelt képen >kunde töltöttem ki a rajzkereten, szerkesztés/globális tulajdonságok és ott hozzá kel adni.

eagle.JPG

(#) elektrocad válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Üdv Pulyka!

Idézet:
„Elektrocad: Ha a Te csatolmányodban is ez benne lett volna, akkor elnézést kérek.”

Kérlek olvasd el figyelmesen a csatolmányban lévő leírást és meglátod, mi a különbség a "copy - paste" és az "import" között. Természetesen a copy-val is megoldható a problémád, de az "import" paranccsal ez sokkal elegánsabban oldható meg, sőt a másolt alkatrészek számozása is választható. Ez a funkció, ill. a leírásban olvasható használata sok, drágább NYÁK tervezőben már régen használatos volt, az Eagle-ben a 6-os verziótól használható. Azért is küldtem a csatolmányt és nem csak pár mondattal írtam ide le, hogy lásd a különbséget. Ez egy viszonylag új funkció a programban, sokan még nem ismerik, talán azért nem javasolta más.
A másik oldalról pedig szerintem sokkal egyszerűbb egy fájlt importálni, mint egy másik ablakban kijelölgetni és másolgatni. Ha meg több brd-t kell egybe másolni, akkor jön elő a tényleges előnye. Végül is Te tudod, melyik áll neked jobban kézhez.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
(#) fordkapcs válasza Tinky hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Ez (a képen) linuxos verzió? Vagy Win7 alatt használsz ilyen ablakokat?
(#) Tinky válasza fordkapcs hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Win7 (sokk különbség van a linux és a windows-os verziók között?)
(#) Tinky válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Szia.
Igen igazad van hogy a te általad javasolt módszer sokkal szebb.
De ezt csak 6-os verziótól támogatja. Én pl.: 5.10-est használok ez nem támogatja az importálási lehetőséget.
Következő: »»   258 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem